Салат з капусти з куркумою – страва, здатна прикрасити святковий стіл або виручити господарів у разі раптового приходу гостей. Вдале поєднання овочів створює гармонійну смакову гаму, дозволяє втамувати голод, поповнити організм життєвою силою. Прості правила приготування страви на основі корисних продуктів дозволяють створити справжній кулінарний шедевр.

Про користь куркуми для організму

Куркумою називають рослина, що відносяться до сімейства імбирних. Жовтий колір одержуваного з нього продукту забезпечує куркумін. Спецію, що використовується в кулінарії, виготовляють методом висушування, подрібнення коренів. Її додають в різні закуски, супи, бульйони, кондитерські вироби. Відомо, що в такий прянощі містяться речовини, що володіють антиоксидантними, протизапальними властивостями.

Користь куркуми:

  • ефективний засіб для профілактики хвороб суглобів;
  • зниження цукру в крові;
  • полегшення стану при депресії;
  • прискорення регенерації пошкодженої шкіри;
  • нормалізація обмінних процесів;
  • розрідження крові;
  • виведення з організму холестерину, токсинів, шлаків;
  • зменшення ваги тіла.

Деякі фахівці приписують продукту лікувальні властивості, що дозволяють попередити онкологію. Народні цілителі використовують спецію в якості додаткового засобу при лікуванні раку, туберкульозу, гепатиту. Слід враховувати, що без основного лікування, призначеного лікарями на основі офіційної медицини, така терапія виявиться марною. Прянощі застосовують не як основне ліки, а в якості додаткової біодобавки.

Цікаве:  Рулет з маком з дріжджового тіста. Покрокові рецепти домашньої випічки

Вважається, що для профілактики застуди, підняття імунітету достатньо щодня вживати салат з куркумою і капустою. Прихильники нетрадиційної медицини застосовують таку спецію з метою лікування кашлю при трахеїті, бронхіті. У ній міститься солідну кількість вітаміну В6, певна доза вітаміну Е, С і РР. Мінерали, які вдалося фахівцям знайти в складі приправи: залізо, мідь, марганець, кальцій, калій, магній.

Незважаючи на велику користь, продукт не рекомендовано до вживання дітям до 6 років, вагітним, годуючим жінкам, при загостренні хронічних захворювань. У разі наявності діабету, серцево-судинної патології, порушення згортання крові, гіпертонії слід попередньо проконсультуватися з лікарем.