
Всім привіт! Сьогодні я представлю вам дуже прості і смачні рецепти приготування свинячих реберець в духовці. Ви дізнаєтеся кілька секретів, як їх приготувати, щоб вони вийшли дуже соковитим і м’яким.
Ароматні реберця нікого не зможуть залишити байдужими, якщо правильно їх запекти. Таке м’ясо не соромно буде виставити і на святковий стіл. Гості будуть в повному захваті.
Якщо ви любите запікати свинину в духовці, то, крім цих рецептів, рекомендую вам ще кілька цікавих варіантів в одній з попередніх статей. Впевнена, вони теж знайдуть свій відгук у ваших серцях.
Свинячі реберця з картоплею в духовці — пальчики оближеш!
У першому рецепті хочу запропонувати вам відразу 2 в 1 — реберця запікаються разом з картоплею. Виходить, що за довгий час у вас буде повноцінний вечерю. Дуже просто, швидко і смачно.
Інгредієнти:
- Свинячі ребра — 500 гр
- Картопля — 1 кг
- Каррі — 1 чайна ложка
- Чорний мелений перець — за смаком
- Сіль — за смаком
- Приправа для м’яса — 1-1,5 чайних ложки
- Рослинна олія
- Часник сушений — 1 чайна ложка
- Петрушка сушена — 1 чайна ложка
- Цибуля зелена — не великий пучок
Приготування:
1. Помиті реберця порізати на порційні шматки (між кісточками). Покладіть їх у велику і широку посуд. Додайте сіль, мелений перець, приправу для м’яса і 1 столову ложку рослинної олії. Все це рівномірно перемішайте руками і залиште постояти близько півгодини.
2. Тим часом почистіть картоплю і поріжте її середніми шматочками. Покладіть в глибоку миску. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до неї. Посипте сушеної петрушкою (можна взяти і свіжу), додайте каррі, часник сушений, сіль і перець за смаком. Влийте 1 столову ложку рослинного масла і все гарненько перемішайте.
Щоб картопля краще ввібрала в себе всі спеції і приправи, дайте їй постояти 15 хвилин.
3. Далі викладіть картоплю на деко або у форму для запікання. Зверху на неї покладіть свинячі реберця.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Коли вона достатньо розігріється, відправте туди форму або лист з вмістом і запікайте приблизно 1 годину. В залежності від властивостей вашої духовки, час може знадобитися і трохи більше. Так що краще дивіться по готовності м’яса і картоплі. Готову страву можна відразу ж подавати до столу.