Доброго дня. Радий вітати всіх гостей свого блогу. З початком літнього овочевого сезону на столах все частіше з’являються хрусткі огірочки. Напевно, це найкраща з закусок, яку тільки можна уявити. Малосольні огірки швидкого поїдання справжня смакота, від якої ну просто неможливо встояти.

Секрети й тонкощі приготування наїдків, традиційно передавалися в сім’ях від бабусь до внучок, багато господинь і по нині слідуючи таким рецептами, можуть не без гордості приготувати даний частування. А в останні роки все більшої популярності набирають способи швидкого приготування.

Основна відмінність таких огірочків в тому, що вони готуються в короткий термін, ніж звичайні солоні огірки. За деякими рецептами готовий результат можна поставити на стіл вже через 5-10 хвилин. Один з таких варіантів є нижче в статті. Якщо не вірите, спробуйте приготувати самі, і ви в цьому переконаєтеся.

У статті зібрані самі різні рецепти. Ви можете спробувати приготувати кожен і вирішити для себе, який з них вам більше до вподоби. Також зверніть увагу на огірки швидкого приготування в пакеті, такий спосіб виручає в моменти приходу гостей, коли немає нічого готового, або просто закуски або салатів не вистачило.

Краще всього використовувати для засолювання свіжі, середніх розмірів, бажано тонкі і пухирчасті огірочки. Від цього залежить наскільки вдало вони просолятся, стануть хрусткими, яскравими і приємними на смак. Пора приступати, саме час запастися рецептами таких смачних огірочків.

Огірки малосольні з часником і зеленню швидкого приготування

Для будь-якого правильного рецепту важлива технологія засолу. Тому почнемо перший рецепт з простого способу приготування. Через 1,5-2 години у вас вже буде готова порція. Це факт знайдуть приємним господині, які мають багато домашніх справ і турбот, а час для них дуже важливий критерій.

Інгредієнти:

  • Огірки — 500 грам;
  • Сіль, цукор — 1 чайна ложка;
  • Пучок кропу;
  • Часник — 4-5 зубчиків;
  • Рослинна олія без запаху;
  • Столовий оцет 9% — 1 столова ложка

1. Огірки необхідно промити під проточною водою. Зрізати кінці, розрізати навпіл і потім на четвертинки. Приблизна довжина часточок по 5-6 див. Вони дуже швидко просолятся, їх буде зручно брати. Посуд використовуйте таку, щоб у ній було зручно перемішувати, добре підійде невелика каструля, або ж харчової контейнер з щільно прилягає кришкою. Засолені овочі в ньому можна безбоязно потрясти.

2. Посипаємо чайною ложкою крупної солі і цукру. Відомо що вони посилять смак. Додаємо подрібнений часник. Його можете пропустити через тертку, давильця, але найкраще розчавити і попрацювати ножем. Запах вийти яскравіше і краще передасться. Зверху додаємо подрібнену зелень, це може бути кріп, петрушка або кінза. Все відмінно поєднується з огірочками.

3. Коли основні інгредієнти у нас закладені і змішані, пора додати кислинки. Це столовий оцет 9%, його нам знадобитися столова ложка. Можна, звичайно, замінити цей інгредієнт лимонним соком. Але смак при цьому буде відрізнятися. Тобто ви можете спробувати обидва варіанти і вирішити як краще вам. По мені оцет краще підходить для солінь. А так як це рецепт швидкої засолювання спробуйте яблучний оцет, смак взагалі потрясний.

4. Фінальний штрих в рецепті це рослинне масло. Ось тут є тонкість, яка зроблять цей рецепт просто смакотою. По-перше використовуйте обов’язково сорт без запаху. По-друге можна його попередньо розігріти, не довести до кипіння, а максимально підняти температуру. У сотейнику, в сковороді, в чомусь зручному, щоб потім перелити.

Чому гаряче масло краще? Змішуючись із зеленню, з’явитися аромат, новий смак, з холодним такого ефекту досягти не вийде. Але ви можете використовувати той варіант, який вам краще.

Залишилося тільки накрити кришкою, дати постояти при кімнатній температурі близько півгодини. Як вже писав вище, зручно якщо у вас посуд із щільною кришкою, дуже зручно перемішувати. Потім посуд варто прибрати в холодильник на 30-60 хвилин для охолодження. Через годину все буде готово і частування можна буде подавати на стіл. Спробуйте і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Цікаве:  Котлети в духовці з фаршу. Рецепт приготування соковитих і смачних котлет

Швидкий рецепт хрустких малосольних огірків в банку

Малосольні огірочки відмінний варіант для перекусу. Причому це як раз той випадок, коли можна підготувати невелику кількість, рівно стільки скільки вам потрібно. Якщо закривати банки на зиму, ми намагаємося закрутити як можна більше, овоч замочується великими тазами, в ряд стоять батареї банок, ми всі хочемо зробити за один раз, проводимо цілий день на кухні.

А ось з малосольними все набагато простіше. Сім’ї з 2-3 чоловік цілком достатньо зробити пару літрових банок. Ну тут звичайно ще грає роль наскільки цей продукт в сім’ї люблять. Уявляю швидкий рецепт з гарячим розсолом, сготовите його з вечора і на наступний ранок вже готове.

Візьміть продукти в наступній пропорції:

  • Огірки — 600-650 г на 1 літрову банку;
  • Зелень (кріп, смородина, листя хріну) — за смаком;
  • Лавровий лист — 1 штука на 1 банку
  • Чорний перець горошком — 4-5 штук;
  • Часник — 2-3 нарізаних зубчика;
  • Розсіл — 800 мл води, 1,5 столової ложки солі, 1 чайна ложка цукру;
  • Лимонний сік (на весь розсіл) — 3-4 столові ложки

1. Це прекрасно коли огірки зі свого городу, якщо вони тільки зібрані з грядки то замочувати їх не потрібно. Але от якщо вони трохи зіпсований або куплені на ринку, то це процедура обов’язкова. Після 2-х годин в холодній воді, вони стануть хрусткими, а також позбудуться від шкідливих домішок або зайвого азоту.

2. Спеції, листочки, зелень часник укладаються на дно чистої банки. На 1-літрові банки досить пари гілочок кропу і 2-3 нарізаних навпіл великих зубчики часнику. Але відмінно різноманітить смак, запашний перець, листочки смородини або дуба, лаврове листя.

3. У вимочених огірків зрізаємо обидва кінчики. Укладаємо в баночки, якщо огірки дуже великі або ближче до горловини вони не поміщаються, то немає нічого страшного якщо їх порізати навпіл або до потрібного розміру.

4. Тепер підготуємо розсіл на ці дві літрові банки. Знадобитися 800 мл в каструлі. Ставимо на плиту, додаємо 1,5 столові ложки солі, одну чайну ложку цукру. Доводимо воду до кипіння і через хвилину знімаємо з вогню. Для смаку в розсіл додаємо 3-4 столові ложки лимонного соку. Можна взяти вже готовий (або замінити на 1 столову ложку розведеного оцту).

5. Заливаємо наші банки гарячим розсолом. Закриваємо кришкою і збовтуємо (обов’язково використовуйте рукавички або рушник щоб не обпектися). Залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі.

6. Коли огірочки готові, їх потрібно прибрати в холодильник і подавати на стіл у міру необхідності.

Вони виходять хрусткими і дуже смачними. Відмінне доповнення до шашлику, молодої картоплі, так і на будь-якому пікніку така закуска будуть дуже до речі. Обов’язково беріть рецепт на замітку, впевнений що він вас виручить ще не один раз.

Смачні малосольні огірки швидкого приготування в каструлі (відео)

Друзі, якщо вам зручніше дивитися відео, а не читати, обов’язково рекомендую подивитися короткий 5-хвилинний ролик. Все просто і доступно пояснюється. Спасибі каналу ИринаКукинг.

Малосольні огірки дивно просто, швидко та смачно готувати за цими рецептами. Все для зручного зберігання в квартирі, не обов’язково тримати цілу комору банок, досить небагато місця в холодильнику.

Малосольні огірки в пакет швидкий рецепт за 5 хвилин з фото покроково

Треба щось приготувати до вечора без метушні, а зайвого часу немає? Беріть рецепт на замітку, на те щоб все підготувати, нарізати і упакувати піде всього 5 хвилин. Пару годинок в холодильнику і все готово.

Цікаве:  Салат з крабовими паличками – 7 простих і смачних рецептів

Рецепт пряний і соковитий, можна додати гостроти побільше або поменше, загалом, на любителя. Огірки це продукт, в масі своєї який складається з води, тому зі смаком можна експериментувати скільки завгодно. Ще один плюс, не потрібна зайва посуд, все робиться в пакеті.

1. Все зводитися до простих дій. Перше: промиваємо огірки, відрізаємо кінчики і нарізаємо скибочками на четвертинки. Тут у нас 500 грам, це десь 6-7 штук середнього розміру.

2. Обов’язкова зелень! Кріп, петрушка, кінза — то що вам подобається найбільше. Використовуйте за смаком. 4-5 зубчиків часнику (якщо він у вас молодий, можна взяти побільше). Стручок гострого перцю чилі, але це за бажанням, любителям по обпалюватися.

3. Беремо щільний харчової пакет. Якщо будете використовувати звичайні то беріть два, одягнувши їх один на одного. Закладемо у всередину нарізані огірочки, зверху посиплемо зеленню, подрібненим перцем і часником. Солимо, на це кількість достатньо 1 чайної ложки (беріть велику муровану, а не дрібну кухарську). Закриваємо горловину, струшуємо руками, перемішуємо, робимо кілька разів, щоб з’явився сік і він рівномірно розподілився по пакету.

4. Випускаємо зайве повітря з пакета, закриваємо горловину, ставимо на пару годин в холодильник. В принципі, після кількох досить енергійних рухів огірки будуть готові, але час в холодильнику дасть можливість пройнятися ним ароматом часнику, пряністю від трав, зелені.

Ось такий простий спосіб зробити з огірків смачну закуску хоч на кожен день. Якщо сподобалося, можете подивитись інші рецепти огірків в пакеті. Користуйтеся на

Класичний рецепт малосольних огірків на 3-х літрову банку

Скляна банка, можна сказати стала традиційною посудом для солінь, а конкретно для огірків. В скляній тарі овочі відмінно засолюються і маринуються, але обов’язково потрібно дотримуватися стерильність, інакше всі ваші зусилля можуть бути зіпсовані. Звичайно всі ці моменти потрібно врахувати на підготовчому етапі. Але в прикладі з швидкою засолюванням, достатньо просто добре промити банку. Продукт буде готовий до вживання вже через добу.

У такому рецепті крім огірків можна використовувати будь-яку зелень, яка припаде вам до душі: базилік, свіжа кінза, гілочки петрушки і парасольки кропу, листя м’яти, вишні і хрону.

Трохи конкретніше про складі:

  • Свіжі огірки середнього розміру — 1,5-2 кг;
  • Хрін — 2 великих листа;
  • Кріп — 2 суцвіття (парасольки);
  • Смородина, вишня — 6 листочків;
  • Сіль — 3 столові ложки без гірки;
  • Часник — 1 головка;
  • Лавровий лист — 4 штуки;
  • Чорний перець горошком — щіпка (20-30 горошин);
  • Вода кипяченная (охолоджена) — 2 літри

1. Перед тим як відправляти овочі в банку потрібно підготувати всі інгредієнти. Огірки потрібно промити і зрізати кінчики. Також їх можна сортувати за розміром, великі краще викладати на дно, а більш дрібні зверху. Таким чином маленькі будуть готові швидше, і їх легше дістати. Головку часнику очистити, листя хрону, смородини, вишні прополоскати під водою.

На дно відразу потрібно відправити половину горошин чорного запашного перцю, пару лаврових листочків, парасолька кропу і по три листки смородини і вишні (той інгредієнт, який надає хрусткость). У хрону листя великі, тому їх можна просто розірвати на кілька частин. Часник-6-7 зубчиків потрібно розрізати ножем навпіл і також кинути в банку.

2. Акуратно закладаємо огірки вертикально, тому є кілька причин. Більше поміститися і немає потреби притискати їх сильно. Щільно утрамбовані огірки в банку солятся довше. Невеликий простір має бути. Як зазначалося вище, на дно йдуть більш великі овочі, більш дрібні догори.

Цікаве:  Сирна запіканка в мультиварці - дуже ніжна і смачна запіканка з сиру

Коли банку заповнена на половину, як і на початку треба викласти знову листям смородини, вишні та хрону. Закинути горошок, часник і лавровий лист. Загалом повторити процес і потім викласти огірочками до горловини банки.

3. Залишилося тільки залити все розсолом. Для цього потрібно добре розчинити 3 столові ложки солі в половині літра води. Потім соляний розчин вилити в банку.

4. Залийте огірки звичайною водою до горлечка банки. Закрийте щільно гумовою кришкою, і кілька разів переверніть верх дном щоб рідина всередині перемішалася. Банку потрібно прибрати на добу в темне місце, зберігати при кімнатній температурі.

Чим довше такі огірочки стоять в розсолі, тим солоніша вони будуть, колір теж буде змінюватися. Через один день їх вже можна їсти, якщо відчуваєте що солі досить, можна прибрати банку в холодильник (процес засолювання сповільниться). Обов’язково спробуйте приготувати, щоб отримати на свій стіл ароматні й хрусткі огірочки. Пригощайтеся!

Як приготувати розсіл для малосольних огірків на 1 літр води

Друзі, основні рецепти вже викладені вище. Але завжди є кілька питань для уточнення. Вирішив після того як опишу що знаю, обов’язково на цих моментах зупинитися. А можливо щось втрачу, а ви у своїх коментарях додасте щось своє. Буду цьому тільки радий.

Як ви знаєте є кілька способів приготувати розсіл: гарячий, холодний і з використанням оцту. Зверніть увагу на якість води, краще беріть очищену, бутильовану, тобто без будь-якого присмаку. Овочі вберуть в себе воду, від її смаку буде залежати результат.

Якщо з водою визначилися, то пару слів про солі. В гарячий розсіл на 1 літр достатньо 1 столової ложки з гіркою, якщо розсіл холодний може знадобитися до 2 столових ложок.

Беремо тільки звичайну кам’яну сіль. Ніякої морський, йодованої і «вітамінізованої». Все це зайве, закуска тільки зіпсуватися і стане м’якою.

Всі інші добавки такі як листя, стебла, перець горошок, цукор або оцет, впливають чисто на ваше смакове сприйняття продукту. А про смаки, як відомо, не сперечаються. Але тим не менш, шляхом проби можна заточити для себе ідеальний рецепт. Єдино при використанні оцту, вже буде не солитись, а маринуватися, процес буде йти швидше і його потрібно буде перевіряти.

Ось в принципі і все. Як ви розумієте робити розсіл дуже легко і просто.

На останок кілька питань, з якими я зіткнувся поки збирав матеріал для статті. Ці поради мені теж стали в пригоді.

  • Що зробити щоб огірки більш тривалий час залишалися малосольними? Огірки потрібно вийняти з розсолу, або якщо він слабкий зберігати тільки в холодильнику. Такий метод дасть строк всього в декілька днів.
  • Можна використовувати розсіл від малосольних огірків повторно? Якщо розсіл дуже крутий (солоний) можна використовувати повторно, досить просто додати в нього свіжих огірків, вийде просто наступна партія.
  • Скільки можна зберігати малосольні огірки в холодильнику? Якщо вони зберігаються у вас безпосередньо в розсолі то варто звертати увагу на його колір і запах. Зайва каламутність або кислинка, буде говорити що продукт пропадає. А в цілому при правильному зберіганні термін зберігання 1 тиждень.
  • Що робити якщо малосольні огірки занадто солоні? Як варіант можна спробувати їх відмочити 15-30 хвилин у звичайній холодній воді.

Ну що ж, друзі. Велике спасибі за час, який ви мені надали. Сподіваюся, що ви знайшли для себе щось корисне і потрібне. Якщо вам сподобалося, буду вдячний якщо натиснете на кнопки соціальних мереж. Бажаю вам і вашим близьким всього самого найкращого!

Удачі і до нових зустрічей!