Салат з огірків на зиму без стерилізації готується дуже швидко і просто. А ось на смак він виходить дивним. Блюдо ще й корисне, обробка продуктів мінімальна, тому овочі зберігають практично всі поживні речовини.

А знаєте, як ще можна використовувати огірочки? У мене є багато цікавих рецептів, наприклад, солоні, мариновані, найсмачніші салати на зиму. Просто спробуйте приготувати з будь-якого алгоритму. Я вас запевняю, у вашому зимовому раціоні точно не вистачає такого соління.

Салат з огірків на зиму без стерилізації — простий рецепт

Рецепт досить простий, а виходить дійсно смачно. Огірочки можна брати будь – дрібні, які переросли і т. д. Результатом стане ароматний, смачний і свіжий салатик.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 200 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • масло рослинне – 12 ст. л.;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • оцет 9%-ний – 9 ст. л.

Додатково до складу можна додати гвоздику. Вона додасть родзинку страві.

Приготування:

1. Огірки вимочуємо у холодній воді протягом 2 годин, потім добре миємо, обрізаємо кінчики. Овочі ріжемо звичним способом, як на звичайний салат.

2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями. Відправляємо в миску.

3. Часник звільняємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через прес. Відправляємо в миску.

4. В цю ж ємність, додаємо сіль, цукор, рослинна олія, оцет і ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.

5. У такому вигляді продукт залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік. Потім перемішуємо ще раз.

6. Відправляємо на наступний салат на плиту і доводимо до кипіння. Потім включаємо мінімальний вогонь і варимо ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

7. Розкладаємо в чисті простерилізовані банки, закатуємо прокип’яченими кришками.

Банки перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження, а потім відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Рецепт салату з огірків з цибулею на зиму

Цей салатик виходить настільки смачним, що відірватися від нього буде неможливо. У мене цю закуску люблять всі домочадці, а ще я завжди ставлю таке блюдо на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • огірки – 1,2 кг;
  • цибуля – 2 шт.
  • чорний перець горошком – 4-5 шт.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • оцет – 1 ч. л.

Приготування:

1. Огірки заливаємо холодною водою і залишаємо на 5-7 годин, потім ретельно миємо і обрізаємо хвостики. Овочі нарізаємо кружечками або половинками товщиною до 3-4 мм.

2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

3. Овочі кладемо в глибоку посуд і перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 30 хвилин, періодично помішуючи.

4. В цей час стерилізуємо банки в мікрохвильовці, ставлячи ємність на тарілку з водою. Тривалість – 2 хвилини на максимальній потужності.

5. У кожну банку укладаємо на дно 4-5 шт. чорного перцю горошком, чайну ложку цукру.

Потім викладаємо огірки з цибулею. Зверху додаємо чайну ложку оцту і половину чайної ложки солі, кладемо лавровий лист і заливаємо окропом.

6. Прикриваємо банки кришками і встановлюємо в каструлю на бавовняну тканину. Доливаємо води по вінця, доводимо до кипіння і стерилізуємо при повільному кипінні протягом 15 хвилин.

Після цього закатуємо банку прокип’яченої кришкою. Банку перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Це був варіант салату НІЖИНСЬКИЙ — неможливо відірватися від цієї смакоти. Але класичний рецепт трохи інший:

  • огірки — 1200 м
  • цибуля — 750 г
  • молодий кріп — 20 г
  • гіркий і запашний перець
  • оцет, сіль, цукор.

1. Дрібні огірки ріжуть кружальцями, великі уздовж навпіл і часточками товщиною не більше 3 мм, Цибулю ріжемо півкільцями товщиною до 3 мм Кріп) ріжемо невеликими шматочками до 6 мм.

2. У підготовлені банки ємкістю 0,5 л, укладаємо гіркий і запашний перчик, потім рівномірними порціями — нарізані огірки, цибуля, кріп (можна шарами, можна упереміш ).

3. Додаємо 3/4 чайної ложки солі, половину чайної ложки цукру, дві столові ложки 5% оцту (або 1 ст. ложку 9 % спиртового оцту), половину лаврового листа. Укладати дуже щільно! Заливаємо салат киплячою водою на 1,5 см нижче верху горлечка, накриваємо простерилизованными кришками і витримуємо 20 хвилин. Потім стерилізуємо 0,5 л — 10 хвилин, 1 л — 12 хвилин. Негайно закатуємо, перевертаємо до охолодження.

Самий смачний салат з огірків з часником без стерилізації і варіння

Пропоную вам приготувати цікавий салатик, який робиться без варіння і без стерилізації. За цим рецептом готувала ще моя бабуся, тому рецепт дійсно перевірений часом. А важливий плюс – можливість використовувати абсолютно будь-які огірочки, наприклад, «гачки», перезрілі і будь-які інші, які не підходять для засолювання цілком.

Цікаве:  Рецепт торта «Наполеон» з кремом зі сметани, кисломолочного сиру

Інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
  • часник – 2-3 головки;
  • цукор – 180 г;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • сіль – 100 р;
  • столовий оцет 9%-ний – 100 мл

Приготування:

1. Огірки миємо, видаляємо кінчики. Овочі нарізаємо кружечками.

2. Цибуля звільняємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями.

3. Часник звільняємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо через прес.

4. Всі овочі відправляємо в загальну ємність. Туди ж додаємо цукор, сіль, вливаємо олію і оцет.

5. Ретельно вимішуємо салат до однорідності і залишаємо на 10-12 годин, періодично перемішуємо.

6. Стерилізуємо банки в мікрохвильовці протягом 3-5 хвилин на максимальній потужності. Всередину потрібно налити потроху води. Кришки кип’ятимо протягом 3-5 хвилин.

7. Салатик розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками.

Після повного охолодження відправляємо банки в прохолодне місце для зберігання.

Супер салат вийшов! Зберігати краще в холодильнику! Дотримуєтеся правильного використання цукру з сіллю і тоді дуже смачно виходить!

Домашній рецепт салату з огірків і помідорів на зиму

Це улюблений салатик моєї свекрухи. Вона завжди називає його «Донським». Для мене завжди було дивно, що овочі залишаються щільними, хрусткими. Закуска буде дивно ароматної і смачної. А любителям більш пікантних страв до складу можна ввести трохи більше гострого перцю або додати часник.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 1 кг;
  • солодкий перець – 1 кг;
  • огірки – 1 кг;
  • петрушка – 200 г;
  • сіль – 1,5-2 ст. л.;
  • гострий червоний перець – 1-2 шт.;
  • цукор – 0,5-1 ч. л.;
  • оцет 6%-ний – 10 мл (в кожну банку);
  • соняшникова олія 10 мл (в кожну банку);
  • насіння коріандру – 0,5-1 ч. л. (в кожну банку);
  • чорний перець горошком – 2-3 шт. (в кожну банку);
  • лавровий лист – 1-2 шт. (в кожну банку).

Приготування:

1. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, всі овочі ретельно миємо. У огірків видаляємо кінчики, у помідорів – ущільнення від плодоніжки, у перцю – ущільнення від плодоніжки і насіння.

2. Нарізаємо овочі зручним способом, наприклад, ріпчаста цибулю – півкільцями, огірки – кружечками, перець – пір’ям, помідори – кубиками. Чи можна все нарізати однаковими брусочками. Єдина умова – помідори повинні бути порізані крупно, щоб вони зберегли свій дивовижний смак в салаті.

3. Гострий перець звільняємо від насіння і плодоніжки, миємо. Дрібно подрібнюємо.

4. У глибоку ємність викладаємо цибулю, перець, помідори, огірки, гострий перець, дрібно нарізану петрушку.

5. В цю ж ємність, додаємо сіль, ретельно вимішуємо і закриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо на 30-60 хвилин.

6. В цей час готуємо банки: ретельно миємо або додатково стерилізуємо, наприклад, на водяній лазні протягом 15 хвилин.

7. У кожну банку кладемо лавровий лист, чорний перець горошком.

8. Потім ще раз перемішуємо салат і накладаємо в кожну банку максимально туго.

9. Зверху на салат додаємо насіння коріандру, оцет, рослинна олія.

10. Зверху прикриваємо банки кришками, встановлюємо в каструлю на бавовняну тканину. У каструлю наливаємо воду за горлечко банки, відправляємо на вогонь і стерилізуємо протягом 20 хвилин після закипання.

11. Після цього закочує банки кришками, перевертаємо догори ногами, закутуємо ковдрою і відправляємо на зберігання.

Спробуйте обов’язково приготувати за цим рецептом. Я вас запевняю, вам точно не доведеться пошкодувати про це. Домочадці будуть в повному захваті.

Салат з огірків з цибулею та олією— стерилізація не потрібна

Огірковий салат – це завжди смачно і апетитно. А якщо ви вирішите приготувати за цим рецептом, то точно залишитеся задоволені. Тим більше що робиться все гранично просто.

Інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • цибуля – 3-4 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • часник – 1 головка;
  • цукор – 5 ст. л.;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • оцет 9%-ний – 150 мл

Приготування:

1. Цибулю і часник звільняємо від лушпиння, всі овочі миємо. Цибулю нарізаємо кільцями, часник – кружальцями, огірки – кружечками.

2. Відправляємо всі овочі в каструлю. Туди ж додаємо сіль, цукор і рослинне масло.

3. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 4-6 годин, щоб огірки пустили сік.

4. Після цього ставимо каструлю на плиту, чекаємо закипання, додаємо оцет, варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

5. Гарячий салат розкладаємо по сухим простерилизованным банкам, закатуємо прокип’яченими кришками.

6. Даємо охолонути під ковдрою і відправляємо на зберігання.

Раніше ми таке робили. Хороший забутий рецепт. Підтверджую, що дуже смачний салат виходить.

Відео про те, як приготувати салат з огірків і кабачків

Варіант з кабачків та огірків – смачне і поживне блюдо. А готується він дуже просто завдяки наявності видеорецепта. Просто подивіться його, і стане зрозуміло, що використовувати для готування і як правильно діяти. Запевняю вас, що зробити такий салатик простіше простого, а смак приємно здивує.

Готові приступити до кулінарних експериментів? Спробуйте приготувати з будь-якого рецепту, щоб в зимовий час ви могли порадувати своїх домочадців апетитними зимовими салатами. А ще діліться моїми рецептами зі своїми друзями, мені буде приємно.