Всім привіт! Як ви вже здогадалися, на моєму столі сьогодні пшоняна каша на молоці. Хоча це страва просте, але треба дотримуватися деякі нюанси виготовлення. Наприклад, відміряти правильні пропорції крупи і молока. А так само дотримуватись час варіння. Тоді ми отримаємо потрібну консистенцію і відмінний смак знайомого всім з дитинства частування.
Ми вже готували пшоняну кашу на воді. Вона хороша для гарніру. На молоці ж вона виходить ще смачніше і звичайно, посытнее і калорійніше. Енергетична цінність на 100 гр. готового продукту становить 103 кКал. У сутності не так вже й багато, враховуючи корисність такого невибагливого сніданку.
Готувати страву можна в мультиварці або в каструльці на плиті. У цій статті представлені обидва варіанти. Вибирайте який більше подобається вам і вашій родині. Пишіть в коментарях, ваша думка про рецептах. буду всім дуже вдячна!
Молочну пшоняну кашу ви приготуєте досить швидко і вона підійде як для дорослих, так і для діток. Малюкам подобається її гарний жовтенький колір. Не забудьте їм розповісти, що це улюблена страва маленьких курчат.
Покроковий рецепт пшоняної каші на молоці (правильні пропорції)
Напевно, самий традиційний спосіб приготування каші — це зварити її в каструльці. І складнощів тут немає, найголовніше не залишати процес варіння до кінця.
Каша з даного варіанту виходить дуже смачна і не суха. Для мене, наприклад, це дуже важливо, я вкрай не люблю суху кашу.
Нам знадобиться:
- Крупа — 1 склянка
- Молоко — 3,5 склянки
- Цукор — 1 ст. ложка
- Сіль — 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Необхідно промити крупу кілька разів, до тих пір, поки вода не стане прозорою. І в останній раз залийте її гарячою водою і дайте постояти хвилин п’ять.
Це видалить гіркоту з крупи, якщо вона вже довго пролежала в магазині.
Хоча я завжди дивлюся на термін зберігання продуктів, але іноді хитромудрі маркетологи приховують справжні дати виготовлення.
2. Залити в каструлю молоко і додати сіль і цукор. Молока можна долити і більше, якщо хочете, щоб каша вийшла більш ріденька. Але у нас сьогодні саме густа і розсипчаста пшоняна каша на молоці. Тому, якщо хочете отримати таку страву, дотримуйтеся мої пропорції.
3. Отже, ретельно все перемішати і поставити на вогонь. Коли Ви варите молочну кашу в каструлі, то від плити звичайно ж далеко відходити не варто.
Молоко тікає миттєво, а каша може пригоріти.
Необхідно знаходитися поруч і часто помішувати не поспішаючи. Дочекайтеся коли закипить, тобто почне підніматися біла піна. Цей момент дуже важливо не упустити, інакше молоко вибіжить.
4. І як тільки каша закипіла, необхідно перевести на самий повільний вогонь. Варити 20 хвилин також не перестаючи іноді помішувати, щоб вона не пригоріла.
5. Після закінчення двадцяти хвилин, зняти з вогню і накрити каструлю кришкою. Добре б ще її укутати рушником.
6. Залишити її в такому вигляді хвилин на п’ятнадцять. За цей час вона дійде до найкращої консистенції.
Подавайте на стіл, присмачивши вершковим маслом. Дуже смачна молочна пшоняна каша з адигейський сиром. Неодмінно спробуйте таке поєднання.
Як приготувати пшоняну кашу на молоці з гарбузом в мультиварці (відео)
Звичайно, приготування каші в мультиварці полюбилася практично всім. Адже в даному випадку каша нікуди не втече. Автор каналу «TIP TOP TV» показує і розповідає нам як можна смачно приготувати пшоняну кашу на молоці, та ще й з таким корисним овочем, як гарбуз.
Для цього потрібно підготувати наступні інгредієнти:
- Пшоняна крупа — 1/2 ст. або 100 гр.
- Молоко — 800 мл.
- Гарбуз — 200 гр. можна взяти заморожену
- Цукор і сіль — за смаком
- Вершкове масло — 1 ст. л. (краще топлене)
Пшоняна каша на молоці з гарбузом виходить просто божественна! Спробуйте обов’язково даний варіант приготування і Ви точно залишитеся задоволені результатом. Всім хто сьогодні готував разом зі мною спасибі і приємного апетиту!