Всім привіт! Як щодо того, щоб приготувати сьогодні рибне блюдо? У мене сьогодні запікається дуже смачний короп в духовці цілком. Велика, м’ясиста риба виглядає дуже ефектно і підійде до будь-якого столу. Користується короп популярністю не тільки в нашій країні, але і в багатьох інших країнах.

Раніше, ми вже розбирали рецепти запікання риби. У цій статті я хочу розглянути саме приготування коропа. Способи готування не займуть багато часу. А ці страви будуть шикарні на вигляд і божественні на смак!)

Таку рибу можна подати з будь-яким гарніром. Але я сьогодні пропоную Вам приготувати коропа саме з овочами: морквою, цибулею і картоплею. Це відмінне поєднання обов’язково сподобається всім любителям рибних страв!

Короп в духовці цілком з овочами і лимоном (покроковий рецепт)

Це просто шедевр, таке блюдо можна подати не тільки на рядовий вечерю, але і на будь-який святковий стіл, наприклад, на новорічний або на романтичну вечерю. Ви тільки подивіться як воно шикарно виглядає!

Спробуйте обов’язково, цей чудовий результат не залишить Вас байдужим. Моя порада Вам перед приготуванням цієї страви — якщо є гарна жароміцний посуд, в якій можна приготувати, а потім відразу виставити на стіл, то скористайтеся саме такий. Тоді Вам не доведеться потім ворушити таку красу і перекладати її.

Нам знадобиться:

  • Короп вагою приблизно 800 грам — 1 штука
  • Картопля — 4 штуки
  • Морква — 2 штуки
  • Солодкий перець — 1 штук
  • Цибулина ріпчаста — 1 штука
  • Соєвий соус
  • Сіль, базилік і чорний перець мелений — за смаком
  • Цукор — 1 щіпка
  • Часник — за смаком
  • Петрушка з кропом — 1 пучок
  • Лимон — 1 штука
  • Сметана — 2 столові ложки
  • Рослинна олія
Цікаве:  Піца з ковбасою, сиром і помідорами в духовці

Приготування:

1. Рибу випатрати, очистити від луски, видалити зябра, промити водою. Потім зробити надрізи по всій поверхні одного та іншого бочка коропа, на відстані приблизно два сантиметри один від одного.

2. Полити з усіх боків рибу соєвим соусом, натираючи її, щоб вона просочилася. Не потрібно забувати про розрізи та внутрішню порожнину карпа. Залиште поки його в спокої, нехай він маринується. А ми підготуємо інші складові страви.

3. Овочі почистити і помити. Одну моркву нарізати широкими пластинками по довжині, близько 3-5 мм. А іншу подрібнити на крупній тертці. Цибулю порізати півкільцями.

4. Весь картоплю нарізати пластинками по довжині. Дрібно посікти пучок зелені. Часник подрібнити будь-яким зручним способом — через прес, тертку або просто ножем.

5. З болгарського перцю видалити хвостик і насіння, нарізати смужками по 1 см в ширину.

6. Терту моркву і половину цибулі соломки змішати в одній мисці. Додати трохи солі, чорний мелений перець, цукор, сік половини лимона. Перемішати все з двома столовими ложками сметани і половиною порізаної зелені.

7. Карпа натерти з усіх боків приправами і часничком. Знову ж таки не забуваємо про надрізи і внутрішню частину. Треба, щоб ароматні трави потрапили скрізь. Начиняти рибу овочевий масою потрібно не занадто щільно.

8. Форму для запікання змастити олією. На дно укласти скибочки моркви. Трохи посолити і поперчити. Далі з картопляними скибочками проробити ті ж самі маніпуляції. Потім розкидати по всій поверхні соломку з солодкого перцю, півкільця цибулі і залишки начинки.

9. Укласти поверх овочевий «подушки» підготовленого коропа. Накрити фольгою. Поставити в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Запікати тридцять хвилин, потім перевірити готовність картоплі і зняти фольгу. Відправити допекаться ще на десять хвилинок.

Цікаве:  Зефір на агарі — 4 рецепту приготування в домашніх умовах

Ось така смакота у нас вийшло! Перекладіть рибу і овочі на блюдо і подавайте до столу. Прикрасьте шматочками помідорів, часточками лимона і січеною зеленню.

Як приготувати цілого коропа у фользі зі сметаною, щоб був соковитий

Я дуже люблю всіляку рибу в сметані. І карпи не виняток. Ніжне м’ясо в сметанному соусі — це так смачно, що можна мова наїсти! Запечений у фользі або в рукаві він буде просто танути в роті.

А готувати цю страву дуже просто і швидко. І якщо ви купили свіжого коропа, не прибирайте його в морозилку, а приготуйте відразу.

Нам знадобиться:

  • Короп — 800 грам
  • Цибулина ріпчаста — 2 штуки
  • Часник — за смаком
  • Морква — 1 невелика штука
  • Сметана — 6 столових ложок
  • Сік лимона — 2 столових ложки
  • Петрушка, сіль і чорний перець мелений — за смаком
  • Рослинна олія

Як готувати коропа в сметані:

1. Першим ділом рибу необхідно почистити, випатрати, видалити зябра, відрізати хвіст і плавники. І прополоскати під проточною водою. Потім, зробити надрізи по всій поверхні коропа на відстані два сантиметри з обох сторін.

2. Тепер треба збризкати рибу з усіх боків лимонним соком, щоб він потрапив і в розрізи і черевце. Потім так само з кожної сторони натерти сіллю і перцем. І залишити карпа помариноваться, поки займемося іншими інгредієнтами.

3. Очистити і вимити овочі. Моркву подрібнити на крупній тертці. Одну цибулину дрібно нарізати, а другу кільцями, які будуть виконувати роль подушки. Зелень дрібно порубати і залишити трохи для прикраси, решта піде в начинку.

4. Сметану підсолити, поперчити, додати подрібнений часник, моркву, зелень і покришений цибулю. Весь цей соус гарненько перемішати.

Цікаве:  Варення з черешні з кісточками на зиму

5. Наповнити отриманою масою внутрішню порожнину карпа. Щільно утрамбувати не потрібно.

6. Фольгу розстелити на деко і змастити рослинним маслом. Розкласти на неї цибульні кільця, а на них фаршировану рибу. Зверху полити сметанною заливкою.

7. Зверху накрити фольгою і запечатати її з усіх сторін. Запікати в попередньо розігрітій до 190 градусів духовій шафі одну годину. За двадцять хвилин до закінчення приготування, необхідно прибрати верхній шар фольги, щоб рибка зарум’янилася.

Смачний і ароматний короп у сметані готовий! Можна викласти його на блюдо для подачі з зеленню.

Короп запечений в духовці з картоплею на деку (відео)

Відмінний варіант приготування нам рекомендує автор каналу Andrey Rostovskiy. Прекрасне блюдо, яке дуже просто готується.

Що потрібно:

  • Короп вагою кілограма півтора — 1 шт.
  • Картопля великий — 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — за смаком
  • Лимон — 1/2 шт
  • Сир — 200 гр.
  • Кріп з петрушкою — 1 пучок
  • Сметана — 400 мл
  • Перець чорний мелений та сіль — за смаком
  • Рослинна олія

Дивіться детальніше у ролику.

Досить прикрасити його, наприклад, рубаною зеленню, помідорками і тонкими часточками лимона. Вийде цілком вишукана вечеря.