Ніжна, соковита, дуже ароматна ягода-малина не тільки смачна, але і необхідний нашому організму. Бо в ній містяться вітаміни (А, В3, В4, В5, В6, В9, С, Е, К); макроелементи (кальцій, магній, калій, фосфор, натрій); мікроелементи (залізо, марганець, цинк, селен); органічні кислоти та ін В 100 г містяться:
- білки – 1,2 м
- жири – 0,7 г
- вуглеводи – 11,9 г
- клітковина – 6,5 г
- харчова цінність 52 ккал.
Ця ягода користується великою популярністю у всьому світі. Вченими виведено безліч сортів. Вона буває різних кольорів: червона, жовта і навіть чорна (ежевикообразная). Її використовують, як свіжої, так і замороженою. З неї готують: варення, желе, мармелад, сік, вина, наливки, настоянки. Пропоную найкращі рецепти приготування свіжої малини з цукром на зиму.
Малина з цукром на зиму без варіння (пропорції)
Такий холодний спосіб приготування допомагає зберегти всі корисні речовини, ні з чим не порівнянний приємний аромат і чудовий смак. Якщо не плануєте морозити, то рекомендую взяти більше 1,5 кг цукру на 1 кг малини. Це дуже смачний десерт. На хліб або чай — всі вітаміни збережені! Зберігати баночки в холодильнику, а якщо цукру менше норми в морозильнику в пластикових склянках.
Інгредієнти:
- малина – 1 кг
- цукор-пісок – 1 — 1,5 кг
Приготування.
Ягоди повинні бути стиглими і не пошкодженими. Якщо малина куплена на ринку, то її необхідно помити і дати обсохнути.
1. Засипати ягоди цукром, перемішати і подрібнити пластикової або силіконової товкачиком до однорідної маси.
2. Дати варенню постояти 4-5 годин до повного розчинення цукру, періодично помішуючи.
3. Перелити варення в сухі стерильні банки, закрити стерильними кришками і зберігати в холодильнику.
Якщо цукру покласти менше (по своєму смаку), то варення треба викласти в пластикові стаканчики, обтягнути їх харчовою плівкою і відправити в морозилку. Таке варення можна подати до чаю, до млинців, до оладок, до морозиву і т. д.
Малина, перетерта з цукром, без варіння в морозилці
Цей рецепт заготівлі малини на зиму займає мало часу і дуже простий. Він передбачає заморожування ягоди з цукром в холодильній камері. Виходить яскравий, ароматний, незвичайно смачний і дуже корисний десерт.
Інгредієнти:
- перетерта малина – 1 склянка
- цукор-пісок – 2 ч. ложки.
Приготування.
1. Зібрати з кущів без листочків, гілочок і плодоніжок стиглі неушкоджені ягоди малини. Цю надзвичайно ніжну ягоду мити не рекомендується. Якщо ягоду купувати на ринку, то її необхідно перебрати і залишити цілі ягідки без гілочок.
2. Розкласти ягоди в пластикові стаканчики-контейнери з щільними кришечками. Додати в кожну по 2 ч. ложки цукру.
3. І перетерти до однорідної маси за допомогою заглибного блендера або іншим зручним для вас способом.
4. Для більшого ефекту можна в кожен стаканчик додати по 5 цілих ягідок, трохи їх «втопити» в солодкій масі і закрити стаканчики кришками. Помістити стаканчики ще і в поліетиленові пакети і заморозити.
Не заморожуйте в скляному посуді. Лусне сто відсотків.
Такий десерт, особливо в зимовий час, нікого не залишить байдужим. Якщо додати замість цукру згущене молоко, то вийде дуже смачне морозиво.
Бабусин рецепт малини перетертої з цукром
До того, як були винайдені холодильники, наші бабусі зберігали малину, перетерту з цукром, в погребах. У зимовий час це був неймовірно смачний десерт і надійний засіб від застуди.
Інгредієнти:
- ягоди малини – 1 кг
- цукор-пісок – 1,5 кг.
Приготування.
1. У стерильну емальовану каструлю викласти малину, до неї додати цукор і перетерти дерев’яною ложкою до рівномірного розподілу цукру. Залишити постояти, щоб ягоди пустили сік.
2. Банки моєму милом і дуже гарячою водою. Потім другий раз промиваємо з содою і висушуємо.
3. Перетираємо ягоду з цукром ложкою. В сучасних умовах це також можна швидко зробити заглибним блендером.
У першому випадку виходить більш вишуканий продукт, в якому присутні і цілі ягідки.
4. Дати цій масі постояти, при частому помішуванні до повного розчинення цукру. Потім розлити в стерильні скляні банки, закрити стерильними кришками і зберігати в холодильнику.
Обов’язково запасіться цієї корисної, лікувальної та смачної заготівлею на зиму. Якщо є залишки, то їх можна залити у формочки для льоду і заморозити.
Як приготувати малину з цукром або медом на зиму?
Смачна заготівля з ягід малини по цьому рецепту унікальна тим, що її не треба варити. У зимовий час вона точно порадує вас своїм ароматом і насиченим малиновим кольором, прекрасним смаком і цілющим ефектом проти простудних захворювань.
Інгредієнти:
- ягоди малини – 1 кг
- бджолиний мед (можна цукор-пісок) – 1 — 1,5 кг.
Приготування.
1. Викласти малину в стерильну емальований, скляний або пластмасовий посуд.
2. Додати мед, ретельно перемішати, розім’яти ложкою.
3. За вашим бажанням ягоди можна подрібнити заглибним блендером і розлити в стерильні банки.
Стерилізувати банки зручно в мікрохвильовці, налив у них трохи води.
4. Кришки прокип’ятити і щільно закрутити ними банки. Зберігати постійно в холодильнику або льосі.
Приємного вам апетиту! Це подвійно корисно! Адже тут замість цукру мед. Зберігати потрібно в холодильнику.
Як закрити малину з цукром без варіння – рецепт з горілкою
Цей рецепт дозволяє швидко заготовити на довгу холодну зиму чудове ласощі, яке неодмінно порадує ваших рідних та близьких і захистить від простудних захворювань.
Спирт — це антисептик, оскільки співвідношення цукру і малини в цьому рецепті 1:1, а не 1:2 як зазвичай, питання вирішується таким способом.
Інгредієнти:
- ягоди малини – 700 г
- цукор-пісок – 700 г
- спирт 96% – за необхідності.
Приготування.
З сухих непошкоджених ягід малини видалити листочки, плодоніжки і викласти їх у емальовану миску.
Подрібнити ягоди дерев’яною ложкою.
Додати цукор (в пропорції 1:1) і ретельно перемішати.
Дати постояти до повного розчинення цукру, потім розкласти по стерильним банкам. Додати зверху 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. спирту і закрутити стерильними кришками.
Зберігати в холодильнику. Вихід – 2 банки ємністю 0,5 л.
Відео про те, як заготовити малину з цукром на зиму в холодильнику
Як приготувати на зиму свіжу малину, протерту з цукром, рецепт без варіння і з варінням у пропорції 1:1? Потрібно, щоб цукор повністю розчинився. Якщо він не розчиняється, потрібно зовсім трохи-трохи нагріти, менш 40 градусів. Тоді цукор розчиниться, але вітаміни ще не зруйнуються.
Вдалих вам заготовок і доброго здоров’я!