Привіт всім.
Одним з найулюбленіших овочів для заготовок на зиму є баклажани. Варіантів приготування овоча безліч: «як гриби», татарською, грузинською, по корейськи і т. д. Сьогодні зупинимося лише на кращих і дуже смачні рецепти закусок, таких, що просто пальчики оближеш.
Але перед тим як поділюся золотими рецептами заготовок на зиму з баклажан, нагадаю кілька важливих моментів.
У їжу вживають розвинулися, але недостиглі плоди, з дрібними неважкими насінням, ніжною м’якоттю без внутрішніх порожнеч (не волокниста і не дерев’яниста) і неогрубілих шкірою.
Не допускаються для консервації плоди без плодоніжок, зів’ялі, запліснявілі, що загнили, запарені, з пошкодженням м’якоті.
Баклажани «По грузинськи» на зиму — найкращий рецепт, пальчики оближеш
Пропоную вашій увазі найсмачніший рецепт приготування салату на зиму. Пікантний смак надає страві, то що всі овочі злегка обсмажуємо на сковороді. Гостроту можна регулювати по своєму смаку.
Інгредієнти:
- 500 г баклажанів
- 800 г помідорів
- 3 головки цибулі
- 250 р. солодкого перцю
- 250 г моркви
- 3 зубчики часнику
- 50 р. коріандру
- 30 р. базиліка
- гострий Чилі за смаком
- 1 ч. л. сіль
- оцет
Спосіб приготування:
Всі продукти промиваємо. Потім нарізаємо – сині овочі кільцями шириною не менше 1 див. Всі інші компоненти півкільцями довільно. Фіолетові плоди перекладаємо в глибоку миску. Солимо їх і перемішуємо. Даємо постояти 20-30 хвилин. Після цього промиваємо. Далі віджимаємо їх від зайвої вологи. Потім беремо сковороду або каструлю з товстим дном. Наливаємо в неї масло. Ставимо на середній вогонь. Закидаємо туди ж цибулю. Обсмажуємо до злегка золотистого кольору. Викладаємо до нього помаранчеві шматочки. Тушкуємо до м’якості. Далі додаємо баклажани і перець. Все перемішуємо.
Обсмажуємо до напівготовності основного компонента. В кінці додаємо подрібнену зелень і помідори. Потім солимо, перчимо за смаком. Обов’язково пробуйте на смак. Усі ще добре будоражим. Закриваємо кришкою. Тушкуємо 20-30 хвилин на повільному вогні. Щоб дізнатися готовність закуски, пробуємо на смак моркву. Якщо вона м’яка. Це означає ароматна закуска готова. Додамо консервант. Перемішуємо. Вируючий салат перекладаємо в стерильні балони. Укладаємо його дуже щільно в ємності. Зверху доливаємо гарячий бульйон.
Обов’язково придавлюємо масу ложкою, щоб видалити бульбашки повітря. Закриваємо герметично кришками. Далі алгоритм дії у всіх однаковий. Перевертаємо заготівлю шийкою вниз. Закутуємо в теплу ковдру. Повністю остиглу закуску прибираємо на зберігання в холодне місце.
Баклажани на зиму— кращий рецепт з помідорами без стерилізації
В рецепті додаємо томати. Вони надають м’якість і пікантну кислинку ароматною закуски. Такий салат буде прикрасою будь-якого святкового столу. Дуже добре поєднується з м’ясом будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
- 3 шт. баклажанів
- 3шт. перцю
- 3 моркви
- 5 шт. помідорів
- 2 великі цибулини
- неповна ст. л. солі
- 1 ст. л. цукор пс гіркою
- рослинна олія для смаження
- 2 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
Починаємо з підготовчих робіт. Промиваємо овочі. Потім помідори нарізаємо шматочками і пропускаємо їх через м’ясорубку або розбиваємо блендером. Потім поставимо на слабкий вогонь. Після закипання варимо 15-20 хвилин.
Перець очистити від нутрощів, шаткуємо його півкільцями. Синенькі подрібнюємо брусочками. Складаємо їх в окрему миску. Потім злегка посолити, щоб пішла гіркота і зайва волога. Гарненько перемішаємо, щоб сіль рівномірно розподілилася по шматочках. Далі подрібнюємо цибулю. Очищену моркву соломкою.
Потім продукти будемо обсмажувати на сковорідці з олією. Спочатку сині плоди смажимо до готовності при постійному помішуванні. Цибуля доводимо до злегка золотистого кольору. Оранжевий плід – до м’якості. Солодкий перчик – не більше 2-3 хвилин.
Перекладаємо всі овочі в томатну масу. Додаємо всі інші компоненти за списком, крім оцту.
Доводимо суміш до кипіння і варимо 7 хвилин. До речі замість томатів можна взяти томатну пасту або соус. Якщо в посудині з овочевим рагу мало в даний момент рідини, можна додати кип’ячену воду. Перемішуємо і пробуємо на сіль. Наприкінці варіння вливаємо консервант. Знову все перемішуємо. Перекладаємо гарячу масу в стерилізовану скляну тару. Прикриваємо чистими кришками.
Ставимо в зручну каструлю стерилізувати 15 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх окропу. Закриваємо щільно кришками (завинчивающими або з допомогою закаточной машинки). Перевертаємо.
Перевіряємо герметичність закупорки. Далі закутуємо їх у теплу ковдру і залишаємо стояти в перевернутому вигляді 12 годин. Після повного охолодження прибираємо на зберігання в холодне місце.
Салат баклажани по-корейськи на зиму (без стерилізації)
Тим, хто любить корейські страви, це варіант для вас просто знахідка. Виходить дуже смачна обалденная гостра закуска.
Інгредієнти:
- 2 кг. синеньких
- 400 г моркви
- 400 р. лука
- 1, 5 кг болгарського перцю
- 1 шт. гіркого перцю
- перець горошком за смаком
- 8 зуб. часнику
- 100 р. петрушки
- 100 мл соняшникової олії
- 120 мл. оцту столового 9%
- 3 ст. л. цукру
- 3 ч. л. солі
Спосіб приготування:
Добре промиваємо овочі. Далі великими шматочками нарізаємо сині плоди. Викладаємо їх у посудину. Заливаємо їх водою. Злегка притиснемо гнемо (тарілочкою), щоб всі шматочки плавали в рідині. Залишимо так їх 15-25 хвилин.
Ми ж тим часом очистимо і натремо моркву на крупній тертці.
Нарізаємо цибулю півкільцями.
Часник пропускаємо через прес. Гострий і болгарський перець порубаємо соломкою.
У велику сковороду вливаємо олію. Розігріваємо на вогні. Далі по черзі обсмажуємо спочатку цибулю. Потім закидаємо до нього оранжевий овоч.
Далі перці. Все перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини. Повертаємося до замоченим шматочках. Зливаємо з них воду. Висипаємо їх у піджарку. Додаємо сіль, цукор, перець горошком.
Якщо немає води, доливаємо. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Натисніть ложкою на шматочки. Подивіться, якщо сік не закриваємо овочі, необхідно ще долити небагато. Тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні. Не забуваємо перемішувати і пробувати на смак. Далі вливаємо оцет за рецептом. Кидаємо в суміш зелень петрушки і подрібнений часник. Продовжуємо варити ще 15 хвилин. Після цього викладаємо ароматну масу в стерилізовані банки. Закатуємо кришками. Перевертаємо їх у верх дном. Вкриваємо ковдрою. Залишаємо поступово остигати на добу. Потім прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Заготівля баклажанів на зиму в банках — кращий рецепт «Пальчики оближеш»
Основні овочі будемо запікати в духовці. Попередньо змастимо деко і продукти рослинним маслом. Закуска на зиму виходить просто бомба, дуже смачною і дивно ароматною. Салат підійде до будь-якої страви. Воістину золотий рецепт заготівлі.
Інгредієнти:
На 1 л. банку:
- 0,5 кг солодкого перцю
- 0,5 кг. синеньких
- 1 шт. часточка гострого перцю (або за смаком)
- 1 головка часнику
- 6 ч. л. цукру
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. оцту 70%.
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Промиваємо перець і синенькі. Потім їх обсушуємо. У першого компонента не обрізаємо хвостик. У другого інгредієнта зрізаємо кінчики з двох сторін. Якщо плід великий розрізаємо на шматочки. Потім викладаємо два овоча на піддон.
Попередньо змащуємо її рослинним маслом. Також обмазуємо зверху жиром продукти.
Важливо! Шкірку з синеньких знімаємо.
Потім відправляємо все розігріту духовку до 210 градусів С на 20-25 хвилин.
Час залежить від печі. Далі беремо каструлю. Почистимо і подрібнити часник з допомогою преса і залишимо в окремій мисці. Наливаємо в неї літр води. Закидаємо в неї перець. Ставимо на вогонь і варимо розсіл після закипання 2-3 хвилини.
Через зазначений час дістаємо наші запечені овочі. Відразу ж їх складаємо їх шарами, чергуючи з подрібненим часником в стерильні балони до самого горлечка.
Туди ж висипаємо сіль, цукор. Заливаємо відразу ж зварений маринад до країв тару. Потім пошевелим тару із вмістом, щоб рідина пішла вниз і заповнила собою все порожнечі. Вливаємо консервант.
Відразу ж закриваємо щільно кришками. Потім перевертаємо догори денцем, перевіряємо на герметичність закрутки. Закутуємо в теплу ковдру. Лишаємо в такому стані на добу. Після повного охолодження прибираємо закуску в холодне темне місце на зберігання.
Баклажани в аджике з перцю на зиму: неймовірний рецепт
Складові цього салату—перець солодкий, зелень і часник. Саме вони додадуть неймовірний аромат і смак закуски, звичайно в купе з іншими складовими. Виходить відмінна заготовка, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Зберігати можна в квартирі подалі від опалювальних приладів.
Інгредієнти:
- 2 кг. синеньких
- 800 р. солодкого перцю (червоного)
- 100 р. часнику
- зелень кропу, петрушки (по 50 г)
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі (за смаком)
- 4 ст. л. оцту 9%
- 1 ч. л. приправи для корейської моркви
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Промиваємо овочі. Потім обсушуємо. У солодкого перцю видаляємо нутрощі. Розрізаємо на частини. Часник очищаємо від шкірки. Все пропускаємо через м’ясорубку. Зелень подрібнюємо ножем. Далі з’єднуємо всі з подрібненою масою з перцю.
Туди ж додаємо приправу за рецептом. Далі цукор. З сіллю треба бути акуратніше, так як плоди синеньких ми солили. Цей компонент будемо поступово додавати по 1 чайній ложці. Вливаємо оцет. Аджику добре перемішуємо. Синьо-фіолетові плоди нарізаємо кружечками шириною приблизно 1 див.
Попередньо у них видалимо плодоніжки. Потім перекладаємо їх у велику зручну ємність. Підсолюємо і перемішуємо їх. Таким чином ми позбавимо їх від гіркоти. Залишаємо стояти 40 хвилин. За цей час кружечки дадуть сік. Потім її зіллємо і промиємо продукт. Просушити на серветці або полотенчике. Далі беремо сковороду, наливаємо в неї масло і ставимо на вогонь. Будемо в ній обсмажувати кругляш з двох сторін до золотистого кольору.
Беремо чисті скляні банки невеликих обсягів. Викладаємо в них підсмажений продукт. Далі вливаємо зроблену аджику. Так чергуючи шари, заповнюємо балони до початку горлишка.
Прикриваємо кришкою. Ставимо тару з закускою стерилізуватися на повільному 10 хвилин з початку закипання води в каструлі.
Після цього дістаємо, герметично закрити. Перевертаємо шийкою вниз.
Закутуємо в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження. Після повного охолодження відправляємо в холодне темне місце на зберігання.
«Баклажанове лечо з перцем і помідорами» заготівля на зиму «Пальчики оближеш»
Дуже смачний салат виходить. У ньому присутні аромати літа. Овочі присутні в заготовці дуже добре поєднуються і доповнюють один одного. Закуска виходить дуже смачною. Робиться вона без стерилізації. Зберігати можна в квартирі, якщо в ній не дуже жарко.
Інгредієнти:
- 1кг. баклажанів
- 500г. помідорів
- 250 р. перцю солодкого
- 250 г моркви
- 250 р. лука
- 10 р. часнику
- 100 мл рослинного масла
- 50 мл. оцту 9%
- 50 г. цукру
- 25 р. солі
Спосіб приготування:
Чисті помідори подрібнюємо блендером. Не забуваємо видалити у них плодоніжку. Сині плоди нарізаємо на 8 частин, це залежить від його розміру. Цибуля нашинкуем півкільцями. Морква натремо на крупній тертці. Соломкою порубаємо солодкий перець.
У жаровню наливаємо олію. Відправляємо в неї цибулю, моркву. Обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин. Закидаємо до них солодкий перець. Далі основний компонент, соус томатний, сіль, цукор. Масу перемішуємо і варимо 30 хвилин.
Через зазначений час вливаємо консервант. Пропускаємо через прес очищений часник і кидаємо в овочеву суміш. Після цього проварюємо 10 хвилин. Потім гарячу заготівлю перекладаємо в стерильні балони. Намагаємося дуже щільно салат утрамбовувати в ємності, щоб не залишалося повітря. Закатуємо чистими металевими кришками. Перевертаємо їх шийкою вниз.
Закутуємо в ковдру. Залишаємо так постояти до повного охолодження. Зберігати закуску в холодному темному місці.
Квашені баклажани на зиму в банках
Якщо ви не знаєте, як заквасити синенькі без оцту на зиму? Тоді ви прийшли правильно. Багато хто не люблять цей консервант, тому в цьому рецепті беремо лимонну кислоту. Вони виходять за смаком, як гриби. Влітку зробив таку заготовку, взимку будемо пригощатися «грибочками».
Інгредієнти :
на 1.5 літрову банку
- синенькі
- чорний перець горошком
- лавровий лист
- 2 ч. л. лимонної кислоти
- ½ Ст. л. солі
- ½ Ст. цукру
на 3 л. банку:
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 4 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
Промиваємо плоди. Обрізаємо у них плодоніжку. Розрізаємо їх навпіл, але не до кінця. Потім беремо чисті банки. Закидаємо в них всі сипучі компоненти за списком.
У даному рецепті використовується ємності обсягом на 1, 5 літра.
Якщо у вас великі за обсягом, кількість вказані нижче і для 3-х літрових.
Далі беремо каструлю, наливаємо в неї води з розрахунку кількості овочів. Трохи підсолюємо. Доводимо до кипіння. Закладаємо в нього овочі. Відварюємо після закипання 5-7 хвилин.
Перетравлювати не бажано, вони розваляться і втратять вигляд.
Потім викладаємо їх на блюдо. Починаємо заповнювати щільно підготовлені балони.
Заливаємо їх окропом. Закриваємо герметично металевими кришками. Перевертаємо догори дном. прибираємо до повного остигання в тепле місце. Зберігаємо в холодному підвалі.
Салат з квасолею і баклажанами, помідорами та болгарським перцем — рецепт з фото
Дуже смачна закуска. У заготівлі присутній квасоля. Цей компонент зробить частування дуже корисним і ситним. Її можна їсти як самостійне блюдо або можна подавати з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
- Синеньких — 1 кг.
- Помідор — 800 р.
- Квасоля — 1 ст.
- Перець солодкий — 400 р.
- Цибуля ріпчаста — 300 р.
- Олія соняшникова — 1 ст.
- Оцет столовий 9% — 3 ст. л.
- Сіль — 1,25 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Часник — 1 зубчик
Спосіб приготування:
Квасоля замочуємо у воді на 6-8 годин, краще на ніч. Потім промиваємо її під краном. Беремо каструлю. Пересипаємо бобові в неї. Заливаємо знову водою. Варимо до повної готовності на середньому вогні. Вона повинна бути м’якою і при цьому не розвалитися. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Займаємося іншими компонентами. Очищаємо цибулю від шкірки. Нарізаємо його невеликими кубиками. Солодкий перець очистити від нутрощів і насіння. Рубаємо його шматочками (кубиками). Синенькі плоди нашинкуем кубиками середніх розмірів.
У чистих томатів у верхівці робимо надрізи хрест на хрест. Розміщуємо їх в зручну чашку. Заливаємо окропом. Залишаємо їх у такому стані на 2 хвилини. Потім зливаємо гарячу рідину. З томатів видаляємо шкірку. Після цього нарізаємо їх кубиками (шматочками).
Беремо казанок або інший посуд з товстим дном. Вливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо. Висипаємо в неї подрібнену цибулю. Обсмажуємо на повільному вогні до золотистого відтінку. Додаємо до нього перець. Масу перемішуємо і продовжуємо обжарку ще 10 хвилин. Потім перекладаємо в суміш шматочки основного овоча. Знову все змішуємо. Тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Далі йдуть томати. Варимо 20 хвилин.
Важливо! Щоб баклажани не втратили свою цілісність, масу перемішуємо дуже акуратно.
Через зазначений проміжок часу висипаємо до них квасолю. Закидаємо в заготовку сіль, цукор. За п’ять хвилин до закінчення варіння додаємо подрібнений часник і оцет. Буквально кількома руху все акуратно перемішуємо майбутню закуску. Вимикаємо вогонь. Гарячий салат розкладаємо по стерильним балонів. Укладаємо щільно до самого верху.
Закриваємо чистими металевими кришками. Перевертаємо їх догори дном. Закутуємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо сухому темному місці.
Закуска «Кобра» з баклажанів на зиму
Ця закуска для любителів гострих страв. Виходить дуже смачний і простий салат. Сама назва говорить за себе. Тому робіть невеликими порціями, пробуйте на смак. А потім вирішите, раптом саме це рецепт стане найулюбленішим.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Перець червоний солодкий – 500 р.
- Гострий перець чилі – 1 великий або 3 маленьких, за смаком
- Часник – 1 головка
- Олія рослинна
- Оцет 9% – 60 мл
- Сіль – ½ ч. л + 1 ст. л на синенькі
- Цукор – 50 р.
- зелень – за бажанням
Спосіб приготування:
Починаємо завжди однаково. Овочі промиваємо. Потім синій продукт нарізаємо кільцями не менше 1 -1, 5 див. Потім синенькі нарізати кружечками товщиною не менше 1 див. Потім кільця посолити. Залишимо відпочити хвилин на 20. Потім через зазначений час зливаємо з них рідина. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки з двох сторін.
Очищаємо часник від шкірки. У перців видаляємо насінну коробку і нарізаємо невеликими шматочками. Далі складаємо нарізку в чашу блендера. Розбиваємо їх до однорідного стану.
Потім отриману масу переливаємо в каструлю. Кидаємо туди ж сіль, цукор, олія рослинна. Все перемішуємо. Варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Вливаємо консервант. Ще раз потурбуємо суміш і знімемо з вогню. Викладаємо запашні колечка в банки шарами. Чергуючи з нарізаною зеленню і перцевої заливкою, заповнюємо балони до самого верху.
Далі можна закрити капроновою кришкою, остудити і прибрати в холодильник на 72 години. Після цього можна їсти. Але у нас інше завдання. Тому заповнені ємності ставимо стерилізувати в зручній каструлі 0, 5 л. 20 хвилин; 1 літрові-30 хвилин. Після цього дістаємо тару з закускою. Закриваємо герметично кришками. Перевертаємо в верх дном і закутуємо в теплий плед. Залишаємо повністю охолонути. Зберігаємо в холодному сухому місці.
«Тещин язик» з баклажанів на зиму — рецепт гострого салату
Звідки така назва? Мабуть, за нарізку героя цієї статті трохи іншим способом, схожим на мову. Закуска виходить дуже смачною. Такий салат обов’язково треба приготувати та подати на стіл для зятя. ))). Жарт. Гостра закуска з пікантним смаком. Гармонію смаку створює різноманітні овочі і добавки. Любителям гострих салатів повинно сподобатися. Спробуйте. Взимку така заготовочка прикрасить будь-який святковий стіл. Дуже добре підійде до будь-якої м’ясної страви або просто з картоплею.
Інгредієнти:
- Баклажан — 1 кг
- Помідор — 1 кг
- Перець солодкий — 350 р.
- Цукор — 100 р.
- Масло рослинне — 100 мл
- Оцет столовий 9% — 50 мл
- Часник — 50 р.
- Сіль — 2,5 ст. л.
- Перець червоний мелений — 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Промиваємо овочі. Потім нарізаємо сині плоди кружечками навскоси товщиною не більше 1,5 см. Виходять своєрідні язички. Перекладаємо їх у зручну миску. Додаємо 1 столову ложку солі і перемішуємо. Залишаємо їх постояти і відпочити хвилин 20-30. За цей час сіль витягне з них зайву вологу і гіркота.
У чистих томатів вирізаємо плодоніжку. Розрізаємо на шматочки. Солодкий перець також розрізаємо на кілька частин. Попередньо видаліть з них насіння і плодоніжку. Пропускаємо помідори і перець через м’ясорубку.
Поміщаємо отриману суміш у каструлю. Додаємо в неї сіль, цукор і гострий перець. Перемішуємо. Ставимо соус на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні, періодично помішуємо. Варимо 10 хвилин під кришкою.
Далі повертаємося до синім шайбочкам. Промиваємо їх від солі і гіркоти. Трохи віджимаємо. Викладаємо їх в киплячий маринад.
Акуратно перемішуємо. Варимо 10 хвилин після закипання бульйону. Після цього закидаємо до них подрібнений часник. Тушкуємо ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Потім вливаємо оцет. Закуску перемішуємо. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 2 хвилини. Гарячий салат розкладаємо по стерилізований балонів.
Закрити металевими кришками. Перевертаємо їх шийкою вниз. Закутуємо в теплу ковдру. Лишаємо в такому стані на 24 години. Зберігається заготівля в прохолодному місці.
Салат «Десяточка» на зиму з баклажанами
Назва закуска отримала за кількість овочів. Кожен компонент беремо по 10 штук. Закуска робиться дуже просто. Виходить дуже смачною. Кількість продуктів можна зменшити пропорційно за своїм бажанням. З цієї кількості виходить 7 баночок по 0,5 л смачного салату. Беріть рецепт собі в скарбничку. Сподіваюся вам сподобається.
Інгредієнти:
- Синенькі — 10 шт.
- Перець солодкий — 10 шт.
- Помідори — 10 шт.
- Цибуля ріпчаста — 10 шт.
- морква — 10 шт.
- Сіль — 4 ст. л або 2 ст. л з гіркою
- Цукор — 0,5 склянки
- перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова — 0,5 склянки
- Оцет 9 % — 0,5 склянки
Спосіб приготування:
Як завжди спочатку промиваємо овочі. Потім нарізаємо сині плоди четвертинками.
Перець півкільцями. Помідори часточками. Цибулю — півкільцями. Моркву соломкою. Далі беремо каструлю. Наливаємо в неї рослинне масло. Висипаємо шаром помаранчевий плід.
Потім герой дня. Додамо сіль, цукор, перець. Наступний шар перець, помідори, цибулю. Не дивіться, що дуже багато всього, зараз маса закипить і зменшиться в розмірах. Висипаємо всю сіль, цукор. Якщо є бажання додайте перець. Даємо суміші постояти хвилин 30. За цей час вона дасть сік. Ставимо посудину на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Після цього включаємо середній вогонь.
Все перемішуємо. Тушкуємо під закритою кришкою 50-60 хвилин. Пробуємо обов’язково на смак. Регулюємо за своїм бажанням. За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо консервант. Далі гарячу закуску перекладаємо в стерильні балони.
Закатуємо металевими кришками. Перевертаємо ємності вгору денцем. Перевіряємо герметичність закрутки. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так до повного охолодження салатів. Зберігаємо в прохолодному темному місці.
Ікра баклажанна на зиму «Замая смачна» (рецепт через м’ясорубку)
Таку закуску можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді смачним доповненням до м’яса або просто з бутербродом. Дуже зручно зробити баночку іншу такої заготовки. Вона виручить в будь-який момент.
Інгредієнти:
- 1 кг. баклажанів
- 400 р. цибулі ріпчастої
- 100 р. олії соняшникової
- 1 щіпка меленого перцю (чорного)
- 1 щіпка цукру
- 1 ч. л. солі
- 50 г томатної пасти
- 1 ч. л. оцту 9%
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Плоди промиваємо. Розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко змазаним жиром. М’якоть злегка надрізаємо гострим ножем. Потім збризніть рослинним маслом.
Відправляємо підготовлений продукт в розігріту духовку до 220 градусів приблизно 30-40 хвилин. Після цього виймаємо з печі і охолоджуємо.
Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Підсмажуємо його на сковороді з маслом до золотистого кольору, хвилин 10-15. Щоб не підгорів, обов’язково періодично помішуємо. Додамо до нього томатної пасти. Перемішуємо і смажимо 5-7 хвилин.
Далі згадуємо про синенькі. Виймаємо ложкою остиглу масу. Подрібнюємо ножем. Додаємо в цибульну масу.
Смажимо суміш ще хвилин 10. В кінці гасіння закидаємо подрібнений часник, сіль, цукор, перець за смаком і консервант. Все перемішуємо. Варимо помішуючи, 7 хвилин. Далі гарячу заготівлю перекладаємо в стерилізовані балони. Закрити металевими кришками. Перевертаємо шийкою вниз. Закутуємо в теплу ковдру. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Ставимо в холодне місце до того моменту, як знадобиться.
Соте з баклажанів на зиму
Приготувати таку закуску не складно. Розглянемо цей рецепт покроково з фото. А взимку будемо насолоджуватися дивовижним смаком і приємним ароматом овочів.
Інгредієнти:
- 12 шт. баклажанів
- 12 шт. перець болгарський
- 12 шт. морква
- 12 шт. помідори
- 12 шт. цибулі ріпчастої
- 1 ст. л. солі з гіркою (за смаком)
- 1 ч. л. цукру
- перець чорний мелений за смаком
- 200 р. рослинного масла
Спосіб приготування:
Крок 1. Овочі промиваємо. Потім нарізаємо: сині плоди — півкільцями товщиною близько 1 см, цибулю — півкільцями, часник — великими часточками, перець – півкільцями, моркву — кружечками.
Крок 2. Беремо казан або будь-яку іншу каструлю. Вливаємо в неї масло. Викладаємо в нього половину порції кожного компонента шарами. Перший ряд — морква.
Крок 3. Потім закидаємо синенькі.
Крок 4. Далі перець, цибулю, часник, сіль, цукор, помідори. Всі шари розрівнюємо, але не перемішуємо. Потім повторюємо шари. Додаємо сіль, цукор, перець. Закриваємо кришкою. Доводимо до кипіння на маленькому вогні.
Крок 5. Після кипіння, варимо 20 хвилин. Після цього будемо акуратно перемішувати, намагаємося не ламати шматочки. Обов’язково пробуємо на смак. Регулюємо за своїм бажанням. Тушкуємо ще 25 хвилин. Після цього перекладаємо гарячу закуску в стерилізовані балони. Закатуємо металевими кришками. Перевертаємо. Закутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження. Зберігатися закуска в прохолодному місці.
Салат «Баклажани з огірками» на зиму, рецепт з фото
Незвичайна закуска. Виходить така смачна заготівля, що можна язик проковтнути. Якщо є сумніви, зробіть не велику порцію. А потім вирішите.
Інгредієнти:
- 2 кг синеньких
- 2 кг помідор
- 1 кг огірків
- 800 г перцю
- 400 р цибулі
- 2ст. л солі
- 0, 5 ст. цукру
- 0,5 ст. раст. масла
- 5 ст. л оцту 9%
Спосіб приготування:
Промиваємо овочі. Потім томати прокручуємо на м’ясорубці. Перець нарізаємо невеликими смужками. Зеленці — кружечками. Цибулю – півкільцями. Синіми плодами займаємося в останню чергу, щоб вони не встигли потемніти. Чистимо їх від шкірки. Ставимо соус на повільний вогонь. Доводимо його до кипіння. Відразу ж додаємо сіль, цукор, рослинна олія. Все перемішуємо.
Чекаємо, коли суміш закипить. Варимо 5-7 хвилин. Засипаємо в ємність після цього всю нарізку. Закриваємо кришкою.
Даємо закипіти. Після цього варимо 20 хвилин. Суміш перемішуємо і пробуємо на смак. Обов’язково регулюйте за своїм бажанням і орієнтуйтеся на поїдання цього салату. В кінці варіння додаємо консервант. Кип’ятимо ще 1-2 хвилини. Закуска готова.
Перекладаємо її в стерильні балони. Закатуємо кришками. Перевертаємо шийкою вниз. Закутуємо в теплий плед (ковдру, пальто). Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо салат в прохолодному темному місці. Можна в квартирі, але подалі від опалювальних приладів.
Відео про те, як заморозити баклажани на зиму в морозилці
Існує безліч способів зберегти улюблений овоч до зими. Одним з них є заморожування. Подивіться, як легко і швидко можна зробити заготовку.
Збережені таким чином, вони з легкістю урізноманітнюють меню в холодну пору року.
Смажені баклажани на зиму кращий рецепт
Такий спосіб заготівлі синеньких виходить дуже красивим і смачним. Часточки овоча злегка обсмажуємо в духовці, щоб вони трохи розм’якли. Потім начиняємо і звертаємо рулонами. Взимку викладаємо на тарілочку таке блюдо і пригощаємо своїх рідних.
Інгредієнти:
На 3 банки 0,5 л.
- 3 шт. — синеньких (800 г)
- 1 шт. — велика морква
- 2 шт. середніх болгарських перців
- 1200 кг. – помідорів для томата
У банку 0.5 л. закладаємо
- 1 — зубчик часнику
- 3 шт. чорний перець горошком
- 1 ч. л. — цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. — рослинного масла
- 1 ч. л. — оцту 9 %
Спосіб приготування:
Чисті сині плоди ріжемо на смужки слайсы не товщі 1 див. Потім викладаємо їх на деко. Посипаємо сіллю і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин.
Чисті томати пропускаємо через м’ясорубку. Потім ставимо смачну масу варитися на середньому вогні хвилин 10. Далі нарізаємо соломкою солодкий перець. Попередньо видаліть з нього нутрощі. Натремо помаранчевий коренеплід на крупній тертці або на спеціальній для корейської. У підготовлену склотару закидаємо всі інгредієнти зазначені в рецепті.
Потім виймаємо з печі синенькі. Начиняємо тертою морквою, часточками перців. Закручуємо в рулет щільніше і складаємо в балони.
Так робимо до тих пір, поки не закінчаться овочі. Зверху заливаємо гарячим соусом.
Струшуємо тару, щоб рідина добре заповнив всі порожнечі. Прикриваємо металевими кришками. Ставимо стерилізувати в зручній каструлі 10 хвилин.
Після цього акуратно дістаємо нашу закуску. Закручуємо щільно кришками. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігати краще в холодному темному місці.
Баклажани по-татарськи без стерилізації
Існує безліч рецептів. Але кожна господиня додає в кожен спосіб свою не повторимую нотку. Якщо ви не любите гостре, це компонент можна не брати. Салат буде в будь-якому випадку дуже смачним.
Інгредієнти:
- 2 кг. синеньких
- 2, 5 кг. помідорів
- 1-2 шт. гострого перцю
- 3 гол. часнику
- 2-3 сі. л. солі
- 1 ст. цукру
- 1, 5 ст. рослинного масла
- 1 ст. оцту
Спосіб приготування:
Овочі промиваємо. Синенькі нарізаємо невеликими шматочками. Перець — невеликою соломкою. Гіркий перець і очищений часник пропускаємо через м’ясорубку або розбиваємо блендером.
Томати шаткуємо шматочками. Потім у них додаємо цукор, сіль, масло. Добре все розмішуємо. Даємо масі постояти.
Потім ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин. Після цього викладаємо до них солодкий перець, синенькі і гостру суміш.
Зменшуємо вогонь. Проварюємо 40-50 хвилин. За цей час рідини в посудині додасться. Її повинно бути достатньо. Якщо її замало. Можна додати кип’яченої води.
Обов’язково пробуємо на смак і регулюємо за своїм бажанням. Потім гарячу масу розкладаємо по стерильним балонам. Закручуємо герметично металевими кришками. Перевертаємо догори дном. Закутуємо в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці.