Здрастуйте, шановні читачі! Сьогодні розглянемо нагальну проблему всіх господинь — що приготувати на вечерю. Це злободенне питання хвилює багатьох. Адже іноді, після важкого дня вже немає ніякої фантазії. Тому, я вирішила підкинути вам кілька ідей.

Як бути, якщо немає сил і часу на вишукані страви. Але не хочеться залишати сім’ю без смачної вечері. Я приготувала для вас 4 рецепти, які порадують всю сім’ю. При цьому не зажадають багато часу і праці.

Забирайте статтю собі на замітку. Нехай вона завжди буде під рукою, коли закінчаться ідеї!

Суп з фрикадельками і рисом самий смачний і швидкий

Смачний і корисний рисовий супчик для всієї родини. Його із задоволенням їдять як дорослі так і діти. Основний час займе приготування фрикадельок. Якщо ж м’ясні кульки у вас вже готові, то це спростить завдання.

Для приготування нам знадобиться:

Фрикадельки:

  • 600 гр. фаршу (в даному випадку, суміш яловичини і свинини)
  • сіль, мелений перчик за смаком
  • зелень петрушки за смаком
  • одне сире яйце
  • 1 цибулина

Суп:

  • 2 літри води
  • 100 гр. сухого рису
  • 2 ст. л. приправи для бульйону (можна в кубиках)
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 1 морквина
  • 20 гр. рослинної олії

Приготування:

1. В каструлю, заливаємо воду і ставимо на великий вогонь. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею. Якщо фарш готовий, то до нього додайте дрібно нарізану цибулю.

2. Вливаємо сюди ж сире яйце, додаємо мелений перчик, сіль за смаком. Якщо хочете, можете ввести інші спеції для м’яса. Але я цього не роблю, приправи я підсипаю вже в бульйон.

3. Додаємо дрібно нарізану або сушену петрушку (ну або іншу зелень за смаком).

4. Все вимішуємо руками, щоб вийшла максимально однорідна маса.

5. Руками формуємо маленькі кульки з отриманої маси. Щоб вона не чіплялася до долонь, змочуйте їх прохолодною водою.

А щоб фрикадельки вийшли приблизно однаковими за розміром, беріть фарш чайною ложкою.

6. Тим часом вода в каструльці закипіла. Засипаємо сюди промитий рис. Залишаємо варитися трохи відкривши кришку, щоб не википіло.

7. Чистимо і нарізаємо шматочками картоплю і висипаємо в каструлю. Коли закипить, злегка убавим вогонь.

8. Переходимо до засмажки. Цибулину ріжемо невеликими кубиками. На сковороді вже гріється масло. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорого стану.

9. Натираємо великою теркою морквину. Якщо хочете, можна нарізати її соломкою. Відправляємо її в сковороду. Разом підсмажуємо до легкої рум’яності овочів.

10. У бульйон підсипаємо спеції і перемішуємо. Після чого треба спробувати на смак і, при необхідності, підсолити.

11. Тепер викладаємо сюди фрикадельки і акуратно перемішуємо. Варимо на невеликому вогні до готовності всіх продуктів.

Наприкінці варіння в каструлю відправляються обсмажені овочі. Ще через 3 хвилини вимикаємо вогонь. Знімаємо суп з плити і розливаємо по тарілочках!

Печеня з куркою в мультиварці ( простий і гаряча вечеря )

Чи є у вашому будинку є помічниця Редмонд або будь-якої іншої фірми? Тоді питання, що приготувати на вечерю вас не особливо хвилює. З мультиваркою приготування будь-якої страви не займе багато часу. Ця розумна техніка в рази спрощує роботу зайнятим господиня. Але, якщо у вас її немає, то рецепт можна легко адаптувати під приготування на плиті. У казані або інший товстостінній посуді.

Курка чудово поєднується з картоплею. Тому їх часто готують разом в супах і других стравах. Сьогодні у нас на вечерю дуже смачну печеню.

Список необхідних інгредієнтів:

  • картопля — 1,5 кг
  • болгарський перчик — 50 гр.
  • курка (будь-яка частина) — 1 кг
  • томатна паста — 50 гр.
  • морква — 150 гр.
  • цибуля — 150 гр.
  • суміш перців, сіль за смаком
  • мелена солодка паприка за смаком

Підготовка овочів:

1. Для початку наріжемо всі підготовлені овочі. Цибулю невеликими кубиками або півкільцями, як вам зручніше.

2. Моркву можна натерти теркою. Але саме на спекотне я віддаю перевагу нарізати ножем. Так страва виглядає апетитніше. Можете робити це соломкою, кубиками або пластинками, неважливо.

3. З солодкого перцю вичищаємо насіння. Гарненько промиваємо зсередини і зовні. Його наріжемо смужками.

4. Картоплини поріжемо досить великими шматочками. Овоч невеликого розміру можна просто поділити на 4 частини. Якщо будете надто дрібнити її, як на суп наприклад, то вона приготується швидше курки і перетвориться на кашу.

5. Всі овочі з’єднуємо в одному посуді. Додаємо сюди ж паприку, суміш мелених перців (приблизно 2/3 чайної ложки) і 2 чайних ложки солі.

Кількість і перелік спецій ви можете регулювати на свій смак.

Гарненько все перемішати, щоб приправи рівномірно розподілилися.

Цікаве:  Варення з ревеню — 6 рецептів приготування на зиму

Приготування:

6. Переходимо до підготовки м’яса. Ви можете використовувати будь-яку частину тушки. Потрібно нарізати на середні шматочки. В даному випадку ми використовуємо гомілку. Її її ділимо на 2 частини, відрізаючи вздовж кістки шматок м’яса. Таким чином, у страві буде і м’ясо на кістці і без неї.

7. Відправляємо курку до картоплі з овочами і знову все перемішуємо.

8. На дно чаші наливаємо 80 мл холодної води. Зверху викладаємо підготовлену масу і закриваємо кришку. Вибираємо режим «Гасіння», якщо є можливість вибрати вид продукту, виставляйте «М’ясо». Час — 1 година.

За весь період роботи режиму, не потрібно відкривати кришки, перемішувати і взагалі якось брати участь у процесі. Розумна техніка сама впорається із завданням.

9. За 5 хвилин до закінчення томат-пасту розчиняємо в трьох столових ложках гарячої води. Так її легше буде перемішати в основному складі. На цьому ж етапі, за бажанням, можна додати пару листочків лаврушки.

10. Знову накриваємо кришкою і доготавливаем покладені 5 хвилин. Подавати можна відразу по приготуванні. Але краще дати жаркого 20 хвилин настоятися. За бажанням, можна посипати дрібно нарізаною зеленню.

Дуже смачний і ситний вечеря готовий! І витратили ми на нього мінімум сил, продуктів і часу!

Швидкий плов зі свининою на сковороді

Якщо на ваше питання — що приготувати на вечерю, ваша родина просить плов, не відмовляйтеся. Швидко і з мінімальними витратами можна зробити плов на сковороді. Я сама часто користуюся цим засобом і вам раджу.

Замість свинини, до речі, можна взяти курку, яловичину або баранину.

Для приготування нам знадобиться:

  • свинини — 300 гр.
  • води — 500 мл
  • круглого рису — 200 гр.
  • часнику — одна головка + 3 зубки
  • цибулини — 2 шт.
  • моркви — 2 шт.
  • лаврушки — 2-3 листочка
  • солі — 2 ч. ложки
  • зіра — 1 ч. л.
  • каррі — 1 / 2 ч. л.
  • куркуми — 1/2 ч. л.
  • чорного перцю — 1/2 ч. л.
  • гострого перцю — 1/4 ч. л.
  • рослинної олії — 70 мл

Приготування:

1. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Тим часом, 3 зубчики часнику очищаємо і сплющує плоскою стороною ножа.

Використовувати в їжу ми їх не будемо. Їх призначення лише ароматизувати масло. Відправляємо в розігріту сковороду і обсмажуємо до рум’яності. Потім виймаємо шумівкою.

2. Свинину ріжемо шматочками середнього розміру і відправляємо в киплячу олію. На високому вогні до рум’яного кольору обсмажуємо з усіх боків приблизно 7-10 хвилин.

3. Цибулю подрібнюємо півкільцями. В залежності від розміру овоча, можна нарізати і чверть-кільцями. Відправляємо до смаженій м’ясу, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.

Одне з найбільш головним правил в плові — морква і терка несумісні.

4. Тому моркву нарізаємо ножем, приблизно, на 3 частини поперек. Кожен шматочок ріжемо вздовж на 3-4 пластинки. І вже їх — довгою соломкою. Відправляємо в загальну сковороду і гарненько перемішуємо. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо, помішуючи, до м’якості моркви.

5. Тепер вливаємо крутого окропу. Якщо увіллєте холодну воду, то процес кипіння тимчасово зупиниться.

6. Додаємо всі підготовлені спеції — зіру, каррі, куркума, чорний і гострий перець. Ламаємо 2-3 листочка лаврушки і додаємо сіль. Все добре перемішуємо.

Ви можете додавати спеції за цим списком або підбирати їх на свій смак. Також можна скористатися готовим букетом «Для плову».

7. Гарненько промиваємо рис і откидывам на сито, щоб стекла вся вода. Потім висипаємо його на сковороду і розрівнюємо ложкою.

8. Цілу головку часнику очистити від верхніх сухих шарів. Не розбираючи на зубчики і не очищаючи цілком. Зрізаємо нижню частину з корінцями і встановлюємо у центр плову зрізом вниз. Злегка притапливаем. Закривши кришкою, залишаємо тушкуватися на самому малому вогні 25-30 хвилин.

Подавати його можна відразу. Але я віддаю перевагу після вимкнення плити, дати плову «відпочити» під кришкою ще хвилин 15. Так він буде більш насиченим і смачніше. А поки настоюється, можна приготувати овочевого салату або улюблений соус. Виходить дуже смачно — переконайтеся самі!

Заливний пиріг на кефірі на швидку руку (відео)

Наостанок, хочу представити вам ось такий оригінальний і дуже швидкий рецепт. Для тих, хто може дозволити собі ввечері є випічку. Це заливний пиріг з фаршем на кефірі. Готується буквально на швидку руку, але результат сподобається всім! Прийшовши додому після важкого дня, просто дістаньте все необхідне зі своїх запасів і змішайте в єдине ціле. Інше за вас зробить духовка.

Склад продуктів:

  • 500 гр. свинини
  • 1 цибулина середнього розміру
  • 500 мл кефіру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 сирих яйця
  • 1 щіпка цукрового піску для смакового балансу
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1,5 склянки борошна
  • 0.5 ч. л. розпушувача

Подробиці дізнаєтесь з відео! Приємного перегляду!

Підбірка підійшла до свого завершення. Сподіваюся, вона допоможе вам вирішити питання, що приготувати на вечерю. Як бачите, є такі варіанти, які не займають багато часу, але виходять дуже смачними.

Натискайте на кнопки соцмереж, щоб стаття збереглася на вашій сторінці!