Всім привіт! Як приготувати баклажани на сковороді швидко і смачно? Сьогодні ми розглянемо декілька простих рецептів приготування цих синеньких овочів, з якими впоратися навіть сама недосвідчена господиня.

Баклажани чудово підійдуть для подачі на святковий стіл у вигляді холодної закуски. А також з ними виходять чудові овочеві рагу. До речі, обов’язково спробуйте дуже смачне французьке блюдо рататуй, до складу якого також входить цей овоч. Ще можна приготувати їх не на сковороді, а в духовці.

Дуже часто перед приготуванням рекомендують їх гарненько посолити і залишити на деякий час. Це позбавляє їх від гіркоти. Але зараз з’явилися сорти, які не гірчать. Так що дивіться самі — чи потрібна вам ця процедура чи ні.

Баклажани на сковороді з часником і помідорами — швидко і смачно

Ця проста і швидка закуска підійде для будь-якого випадку. Її можна приготувати в будні дні, так як баклажани з помідорами і часником дуже ситні. Також вони будуть доречні і за святковим столом.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Майонез — 3-4 столові ложки (або за смаком)
  • Кріп — пучок (приблизно 50 гр)
  • Сіль — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Приготування:

1. Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.

2. Для приготування соусу візьміть невелику глибоку миску. Викладіть туди майонез і додайте подрібнений часник. Я зазвичай пропускають його через прес чеснокодавку або, як його ще називають. Посоліть і перемішайте до однорідності.

3. Далі наріжте помідори не великими кубиками або кружечками (на ваш вибір). Зелень кропу подрібніть ножем.

4. Обсмажені баклажани викладіть на сервірувальну тарілку. Намажте кожен шматочок часниково-майонезним соусом. Зверху викладіть помідори і посипте кропом. Ось все. Смачна закуска на швидку руку готова.

Як приготувати баклажани з овочами на сковороді

Хочу запропонувати вам відмінний рецепт овочевого рагу з баклажанами. Готуватися воно досить швидко і легко. А завдяки складом овочів, страва виходить дуже смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Морква (середня) — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середній) — 2 шт.
  • Помідор — 2 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Петрушка — невеликий пучок
  • Сіль, перець — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження
  • Лавровий лист — 1 шт.

Приготування:

1. Зріжте у баклажанів обидва кінчики. Потім почистіть їх, але не повністю, щоб під час приготування м’якоть зберегла форму і колір.

2. Далі наріжте їх середніми кубиками і покладіть в миску або каструлю. Посоліть, перемішайте і дайте постояти півгодини, щоб пішла вся гіркота.

Якщо ваш сорт овочу не гірчить, то цю процедуру можете спокійно пропустити і перейти до наступного кроку.

3. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. У розігріту сковороду влийте рослинне масло і викладіть цибулю. Обсмажте його до напівпрозорості. Після чого додайте моркву і обсмажуйте до золотистого кольору.

4. Далі промийте холодною водою баклажани і додайте в сковороду. При необхідності влийте ще рослинного масла. Все перемішайте і смажте на сильному вогні 3-4 хвилини, щоб синенькі трохи підсмажилися.

5. Потім наріжте солодкий перець кубиками або невеликою соломкою. Додайте їх до овочів. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Обсмажуйте 2-3 хвилини, додайте туди нарізані кубиками томати.

6. Спробуйте на сіль і, якщо потрібно, додайте ще. Так само покладіть туди лавровий листочок і подрібнений часник. Тушкуйте овочі 3 хвилини на середньому вогні. Потім додайте дрібно порізану петрушку, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися 5 хвилин і можна подавати його до столу.

Смажені баклажани з печерицями та цибулею

Баклажани з печерицями готуються в лічені хвилини. А в результаті у вас на столі буде неймовірно смачне і ароматне блюдо. Такий легкий вечеря порадує всю сім’ю. До того ж він дуже ситний.

Цікаве:  Густе варення з полуниці з цілими ягодами — класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Баклажан (середній) — 1 шт.
  • Печериці — 100 гр
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелений лук, петрушка — не великий пучок

Приготування:

1. Чистий баклажан наріжте кубиками. Потім у розігріту сковороду налийте рослинного масла і викладіть туди нарізану овоч. Обсмажуйте, помішуючи, до м’якості.

При бажанні, можна синенькі заздалегідь очистити від шкірки. Якщо ви боїтеся, що вони будуть гірчити, то добре посоліть їх перед приготуванням і потримайте близько півгодини. Потім обов’язково промийте і злегка відіжміть.

2. Гриби наріжте у довільній формі, як вам буде зручніше. Додайте їх до баклажанів. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Обсмажуйте їх 1-2 хвилини на сильному вогні. Потім додати туди дрібно порізану цибулю і подрібнений часник. Продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

3. Дрібно нарізати свіжу зелень. Посипте нею готову страву з баклажанами і печерицями. Перекладіть на тарілки і подавайте до столу.

Швидкий рецепт баклажанів з сиром і часником

Пропоную вам ще один швидкий рецепт закуски з баклажанів. Їх подають до столу у вигляді рулетів з начинкою з м’якого сиру з часником. Блюдо виходить дуже смачним і пікантним.

Інгредієнти:

  • Баклажани (великі) — 2 шт.
  • Волоські горіхи мелені — 1 столова ложка
  • Часник — 1 зубчик
  • М’який сир — 150-200 гр
  • Рослинна олія — 1 столова ложка
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. У баклажанів з обох сторін зріжте кінчики. Потім поріжте їх уздовж на тонкі пластинки, шириною не більше 1 сантиметра. Посипте їх сіллю і залиште на 20-30 хвилин, щоб пішла вся гіркота.

2. У невелику миску викладіть м’який сирний сир. Додайте туди рослинне масло. Якщо він не солоний, то додайте трохи солі. Також поперчіть, додайте подрібнений часник і мелені волоські горіхи. Все добре перемішайте до однорідної маси і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин. Можна зверху накрити харчовою плівкою.

3. Поки баклажани лежали під сіллю, вони дали сік. Промийте їх під холодною проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Потім влийте в сковороду рослинного масла і розігрійте. Викладіть туди нарізані пластинки і обсмажуйте з двох боків до рум’яного кольору.

4. Постеліть на тарілку паперовий рушник і викладайте туди готові баклажани, щоб стік зайвий жир. Дайте їм охолонути, а потім загорніть в них сирну начинку. Покладіть на край пластинки сирну масу і загорніть їх рулетиком. В такому вигляді і подавайте їх на стіл.

В якості начинки ви можете використовувати і інші продукти. Наприклад, загорнути в них морквину по-корейськи або грибну ікру, шинку з сиром і так далі.

Можна зробити таку закуску та під іншого. Баклажани наріжте і обсмажте круглими шматочками, а сирну начинку просто намажте з верху. Буде не менш смачно.

Баклажани смажені на сковороді як гриби

По цьому рецепту баклажани дійсно виходять за смаком і по відчуттю як гриби. Сам процес приготування дуже швидкий, вам не доведеться довго стояти і мучитися біля плити. А результат вам дуже сподобається.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 500 гр
  • Яйце — 2 шт.
  • Олія рослинна 50 мл
  • Цибуля ріпчаста — 200 гр
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Баклажани очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Складіть їх у глибоке блюдо. Потім в окрему миску розбийте яйця і взболтните до однорідної маси. Полийте цією масою шматочки синеньких і гарненько перемішайте.

2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Розігрійте сковороду, влийте в неї рослинне масло і викладіть туди цибулю. Обсмажуйте його 2-3 хвилини, до прозорості.

3. Далі додайте туди баклажани і обсмажуйте до тих пір, поки вони не зарум’яняться. Після посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть 2 хвилини на повільному вогні. Після того, як вимкніть вогонь, дайте їм настоятися півгодини. При подачі посипте дрібно нарізаною зеленню.

Як швидко і смачно загасити баклажани на сковороді

Ось ще один дуже хороший рецепт тушкованих баклажанів з цибулею в сметані. Блюдо виходить на смак просто божественним. Подивившись відео-ролик, ви дізнаєтеся всі подробиці його приготування. Автор дуже доступно пояснює весь процес.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сметана — 5 столових ложок
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелень — для подачі

На сьогодні поки що все. Сподіваюся, що запропоновані рецепти вас зацікавлять і знайдуть відгук у ваших серцях. Приготовані за ним закуски і страви виходять дуже смачно, а часу ви витратите мінімум.