Ікра з запечених баклажанів, мабуть найвідоміша страва. Але взагалі, в кінці літа баклажани по-моєму, найпоширеніша їжа. Вони йдуть і як основне блюдо і як гарнір, і як закуска. І хоча самі вони ні риба, ні м’ясо, але і з рибою і з м’ясом дуже навіть добре йдуть.
Але особливо хороша ікра з баклажанів, яку люди зазвичай заготовляють на зиму (звичайно не тільки ікру). Але ми з’їдаємо її відразу, благо зараз можна купити баклажани в будь-який час року, звичайно це дорожче і краще б заготовити самому на зиму, але не у всіх є умови для цього.
Чому я заговорив про ікрі, тому що ми сьогодні будемо готувати не зовсім звичайне блюдо з ікри червоної риби. Це блюдо ми привезли з Мексики, де воно називається Salmon con berenjena asada. Що перекладається як Лосось із запеченими баклажанами. Ось це дуже смачна страва, ми і будемо готувати сьогодні.
Ікра з запечених баклажанів, рецепт приготування з червоною рибою
Інгредієнти:
- Баклажан — 1 великий або 2 середніх
- Желатин — 10 р.
- Філе червоної риби — 300 р.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Для соусу:
- Жовтки курячих яєць — 2 шт.
- Вершки 10% — 2-3 ст. л.
Нам знадобляться харчова плівка, харчової контейнер і пекарська папір.
Приготування:
1. Желатин висипати у склянку, залити підлогу склянкою холодної кип’яченої води, залишити для набухання.
Готуємо ікру з баклажанів
2. Баклажани вимити, обсушити, проткнути зубочисткою у кількох місцях, покласти на деко в духовку, нагріти духовку до 180° і піч баклажани 20-25 хвилин.
3. Баклажани вийняти з духовки, дати трохи охолонути, відрізати плодоніжку.
4. Розрізати навпіл
і ложкою вийняти м’якоть з баклажан,
5. Покласти в блендер, посолити, поперчити, додати набряклий желатин,
6. Збити в пюре,
7. Перекласти масу в сковороду, при безперервному помішуванні нагріти, не доводячи до кипіння (щоб желатин розчинився), зняти з плити і відставити в сторону, для охолодження.
8. Філе червоної риби завтовшки 1,5-2 див. помити, обсушити, розрізати на два шматки по площі вашого підготовленого харчового контейнера, змастити рослинним маслом з двох сторін, злегка посолити, поперчити.
9. На деко укласти пекарську папір, змастити її олією, викласти на неї шматки риби,
10. Поставити в нагріту до 200° духовку і запікати 4-5 хвилин.
11. Шматки риби вийняти з духовки, покласти на тарілку і відставити у бік.
12. Харчової контейнер застелити плівкою зсередини так, щоб плівка звисала з двох сторін контейнера на його ширину, щоб потім можна було щільно закрити контейнер з покладеними продуктами.
13. У підготовлений контейнер на дно викладаємо 1/3 частина баклажанового пюре,
14. зверху кладемо перший шматок риби. Знову на рибу викладаємо 1/3 баклажанового пюре, кладемо другий шматок риби, викладаємо зверху останню третю частину баклажанового пюре.
15. Контейнер закриваємо кінцями плівки ущільнюємо рукою і ставимо в холодильник на ніч.
Готуємо швиденько соус:
16. На водяній бані віночком збити два жовтки,
17. Додаємо 2-3 столові ложки вершків, нагріваємо не доводячи до кипіння і, постійно збиваючи, до загустіння і знімаємо з вогню.
18. Наливаємо соус в розетку. Соусу даємо охолонути. З такою слоенной рибою можна використовувати тільки холодний соус.
19. Шарову виймаємо рибу з холодильника, знімаємо харчову плівку,
20. Гострим ножем нарізаємо на порційні шматки.
21. Шматки листкової риби укладаємо на тарілку і подаємо з соусом.
22. Можна подати рибу з шматочками авокадо политими лимонним соком і листочками зеленої петрушки.
Приємного апетиту!