У нас сьогодні рулет з лаваша, начинки які роблять його дуже смачним, приємним на смак. Комбінацій подібних рецептів багато, а я вирішив викласти найпоширеніші. Як розумієте, нічого складного в процесі немає. Підготувати інгредієнти, загорнути в лаваш. Якщо готуєте його в якості холодної закуски, то ставимо на годинку в холодильник, щоб рулет наситився.
Можна також приготувати як гарячу закуску, легко запекти його цілком у духовці, відмінно підходять м’ясні начинки. Ще простіше і швидше нарізати і обсмажити на сковороді. До речі начиняти такі рулетики можна не тільки овочами, зеленню, фаршем, м’ясом птиці, також для різноманітності можна використовувати фрукти, різні соуси. Тоді вийде дуже смачно і готувати такі перекуси ніколи не набридне.
Ну що ж, пора переходити до рецептів таких рулетів.
Рулет з лаваша з крабовими паличками і твердим (плавленим) сиром і яйцем
Напевно найпоширеніший спосіб приготування лавашных рулетів. Відмінно що поєднується начинка з плавленого сиру і крабових паличок. Продукти бажано підготувати заздалегідь, приміром яйця відварити круто і дати охолонути.
Знадобляться наступні продукти:
- Лаваш — 2 аркуша;
- Яйця — 4 штуки;
- Сир — 200 грам;
- Майонез (або сметана) — 100 грам;
- Крабові палички — 200 грам;
- Зелень петрушка;
- Часник — 3-4 зубчики
Крок 1. Якщо у вас яйця вже зварені круто, натираємо їх на крупній тертці. Жовток і білок, загалом все в перемішку.
Крок 2. Точно також чинимо з сиром. Головне основні продукти підготувати заздалегідь, щоб тільки залишилося і щільно загорнути в лаваш. Якщо будете використовувати плавлений сир, то його краще використовувати в обмазці. Детальніше в наступних рецептах.
Крок 3. Така ж доля чекає і крабові палички, в окремий посуд через крупну тертку. Краще беріть прямо з холодильника, структура буде міцніше і подрібнювати буде зручніше.
Крок 4. Додамо трохи соковитості. Нам знадобитися майонез, яким ми будемо змащувати листи, але додамо до нього для смаку дрібно нарізану петрушку і зубчики часнику. Все акуратно перемішуємо, всі соус готовий.
Крок 5. Далі робимо наступне: розкладіть перший шар лаваша, змастіть всю поверхню до країв майонезом із зеленню.
Крок 6. Посипаємо зверху натертим сиром і крабовими паличками.
Крок 7. Накриваємо другим листом лаваша і знову змащуємо соусом, що залишився. Рівномірно розподіляємо яєчний шар.
Крок 8. Тепер залишилося тільки згорнути всі щільно в рулет і упакувати в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на нижню полицю насичуватися.
Крок 9. Через годину можна виймати і нарізати кільцями товщиною 1-1,5 см. Ну хто як любить.
Рулет з крабовими паличками, яйцями і сиром готовий. Можна кликати до столу і пригощати рідних. Готуватися швидко, а наминали за обидві щоки. Але в цілому все завжди їм задоволені.
Лавашный рулет з крабовими паличками і огірками
А тепер розповім про інший варіант начинки для цієї холодної закуски, ми замінимо сир на огірки, додамо листя салату. Огірочки самі по собі соковиті і хрусткі, але щоб продукт у результаті вийшов однорідним все потрібно нарізати дуже тонко.
Візьміть все в наступній пропорції:
- Крабові палички — 150-200 грам;
- Яйця — 2 штуки;
- Огірки свіжі — 2 штуки;
- Листя салату — 5-6 штук
- Майонез за смаком.
Крок 1. Все підготуємо заздалегідь, щоб потім нам залишилося лише скласти. Яйця, зрозуміло зварені круто, очищені і пропущені через тертку. У огірків чистимо шкірку і нарізаємо тонкими слайсами, зручно це зробити звичайної овочечисткою. Крабові палички, хто готував, знає що вони зазвичай згорнуті, так їх треба розгорнути.
Крок 2. Вистилаємо лист лавашу на робочу поверхню і змащуємо тонким шаром майонезу, тут як хто любить :). Викладаємо начинку в кілька рядів.
Крок 3. Порядок у нас наступний листя салату, яйця, крабові палички і огірки. Але що за чим йде не принципово, робимо як вам більше до душі.
Крок 4. Коли ми розмістили на аркуші, плотненько все звертаємо. Відправляємо в холодильник на годину.
Крок 5. Все готовий. Залишається тільки нарізати на зручні шматочки і викласти на тарілку.
Нічого складного. Але швидка і проста закуска у вас готова для подачі на стіл.
Лавашные рулетики з сьомгою (червоною рибою) і вершковим сиром
Друзі, якщо любите бутерброди з червоною рибою, то цей рецепт вам точно сподобається. Суджу суто по собі та своїй родині. І варто спробувати хоч раз, будете готувати при можливості дуже часто. Для такої начинки звичайно обов’язково кусень свіжої червоної риби, причому можна поєднувати з різними кислими або гострими соусами. Але це на любителя.
Дуже коротко про склад:
- Сьомга, лосось або червона риба — 250-300 грам;
- Кріп — трохи для тонкощі смаку;
- Сирний сир — 300 грам;
- Лимонний сік — 1 чайна ложка
- Перець мелений — за смаком;
Крок 1. Кріп відмінно підходить до червоній рибі, і власне лимонний сік дає відмінну кислинку. Наріжемо її дуже дрібно. Використовувати іншу зелень (часник, петрушка) для цього рецепту не варто. Переб’є смак риби.
Крок 2. В зручну чашку для перемішуємо поміщаємо сирний сир, посипаємо кропом, перець мелений за смаком і буквально чайну ложечку лимонного соку. Все перемішуємо. В результаті у нас вийде найкраща обмазка для подібного роду рулету.
Крок 3. Рибу ми акуратно нарізаємо на тонкі скибочки, якщо вони у вас в товщину вийдуть за 2-3 мм це просто ідеально. Буде відчуватися і сам смак безпосередньо, і в той же час вийти більше шматочків, які можна буде рівномірно розподілити по всьому рулету.
Крок 4. Беремо аркуш лаваша і поверхня обмазуємо соусом який ми приготували заздалегідь. Намагайтеся приділити увагу і краях теж. Щоб рулет добре закрився, і нічого з нього не вываливалось.
Крок 5. Другим шаром викладемо нарізане філе риби. Тут є нюанс, якщо починаєте викладати з одного краю викладіть шматочки ближче. З нього пізніше ви почнете закручувати, а протилежному краї залиште трохи місця. Це простір потрібно буде, щоб зручніше було закрити, це буде зовнішня частина рулету.
Крок 6. Ось в принципі все. Тепер головне акуратно загорнути, не пошкодивши лаваш. В харчову плівку і в холодильник на півгодини-годину.
Крок 7. Виймаємо з холодильника, нарізаємо на порції по 1,5-2 см в товщину.
Викладаємо на тарілку, подаємо на стіл. Приємного апетиту, хай душа ваша радіє смачною закусе з лаваша з червоною рибою.
Рулет з лаваша запечена в духовці з начинкою з фаршу
Друзі, від холодних закусок пора переходити до чогось гарячого. Будемо запікати. До речі за таким рецептом, якщо хороший щільний лаваш, начинка виходить дуже соковита, смачна. М-м-м, пальчики оближеш. Обов’язково рекомендую звернути увагу і спробувати приготувати. Для тих хто не любить возитися наприклад з тестом, він точно сподобатися.
Тим, хто не знайомий з подібного роду варіантами лавашных рулетів, потрібно знати, що м’ясна начинка, як і соус, готуватися окремо, а тільки потім все з’єднується воєдино і відправляється на запікання.
Щоб запекти фарширований рулет в духовці візьміть:
- Лаваш — 2-4 штуки (в залежності від розміру пласта)
- Фарш м’ясний (свинина, яловичина в рівній пропорції) — 500 грам;
- Сир твердий — 150 грам;
- Цибуля — 1 велика цибулина;
- Помідор — 1 штука;
- Зелень (цибуля зелена, кріп, петрушка);
- Майонез — 150 грам;
- Сметана — 200 грам;
- Часник — 2-3 великих зубчики;
- Рослинна олія для обсмажування
Крок 1. Почнемо ми з м’ясної начинки. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо його обсмажуватися на сковороду, на рослинному маслі. Кілька хвилин або поки він не стане золотистим і напівпрозорим.
Крок 2. Поки у нас пішов процес обжарювання, можна підготувати інші інгредієнти. Приміром сир пропустимо через крупну тертку. Помідор нарізаємо півкільцями і зелень шаткуємо. Два слова про соус: сметану змішати з майонезом, видавити в нього 2-3 зубчики часнику. Його будемо використовувати і в начинку і змастимо верхню частину рулету до запікання.
Крок 3. Повернемося до нашої м’ясної складової. Фарш у нас свино-яловичий. Ви можете брати будь-який на ваш вибір, просто такий виходить дуже соковитий і смачний. Гарненько обсмажуємо і солимо-перчимо. Тримати до повної готовності немає необхідності, рулет пізніше проведе деякий час в печі, там і доготовится.
Крок 4. Можна все збирати. Розстеліть шар лаваша на робочу поверхню, заздалегідь подивіться за розміром дека якої рулет будете робити. Спочатку тонкий шар соусу, потім викладаємо обсмажений фарш.
Крок 5. Будь-які свіжі овочі завжди додадуть соковитість таким рулетів, але помідори крім цього дають ще й приємну кислинку. Викладаємо нарізані скибочки рівномірним шаром на фарш. Ви можете урізноманітнити рецепт, додавши тонко нарізані огірки, трохи корейської моркви або шматочки паприки.
Крок 6. Далі у нас йде шар соусу, який ми приготували змішавши сметану, майонез і часник. Зараз на ринку велика кількість і інших готових варіантів, ви можете підібрати щось на свій смак, особливо якщо вони добре поєднуються в гарячих стравах (хріновина, гірчичний, сирний або грибний соуси).
Крок 7. Не забуваємо про сир, він у нас йде майже останнім шаром, після згортання треба постаратися зробити так щоб він залишився у верхній частині рулету. Сир розтопиться і протече начинку наскрізь, вийти насичене поєднання.
Крок 8. Згортаємося на зелені. Ми використовуємо зелену цибулю, кріп і петрушку. Кількість регулюйте по своєму смаку.
Крок 9. Звертаємо рулети, викладаємо на деко для запікання. Духовку розігріваємо до 180 º с градусів. Залишками соусу змащуємо поверхню, щоб лаваш в печі сильно не пригорів, а отримав гарну рум’яну скоринку.
Крок 10. Запікаємо від 15 до 20 хвилин, залежить від печі і готовності начинки.
Подавати до столу обов’язково в гарячому вигляді, посипавши зверху зеленню. Так як рулет дуже повний, то краще нарізати його відразу порційно на окремі тарілки. От і все. Ще один рецепт вам в скарбничку. Приємного апетиту!
Готуємо гарячу закуску рулету з лаваша, курки і сиру
Друзі, ось ще один варіант приготування гарячої закуски, який готувати швидко, а є приємно. Причому відмінно підійде любителям курячих бульйонів, у яких в холодильнику постійно є в наявності відварене куряче філе :).
Візьміть наступні продукти:
- Відварена куряча грудинка — 400 грам;
- Плавлений сирок — 200 грам;
- Сметана — 4 столові ложки
- Лаваш — 3 аркуша;
- Сіль, перець за смаком;
- Рослинна олія
Крок 1. Візьміть куряче м’ясо, відваріть його в підсоленій воді. Остудіть і потім подрібніть в блендері, або на подібному кухонному обладнанні. Шматочки повинні вийти дрібними, щоб їх можна було перемішувати і розмазувати по лавашу.
Крок 2. Змішаємо начинку в окремій чаші. Подрібнене куряче філе, додаємо до нього плавлений сирок і сметану. Солимо і перчимо, можна пропустити пару зубчиків часнику через прес. Всі замішуємо до отримання однорідної маси.
Крок 3. Вистилаємо перший лист лаваша і наносимо на нього шар начинки, накриваємо другим листом і повторюємо процес. Третій вже фінальний, начинка для нього не знадобитися. Звертаємо в щільну трубочку. Відставляємо на 15-20 хвилин, щоб все добре просочилося.
Крок 4. Коли рулет настоїться він вже в принципі готовий. Але ми ж готуємо гарячу закуску! Разрежем рулет на шматочки товщиною 3-5 див.
Крок 5. Тепер потрібна розігріта сковорода з рослинним маслом, на якій цю красу потрібно буде обсмажити з двох сторін до рум’яної апетитною скоринки.
Крок 7. Через кілька хвилин ваше піджареної закуска на швидку руку буде готова.
Краще подавати її на стіл з гарячим солодким чаєм. Летить на ура! Можна приготувати як на щільний сніданок, так і як доповнення до обіду або вечері. Або ж як варіант забрати з собою в ланч-бокс на роботу для перекусу. Як кажуть, дешево і сердито!