Іноді наступає в житті момент, коли хочеться поїсти легке м’ясо. Тому, задовольнити бажання може блюдо з індички. Таке м’ясо є поживним і легко засвоюється організмом. Тому що у м’ясі є багато білка і мало жиру.

Способів приготування страв дуже багато. Дуже смачною виходить смажена індичка на сковороді. Дивовижно смачним м’ясо може доводитися до готовності в духовці. Ще індичку варять або ж роблять звичайний фарш.

При правильному приготуванні м’ясо завжди виходить м’яким і соковитим. Не потрібно володіти високими кулінарними здібностями, щоб такі страви подати на стіл.

Страва з індички з арахісової приправою

Історично медальйони з індички користуються популярністю. Тому їх потрібно готувати правильно, щоб вони були соковитими.

Необхідні продукти:

  • Вирізка індички — 1.5 кг

Для приправи:

  • Дрібно нарізаний імбир — 1/4 склянки
  • Винний оцет — 11/8 склянки
  • Апельсиновий сік — 11/3 склянки
  • Арахісове масло — 1/2 склянки
  • Соєвий соус — 1/3 склянки
  • Часник — 5 зубчиків
  • Імбир — 11/2 ложки
  • Кунжутна олія — 1/2 ч. л.

Для маринаду:

  • Мед — 1/2 склянки
  • Соєвий соус — 1/2 склянки
  • Часник — 5 зубчиків
  • Імбир — 11/2 ст. л.
  • Кунжутна олія — 1/2 ч. л.

Для гарніру:

  • Зелений салат — 8 листків
  • Цибуля зелена — за смаком
  • Дрібно нашатковану червоний лук — 4 шт.
  • Червоний перець — 4 нарізаних стручка
  • Мандарин — 30 часточок
  • Арахіс — 11/8 склянки
  • Локшина — 100 г

Приготування:

1. Приготуйте приправу. Для цього з’єднаєте роздавлений в часничниці часник і імбир. Додати винний оцет, апельсиновий сік, арахісове масло, соєвий соус і кунжутне масло. Всі інгредієнти збийте міксером.

2. Зробіть маринад. З’єднайте мед, соєвий соус, кунжутне масло, імбир і часник, який роздавлений в часничниці.

3. Вирізки індички проколіть виделкою, покладіть в посуд з маринадом. Поставте її в холодильник. Кожні 15 хвилин індичку перевертайте. Потім дістаньте і смажте на грилі при 150 градусах С протягом 10 хвилин. Потім остудіть і наріжте на медальйони.

Цікаве:  Смачний заливний пиріг кіш з начинкою з бекону, зелені, сиру та вершків

4. Візьміть кругле блюдо, розкладіть на ньому листя салату, зелений і червоний лук, нарізаний перець і часточки мандарина. Зверху покладіть медальйони з індички. Потім полийте приправою з арахісу. В іншому тарілці подайте варену локшину.

Філе індички з ківі і апельсиновим соусом

Страва з індички з ківі виходить надзвичайно красивим з пікантним ароматом. Тому що присутність соусу з апельсином здатне дивувати.

Потрібно на 1 порцію:

  • Філе індички — 150 г
  • Ківі — 1 шт.
  • Імбир — 1/2 г
  • Сіль — 2 г
  • Листя базиліка для прикраси

Для соусу:

  • Вершкове масло — 10 г
  • Цукор — 25 г
  • Коньяк — 20 мл
  • Апельсин — 1 шт.

Приготування:

1. Відваріть м’ясо, додавши у воду імбир і сіль.

2. Протягом 15 хвилин м’ясо остудіть. Потім наріжте його скибочками завтовшки 3 мм

3. Ківі помийте і наріжте кружечками.

4. В блюдо для подачі викладайте, чергуючи, у вигляді віяла шматочки індички і ківі.

5. Приготуйте соус. Розігрійте масло. Додайте в нього цедру з 1/4 апельсина. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім влийте апельсиновий сік вичавлений. Слідом додайте цукор і коньяк.Все перемішайте і уварите суміш до половини обсягу. Приготований соус охолодіть до кімнатної температури.

6. Полийте шматочки індички і ківі приготованим соусом і прикрасьте базиліком.

Відео про те, як смачно запекти філе індички в духовці з картоплею

Подивіться рецепт чудового смачного страви для всієї родини.

Необхідно:

  • Філе індички — 600 г
  • Картопля — 800 г
  • Паприка мелена — 1 ч. л.
  • Базилік — 0.5 ч. л.
  • Каррі — 2 щіпки
  • Сіль. перець — за смаком
  • Часник — 6 зубчиків
  • Приправа для птиці — 0.5 ч. л.
  • Приправа для картоплі — 0.5 ч. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Цибуля зелена — для подачі

Всі представлені рецепти прості в приготуванні. Всі інгредієнти готового страви добре поєднуються. Тому готуйте і насолоджуйтеся.