Рагу з м’яса і овочів вважається по істині смачним і ситним блюдом. Його можна готувати з будь-якого виду м’яса, а також додавати всілякі овочі за бажанням. Для любителів наваристого і ароматного соусу можна використовувати свинячий жир. Він додасть рагу коричневий відтінок і аромат. Можна додати сало, тоді страва приготується швидше, а картопля буде розсипчастою.
Але не забувайте, що поєднання м’яса і картоплі вважаються достатньо калорійним, тому це блюдо не підійде для тих, хто сидить на дієті. Я часто готую рагу для своїх рідних на вечерю, а часом навіть готую його на святковий стіл. Можна готувати в горщиках, в духовці і навіть в мультиварці. А завдяки деяким хитрощам, воно буде на смак, як з печі.
Сьогодні я поділюся своїми фірмовими рецептами. Будемо готувати рагу з підливою, в горщиках і в мультиварці! Рецепти дуже прості у приготуванні, тому будуть під силу навіть молодої господині!
Рагу зі свинини з картоплею і капустою
Це блюдо знайоме нам з дитинства і підійде для обіду і вечері. Як тільки встигали соковиті овочі, у нас на столі вже стояло ароматне блюдо. Так і зараз, як тільки починають продавати стиглі плоди, намагаюся приготувати смачне рагу, моя сім’я просто в захваті від такої страви!
Нам знадобиться:
- М’якоть свиняча (500гр.)
- Картопля 200-300 гр.
- Сало 100 гр.
- Вода 300 мл
- Капуста 300 гр.
- Лаврушка 3-4 листочка.
- Сіль, перець.
- Спеції за бажанням.
- Морква 2 шт.
- Цибуля 2 шт.
Приготування:
1. Приготувати сало, обмити від солі, нарізати невеликими скибочками. Покласти в каструлю з товстим дном і томити на повільному вогні до утворення шкварок.
2. Помити і просушити м’ясо. Нарізати бажаними шматочками і додати до сала. За бажанням сало можна прибрати.
3. М’ясо смажити до утворення легкої скоринки, постійно помішуючи.
4. Приготувати овочі. Картоплю порізати кубиками, капусту нашаткувати, цибулю нарізати півкільцями, а моркву брусочками або кубиками. Можна потерти на тертку.
5. Додати до м’яса капусту і цибулю з морквою. Тушкувати поки капуста не зменшиться в розмірі.
6. Після додати картоплю і воду, все посолити, додати перець і інші спеції. Тушкувати на повільному вогні до готовності.
Подавати гарячим, можна прикрасити дрібно січеною зеленню. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт рагу зі свинини з картоплею в мультиварці
Плюс цього рецепту в тому, що не потрібно багато часу і заморочок. Просто додав все в каструлю і готово! Кухня і посуд залишаються чистими, треба тільки приготувати продукти. А за смаком не відрізняється від рагу, приготованого в печі. Можна додати все, що бажає душа, навіть рибу і будь-які овочі. Я готую традиційний рецепт.
Нам потрібно приготувати:
- Свинина (500гр.)
- Картопля 5-7 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Стручкова квасоля 100-200 гр.
- Зелений горошок 100 гр.
- Вода 450 мл
- Рослинне масло.
- Спеції за смаком.
Спосіб приготування:
1. Увімкніть мультиварку на режим «смаження» і встановіть таймер на 15 хвилин. Додайте трохи рослинного масла.
2. Умийтесь і поріжте м’ясо на шматочки. Я ріжу кубиками. Додайте в чашу і смажте, постійно помішуючи.
3. Помийте, почистіть і поріжте цибулю з морквою. Додайте до м’яса і смажте, поки не приготуються овочі.
4. Помийте, почистіть солодкий перець. Наріжте його соломкою або кубиками.
5. Приготуйте помідори. Можна зняти шкірку, для цього потримайте овочі в окропі. Наріжте їх кубиками.
6. Коли м’ясо з овочами приготується, додайте перець, помідори, горошок і квасолю. Горошок і квасолю можна використовувати заморожені. Також додайте спеції і трави. Перемішайте. Залийте водою.
7. Виставте режим «гасіння» і таймер на 40 хвилин. Тепер можна зайнятися іншими справами. По закінченню часу мультиварка сповістить вас.
Блюдо готове і його можна подавати до столу!
Овочеве рагу зі свининою в горщиках
Цей варіант приготування дуже ситний та ароматний, до того ж корисний, адже всі поживні речовини залишаються в горщиках, а м’ясо просочується соком овочів. Це особливо улюблений мною рецепт.
Нам потрібно підготувати:
- М’якоть свинини 300 гр.
- Баклажани 1-2 шт.
- Кабачки 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Солодкий перець різних кольорів 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 6-7 шт.
- Часник 3 зубчика.
- Спеції за смаком.
- Помідори 5 шт.
- Олія рослинна рафінована.
Етапи приготування:
1. Моєму і протираємо м’ясо, ріжемо кубиками або скибочками. Смажимо на повільному вогні в невеликій кількості олії. Краще використовувати казанок або сковороду з товстим дном.
2. Поки смажиться м’ясо готуємо овочі.
3. Коли м’ясо підрум’яниться, залити його водою, можна додати томатну пасту або кетчуп і тушкувати ще близько 30-40 хвилин.
4. Овочі ріжемо, чистимо та миємо. Часник можна пропустити через прес або нарізати дрібними шматочками. Морква, картопля, баклажани і кабачки порізати кубиками. Солодкий перець можна порізати соломкою або скибочками. Цибулю нарізати дрібно. Помідори ріжемо на часточки.
5. В окрему сковороду налити рослинне масло, щоб посмажити овочі. Спочатку додаємо цибулю, пасеруємо його близько 5-7 хвилин, щоб він став прозорим. Потім додаємо до нього солодкий перець. Смажимо ще 5 хвилин.
6. Тепер додаємо кабачки, баклажани і помідори. Смажимо, поки овочі не зарум’яняться.
7. Чистимо і ріжемо кубиками картоплю.
8. Коли все приготується, починаємо заповнювати горщики. Їх попередньо потрібно помити.
9. Викладаємо всі інгредієнти шарами. На дно викладаємо м’ясо. Потім укладаємо овочі. Посипаємо зверху часником і верхнім шаром кладемо картоплю. Горщики закриваємо і ставимо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при 200 градусах.
Блюдо готове, приємного апетиту!
Рагу зі свинини з картоплею і овочами
Цей рецепт рагу буде з золотисто обсмаженим м’ясом і кисло-солодким соусом. Чудовий варіант! Хоча всі рецепти особливо не відрізняються способом приготування, але смак у них все ж різний.
Нам знадобиться:
- М’ясо свинини 500 гр.
- Картопля 1 кг
- Помідори 4 -5 шт.
- Кабачки 1 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2-3 зубчики.
- Спеції.
- Кетчуп 2 – 3 ст. л.
- Прованські трави або зелень.
Спосіб приготування:
1. Готуємо м’ясо. Миємо, ріжемо шматочками. Розігріваємо олію на сковороді або в казані і додаємо до нього м’ясо. Обсмажуємо свинину до рум’яної скоринки, постійно помішуючи.
2. Цибулю і моркву чистимо, миємо й ріжемо кубиками. Додаємо до м’яса і смажимо до готовності овочів.
3. Готуємо кабачки, їх потрібно помити і порізати кубиками. Якщо вони старі, видалити насіння і очистити від шкірки.
4. Картоплю і помідори миємо й ріжемо кубиками, як кабачок.
5. Часник ріжемо пластинками, гострий перець кільцями. Додаємо до м’яса, обсмажуємо.
6. Додаємо кетчуп або томатну пасту і перемішуємо, тушкуємо пару хвилин.
7. У казан кладемо всі овочі і додаємо до них свинину. Додаємо в казан воду і накриваємо кришкою. Гасити 30-50 хвилин до загустіння соусу.
8. Поки готується рагу, можна порубати дрібно зелень. Якщо використовуєте готову суміш прованських трав, то додайте її за пару хвилин до закінчення приготування страви.
9. Можна подавати до столу, додайте зелень в кожну тарілку, приємного апетиту!
Відео про те, як приготувати овочеве рагу зі свинини на сковороді?
Пропоную Вашій увазі черговий рецепт смачного овочевого блюда, яке з легкістю можна приготувати на сковороді. Виходить дуже солодко і соковито, за рахунок великої кількості свіжо стиглих овочів. Обов’язково попробуйне створити таке страву у себе на кухні.
Рецепт пропоную подивитися у відео-форматі, де автор детально і правильно пояснює:
Готуйте на радість своїй родині!
Дуже смачне рагу зі свининою, картоплею і печерицями в казані
Особливістю цього рецепта будуть гриби. Використовувати можна гливу, білий або печериця. Я використовую печериці, так як вони більш поширені на прилавках магазині, рідше гливу. З грибочками страва виходить просто чарівним!
Нам потрібно підготувати:
- М’якоть свиняча 600 гр.
- Гриби 400 гр.
- Картопля 300-500 гр.
- Цибулина 1 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Помідори 300 гр.
- Зелень.
- Часник 2 зубчика.
- Спеції.
- Рослинне масло.
- Томатний сік 1 склянку.
Приготування:
1. Свинину миємо, ріжемо і обсмажуємо на невеликій кількості олії.
2. Моркву і цибулю миємо, чистимо і ріжемо півкільцями. Додаємо до м’яса. Смажимо, поки цибуля не стане прозорим.
3. Миємо та ріжемо гриби, додаємо до м’яса, обсмажуємо. Смажимо 7 хвилин.
4. Чистимо і ріжемо картоплю, додаємо до м’яса і овочів. Додаємо томатний сік, лавровий лист і запашний перець., тушкуємо 10-15 хвилин.
5. Миємо та ріжемо помідори і болгарський перець. Додаємо до вмісту казана.
6. Рагу солимо, перчимо і додаємо інші спеції за бажанням.
7. Тушкуємо блюдо, поки картопля не стане м’яким. Поки вона готується ріжемо часник, зелень і гострий перець. Додаємо їх за пару хвилин до готовності. Після рагу потрібно зняти з плити і дати йому настоятися протягом 20-30 хвилин.
Приємного апетиту!
Рагу з підливкою з томатної пасти з картоплею і свининою
Швидкий і смачний рецепт овочевого рагу з м’ясом. Тут мінімум інгредієнтів, але тим не менш воно виходить смачним і ароматним. Можна додавати інші овочі за бажанням.
Інгредієнти:
- Свинина 500 гр.
- Картопля 1 кг
- Цибуля 1 -2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Томатний соус або паста 3-4 ст. л.
- Олія соняшникова 150 мл.
- Лавровий лист
- Спеції
Приготування:
1. М’ясо миємо, ріжемо брусочками. Обсмажуємо на рослинному маслі на середньому вогні.
2. Миємо, чистимо і ріжемо цибулю з морквою. Можна потерти моркву на тертці. Обсмажуємо їх окремо від м’яса в казані. Коли овочі обсмажиться, додати до нього томатну пасту і обсмажене м’ясо. Тушкувати 5-7 хвилин.
3. Додаємо нарізану картоплю, заливаємо склянкою води і тушкуємо до готовності картоплі. В кінці приготування додаємо спеції і лаврушку. За бажанням можна додавати помідори, баклажани або солодкий перець, часник і перець чилі.
4. Блюдо готове. Приємного апетиту!
Сьогодні ви навчилися готувати овочеве рагу зі свининою. Як бачите, у цього звичного для нас страви, є безлічі способів приготування, а також поєднання інгредієнтів. Можна використовувати рибу замість м’яса, гриби, свіжі кабачки і баклажани, картопля. З м’яса можна використовувати не тільки свинину, але і яловичини, індичку і навіть кролика. Можна додавати томатні соуси, кетчуп, прованські трави або свіжу зелень. Рагу можна запекти в горщиках або зробити в мультиварці, можна готувати на вечерю, обід і навіть торжество. Довіртеся своїй фантазії, і у вас вийде вишукане блюдо.