Свіжі кабачки з м’ясом можна готувати цілий рік. Взимку вони вільно продаються в магазині. А з настанням літнього періоду плоди ростуть у великих кількостях на дачних ділянках. І в звичайне меню сімейної вечері або довгоочікуваного обіду включаються страви з кабачками.

Зручно і корисно використовувати молоді кабачки. Вони чудово поєднуються з іншими овочами і будь-яким м’ясом. Наприклад, фаршировані плоди можна смачно запекти з соусом в духовці. Взагалі, всі кабачкові рецепти досить прості і завжди смачні.

Давайте приготуємо їх по швидкому, щоб наситити свій організм корисними речовинами.

Кабачки з м’ясом по-китайськи

В результаті ніжні шматочки яловичини з соковитими кабачками вгамують голод.

Вам будуть потрібні:

  • Яловича вирізка — 350 г
  • Кабачок — 400 г
  • Перець червоний солодкий — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Зелена цибуля — 2 шт.
  • Соєвий соус — 4 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
  • Вода — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Часник — 3 зубчики

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього в миску налийте соєвий соус, покладіть кукурудзяний крохмаль і розмішайте.

2. Яловичу вирізку наріжте на вузькі стрічки.

3. Складіть нарізану яловичину в миску з маринадом і перемішайте.

4. Зубчик часнику роздушіть спочатку площиною ножа, щоб потім нарізати на дрібні шматочки.

5. Молоді кабачки розрізати спочатку навпіл по довжині. Потім — на плоскі півкільця.

6. У розігріту сковороду налийте масло і викладіть м’ясо з соусом. Смажте, перевертаючи, протягом 2 хвилин на сильному вогні.

7. В інший чистій сковороді обсмажте на рослинному маслі подрібнений часник протягом 1 хвилини.

8. Цибулину очистіть і дрібно порубаєте ножем. Додайте нарізану цибулю в сковороду до часнику. Перемішайте і обсмажте все разом протягом 1 хвилини.

9. Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння, щоб нарізати шматочками. Викладіть нарізану перець з півкільцями кабачка на сковороду з цибулею і часником. Налийте 1 ст. л. води, посоліть і обсмажуйте всі разом протягом 2 хвилин на середньому вогні.

10. У сковороду з кабачками покладіть обсмажене м’ясо і нарізаний зелений лук. Все перемішайте, трохи обсмажте разом і зніміть з вогню.

Приємно їсти !

М’ясна запіканка з кабачками, помідорами і сиром

Подивіться смачний і простий рецепт запіканки в духовці. У підсумку вона виходить соковитою і дуже ніжною.

Необхідні продукти:

  • Молоді кабачки — 3 шт. (900 г)
  • М’ясо будь — 350 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сметана — 110 г
  • Сіль для м’ясної начинки — 1 ч. л. без гірки
  • Помідори великі — 2 шт.
  • Сир — 100 г
  • Сіль для кабачків в вершкову заливку — 2 щіпки
  • Часник сушений — 1 ч. л.
  • Яйце — 3 шт.
  • Чорний мелений перець — 1/3 ч. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
Цікаве:  Огірки з лимонною кислотою на зиму

Хід дій:

1. М’ясо помийте, обсушіть і наріжте на невеликі кубики. Пропустіть нарізані кубики м’яса через м’ясорубку.

2. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте ножем.

3. На сковороді розігрійте олію, щоб обсмажити нарізану цибулю до прозорого м’якості.

4. Додайте в сковороду до цибулі м’ясний фарш і перемішайте. Посоліть, поперчіть, перемішайте, закрийте кришкою, щоб обсмажувати разом ще 5 хвилин.

5. Потім покладіть томатну пасту, перемішайте і зніміть з вогню. Начинка готова.

6. Кабачки, помийте і почистіть від шкіри. Натріть очищені кабачки на крупній тертці. Відіжміть натерті плоди від соку і покладіть в миску. Посоліть їх двома пучками солі. Перемішайте.

Формування запіканки

7. Сформуйте запіканку. Жаростійку прозору форму змастіть соняшниковою олією без запаху пензликом. Спочатку викладіть половину натертого плодів і розрівняйте.

8. Укладіть зверху рівним шаром м’ясну начинку.

9. На шар м’ясної начинки викладіть другу частину натертих плодів і розрівняйте.

10. Приготуйте яєчно-сметанную заливку. У чашці змішайте яйця з сушеним часником з допомогою віночка. Потім додайте сметану, дві щіпки солі і натертий сир. Перемішайте. Заливка для запіканки готова. Трохи сиру залиште для посипання на запіканку зверху.

11. Помідори помийте, обсушіть і наріжте на півкільця. Розкладіть нарізані помідори по поверхні сформованої запіканки четвертим шаром.

12. Залийте зверху кабачки з м’ясом у формі яєчно-сметанною заливкою. Зверху посипте ще натертим сиром.

13. Поставте заповнену форму в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до готовності 35-40 хвилин.

У підсумку запіканка повинна добре загуснути і красиво запектися.

Рецепт з курячого філе швидко і смачно з кабачками

Дуже смачним виходить страва з філе курки, сметаною і кабачками. В сметанному соусі на сковороді рецепт готується швидко.

Потрібно:

  • Куряча грудка
  • Кабачок — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Приправа для курки
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте четвертинками.

2. Обсмажте цибулю на сковороді в соняшниковій олії до напів-прозорості.

3. Кабачок, якщо він молодий, то чистити не треба. Наріжте його на шматочки або кубики.

4. Філе курки помийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками.

5. До цибулі на сковороді, додайте шматочки курячого філе. Перемішайте і обсмажте до повного побіління м’яса. Посоліть, насипте приправу для курки і перемішайте. Обсмажуйте до готовності.

6. Додайте шматочки кабачка і перемішайте. Тушкуйте все разом. Молоді плоди готуються швидко. Продовжуйте тушкувати 10 хвилин.

7. Потім додайте до м’яса з кабачками сметану. Все перемішайте і тушкуйте в сметанному соусі ще 3-5 хвилин.

8. Закрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте настоятися 10-15 хвилин. Подайте до столу з будь-яким гарніром.

Всі запропоновані рецепти готуються швидко, щоб смачно і ситно нагодувати вашу сім’ю. Тому що кабачки з м’ясом люблять всі.