Продовжуємо тему заготовок на зиму. Сьогоднішня підбірка кращих рецептів приготування баклажанів на зиму, на смак які як гриби. Будемо готувати з часником, з майонезом, зі стерилізацією і без, з грибною приправою. Деякі рецепти перевірені в нашій сім’ї і друзями.

Такі салати дуже добре підійдуть до будь-якого гарніру і дуже добре поєднуються з м’ясом.Класна закуска прикрасить собою не тільки святковий стіл: Новий рік або на День народження. Її можна їсти кожен день радувати і дивувати своїх улюблених домочадців.

Готуються синенькі під гриби швидко. Виходить дуже смачно, рекомендую спробувати спочатку закрити невеликими порціями. На наступний рік збільшити порції.

Баклажани «Як гриби» на зиму швидко і смачно (рецепт без стерилізації)

Тим, хто не любить возитися зайвий раз з каструлями для стерилізації. Тоді ви правильно прийшли. Цей простий рецепт не передбачає кип’ятіння банок з заготовками у воді. Перед подачею на стіл можна в салат додавати будь-яку подрібнену зелень і часник. Це тільки додасть смакових фарб у закуску.

Інгредієнти:

  • 2, 5 кг. баклажанів
  • 100 г. солі
  • 250 мл. оцту 9%
  • 2, 5 літра води
  • 200 мл. рослинного масла
  • 1 головка часнику
  • 500-100 р. зелень кропу

Спосіб приготування:

Крок 1. Плоди краще брати молоденькі, так як такі примірники не жорсткі. Синій овоч промиваємо під краном. Потім нарізаємо його кубиками (шматочками) середнього розміру.

Крок 2. Споліскуємо кріп. Його дрібно шаткуємо.

Крок 3. Очищаємо і пропускаємо через прес часник. Складаємо все по окремих мисках.

Крок 4. Беремо каструлю і заливаємо в неї воду. Ставимо на вогонь. Закидаємо туди ж сіль. Доводимо рідину до кипіння. Все перемішуємо. Проварюємо 2-3 хвилини до повного розчинення сипучого компоненту. Потім перекладаємо в розсіл нарізані плоди.

Крок 5. Проварюємо в киплячому розчині 5 хвилин. Далі беремо сковороду. Наливаємо в неї рослинне масло. У розігрітий жир викладаємо відварену масу з допомогою шумівки. Додаємо до них підготовлений часник.

Крок 6. До них йдіть і подрібнену зелень.

Крок 7. Тушкуємо при постійному помішуванні 10 хвилин. В кінці варіння додаємо консервант. Все перемішуємо. Потримаємо на вогні близько 1 хвилини і вимикаємо. Заповнюємо гарячою сумішшю стерилізовані балони до самого верху. Закатуємо металевими кришками.

Перевертаємо їх вгору денцем. Закутуємо в теплу ковдру. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Потім смачну закуску ставимо в холодне місце на зберігання. Така закуска піде на ура.

Баклажани з майонезом на зиму — смачний рецепт заготівлі з грибним кубиком (приправою)

Дуже цікавий спосіб приготування салату. Обсмажування овочів у поєднанні з соусом і грибною приправою надає салату найсмачніший пікантний смак. Готується дуже швидко і просто. Зате взимку закуска доставить велике задоволення. Свіжа зелень з часником примножить смакові фарби. Спробуйте і вам сподобається.

Інгредієнти :

  • 2, 5 кг. баклажанів
  • 500 р. ріпчастої цибулі
  • 400 р. майонезу
  • рослинна олія
  • сіль за смаком
  • 1 кубик «маггі» грибний (або грибна приправа)

Спосіб приготування:

Очищаємо і шаткуємо цибулю невеликими шматочками. Відправляємо його обсмажувати на розігрітій сковороді з рослинною олією до злегка золотистого кольору.

Перекладемо його в окрему чашку.

Далі промиті синенькі на невеликі кубики. Перекладаємо їх у зручну каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Після цього варимо 5 хвилин. Знімаємо з плити і виливаємо воду. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони дійшли до потрібного стану. Далі найцікавіше. Вичавлюємо з них всю рідину і сік руками.

Складаємо їх в окрему миску. Тепер будемо їх обсмажувати. Після цього перекладаємо їх до цибулі. Туди ж розтолочимо приправу «маггі»., але можна і без неї.

Додаємо майонез. Все перемішуємо. Солимо за смаком.

Отриману суміш щільно укладаємо в чисті банки. Накриваємо металевими кришками.

Ставимо майбутню закуску у велику каструлю з гарячою водою стерилізуватися на 20 хвилин (після закипання рідини в посудині). Після закінчення часу акуратно дістаємо банки з салатом з окропу. Герметично закатуємо кришками. Перевертаємо їх шийкою вниз. Так залишаємо до повного охолодження. Зберігати смачну закуску краще в холодному місці.

Смажені баклажани на зиму без стерилізації

Цей рецепт зовсім простий. Але уявіть собі, яке задоволення відкрити баночку з такою закускою взимку. Розкласти по плоскому страви, промазати шаром соусу (часником і майонезом). Буде просто чарівний салат вийде.

Інгредієнти:

  • 2 кг очищених баклажан
  • 40-45 грам солі ( за смаком )
  • соняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:

Промиваємо овод. Потім очищаємо його від шкірки. Нарізаємо на кружечки. Перекладаємо в зручну миску.

Солимо і перемішуємо, щоб компонент рівномірно розподілився по нарізці. Залишаємо постояти хвилин 20-30. За цей час продукт віддасть зайву вологу. Ми її зіллємо, відкинувши кружечки на друшляк.

Далі візьмемо сковороду, наллємо в неї масло. Поставимо на вогонь розігріватися. Обсмажуємо на середньому вогні кожен гурток з двох сторін до золотистого кольору під закритою кришкою без борошна.

Після цього перекладаємо їх у стерильні банки. Заповнюємо дуже щільно. Злегка струшуємо, щоб шматочки утрамбовались.

Зверху заливаємо розпеченим маслом. Закатуємо металевими кришками. Перегорнемо їх догори дном. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо стояти 24 години до повного охолодження. Після цього зберігаємо в холодному місці. У холодну пору року можна відкрити таку закуску, викласти на тарілку і зробити з часником і майонезом. Приємного апетиту.

Баклажани на зиму з болгарським перцем і часником нереально смачний рецепт

У цьому рецепті додаємо перець солодкий і гіркий. Останній компонент беріть на свій смак. Можна про нього зовсім забути. Овочі в салаті подружаться і створять нереально смачний шедевр закуски. Можна закрити невеликими порціями, а на наступний рік збільшити порцію за своїм бажанням.

Інгредієнти:

  • 1, 5 кг. баклажанів
  • 1, 5 кг. перцю солодкого
  • 1 шт. гіркого перцю (за бажанням)
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 50 мл рослинного масла
  • 2 — 4 головки часнику (за смаком)
  • 2 ст. л. оцту

Спосіб приготування:

Починаємо завжди з одного і того ж. Промиваємо овочі. Потім у солодкого перцю видаляємо насіння і всі нутрощі. Розрізаємо на частини. Пропускаємо його через м’ясорубку.

Потім перекладаємо рідку масу в каструлю. Закидаємо в неї рослинне масло, сіль, цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

У даному рецепті використовуємо білі баклажани. Нарізаємо їх брусочками. Якщо беремо сині плоди. Їх розрізаємо на пластини.

Щоб позбутися гіркоти, обов’язково замочуємо на 5 хвилин в підсоленій воді. Далі перекладаємо їх у киплячу масу.

Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Після цього додаємо в суміш подрібнений часник.

Ще 10-15 хвилин під закритою кришкою. Наприкінці варіння вливаємо оцет. Розкладаємо в стерилізовані балони.

Закатуємо металевими кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так стояти до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в холодне місце.

Синенькі як гриби на зиму рецепт на 5 кг

Салат просто знахідка для тих, хто любить цей овоч. Виходить в міру гострий. Якщо ви не любитель гострих страв, можна відрегулювати за бажанням. Ароматна закуска прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 5 кг. баклажанів
  • 1 кг. цибулі
  • 1кг. червоного солодкого перцю
  • 0,500 р. зеленого солодкого перцю
  • 0,300 р. часнику
  • 1,5 ст. оцту
  • сіль за смаком
  • хмелі-сунелі

Спосіб приготування:

Овочі промиваємо. Сині плоди нарізаємо товщиною не більше 1 см Засипаємо їх сіллю і перемішуємо. Залишаємо постояти 30 хвилин, щоб пішла гіркота.

Потім віджимаємо. Обсмажуємо їх на рослинному маслі з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки під закритою кришкою.

Цікаве:  Малосольні огірки — рецепти швидкого приготування хрустких огірочків

Чистий перець, очистити від нутрощів і нарізаємо соломкою. Цибулю шаткуємо півкільцями.

Потім змішуємо всі компоненти в глибокій чашці.

Додаємо подрібнений часник, прянощі, перець і сіль. Закип’ятимо оцет і виллємо його в овочеву масу.

Можна додати будь-яку зелень (петрушку, кінзу або) за вашим бажанням. Суміш перемішуємо. Розкладаємо щільно в балони і ставимо стерилізувати. Банки 0, 5 літрові — 30 хвилин; 1 літрові -40 хвилин. Потім зафарбовуємо металевими кришками. Перевертаємо шийкою вниз. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці.

Баклажани як гриби цілком: рецепт на зиму без стерилізації в маринаді з часником

Як замаринувати баклажани на зиму гриби цілком в банках? Якщо багато синього овоча вродило, цей рецепт для вас. Все дуже просто і швидко. Цей рецепт без масла в банках цілком з фото покроковий рецепт (без стерилізації). Виходять дуже смачними «під гриби». Можна потім діставати з ємності і розрізаючи на шматочки є. Або ж приготувати найсмачніший салат. Пробуйте, а потім напишіть своє враження.

Інгредієнти:

  • 1,300 кг. баклажанів

у кожну банку:

  • часник
  • 3 шт. лаврового листа
  • 3 шт. запашного перцю горошком
  • 5 шт. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. гірчиці зерновий
  • 2 ст. л. цукру без гірки
  • 2 ст. л. солі без гірки
  • 100 мл. оцту 9 %

Спосіб приготування:

Плоди промиваємо. Відрізаємо у них кінчики з двох сторін. Потім наливаємо в каструлю воду. Доводимо до кипіння. Складаємо в окріп синій продукт. Відварюємо до готовності.

Перевіряємо шпажкою або ножем, куму як подобається. Вона повинна легко протикати плід. Потім перекладаємо їх у підготовлені балони. Попередньо на дно кожної банки кидаємо кидаємо спеції і прянощі. Закидаємо туди ж часник. Укладаємо щільно відварений овоч.

Потім зверху насипаємо сіль, цукор і консервант. Можна ще покласти лавровий листочок і зубчик часнику. Після того, як заповнили тару. Закип’ятимо заздалегідь воду. Цим заллємо окропом баклажани до самого верху.

Потім зафарбовуємо металевими кришками. Перевертаємо їх і закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Потім повертаємо в нормальний стан і ставимо в прохолодне темне місце.

Синенькі як гриби з помідорами, перцем і морквою

Дуже смачний салат виходить. У нашій родині взагалі обожнюють баклажани в будь-якому виконанні. А взимку вони відлітають швидше всього. Овочі створюють неповторний смак закуски.

Інгредієнти :

  • Баклажани — 1 кг
  • Морква — 300 кг.
  • Болгарський перець — 500 р.
  • Часник — 4 зубчики
  • Помідори — 500 р.
  • Перець гострий Чилі — 1 шт.
  • Цукор — 100 р.
  • Сіль — 2 ч. л. (сіль за смаком)
  • Оцет 9 % — 3 ст. л.
  • Рослинна олія — 4 ст. л.

Спосіб приготування:

Нарізаємо промиті овочі. Солодкий перець не дуже тонкими смужками. Гіркий невеликими шматочками. Кількість регулюйте самі.

Потім помаранчевий коренеплід натремо на корейській тертці або на звичайній великої.

Помідори наріжемо часточками.

Подрібнити часник.

Синій продукт наріжемо середніми кубиками. Відправимо їх обсмажувати на сковороді з рослинним маслом при постійному помішуванні, щоб нічого не підгоріло. Тривалість смаження не менше 5 хвилин.

Потім закидаємо до них порізаний червоний овоч. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

Далі поступово додаємо всі інші компоненти (перець, часник, морква). Додаємо сіль, цукор. Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім вливаємо консервант і тушкуємо ще 5 хвилин. Загальний час гасіння 25 хвилин.

За цей час вони увариваются і дають сік. Гарячою масою заповнюємо чисті балони.

Накриваємо кришками і ставимо стерилізувати в зручну ємність з гарячою водою. На дно посудини обов’язково кладемо чисту серветку або полотенчик. Час стерилізації залежить від об’єму тари. 0, 5 -15 хвилин. 1 л. — 20-25 хвилин.

Акуратно виймаємо їх з окропу. Герметично закатуємо кришками. Перевертаємо і залишаємо так до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Баклажани як гриби з перцем і помідорами швидко і смачно

У цьому рецепті можна регулювати кількість інгредієнтів на свій смак. Хтось любить гострі, і навпаки. Хоча трохи гостроти не завадить, а тільки додасть пікантності. Тому всі складові, які дають гостроту можна брати в менших обсягах. Або заберіть зовсім імбир і гіркий Чилі. У будь-якому випадку буде смачно. Є такий салат можна відразу, тільки даємо йому настоятися кілька годин. Або ж закрити на зиму з консервантом і простерилізувати. Така закуску підійде до будь-якого святкового столу (Новий рік, День Народження, 23 лютого-чоловіки оцінять). Також добре поєднується з шашликами. Якщо збираєтеся на пікнік візьміть з собою такий салат.

Інгредієнти:

  • 3 шт. баклажани (середні)
  • 4шт. болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 1 перець Чилі (за бажанням)
  • 1 головка цибуля ріпчаста
  • сіль за смаком
  • 3 зубчики часнику
  • 3 шт. лаврового листа
  • 3 ч. л. цукру (за смаком)
  • 50 мл. раст масла
  • 2-3 ст. л. есенції
  • Спеції:
  • перець чорний мелений,
  • коріандр
  • кардамон
  • 1 ч. л. солі
  • цукор 3 ст. л
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 300 мл води розчинити томатну пасту)
  • 1 ч. л винного оцту (за бажанням)
  • 1 шматочок імбиру (для любителів гострого)
  • 1 шматочок васабі (за бажанням)

Спосіб приготування:

Овочі промиваємо. Потім нарізаємо сині плоди на невеликі шматочки. Викладаємо їх в окрему чашку. Посипаємо сіллю. Робимо це для того, щоб вони не вбирали в себе багато олії.

А також для виділення з них зайвої рідини, вона нам не знадобиться.

Далі беремо солодкий перець. Видаляємо з нього серцевину і насіння. Нарізаємо його на великі часточки.

Дуже красиво в салаті будуть виглядати, якщо плоди будуть різнокольорові. Якщо ви любитель гострих страв. Беріть гострий перець, кришити і його. Ті, хто любить солодкі закуски. Цю операцію можна пропустити. Нашинкуем на четвертинки очищений цибулю. Подрібнюємо часник будь-яким способом. Потім подрібнюємо на невеликі часточки помідори.

Баклажани відкидаємо на друшляк, щоб видалити зайвий сік. Беремо каструлю з товстим дном, але можна будь-яку.

Заливаємо в неї рослинне масло. Розігріваємо його і обсмажуємо в ньому цибулю і часник до м’якості хвилини 3-4.

Викладаємо туди ж нарізаний основний компонент. Тушкуємо 2-3 хвилини. За цей час овочі сядуть. Закладаємо туди ж шматочки перцю. Знову трохи проваримо суміш 3-5 хвилин під кришкою. Далі перекладаємо до них томати. Варимо ще 3-4 хвилини. Потім розвести томатну пасту водою, солимо за смаком. Виливаємо соус в посудину з вмістом. За бажанням додаємо решту приправу і прянощі за рецептом.

Якщо ви не любитель якогось інгредієнта, можна не брати. Але буде дуже смачно. Кладемо лаврушку. Все перемішуємо. Пробуємо на смак. Додаємо спеції на свій смак і за своїм бажанням. Тушкуємо 20-30 хвилин. Можна додати подрібнену свіжу зелень і проварити 2-3 хвилини. Таку закуску можна їсти відразу. Для консервації на зиму в кінці варіння вливаємо оцет і перемішуємо. Обов’язково пробуємо на смак. Далі перекладаємо гарячу суміш у стерильні банки. Закатуємо металевими кришками. Зберігаємо в холодному місці. Вона дуже добре підійде до м’яса. Приємного апетиту.

Мариновані баклажани як гриби на зиму

В цьому найпростішому рецепті овочі очищаємо від шкірки. Це надає м’якість смачного салату. При подачі до столу можна додати подрібнений часник зелень і майонез за смаком. Але навіть і в такому вигляді буде смачно.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів

Для маринаду:

  • 1 л. води
  • 3 шт. лавровий лист
  • 10 шт. горошин запашного перцю
  • 10 шт. горошин чорного перцю
  • 1 ст. ложка з гіркою солі
  • 1ст. ложка без гірки цукру
  • 50 мл 9% оцту

Спосіб приготування:

Добре промиваємо овоч. Потім очищаємо його від шкірки. Без неї вони виходять ніжніше. Далі нарізаємо їх кубиками. Перекладаємо їх у каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь варити протягом 5 хвилин після закипання.

В окремий сотейник наливаємо літр чистої води. Туди ж закидаємо компоненти за рецептом.

Ставимо її на вогонь і варимо з моменту закипання 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню. Вливаємо в маринад оцет. Все перемішуємо. Далі готові баклажани відкидаємо на друшляк, таким чином позбавляємося від рідини. Перекладаємо їх у стерилізовані банки.

Заповнюємо їх щільно з верхом. Трохи почекаємо, так як при охолодженні вони осядуть і з’явиться ще рідину в балонах. Її обов’язково зливаємо. Заливаємо гарячим розсолом заповнені балони до самого краю.

Потім заготовки закатуємо металевими кришками. Перевертаємо догори дном. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці.

Статтю на цьому закінчую. Сподіваюся вам підбірка найкращих рецептів сподобається і знайдете той самий свій рецепт. А вам залишається зробити й написати відгук про неї. У кожному з них є своя не повторімая родзинка.