Всім привіт! Як приготувати баклажани на сковороді швидко і смачно? Сьогодні ми розглянемо декілька простих рецептів приготування цих синеньких овочів, з якими впоратися навіть сама недосвідчена господиня.
Баклажани чудово підійдуть для подачі на святковий стіл у вигляді холодної закуски. А також з ними виходять чудові овочеві рагу. До речі, обов’язково спробуйте дуже смачне французьке блюдо рататуй, до складу якого також входить цей овоч. Ще можна приготувати їх не на сковороді, а в духовці.
Дуже часто перед приготуванням рекомендують їх гарненько посолити і залишити на деякий час. Це позбавляє їх від гіркоти. Але зараз з’явилися сорти, які не гірчать. Так що дивіться самі — чи потрібна вам ця процедура чи ні.
Баклажани на сковороді з часником і помідорами — швидко і смачно
Ця проста і швидка закуска підійде для будь-якого випадку. Її можна приготувати в будні дні, так як баклажани з помідорами і часником дуже ситні. Також вони будуть доречні і за святковим столом.
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Майонез — 3-4 столові ложки (або за смаком)
- Кріп — пучок (приблизно 50 гр)
- Сіль — за смаком
- Рослинне масло — для смаження
Приготування:
1. Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.
2. Для приготування соусу візьміть невелику глибоку миску. Викладіть туди майонез і додайте подрібнений часник. Я зазвичай пропускають його через прес чеснокодавку або, як його ще називають. Посоліть і перемішайте до однорідності.
3. Далі наріжте помідори не великими кубиками або кружечками (на ваш вибір). Зелень кропу подрібніть ножем.
4. Обсмажені баклажани викладіть на сервірувальну тарілку. Намажте кожен шматочок часниково-майонезним соусом. Зверху викладіть помідори і посипте кропом. Ось все. Смачна закуска на швидку руку готова.
Як приготувати баклажани з овочами на сковороді
Хочу запропонувати вам відмінний рецепт овочевого рагу з баклажанами. Готуватися воно досить швидко і легко. А завдяки складом овочів, страва виходить дуже смачним і ситним.
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Болгарський перець — 2 шт.
- Морква (середня) — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (середній) — 2 шт.
- Помідор — 2 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Петрушка — невеликий пучок
- Сіль, перець — за смаком
- Рослинне масло — для смаження
- Лавровий лист — 1 шт.
Приготування:
1. Зріжте у баклажанів обидва кінчики. Потім почистіть їх, але не повністю, щоб під час приготування м’якоть зберегла форму і колір.
2. Далі наріжте їх середніми кубиками і покладіть в миску або каструлю. Посоліть, перемішайте і дайте постояти півгодини, щоб пішла вся гіркота.
Якщо ваш сорт овочу не гірчить, то цю процедуру можете спокійно пропустити і перейти до наступного кроку.
3. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. У розігріту сковороду влийте рослинне масло і викладіть цибулю. Обсмажте його до напівпрозорості. Після чого додайте моркву і обсмажуйте до золотистого кольору.
4. Далі промийте холодною водою баклажани і додайте в сковороду. При необхідності влийте ще рослинного масла. Все перемішайте і смажте на сильному вогні 3-4 хвилини, щоб синенькі трохи підсмажилися.
5. Потім наріжте солодкий перець кубиками або невеликою соломкою. Додайте їх до овочів. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Обсмажуйте 2-3 хвилини, додайте туди нарізані кубиками томати.
6. Спробуйте на сіль і, якщо потрібно, додайте ще. Так само покладіть туди лавровий листочок і подрібнений часник. Тушкуйте овочі 3 хвилини на середньому вогні. Потім додайте дрібно порізану петрушку, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися 5 хвилин і можна подавати його до столу.
Смажені баклажани з печерицями та цибулею
Баклажани з печерицями готуються в лічені хвилини. А в результаті у вас на столі буде неймовірно смачне і ароматне блюдо. Такий легкий вечеря порадує всю сім’ю. До того ж він дуже ситний.
Інгредієнти:
- Баклажан (середній) — 1 шт.
- Печериці — 100 гр
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Сіль, перець — за смаком
- Зелений лук, петрушка — не великий пучок
Приготування:
1. Чистий баклажан наріжте кубиками. Потім у розігріту сковороду налийте рослинного масла і викладіть туди нарізану овоч. Обсмажуйте, помішуючи, до м’якості.
При бажанні, можна синенькі заздалегідь очистити від шкірки. Якщо ви боїтеся, що вони будуть гірчити, то добре посоліть їх перед приготуванням і потримайте близько півгодини. Потім обов’язково промийте і злегка відіжміть.
2. Гриби наріжте у довільній формі, як вам буде зручніше. Додайте їх до баклажанів. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Обсмажуйте їх 1-2 хвилини на сильному вогні. Потім додати туди дрібно порізану цибулю і подрібнений часник. Продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
3. Дрібно нарізати свіжу зелень. Посипте нею готову страву з баклажанами і печерицями. Перекладіть на тарілки і подавайте до столу.
Швидкий рецепт баклажанів з сиром і часником
Пропоную вам ще один швидкий рецепт закуски з баклажанів. Їх подають до столу у вигляді рулетів з начинкою з м’якого сиру з часником. Блюдо виходить дуже смачним і пікантним.
Інгредієнти:
- Баклажани (великі) — 2 шт.
- Волоські горіхи мелені — 1 столова ложка
- Часник — 1 зубчик
- М’який сир — 150-200 гр
- Рослинна олія — 1 столова ложка
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. У баклажанів з обох сторін зріжте кінчики. Потім поріжте їх уздовж на тонкі пластинки, шириною не більше 1 сантиметра. Посипте їх сіллю і залиште на 20-30 хвилин, щоб пішла вся гіркота.
2. У невелику миску викладіть м’який сирний сир. Додайте туди рослинне масло. Якщо він не солоний, то додайте трохи солі. Також поперчіть, додайте подрібнений часник і мелені волоські горіхи. Все добре перемішайте до однорідної маси і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин. Можна зверху накрити харчовою плівкою.
3. Поки баклажани лежали під сіллю, вони дали сік. Промийте їх під холодною проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Потім влийте в сковороду рослинного масла і розігрійте. Викладіть туди нарізані пластинки і обсмажуйте з двох боків до рум’яного кольору.
4. Постеліть на тарілку паперовий рушник і викладайте туди готові баклажани, щоб стік зайвий жир. Дайте їм охолонути, а потім загорніть в них сирну начинку. Покладіть на край пластинки сирну масу і загорніть їх рулетиком. В такому вигляді і подавайте їх на стіл.
В якості начинки ви можете використовувати і інші продукти. Наприклад, загорнути в них морквину по-корейськи або грибну ікру, шинку з сиром і так далі.
Можна зробити таку закуску та під іншого. Баклажани наріжте і обсмажте круглими шматочками, а сирну начинку просто намажте з верху. Буде не менш смачно.
Баклажани смажені на сковороді як гриби
По цьому рецепту баклажани дійсно виходять за смаком і по відчуттю як гриби. Сам процес приготування дуже швидкий, вам не доведеться довго стояти і мучитися біля плити. А результат вам дуже сподобається.
Інгредієнти:
- Баклажани — 500 гр
- Яйце — 2 шт.
- Олія рослинна 50 мл
- Цибуля ріпчаста — 200 гр
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Баклажани очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Складіть їх у глибоке блюдо. Потім в окрему миску розбийте яйця і взболтните до однорідної маси. Полийте цією масою шматочки синеньких і гарненько перемішайте.
2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Розігрійте сковороду, влийте в неї рослинне масло і викладіть туди цибулю. Обсмажуйте його 2-3 хвилини, до прозорості.
3. Далі додайте туди баклажани і обсмажуйте до тих пір, поки вони не зарум’яняться. Після посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть 2 хвилини на повільному вогні. Після того, як вимкніть вогонь, дайте їм настоятися півгодини. При подачі посипте дрібно нарізаною зеленню.
Як швидко і смачно загасити баклажани на сковороді
Ось ще один дуже хороший рецепт тушкованих баклажанів з цибулею в сметані. Блюдо виходить на смак просто божественним. Подивившись відео-ролик, ви дізнаєтеся всі подробиці його приготування. Автор дуже доступно пояснює весь процес.
Інгредієнти:
- Баклажани — 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Часник — 3-4 зубчики
- Сметана — 5 столових ложок
- Масло рослинне для смаження
- Сіль, перець — за смаком
- Зелень — для подачі
На сьогодні поки що все. Сподіваюся, що запропоновані рецепти вас зацікавлять і знайдуть відгук у ваших серцях. Приготовані за ним закуски і страви виходять дуже смачно, а часу ви витратите мінімум.