Не дивлячись на погоду (в спеку або холод) завжди їж морозиво з великою насолодою. Важко знайти людину, яка не любить це корисне і смачне ласощі. Якщо ви з якихось причин ще не в цій компанії, зараз саме час звернути увагу на цей продукт. Тому що, це —кращий засіб від спеки, відмінний антидеприсант і може служити дуже гарною прикрасою будь-якого святкового столу.

У частування входять суміші: натурального або сухого молока, вершків, цукру, різноманітні смакові і ароматичні добавки (ванілін, горіхи, мигдаль, родзинки тощо). За хімічним складом її поділяють на вершкове, пломбір, фруктово – ягідне і молочне. У ньому містяться вітаміни А, В, С, Е. По консистенції, воно буває щільним, маслянистим (м’яким). Структура — ніжна.

Історики вважають, що цей десерт винайшли китайці більше 4 тисяч років тому. Секрет приготування цієї смакоти довгий час тримався в секреті. Кондитери давали клятву мовчання, порушення каралося дуже суворо. Але все ж потихеньку вони поширилися по всьому світу. Чому ми дуже раді.

Зараз в магазинах дуже велика кількість цієї смакоти. Але все ж домашнє, виконаний своїми руками в рази смачніше. Тому сьогодні пропоную розглянути варіанти улюбленого всіма ласощі з покроковим описом. Будемо разом свамі відповідати на питання, як зробити смачне морозиво домашніх умовах.

Морозиво з вершків і згущеного молока в домашніх умовах

Десерт приготований на вершках і згущеному молоці виходить дуже смачним і ніжним. Його із задоволенням з’їдять дітки. Але дорослим треба пам’ятати, що це ласощі дуже калорійне. Рецепт простий і смачний. Як втім і всі варіанти приготування улюбленого ласощі в цій статті.

Інгредієнти:

  • 500 мл. вершків (жирність 33%)
  • 370 р. згущеного молока

Спосіб приготування:

В першу чергу, помістимо вершки в холодильник, щоб вони гарненько охололи. Потім виливаємо їх у підготовлену зручну ємність. Збиваємо їх міксером (блендером)до м’яких піків. При цьому суміш повинна збільшитися в об’ємі в два рази.

Стане м’якою і соковитою. Тільки не перестарайтеся, щоб вони не перетворилися в масло. Не зупиняючи процес, вливаємо тонкою цівкою згущене молоко.

Змішуємо масу до однорідності не більше 1-2 хвилин. Потім розкладаємо наше творіння за формами або контейнера.

Закриваємо кришкою або харчовою плівкою. Відправляємо частування в морозильну камеру на 10-12 годин. За цей час ми її не чіпаємо, тобто поставили і забули на кілька годин.

Перед тим як подати до столу смачний десерт, даємо йому постояти в теплі 10-15 хвилин. Він стане м’якше і його можна перекладати по тарілочках. Частування виходить дуже смачним і без різних добавок. Але тільки не будемо забувати, що воно швидко тане, так як без затвердителей. Приємного апетиту.

Пломбір з вершків в домашніх умовах за Гостом СРСР

Секрет смачного десерту, в першу чергу залежить від свіжості та якості продуктів. Такий шедевр можна робити цілий рік, а влітку воно просто необхідно. Можна готувати і без морожениці. Чудовий смак оцінять в першу чергу діти.

Інгредієнти:

  • 3 шт. жовтків
  • 130 р. цукру
  • 120 мл. молока
  • 300 мл вершки
  • 1 стручок ванілі (1 пачка)

Спосіб приготування:

Для цього жовтки відокремити від білків. Потім помістити в миску. Всипати до них цукрову пудру, ванілін.

Збиваємо їх з солодкістю до білої щільної маси.

Стручок ванілі розрізаємо уздовж, выскабливаем з нього серцевину. Можна використовувати в пачках.

Перельем в невелику каструлю молоко. Поставимо на повільний вогонь. Закинем туди половинки ванілі і насіння.

Нагріваємо, постійно помішуючи до 35 градусів. Важливо! Не доводимо до кипіння.

Змішуємо молочну та яєчну суміші до однорідного стану.

Варимо на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи.

Потім проціджуємо через сито молочну масу і охолоджуємо до кімнатної температури.

Дуже важливо, щоб вершки були добре охолодженими. Тому перед початком роботи необхідно помістити в морозильну камеру на 20-30 хвилин.

Після цього дістаємо холодні вершки і будемо збивати їх до м’яких піків.

Починаємо з маленьких обертів, поступово збільшуємо швидкість до максимальної.

Потім акуратно змішуємо з заварний сумішшю лопаткою.

Виходить консистенція рідкої сметани.

Перелити масу в контейнер. Закриваємо кришкою або плівкою. Відправляємо на 1 годину в морозильну камеру, так як піниста смачна маса в теплі втрачає ніжність і легкість.

Через 60 хвилин збиваємо міксером. Повертаємо в холод. Повторювати операцію бажано 3-4 рази через вказаний час. Не полінуйтеся це зробити, щоб кристали льоду по краях змішалися з м’якою масою. Тільки в цьому випадку вийде десерт кремоподібної консистенції.

Потім охолоджуємо в камері 6-8 годин. Десерт готовий. За 30 хвилин, перед подачею на стіл, дістаємо його з морозилки і переставляємо в холодильник на середню поличку, щоб він став м’яким і знову придбав легкість і м’якість.

Важливо! Подтаявшую смакоту знову не заморожувати.

Формуйте ложкою кульки. Прикрашайте за своїм бажанням. Приємного апетиту.

Морозиво з вершкового масла і молока

Десерт готується своїми руками дуже просто і швидко, без затвердителей. Смак пломбіру,який сподобається не тільки дітям,але і дорослим. Додати можна фруктово — ягідну нотку за вашим бажанням. Але і в такому виконанню, частування виходить дуже смачним. Тим, кому не можна молочні продукт, можна взяти кокосове молоко.

Інгредієнти:

  • 1 ст. цукру
  • 1/2 літра молока
  • 50-60 р. вершкового масла
  • 0,5 ч. л. крохмалю
  • 3 шт. яєчних жовтків

Спосіб приготування:

Підігріваємо молоко в каструлі на середньому вогні. Потім до нього опускаємо вершкове масло. Доводимо суміш до кипіння.

Нам знадобиться додаткова ємність. У неї закидаємо цукор, крохмаль і жовтки. Все перемішуємо вінчиком. і дуже добре розтираємо до однорідного стану. Щоб отримати більш рідку консистенцію (як сметана), додамо трохи молока (1ст. л. ).

Як тільки молоко закипає, вливаємо в нього поступово невеликий будівництвом жовткову суміш. Доводимо до кипіння при постійному помішуванні.

Як тільки маса закипає, знімаємо майбутній десерт з вогню. Поміщаємо тару з вмістом в крижану воду і при цьому будемо дуже добре помішувати до повного охолодження майбутнього частування.

Після цього розливаємо суміш по формах.

Відправляємо в камеру на 5-8 годин для заморожування. Приємного апетиту.

«Йогуртове» морозиво з йогурту і бананів

Це один з моїх улюблених і найпростіший рецепт. Легке і ніжне ласощі, без вершків та яєць. Виходить дуже смачний освіжаючий десерт, який можна їсти цілий рік. Прикрашаємо свіжими фруктами і листочками м’яти.

Інгредієнти:

  • 2 банана
  • 1 стиглий манго (або будь-який інший фрукт)
  • 250 р. йогурт (крем) натуральний без добавок
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

Беремо банани, очищаємо їх від шкірки. Нарізаємо кружечками будь-якого розміру.

Знімаємо шкірку у фрукта манго. Також його шаткуємо на шматочки.

Складаємо нарізку в чашу блендера. Додаємо до них всі інші компоненти. Далі попрацюємо змішувачем.

Гарненько розбиваємо їх і перемішуємо до однорідності і хорошої піни.

Потім перекладаємо смачну масу в пластикову або металеву ємність з кришкою. Прибираємо смакота в замерзати на 3-4 години. Обов’язково через кожну годину суміш перемішуємо. За цей період не менше 3-4х разів.

Потім прибираємо десерт заморожуватися на 6-8 годин. Далі перекладаємо його в холодильник на 30-40 хвилин. Після цього готовий ласощі ділимо на порції і прикрашаємо за бажанням. Також можна робити з будь-якими фруктами (малина, полуниця і т. д.). Для аромату додають гілочки м’яти. Приємного апетиту.

Домашнє морозиво «Смак радянського пломбіру» покроковий рецепт

Не буду стверджувати, що саме такий смак у радянського пломбіру. Але тому рецептом виходить дуже смачний та ніжний десерт, виконаний своїми руками зі свіжих і якісних продуктів без хімічних добавок.

Інгредієнти:

  • 125 мл. молока
  • 150 р. цукру
  • 3 жовтки (курячі)
  • 300 р. вершків (жирністю 33%)
  • 10 р. ванільного цукру

Спосіб приготування:

Відокремлюємо жовтки від білків. Потім перший компонент добре розмішуємо віночком.

Не перериваючи процес, вливаємо молоко. Додаємо цукор. Все перемішуємо. Потім ставимо каструлю з вмістом на середній вогонь. Будемо постійно помішувати і уварювати до консистенції згущеного молока. Знімаємо з вогню і охолодити при кімнатній температурі.

Важливо при цьому періодично помішувати, щоб не утворилася на поверхні ленка. В охолоджену миску вливаємо охолоджені вершки. Збиваємо їх до м’яких піків. Потім акуратно змішуємо їх з яєчною сумішшю до однорідного стану.

І перекладаємо все в ємність для заморожування.

Закриваємо плівкою (кришкою). Ставимо в морозилку на 1 годину. Після цього дістаємо і ще раз перемішуємо міксером 1 хвилину.

Попередньо ложкою відсунемо масу від країв. Повторюємо таку процедуру ще раз. Після цього поставимо десерт застигати на 4-5 годин. Перед вживанням, дістаємо ласощі з холодильника і залишаємо на столі 10-15 хвилин. Далі можна розкладати по порційних тарілочках, креманках. Насолоджуйтеся смаком домашнього пломбіру.

«Фруктовий лід з полуниці» морозиво з желатином (агар агаром)

У цьому рецепті можна використовувати будь-які фрукти, ягоди свіжі або заморожені. Розвести желатин або агар агар. Такий десерт робиться за 5 хвилин, виходить дуже смачним і корисним.

Інгредієнти:

  • полуниця
  • цукор за смаком
  • желатин — 1,5 ст. л.
  • м’ята для прикраси

Спосіб приготування:

Добре промиваємо під проточною водою ягоду. Потім даємо їй 5-10 хвилин постояти в рідині, щоб бруд добре відійшла, навіть якщо вона здається дуже чистою. Після цього злегка обсушуємо її. Видаляємо плодоніжки.

Розминаємо її руками або розбиваємо блендером до однорідного стану. Потім процідимо через дрібне сито від кісточок.

Додаємо в ягідну масу цукор за смаком, але можна обійтися без нього або замінити сорбентом. Гарненько перемішуємо.

Далі розводимо желатин в окремій мисці по інструкції, зазначеної на пакеті.

Після того, як буде готове желе, охолоджуємо і вливаємо його в перетерту полуницю. Суміш гарненько перемішуємо. Перекладаємо в контейнер з кришкою.

Важливо! Желирующее засіб має бути прохолодним, щоб не змінився колір суниці.

Перекладаємо в контейнер з кришкою. Прибираємо в морозильну камеру на 2-3 години. Потім з задоволенням наслаждаем прохолодним, смачним і ароматним десертом.

Чим довше морозиво буде знаходиться в холоді, тим твердіше воно буде.

Приємних вам відкриттів!

Простий рецепт вершкового морозива своїми руками

Дуже смачний рецепт справжнього пломбіру радянських часів. У ньому відсутні замінники і рослинні жири, все натуральне, без хімії. Виходить десерт ніжним і повітряним. Цукор можна регулювати по своєму смаку. Пропоную зробити для початку половинну порцію. Сподіваюся він вам сподобається і ви візьмете його собі на замітку.

Інгредієнти:

  • 500 мл вершки 33%
  • 100 мл. молока
  • 100 — 150 р. цукрової пудри
  • 1 р. (пакет) ванілін
  • 4 шт. жовтки

Спосіб приготування:

Вершки прибираємо в холодильник, щоб вони були холодними. В першу чергу, жовтки відділяємо від білків. Відразу ж викладемо їх у зручній глибокій мисці.

Додаємо до них пудру і ванілін за рецептом. Добре перемішуємо суміш, до тих пір поки вони не побіліють. Потім виливаємо до них молоко. Добре перемішуємо.

Ставимо відразу на повільний вогонь. Варимо при постійному помішуванні до загусання, трохи менше хвилини.

Важливо! Суміш не повинна закипіти, інакше жовтки зваряться і нічого не вийде.

Доводимо до кипіння. Відразу знімаємо готування з плити. Залишаємо повністю охолонути. За цей час вона стане ще густіше. Якщо вийшли грудочки, пробиваємо їх блендером до однорідного стану.

Далі дістаємо вершки з холодильника. Виливаємо їх чашу для збивання. Спочатку працюємо на маленькій швидкості, потім переходимо на найвищу. Збиваємо до пишноти. Вийшла м’яка і ніжна консистенція. Не доводимо до стійких піків.

Вливаємо туди поступово за 2-3 ст. ложки заварную основу.

Перемішуємо все плавно лопаткою. Далі завершальний етап. Беремо контейнер і перекладаємо у нього вийшов десерт. Закриваємо кришкою і відправляємо в тверднути в холодильник. Через 30 хвилин дістаємо наш смачний шедевр і акуратно перемішуємо лопаткою.

Знову закриваємо і знову повертаємо в морозильну камеру. Таку операцію повторюємо ще 2-3 рази, через кожні півгодини. Потім залишаємо ємність з вмістом в холоді на 5-6 годин.

Десерт готовий. Приємного апетиту.

Шоколадне морозиво «Сендвіч» з печивом

У цьому рецепті приготований десерт розкладаємо на печиво. Його можна брати будь-який, який вам більше подобається за смаком і кольором. Для того, щоб додати гарну форму, в кінці можна обрізати надлишки крему за формою основи. Для зручності додаються фотографії з покроковим описом. Спробуйте і ви не зможете від нього відмовитись.

Інгредієнти:

  • 400 г. вершків
  • 30-40 р. цукрова пудра
  • 1 ст. л. какао
  • 12 шт. печиво (будь-яке)

Спосіб приготування:

Охолоджуємо вершки. Потім перельем їх у чашу міксера, додамо цукрову пудру. Взобьем все міксером (блендером), але до твердих піків не будемо збивати.

Цікаве:  Грибна ікра з опеньків на зиму в банках — найбільш смачні та прості рецепти приготування

Відкладемо частина збитої маси в іншу миску.

В меншу частину додаємо какао.

Збиваємо до однорідності. Потім з’єднуємо їх з білою масою. Сильно їх не вимішуємо, робимо гарні розлучення.

Потім беремо прямокутну форму відповідного розміру (керамічна, скляна, пластикові, металеві). Викладаємо в неї одним шарі печиво. За формою воно може бути будь-яким (круглим, квадратним і т. д.).

Якщо форма скляна, її можна обернути харчовою плівкою. В подальшому з неї буде легше діставати десерт.

Потім на нього викладаємо шар приготовленою смачною маси. Акуратно розподіляємо її по поверхні.

Потім закриваємо десерт другим шаром печива. Накриваємо форму кришкою (плівкою). І прибираємо наше частування в морозилку на 5-6 годин.

За цей час воно добре застигне. Далі його можна підрівняти (зрізати виступаючу солодку масу), але це за вашим бажанням. Залишаємо його постояти на столі при кімнатній температурі хвилин 7.

Потім виймаємо з форми і нарізаємо порційними шматочками. Виходить десерт дуже смачним з красивим малюнком. Його буде дуже зручно і приємно з’їсти. Приємного апетиту.

«Бананове морозиво» з банана, молока та полуниці

В цьому десерті, як і у всіх рецептах відсутні консерванти. Тільки смачні фрукти, трохи молока або вершків. Воно виходить дуже легке, освіжаюче і дуже смачне. Якщо ж комусь не можна вживати молоко. У цьому ж рецепті напишу як зробити фруктове частування без молочки. Домашнє ласощі приготоване своїми руками за смаком нічим не поступається. Як зробити бананове морозиво? Пішли на кухню і будемо відкривати всі секрети.

Інгредієнти:

  • банани
  • полуниця
  • 100 р. молока (вершки)

Спосіб приготування:

Готується така смакота швидко, практично за 5 хвилин. Але попередньо треба покласти всі основні компоненти в морозильну камеру. Бажано, щоб банани були переспілими. Буває ж іноді так, купили і забули про них. Шкурка вже стала не презентабельного вигляду. Не поспішайте викидати. Знімаємо шкірку, м’якоть покладемо в пакет відправляємо в холод на кілька годин. Можна перед цим їх порізати на кільця, але необов’язково.

Дістаємо заморожені для цього десерту фрукти. Складаємо їх в чашу міксера і збиваємо.

Додаємо трохи молока.

Закидаємо до туди ж всі фрукти, які ви приготували. В даному випадку це полуниця. Чим довше будемо працювати блендером (міксером), тим густіше буде консистенція. Розливаємо красиву масу по келихах і насолоджуємося прохолодним і дуже ароматним напоєм. З’їдається таке частування дуже швидко.

Тим, кому не можна їсти молочні продукти. Пропоную зробити його без нього. Збиваємо фрукти і отримуємо прохолодне частування з вираженим смаком ягід.

Якщо ви захочете мати більш тверду консистенцію, перекладаємо в пластиковий контейнер або за спеціальними формами. Відправляємо масу на 1-2 години на мороз. Щоб воно було більш однорідним і без шматочків льоду, його бажано через кожні 30 хвилин перемішувати. Перед тим як подавати на стіл, можна сформувати симпатичні кульки звичайною ложкою або спеціальною. Але ще раз повторюся, можна вживати відразу, без повторної заморозки. Воно буде більш м’яким, як холодний дитячий сирок. Приємного апетиту.

«Сирну морозиво» за 5 хвилин в домашніх умовах — простий рецепт

Якщо ви поспішаєте або не дуже хочеться довго возитися з приготуванням смачного десерту. Пропоную дуже простий і смачний варіант, який буде готовий за 5 хвилин. Компонентів мінімум, а задоволення море.

Інгредієнти:

  • 250 р. сиру
  • 50 мл. молока
  • 100-200 р. згущеного молока (вареного або звичайну)

Спосіб приготування:

Всі компоненти викладаємо в чашу блендера і змішуємо до однорідного стану. Сир можна брати будь-який, навіть домашній. Якщо ви будете використовувати варену згущенку, як в даному випадку, маса вийде кремового кольору, як крем брюле.

Потім десерт перекладаємо по формочках, якщо немає таких. Скористаємося пластиковими контейнерами.

Вставляємо в центр кожної формочки палички і відправляємо десерт в морозильник на 5 годин і більше. Перед вживанням рекомендується потримати їх при кімнатній температурі 10 хвилин. Після цього опустимо їх у гарячу воду на кілька секунд. Перекладаємо на порційні тарілочки. Прикрашаємо десерт фруктами і насолоджуємося смачним ласощами.

Рецепт морозива «Пудів»

Молоко домашнє до цього рецепту не підійде, вже перевірено. Зверніть увагу! Цей напій повинен бути не жирним. Магазинний дуже добре збивається і тримає форму. Домашнє і вершки до цієї суміші не підходять.

Інгредієнти:

  • молоко не жирне
  • суха суміш Пудів

Спосіб приготування:

Молоко охолоджуємо. Наливаємо її в чашу для збивання.

Висипаємо в неї суміш. Акуратно все перемішуємо.

Потім збиваємо 3-5 хвилин до збільшення маси в 2-3 рази. Суміш стане високою і більш щільною. Смак виходить у неї ванільний.

Далі розкладаємо смакоту за формами з тонкими стінками і за бажанням додаємо фрукти і ягоди (можна брати заморожені).

Відправляємо в морозилку на кілька годин.

Щоб легко дістати ласощі з форми, опустіть її на кілька секунд в гарячу воду.

Потім можна пригощатися і отримувати величезне задоволення. Приємного апетиту.

«Абрикосове морозиво» кращий рецепт для морозивниці

Перевага приготування в тому, що не треба буде по кілька разів її перемішувати під час заморожування. Смак такий же як ви зробите розмішуючи блендером. Вершки можна брати менш жирні. Десерт буде низькокалорійним. Та перед закладкою в прилад, всю змішану масу, бажано поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

Інгредієнти:

  • 300 р. абрикосів (свіжі, консервовані, заморожені)
  • 350 р. вершків (жирність – 33%)
  • 3 ст. л. цукру (чи за смаком)

Спосіб приготування:

Вершки попередньо охолоджуємо. Фрукти відокремлюємо від кісточок, якщо вони свіжі. Поміщаємо їх у чашу міксера з цукром або пудрою.

Добре попрацюємо приладом. Додамо до них охолоджену рідину.

Гарненько все перемішуємо, можна ручним віночком. Перед тим, як почати перекладку у чашу морозивниці, чашу треба охолодити в морозилці хвилин 30-40.

Потім наливаємо до половини обсягу машинки. Закриваємо кришкою і включаємо. Десерт буде готуватися приблизно 25-30 хвилин. Обсяг збільшився в два рази.

Відключаємо апарат. Готову масу перекладаємо в пластмасові контейнери і ставимо в морозильну камеру на зберігання. Перед тим як подати на стіл, дістаємо і залишаємо на столі, щоб воно стало трохи м’яким.

Виходить частування дуже густим, м’яким і вкуснющим. Перед вживанням за 5 хвилин вийняти контейнер з морозивом з морозилки, щоб воно трохи потеплішало. Насолоджуйтеся із задоволенням.

«Молочне» морозиво в домашніх умовах без яєць і без вершків

Рецепт досить легкий і простий. Готується вручну (без морожениці) з найбільш доступних і недорогих продуктів без багаторазових змішувань. Шоколад і горіхи додавати можна за бажанням.

Інгредієнти:

  • 600 мл молока
  • 180 г цукру
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • 2 г ваніліну
  • шоколад і горіхи за бажанням

Спосіб приготування:

Перед початком роботи, бажано відразу визначитися. Якщо ви захочете зробити цей десерт з шоколадом, кількість цукру можна зменшити. Яєчні жовтки змішати з невеликою кількістю цукру. Вливаємо туди ж частина теплого молока (кімнатної температури). Всипаємо до продуктів борошно.

Збиваємо до однорідності не довго.

Додаємо в суміш інше молоко.

І на мінімальному вогні проварюємо до закипання, при цьому обов’язково інтенсивно помішуємо до густої консистенції.

Після цього перекладаємо масу в посуд для збивання і даємо повністю охолонути. Білки збиваємо з цукром в невеликому сотейнику. І поміщаємо на парову баню.

І збиваємо до м’яких піків. Потім їх теж охолодити при кімнатній температурі.

Потім все змішати. Додаємо ванілін. Злегка суміш збиваємо. І можна помістити у форму для заморожування. Побажанню додати фрукти і ягоди (свіжі або заморожені). Якщо ж ви захочете додати більш пікантну нотку вашого десерту, продовжуємо працювати. Подрібнюємо горіхи, ті які ви любите. Розтоплюємо шоколад (на водяній бані). ці два компоненти змішуємо. Розподіляємо на пекарської папері і відправляємо в морозилку на 10-15 хвилин.

Потім шоколадну масу ламаємо руками і додаємо в молочну суміш. Все перемішуємо і відправляємо в морозилку на кілька годин (не менше 5 годин).

Перед вживанням, дістаємо смачний десерт і поставимо при кімнатній температурі розм’якнути. Далі розкладаємо у креманки або порційні тарілочки. І з задоволенням угощаемся.

Як зробити морозиво в домашніх умовах з крохмалем без яєць

Тим хто не любить цей продукт, зверніть увагу на цей рецепт приготування. У ньому відсутні яйця. Але беремо крохмаль, щоб була зв’язка між компонентами. Тим хто любить шоколадний смак, можна додати какао. Виходить дуже смачний пломбір. Прикрашаємо за бажанням.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока
  • 250 г. цукру(або менше за смаком)
  • 4 ст. ложки крохмалю
  • 4 ст. л. вершків
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

Ділимо молоко на три частини (500, 400, 100). 500 мл поставимо на вогонь.

Додамо в нього цукор звичайний і ванільний по своєму смаку і доведемо до кипіння. Не забуваємо помішувати, для кращого розчинення добавок. 400 грам рідини відправляємо заморожуватися до крижаної крихти. У 100 грамах крохмаль розводимо, щоб потім вводимо його в гарячий сироп. Далі варимо при постійному помішуванні на середньому вогні густий молочний кисіль 2-3 хвилини. Після цього знімаємо з плити наш шедевр і залишаємо остуджуватися до кімнатної температури.

Виймаємо з холодильника крижану масу і виливаємо в глибоку ємність.

Туди ж відправляємо охолоджений кисіль. Все добре збиваємо міксером або блендером.

У процесі збивання додаємо охолоджених вершків. У нас вийшов дуже смачний охолоджений молочний коктейль.

Але на цьому етапі робота не закінчується, а тільки починається. В хід вступає морожениця. У відерце виливаємо отриману суміш по інструкції до половини обсяги тари. У неї можна додати будь-які фрукти за бажанням (вишню, курагу, родзинки, цитрусові, груші тощо).

Закриваємо прилад і вмикаємо апарат. За півгодини, що прилад буде працювати майбутній десерт загусне і збільшиться в об’ємі. Потім перекладаємо повітряну суміш у формочки або пластикові стаканчики (контейнера). Закриваємо тару з вмістом кришкою або харчовою плівкою. Відправляємо смакоту в морозилку на зберігання.

Перед подачею на стіл, дістаємо десерт і даємо йому трохи розм’якнути. Додавати можна будь-які добавки (тертий шоколад, горіхова крихта і т. д.) або без них. У будь-якому випадку, приготоване морозиво своїми руками в домашніх умовах буде смачніше магазинного. Приємного апетиту.

Шоколадне морозиво з вершків та згущеного молока

У приготуванні даного пломбіру використовуємо вершки, які попередньо охолоджуємо. Шоколад нам знадобиться, для того щоб отримати гарний пломбір у шоколадній глазурі. Якщо його потім звільнити з стаканчика, він нагадає нам ескімо на паличці. Не помилюся, якщо скажу що, дітки будуть просто в захваті від цих ласощів.

Інгредієнти:

  • 500 мл. вершків ( жирність 33% )
  • 2 яйця
  • 100 р. згущеного молока
  • 2 плитки шоколаду

Спосіб приготування:

В першу чергу розламуємо плитки шоколаду на маленькі шматочки. Викладаємо їх в зручну миску і розтоплюємо його на водяній (паровий) лазні. Як тільки він розплавиться, беремо стаканчики (паперові, пластикові) і накладаємо в них шар шоколаду. Покрутимо круговими рухами, щоб темна смачна маса рівномірно розподілилася по всій поверхні тари. Потім відправляємо в морозилку.

Дістаємо їх холодильника стаканчики. Заповнюємо їх отриманою масою. У середину кожного вставляємо палички. Поміщаємо заповнену тару в широкий контейнер. Накриваємо все харчовою плівкою і відправляємо на мороз не менше ніж 5-7 годин. Далі розбиваємо яйця в гущавину блендера і збиваємо їх до білого кольору. Не перериваючи процесу, вливаємо туди ж згущене молоко і охолоджені вершки. Отримуємо густу масу м’якої консистенції.

Заповнюємо нею підготовлену тару.

Для зручності поміщаємо ємності в контейнер. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо готування на мороз на 5-7 годин.

Через зазначений час дістаємо наш шедевр. Залишаємо на столі 10-15 хвилин, для розм’якшення десерту. Потім з задоволенням угощаемся смачним домашнім морозивом без яких або емульгаторів. Якщо звільнити від стаканчиків, отримаємо ескімо на паличці. Приємного апетиту.

Домашнє морозиво (рецепт на молоці)

Ще один чудовий рецепт, який робиться на молоці. Головне нам знадобиться трохи терпіння. Приготований десерт нікого не розчарує. За бажанням, можна додати спеції (корицю, гвоздику і кардамон), ці прянощі зменшують слизоутворюючі дії.

Інгредієнти:

  • 500 мл. молока
  • 50 р. вершкового масла
  • 1/5 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 2 р. ваніліну
  • 120 мл води
  • 240 р. цукор (за смаком)
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

Подогреем молоко на середньому вогні. Відділити жовтки від білків. Додаємо цукор і розтираємо їх до однорідного стану. Додаємо в них 100 мл. молока, крохмаль. Далі вводимо інше молоко в суміш. Збиваємо 2-3 хвилини. Виливаємо масу в каструлю. На малому вогні варимо до загустіння, доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишаємо остигати. Перша суміш готова.

Далі в сотейник, додаємо цукор, воду, щіпку лимонної кислоти. На малому вогні розтоплюємо цукор.

Білки збиваємо з лимонною кислотою.

Збиваємо до стійкої пишноти.

Потім вливаємо в них солодкий сироп. Знову добре збиваємо. Маса збільшиться і стане дуже пишною. Закриваємо заготівлю плівкою або кришкою і відправляємо в холодильник. Це друга суміш.

Масло вершкове змішуємо з ваніліном.

Збиваємо до тих пір, коли суміш стане білого кольору. Беремо першу суміш і вводимо в розтерте масло.

Ще раз збиваємо до однорідності. Потім закриваємо її плівкою і прибираємо в морозилку на 30 хвилин.

Через зазначений час змішуємо всі суміші разом. Перекладаємо в пластиковий контейнер або будь-яку іншу форму. Відправляємо в морозилку на 7-8 годин.

Перемішуємо кожні 30-40 хвилин, щоб смакота рівномірно замерзала. Повторюємо таку процедуру 3-4 рази. Потім залишаємо замерзати. Перед вживанням, дістаємо і залишаємо на столі розм’якшуватися хвилин 10. Після цього розкладаємо по формах. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту.

А це перший перевіряючий. )))) Готуйте на радість своїх близьких і коханих. Вам же дістануться прекрасні компліменти в подяку за вашу працю.

У статті зроблена добірка, як приготувати смачне морозиво в домашніх умовах в мороженице і без неї за допомогою міксера (блендера). Результат вас не розчарує. На цьому закінчую пост. Діліться рецептами з друзями в соц. мережах.