Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! сьогодні ми будемо готувати домашній лимонад.

Зараз самий розпал літа і освіжаючі напої – саме те, що так необхідно в спекотний день. Саме тому, сьогодні я вирішила написати про те, як можна приготувати смачний і ароматний напій в домашніх умовах.

Тим, хто жив під час існування Радянського Союзу, напевно знайомий цей смак і аромат, адже його неможливо забути. Тим же, хто ніколи не пробував такої лимонад, просто необхідно приготувати і спробувати. Ви точно не пошкодуєте! Нижче ми докладно розберемо кілька рецептів приготування домашнього лимонаду.

Домашній лимонад з лимонів і апельсинів

Список необхідних інгредієнтів:

  • Лимони – 2 шт;
  • Апельсини – 2 шт;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Мед – 150 гр;
  • М’ята – 10 листочків;
  • Вода чиста питна – 2 літри.

Як приготувати лимонад з лимонами і апельсинами:

 

  • Лимони і апельсини добре миємо. За допомогою дрібної терки знімаємо з цитрусів цедру. Потім, вичавлюємо сік в різні ємності.

 

2. У цедру додаємо цукор і ретельно перетираємо.

3. Викладаємо в каструлю перетерту цедру і вливаємо вичавлений сік.

4. Тепер, додаємо мед. все добре перемішуємо.

5. Листя м’яти добре миємо й додаємо в каструлю.

6. Вливаємо воду і добре перемішуємо. Залишаємо в холодильнику на 1-2 години.

7. Проціджуємо лимонад через сито.

8. Проціджений лимонад наливаємо у глечик і насолоджуємося освіжаючим напоєм!

За бажанням, м’яту можна не додавати. Так само, замість меду можна додати звичайний цукор

Домашній лимонад з лимонів

Список необхідних інгредієнтів:

  • Лимони – 2 шт;
  • Цукор – 4 ст. л;
  • Вода холодна питна – 2 літри;
  • Листя м’яти для прикраси (за бажанням).
Цікаве:  Грибна ікра з опеньків на зиму в банках — найбільш смачні та прості рецепти приготування

Як приготувати домашній лимонад з лимонів:

1. Лимони очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Потім, кожен кружечок ріжемо на половинку, а потім на четвертинку. Видаляємо всі кісточки.

2. Викладаємо нарізані лимони в каструлю, засипаємо цукром і добре перетираємо. Потрібно, щоб лимони віддали максимальну кількість соку.

3. Наливаємо в каструлю 2 літра холодної питної води і залишаємо на 30-40 хвилин в холодильнику.

4. Проціджуємо лимонад в глечик. Потім, за бажанням викладаємо в келихи лід. Наливаємо готовий освіжаючий лимонад і прикрашаємо листям м’яти. Насолоджуємося.

За бажанням, в процесі приготування лимонаду з лимонів, можна додати цедру і сік половини апельсина. Звичайно, смак зміниться, але вийде нітрохи не гірше

Домашній лимонад з апельсинів

Список необхідних інгредієнтів:

  • Апельсин – 2 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Вода питна – 2.5 літра.

Як приготувати домашній лимонад з апельсинів:

1. У каструлю наливаємо воду і нагріваємо до температури близько 70º.

2. Всипаємо в каструлю цукор і добре перемішуємо до повного розчинення.

3. Доводимо цукровий сироп до кипіння і знімаємо каструлю з плити.

4. Апельсини заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, це допоможе прибрати зайву гіркоту.

5. Тепер, нарізаємо апельсини чверть кільцями , паралельно видаляємо всі кісточки.

6. Пропускаємо нарізані апельсини через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

7. Заливаємо подрібнені апельсини остившім сиропом і прибираємо настоюватися в холодильник на 3-4 години, можна довше.

8. Проціджуємо лимонад через марлю або дрібне сито і розливаємо по келихах. За бажанням додаємо лід.

За бажанням, в процесі приготування лимонаду з апельсинів, можна додати 1 лимон, це додасть невелику кислинку. Цитрус необхідно точно так само залити окропом, нарізати і подрібнити

Цікаве:  Розсольник класичний: рецепт з перловкою і солоними огірками

Домашній лимонад з лимонів і м’яти

Список необхідних інгредієнтів:

  • Лимони – 2 шт;
  • М’ята – 1 невеликий пучок;
  • Цукор – 1/2 склянки;
  • Вода питна – 2.5 літра.

Як приготувати домашній лимонад з лимоном і м’ятою:

1. У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту. Як тільки почне з’являтися пар, додаємо цукор і добре перемішуємо.

2. Лимони добре миємо й гострим ножем акуратно зрізаємо цедру. Не потрібно знімати всю шкірку, нам потрібна тільки цедра.

3. Опускаємо в каструлю цедру лимона і листя м’яти. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Даємо лимонаду повністю охолонути.

4. Остиглий напій проціджуємо в глечик.

5. З лимонів необхідно вичавити весь сік і процідити.

6. Додаємо лимонний сік в глечик до лимонаду, перемішуємо і ставимо в холодильник мінімум на 2-3 години.

За бажанням, в процесі варіння сиропу можна додати щіпку кориці

Домашній лимонад із заморожених апельсинів

Список необхідних інгредієнтів:

  • Апельсини – 3 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Цукор – 300 гр;
  • Вода чиста питна – 4-5 літрів.

Як приготувати домашній лимонад із заморожених апельсинів:

1. Апельсини добре миємо і ставимо в морозилку на ніч.

2. Дістаємо заморожені апельсини, даємо трохи відтанути, щоб їх можна було нарізати.

3. Ріжемо апельсини на часточки прямо разом з шкіркою. Якщо є кісточки, їх необхідно прибрати.

4. Подрібнюємо апельсини з допомогою м’ясорубки.

5. У каструлю наливаємо воду і опускаємо туди подрібнені апельсини. Залишаємо на 25-30 хвилин.

6. Додаємо цукор і сік, вичавлений з одного лимона. Все добре перемішуємо.

7. Проціджуємо лимонад через марлю або сито і прибираємо в холодильник на 2-4 години.

Попередня заморозка допомагає прибрати всю гіркоту з апельсинової шкірки

Цікаве:  Суп-пюре з брокколі — рецепт приготування в домашніх умовах

Домашній лимонад і імбиру

Список необхідних інгредієнтів:

  • Лимони – 2 шт;
  • Імбир – невеликий корінець (близько 30 гр);
  • Вода – 3.5 літра;
  • Мед – 4-5 ст. л.

Як приготувати домашній лимонад з лимоном і імбиром:

1. Імбир очищаємо і натираємо на крупній тертці. викладаємо в каструлю.

2. Лимони добре миємо й нарізаємо навпіл. Добре вичавлюємо сік і відправляємо в каструлю сік. так і вичавлені половинки лимона.

3. Мед розчиняємо в 0.5 літра теплої води і кладемо в каструлю. Потім доливаємо 3 літра холодної питної води і все добре перемішуємо. Якщо в будинку немає меду, можна розчинити в теплій воді 5 ст. л. цукру.

4. Прибираємо лимонад в холодильник на ніч, так він буде більш корисною. Якщо мета не в користь напою, його можна пити вже через пару годин.