Овочеве рагу – дуже ситне і смачне блюдо. Воно особливо популярно в літній сезон, коли дозрівають всі свіжі овочі. Якщо брати овочі зі свого городу, то страва буде корисніше в кілька разів. Склад овочів можна міняти на свій розсуд, створюючи при цьому кожен раз нові смаки.

Також рекомендую приготувати суп з галушками на перше або зелений борщ зі щавлем, а замість хліба оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею або коржі на сковороді.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

Влітку, коли овочі особливо корисні і коштують недорого, можна готувати смачне і корисне овочеве рагу. Його можна подавати разом з м’ясом, рибою. Воно може йти основним блюдом або як гарнір.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Помідор – 3-4 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Перець гострий – ½ шт.
  • Зелень
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Помити всі овочі.

2. Порізати баклажан кружечками, посолити, відставити убік на кілька хвилин. Щоб не було гіркоти, потрібно добре промити під водою і віджати.

3. Розрізати помідори на 2 частини, потерти на тертці.

4. Порізати цибулю невеликими кубиками, часник дрібно нарізати, моркву – кружальцями.

5. Кабачки і солодкий перець нарізати невеликими шматочками. Гострий перець очистити від насіння і порізати тонкими смужками.

5. Включити плиту, розігріти сковорідку з олією, на невеликому вогні посмажити цибулю до прозорого кольору. Додати моркву, перешкодити, злегка обсмажити. Туди ж додати перець і перешкодити.

6. До інгредієнтів додати баклажани, кабачки, добре перешкодити і тушкувати 15 хвилин.

7. Додати часник з помідором, перешкодити, довести до кипіння. Після потрібно зменшити вогонь і тушкувати протягом півгодини, періодично помішуючи. Для гасіння не знадобитися вода – овочі виділяють свій сік в достатній кількості.

8. Готове рагу посолити за смаком, прикрасити зеленню.

Дуже ніжне, смачне, ароматне блюдо виходить. Можна подавати як гарнір або як самодостатня страва. А найголовніше готується у власному соку, без зайвої води і дуже швидко!

Смачне овочеве рагу з баклажанами, кабачками і картоплею

Побалуйте себе і свою сім’ю ніжним і легким блюдом, яке багате корисними вітамінами. Страва готується швидко і легко. Все що потрібно – порізати всі інгредієнти і приготувати їх на сковороді.

Для цього потрібно:

  • Картопля – 400 г
  • Солодкий перець – 3 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль і перець за смаком
Цікаве:  Суп-пюре з брокколі — рецепт приготування в домашніх умовах

Приготування:

1. Баклажани порізати великими шматочками, посолити, перешкодити. Відставити на 10 хвилин.

2. Картоплю нарізати великими кубиками. Покласти в підсолену воду і варити майже до повної готовності.

3. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити. Додати крупно нарізаний болгарський перець і смажити ще 5 хвилин.

4. Злити з баклажана темну рідину, добре промити і просушити. Додати в сковорідку і смажити 5 хвилин. прикрити кришкою і тушкувати ще 7-10 хвилин.

5. Нарізати кабачки на середні кубики і обсмажити на іншій сковороді 5-7 хвилин, посолити.

6. На помідорах зробити надрізи хрест на хрест. Залити окропом, зняти шкірку, порізати дольками. Додати до баклажанів. Туди ж насипати кабачки, посолити і поперчити. Добре перешкодити.

7. Злити з картоплі воду і додати до всіх інгредієнтів. Видавити часник, добре перешкодити.

8. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Готове рагу прикрасити зеленню.

Цей варіант приготування клопіткий, так як частина компонентів потрібно готувати окремо. Але зате в ньому є свої принади. Овочі краще тримають форму, більш сухі і не розвалюються.

Рецепт овочевого рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці

Овочеве рагу готується не тільки на сковороді. Всю роботу за вас може зробити мультиварка. Таке блюдо відмінно підійде вегетаріанцям. У ньому немає картоплі, а значить воно набагато легше, ніж попередні варіанти.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Баклажан – 1шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1шт.
  • Цибуля – 1шт.
  • Зелень кінзи — пучок

Покрокове приготування:

1. Всі овочі промити, нарізати кубиками, соломкою (на свій розсуд).

2. Викладати шарами в чашу мультиварки. На самий низ опустити цибулю, потім моркву,

Можна додати трохи олії і смажити 7-8 хвилин в режимі «Смаження».

3. Потім баклажани, кабачки, болгарський перець і в кінці помідори.

4. Закрити кришку, вибрати режим «рис, крупи», час – 35 хвилин.

5. Коли страва буде готова, додати нарізану зелень і перемішати. Знову накрити кришкою, поставити режим «підігрів» на 10 хвилин.

Це мега корисне і смачне блюдо. Відмінний варіант для легкої вечері.

Овочеве рагу з м’ясом, баклажанами і кабачками на сковороді

Овочеве рагу виходить незвичайно смачним у сезон овочів, коли всі інгредієнти ростуть на городі чи можна купити свіжі в магазині. За бажанням можна урізноманітнити блюдо іншими овочами. Щоб блюдо було ситним, його можна готувати з м’ясом.

Цікаве:  Тушковане м'ясо з сирними галушками

Інгредієнти:

  • Свинина або куряче філе – 400 г
  • Баклажани – 2 невеликих (можна не брати)
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л. (або очищені помідори)
  • Вода – 1 стакан
  • Рослинна олія
  • Мелена паприка – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Зелень
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Порізати свинину середніми кубиками, моркву на дрібні кубики.

2. Баклажан, кабачок і болгарський перець нарізати середніми кубиками. Дрібно порізати цибулю.

3. Почистити картоплю, нарізати середніми шматочками.

4. Розігріти сковорідку з рослинним маслом. Обсмажити м’ясо. Додати цибулю.

5. Коли цибуля підсмажиться, додати томатну пасту, перемішати.

6. Додати всі овочі. Крім картоплі. Все перемішати і обсмажити пару хвилин. Посолити і поперчити. Посипати хмелі-сунелі, меленою паприкою.

Тепер додати картоплю, залити невеликою кількістю води, перешкодити, накрити кришкою.

Тушкувати до повного приготування картоплі.

За 5 хвилин до готовності видавити часник. Коли рагу буде повністю готове прикрасити зеленню.

Дуже соковите і ароматне рагу виходить. Деякі господині рекомендують томат додавати в кінці приготування, щоб овочі від кислоти не були твердими і швидше готувалися.

Як приготувати рагу з баклажанів і кабачків в духовці

Бриам — це грецьке овочеве рагу, запечене в духовці з травами. Основними інгредієнтами є картоплю, цукіні, помідори і червоний лук. Для його приготування не потрібно володіти серйозними кулінарними навичками. Готову страву виходить ароматним, ситним та смачним.

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Баклажани
  • Помідори
  • Гриби печериці
  • Болгарський перець
  • Цибуля
  • Запашні трави
  • Паприка
  • Соєвий соус і оливкове масло

Кількість інгредієнтів на свій розсуд. Можна додати картоплю і м’ясо.

Поетапне приготування:

1. Всі овочі помити і нарізати великими шматочками. Перекласти їх у велику ємність, присипати травами, паприкою. Полити оливковою олією і соєвим соусом. Якщо хочеться відчувати легку кислинку, то можна додати кілька крапель лимонного соку.

2. Все ретельно перемішати, залишити маринуватися на півгодини, періодично помішувати.

3. Розігріти духовку до 180 градусів. Всі овочі покласти на деко, рівне розподіливши лопаткою. Поставити в духовку.

Готовність страви можна перевіряти через 20 хвилин. Час готування може відрізнятися в залежності від кількості овочів і їх швидкості приготування.

Виходить практично овочевий шашлик який готують на природі, але є пара нюансів для того щоб вийшло дуже смачно!

Смачний рецепт рагу з кабачками, баклажанами, капустою і картоплею на плиті

Напевно, кожен любить влітку є корисне і смачне овочеве рагу. Його можна готувати з баклажанів, кабачків і капусти. Дуже підходить сюди молода капуста. До речі, можна використовувати і кольорову.

Цікаве:  Опеньки, мариновані в банках: прості і смачні рецепти приготування на зиму в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Білокачанна капуста – 300 г
  • Помідори – 3 шт. або томатна пасу – 2 ст. л.(за бажанням)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Часник – 2-3 зубчики (за бажанням)
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень, лавровий лист

Приготування:

1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – соломкою.

2. Кабачок і синенькі нарізати середніми шматочками або соломкою, болгарський перець – соломкою.

3. Нашаткувати капусту.

4. Розігріти на сковороді рослинне масло. Обсмажити цибулю з морквою, додати кабачки, болгарський перець, смажити 5-7 хвилин. Додати капусту і перемішати.

Можна попередньо не обсмажувати цибулю і моркву. А відразу в сковороду відправити всі компоненти.

5. Помідор очистити від шкірки, порізати і додати на сковороду, добре перешкодити.

Якщо використовуєте томатну пасту, то розвести її у воді. Залити рідиною інгредієнти. Посолити і поперчити за смаком.

6. Додати зелень можна відразу, а можна в кінці. Спеції аналогічно.

7. Тушкувати до повного приготування під кришкою.

Коли страва буде готова, можна додати дрібно порізаний часник і прикрасити зеленню.

Відео про те, як приготувати рагу з баклажанів і кабачків з помідорами

Любителі овочів зможуть порадувати себе в теплий сезон смачним і корисним стравою – овочевим рагу. Процес приготування досить простий.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Лавровий лист
  • Паприка, сіль, перець, цукор = за смаком
  • Зелень

Приготування:

1. На помідорах зробити хрестоподібний надріз, залити їх окропом. Зняти шкірку. Один помідор потерти на дрібній тертці.

2. У ємність з потертим помідором додати чайну ложку цукру, всі спеції, залити 150 мл води. також можна додати столову ложку оливкової олії. Готову рідину залити в чашу мультиварки.

3. Всі овочі нарізати середніми кубиками і шарами додавати в мультиварку. Часник дрібно порізати. Цибулю і моркву порізати півкільцями і додати в каструлю. Все ретельно перемішати і трохи посолити.

Встановити режим «гасіння» на пів години. Готову страву можна прикрасити зеленню.

Детально дивіться на відео:

Сподіваюся ви знайшли рецепт, який вам був потрібен і приготуєте смачне овочеве рагу