Курячі стегна можна смачно приготувати на сковороді. Щоб в якості другої страви вони увійшли в меню сімейної вечері або звичайного обіду. Рецепти страв на сковороді готуються в різних варіантах і на будь-який смак.

М’ясо курки добре поєднується з багатьма інгредієнтами. А приготоване в ароматному соусі, воно набуває свої смакові відтінки.

Можна спочатку замаринувати стегенця і потім обсмажувати їх на сковороді. Все це залежить від вашого бажання, щоб по черзі готувати різні рецепти для вибору під себе. В ході приготування йде розуміння всіх покрокових дій.

Курячі стегна в маринаді на сковороді

В результаті приготування страва виходить з пікантним грейпфрутовим смаком.

Вам знадобиться:

  • Стегенця курячі — 4 шт.
  • Грейпфрут — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Цибуля-порей — 2 стебла
  • Вершкове масло — 1.5 ст. л.
  • М’ясний бульйон — 270 мл
  • Мед — 2 ст. л.
  • Сіль, мелений чорний перець — за смаком

Процес приготування:

1. Вимийте стегенця. Обсушіть їх серветкою, щоб потім натерти сіллю і перцем.

2. З двох грейпфрутів вичавіть сік, щоб замаринувати в ньому курячі стегна на 2 години.

3. Потім викладіть їх на сковороду з маслом і обсмажте з усіх боків. Налийте в сковороду до м’яса залишився маринад, додайте трохи води і тушкуйте стегенця 30 хвилин. В кінці гасіння змастіть м’ясо медом і тушкуйте ще 5 хвилин.

4. Моркву і цибулю очистити. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву — шматочками.

5. Лук-порей наріжте кільцями.

6. У чистій сковороді розігрійте олію. Покладіть цибулю і трохи стушкуйте. Додайте моркву, цибулю-порей. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім влийте в сковороду м’ясний бульйон. Перемішайте і тушкуйте, помішуючи, 5-7 хвилин. Всі овочі посоліть і поперчіть за смаком.

Цікаве:  Варення із червоної смородини 5 хвилинка на зиму

7. Очистіть залишився грейпфрут, видаливши плівку. М’якоть його наріжте великими шматочками.

8. Додайте нарізані шматочки грейпфрута до тушкованим овочам.

9. В блюдо для подачі викладіть курячі стегна. Поруч красиво розкладіть овочі і полийте їх маринадом від курки. При бажанні посипте кунжутом.

Відео про те, як соковито обсмажити стегенця курки на сковороді

Скористайтеся запропонованими рецептами і ви дізнаєтеся, що стегенця завжди виходять соковитими і смачними.