Свіжі кабачки з м’ясом можна готувати цілий рік. Взимку вони вільно продаються в магазині. А з настанням літнього періоду плоди ростуть у великих кількостях на дачних ділянках. І в звичайне меню сімейної вечері або довгоочікуваного обіду включаються страви з кабачками.
Зручно і корисно використовувати молоді кабачки. Вони чудово поєднуються з іншими овочами і будь-яким м’ясом. Наприклад, фаршировані плоди можна смачно запекти з соусом в духовці. Взагалі, всі кабачкові рецепти досить прості і завжди смачні.
Давайте приготуємо їх по швидкому, щоб наситити свій організм корисними речовинами.
Кабачки з м’ясом по-китайськи
В результаті ніжні шматочки яловичини з соковитими кабачками вгамують голод.
Вам будуть потрібні:
- Яловича вирізка — 350 г
- Кабачок — 400 г
- Перець червоний солодкий — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 50 г
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Зелена цибуля — 2 шт.
- Соєвий соус — 4 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
- Вода — 1 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Часник — 3 зубчики
Спосіб приготування:
1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього в миску налийте соєвий соус, покладіть кукурудзяний крохмаль і розмішайте.
2. Яловичу вирізку наріжте на вузькі стрічки.
3. Складіть нарізану яловичину в миску з маринадом і перемішайте.
4. Зубчик часнику роздушіть спочатку площиною ножа, щоб потім нарізати на дрібні шматочки.
5. Молоді кабачки розрізати спочатку навпіл по довжині. Потім — на плоскі півкільця.
6. У розігріту сковороду налийте масло і викладіть м’ясо з соусом. Смажте, перевертаючи, протягом 2 хвилин на сильному вогні.
7. В інший чистій сковороді обсмажте на рослинному маслі подрібнений часник протягом 1 хвилини.
8. Цибулину очистіть і дрібно порубаєте ножем. Додайте нарізану цибулю в сковороду до часнику. Перемішайте і обсмажте все разом протягом 1 хвилини.
9. Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння, щоб нарізати шматочками. Викладіть нарізану перець з півкільцями кабачка на сковороду з цибулею і часником. Налийте 1 ст. л. води, посоліть і обсмажуйте всі разом протягом 2 хвилин на середньому вогні.
10. У сковороду з кабачками покладіть обсмажене м’ясо і нарізаний зелений лук. Все перемішайте, трохи обсмажте разом і зніміть з вогню.
Приємно їсти !
М’ясна запіканка з кабачками, помідорами і сиром
Подивіться смачний і простий рецепт запіканки в духовці. У підсумку вона виходить соковитою і дуже ніжною.
Необхідні продукти:
- Молоді кабачки — 3 шт. (900 г)
- М’ясо будь — 350 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Сметана — 110 г
- Сіль для м’ясної начинки — 1 ч. л. без гірки
- Помідори великі — 2 шт.
- Сир — 100 г
- Сіль для кабачків в вершкову заливку — 2 щіпки
- Часник сушений — 1 ч. л.
- Яйце — 3 шт.
- Чорний мелений перець — 1/3 ч. л.
- Томатна паста — 2 ст. л.
Хід дій:
1. М’ясо помийте, обсушіть і наріжте на невеликі кубики. Пропустіть нарізані кубики м’яса через м’ясорубку.
2. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте ножем.
3. На сковороді розігрійте олію, щоб обсмажити нарізану цибулю до прозорого м’якості.
4. Додайте в сковороду до цибулі м’ясний фарш і перемішайте. Посоліть, поперчіть, перемішайте, закрийте кришкою, щоб обсмажувати разом ще 5 хвилин.
5. Потім покладіть томатну пасту, перемішайте і зніміть з вогню. Начинка готова.
6. Кабачки, помийте і почистіть від шкіри. Натріть очищені кабачки на крупній тертці. Відіжміть натерті плоди від соку і покладіть в миску. Посоліть їх двома пучками солі. Перемішайте.
Формування запіканки
7. Сформуйте запіканку. Жаростійку прозору форму змастіть соняшниковою олією без запаху пензликом. Спочатку викладіть половину натертого плодів і розрівняйте.
8. Укладіть зверху рівним шаром м’ясну начинку.
9. На шар м’ясної начинки викладіть другу частину натертих плодів і розрівняйте.
10. Приготуйте яєчно-сметанную заливку. У чашці змішайте яйця з сушеним часником з допомогою віночка. Потім додайте сметану, дві щіпки солі і натертий сир. Перемішайте. Заливка для запіканки готова. Трохи сиру залиште для посипання на запіканку зверху.
11. Помідори помийте, обсушіть і наріжте на півкільця. Розкладіть нарізані помідори по поверхні сформованої запіканки четвертим шаром.
12. Залийте зверху кабачки з м’ясом у формі яєчно-сметанною заливкою. Зверху посипте ще натертим сиром.
13. Поставте заповнену форму в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до готовності 35-40 хвилин.
У підсумку запіканка повинна добре загуснути і красиво запектися.
Рецепт з курячого філе швидко і смачно з кабачками
Дуже смачним виходить страва з філе курки, сметаною і кабачками. В сметанному соусі на сковороді рецепт готується швидко.
Потрібно:
- Куряча грудка
- Кабачок — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сметана — 3 ст. л.
- Приправа для курки
- Сіль — за смаком
Приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте четвертинками.
2. Обсмажте цибулю на сковороді в соняшниковій олії до напів-прозорості.
3. Кабачок, якщо він молодий, то чистити не треба. Наріжте його на шматочки або кубики.
4. Філе курки помийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками.
5. До цибулі на сковороді, додайте шматочки курячого філе. Перемішайте і обсмажте до повного побіління м’яса. Посоліть, насипте приправу для курки і перемішайте. Обсмажуйте до готовності.
6. Додайте шматочки кабачка і перемішайте. Тушкуйте все разом. Молоді плоди готуються швидко. Продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
7. Потім додайте до м’яса з кабачками сметану. Все перемішайте і тушкуйте в сметанному соусі ще 3-5 хвилин.
8. Закрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте настоятися 10-15 хвилин. Подайте до столу з будь-яким гарніром.
Всі запропоновані рецепти готуються швидко, щоб смачно і ситно нагодувати вашу сім’ю. Тому що кабачки з м’ясом люблять всі.