Всім привіт!
З дитинства обожнюю яблука. Пам’ятаю в сезон батько приносив додому ці фрукти відрами кожен день. Вони були різних сортів: великі, маленькі, солодкі, кислі. Є їх звичайно не встигали, але допустити, щоб вони просто згнили теж не могли. Тому намагалися закрити якомога більше яблучних заготовок на зиму. Ми робили варення, прекрасну яблучну пастилу. А сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування яблучного джему на зиму в домашніх умовах.
Мало того що заготівля виходить дуже смачною, так ще й готуватися вона без особливих зусиль. Обладнання сучасної кухні дозволяє заощадити купу часу і зробити це домашнє ласощі доступним кожному.
Ви тільки уявіть собі: зима, за вікном дощ, холодний вітер і дощ! А ви вдома в колі сім’ї, п’єте гарячий чай, намазавши на свіжий хліб яблучний джем. Лепота! Це найкращий спосіб підняти собі настрій в похмурий день. А ще булочки з джемом завжди можна спекти за півгодини. Так що запевняю вас, рецепт яблучного джему вам ще стати в нагоді.
Перейдемо до готування!
Як приготувати яблучний джем на зиму в домашніх умовах
Почнемо ми з самого простого рецепту. Саме з цим повидлом я снідав збираючись до школи. Яблука для нього завжди дошукувалися кислі, тому він не був приторно солодким. Навіть зараз ніякі цукерки або вафлі не йдуть у порівняння з цими ласощами. Сміливо прибирайте їх в сторону і замінюйте вазочкою бурштинового джему.
Інгредієнти:
- 2,5 кг яблук
- 1,5 кг цукру
1. Попередньо підготуємо усі плоди. Ретельно промиваємо, зрізаємо биті або підгнилі місця. Ділимо на 4 часточки, виймаємо серцевину з насінням, хвостик. Нарізані скибочки складаємо в каструлю. Якщо яблука попалися сухими, можна підлити 100 мл води.
2. Ставимо варильну ємність на плиту і доводимо до кипіння на повільному вогні. Приблизно через 20 хвилин під щільно закритою кришкою яблука стануть м’якими.
3. Не забувайте регулярно перемішувати. Розм’якшені фрукти поступово перетворяться на пюре.
4. Тепер позбудемося грудочок і шкірки. Перетрем пюре через сито.
5. Переливаємо пюре назад в каструлю, тепер можна додати цукру. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. У ньому як і раніше ще досить багато рідини. Доводимо до кипіння.
6. Коли маса закипить, зменшуємо вогонь, тепер завдання випарити надлишки води. Ви відразу помітите різницю за кольором і запахом. Пюре загусне, колір стане однорідним, більш яскравим. Якщо вогонь буде високим, то колір вийти темніше і маса може сильно бризкати.
7. Заздалегідь підготуйте банки. Вони повинні бути чистими і обов’язково сухими. Поки гарячий джем, переливаємо в банки й щільно закручуємо кришки.
8. Банки перевертаємо і накриваємо пледом або ковдрою. Даємо охолонути. Найкраще поменше чіпати їх наступну добу.
Смачний яблучний джем готовий. Баночки зберігаємо в темному прохолодному місці, шафі або коморі.
Отже, ми розібрали найпростіший спосіб приготування яблучного джему в домашніх умовах. Тепер, коли ви знаєте сам процес, вам легко буде реалізувати і інші комбінації рецептів з покроковими діями. Вони не містять складних дій і їх легко повторити.