Сьогодні будемо готувати на зиму один дуже смачний салат, від якого всі ваші гості точно пальчики оближуть. Назва його досить просте — Зимовий король чи можна в інших джерелах зустріти назву Ніжинський. Він володіє приємним смаком і тому виступає на будь-якому святковому столі одним з найбажаніших закусок.
Досягається це все завдяки поєднанню в ньому інгредієнтів: кропу, огірків і цибулі, а також злегка перцевий відтінок робить цей салат неповторним. Завдяки цьому його можна подавати з м’ясом по-французьки, хоч з куркою і навіть будь-яким гарніром, наприклад картоплею фрі.
А знаєте який найбільший плюс такого зимового овочевого салату? Так ось, у ньому зберігається безліч корисних речовин за рахунок того, що додаткової стерилізації не потрібно. Баночка такої закуски виручить завжди, а ваші гості залишаться в повному захваті від з’їденого.
І ще один нюансик, про який хочу сказати, коли у вас багато перерослих, а також не красивих і кривих корнішонів, то ви сміливо можете використовувати в даному блюді. Тому що зеленці в ньому можна використовувати будь, адже вони все одно ріжуться шматочками. Салат виходить у будь-якому випадку смачним і приємним на смак. Вообщем спробуйте приготувати цю новинку.
Робіть заготовок побільше, не встигнете моргнути, як від нього в погребі вже нічого і не залишиться, з’їдається така закуска в мить. Хочете додавайте ще болгарський перець, а також часник і тоді отримаєте нові відтінки смаку. Загалом, експериментуйте, щоб з’явилася пікантна гостриночка і пікантність смаку.
Салат зі свіжих огірків на зиму Зимовий король — стерилізація не потрібна
Інгредієнти:
- огірки — 5 кг
- кріп — пучок близько 300 г
- оцет — 100 мл
- ріпчаста цибуля — 1 кг
- цукровий пісок — 5 ст. л
- сіль крупного помелу — 2 ст. л
- перець чорний горошком — 20 шт.
- рослинна олія — 6 ст. л
Крок 1.
Огірки перемойте добре в прохолодній воді, якщо вони зірвані давно, то замочіть їх на годину або два в прохолодній воді, щоб вони заповнили водний баланс. Потім покришіть їх ножем на колечка.
Якщо плоди корнішонів великі, то тоді подрібніть їх не на колечка, а на полуколечки.
Крок 2.
Слідом очистіть ріпчасту цибулю і подрібніть його на полуколечки або колечка, залежно від розміру.
Крок 3.
Додайте цибулю до порізаним на кружечки огірків.
Крок 4.
Далі порубаєте кухонним ножем дрібно кріп. Посоліть і ретельно розмішайте. Залиште постояти каструлю на 30-40 хвилин, щоб виділився сік (можна залишити і на довше, наприклад на 2-4 години).
Крок 5.
Після того, як закуска постоїть і ви побачите рідина, додайте 5 ст. л цукрового піску.
Крок 6.
Слідом 20 горошин чорного перцю, 100 мл оцту 6 ст. л рослинного масла без запаху. Розмішайте і варіть на середньому вогні до закипання.
Крок 7.
А як тільки огірки стануть іншого кольору, то приберіть їх з плити.
Крок 8.
Розкладіть відразу ж по стерилізованим баночках і так, щоб закуска була до самого верху, а маринад покривав всі огірки.
Крок 9.
Закрутіть кожну баночку під кришку, потім переверніть заготовки і залиште остигати під ковдрою до повного охолодження. А далі перемістіть в льох на зберігання. Вийшло з 5 кг корнішонів 9 підлогу літрових банок. Приємних відкриттів!
Ну а тепер подібний рецепт, але тільки в відео форматі з каналу ютуб. Включайте на кнопочку і дивіться з задоволенням.
Всім до нових зустрічей. Готуйте салати з огірків, а також маринуйте інші овочі на зиму і не забувайте про лечо та інші смачні овочеві закуски.