Привіт всім!

Пора заготовок у розпалі, тож хочеться запастися на зиму улюбленими фруктами: ароматною малиною, сонячними абрикосами, красунею вишнею і. т. д.

На порядку денному у нас приготування грушевого варення. Зробимо солодкий запас з різними добавками (яблуками, сливами, апельсинами, лимоном і т. д.). Варити ароматне ласощі можна часточками або якщо плоди дрібні — цілком.

Як і в будь-якій справі так і при варінні варення існують правила, яких необхідно дотримуватися. Тільки тоді можна отримати відмінний результат. Сподіваюся його люблять за смак, аромат і густу консистенцію.

Десерт із задоволенням їдять діти, намазавши на булки, млинці або сирники. Особливо гарний десерт в поєднанні з домашнім морозивом.

Варення з груш часточками з лимоном: простий рецепт грушевого варення на зиму

У це ласощі будемо додавати лимон. Він додасть десерту приємну кислинку. Ка зварити таке варення, читаємо нижче. Буде описано все покроково з фото. Спробуйте і вам сподобається. Таке варення краще варити невеликими порціями, щоб воно не перетворилося на джем.

Інгредієнти:

  • 2 кг. очищених груш
  • 1 кг. цукру
  • 2 шт. лимона
  • 400 мл. води

Спосіб приготування:

Крок 1. Зібраний урожай моєму. Чистимо від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо їх невеликими шматочками (часточками, кубиками).

Крок 2. Цитрус гарненько промиваємо в теплій воді. Потім нарізаємо на тонкі часточки. Видаляємо кісточки.

Крок 3. В зручну каструлю або сотейник наливаємо воду за рецептом. Висипаємо в неї часточки лимонів.

Крок 4. Ставимо посудину на середній вогонь. Варимо їх протягом 3 -х хвилин після закипання рідини. Через зазначений час виймаємо їх з бульйону на окрему тарілочку. В посудину з ароматним бульйоном, додаємо цукор.

Крок 5. Варимо сироп до повного розчинення солодощі, постійно перемішуючи для того щоб цукор не пристав до стінок посуду і не пригорів.

Як тільки цукор розчиниться у воді, сироп вже не можна перемішувати — це викличе кристалізацію сиропу, його помутніння або навіть утворення в нім грудочок.

Сироп слід варити на рівному сильному вогні! Він повинен вийде гарним і прозорим.

Іноді солодка рідина може вийде каламутним. Це трапляється, коли цукор був неякісним, забрудненим.

В цьому випадку допоможе наступний метод!

Освітлення сиропу:

 

  • Додати добре збиті яєчні білки (1/2 ч. л. на кг цукру), ретельно перемішати, гріти на повільному вогні до 60-70 градусів (але ні в якому разі не до кипіння). При цьому яєчний білок згортається і, спливаючи на поверхню у вигляді піни, захоплює за собою сторонні частинки.
  • Піну, що утворюється видаляють ложкою. Потім сироп доводять до кипіння, кип’ятять 1-2 хвилини.
  • Солодку рідину проціджують через грубу тканину або марлю чотиришаровий мішечок.

 

Після цього в ємність до сиропу обережно опускаємо нарізані фрукти. Ставимо посудину на середній вогонь і доводимо до кипіння. Відразу після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Під час варіння знімайте з поверхні піну. Чим менше піни залишиться тим краще варення буде зберігається!

Крок 6. Варимо десерт до потрібної вам консистенції близько 40-60 хвилин.

Гаряче частування перекладаємо в стерильні банки. Закриваємо герметично кришками. Зберігаємо в прохолодному місці.

Приємних вам заготовок.

Як зварити прозорий варення з груш часточками швидко? Рецепт п’ятихвилинка густого варення грушевого

Такий десерт здивує своїми прозорими скибочками, схожими на промінчики сонечка. Його із задоволенням будуть лопати дітки і дорослі не відмовляться. Готується він дуже просто. Так, що хазяєчки беріть на замітку.

Інгредієнти:

  • 3 кг. груш
  • 1,300 кг. цукру

Спосіб приготування:

Для приготування такого десерту підійдуть плоди будь-якого сорту. Їх гарненько промиваємо під проточною водою з губкою. Нарізаємо на не дуже дрібні часточки.

Засипаємо нарізку цукром.

Накриваємо чистим рушником або кришкою. Залишаємо настоятися 8-10 годин. Краще на всю ніч. За цей час фрукти дадуть багато соку, практично повністю. Тому ми нічого більше не додаємо. Ставимо посудину з вмістом на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Проваримо 5 хвилин і вимикаємо.

Даємо повністю охолонути і насититися солодкістю 8-10 годин. Так проробляємо кілька разів для загущення сиропу.

Щоб вони при варінні не перетворилися в джем, ми їх не перемішуємо.

Просто ложечкою трохи опускаємо часточки вниз, щоб вони плавали в солодкої рідини. Ця Процедура може розтягнутися на 2-3 дні. Але зате ми отримаємо дуже гарне частування. За цей час сік увариться, часточки стануть прозорими. Доводимо масу до кипіння. Проварюємо 5 хвилин.

Розкладаємо дуже акуратно по стерильним балонів. Закриваємо щільно чистими металевими кришками. Взимку будемо насолоджуватися шматочками солодкого літа. Зберігати можна в квартирі подалі від опалювальних приладів. Але якщо є підвал, зберігаємо всі в ньому. Для додання кислинки можна додати лимонний сік або кислоту. Приємного апетиту.

Грушеве варення з апельсином

Дуже смачне, ароматне і просто вітамінне частування виходить. Приємно буде ласувати такою смакотою в холодну пору року. Його можна додавати при приготуванні морозива, пирогів. Або просто намазати на булочку і без неї з’їсти такий десерт. Якщо комусь не подобається який – небудь компонент, просто не беріть його.

Інгредієнти:

  • 1.5 кг груш
  • 2 апельсина
  • 2 лимона
  • 1.2 кг цукру
  • 150 г мигдалю
  • 150 р родзинок
  • 150 г кураги

Спосіб приготування:

В першу чергу всі продукти моєму.

Цитрусові нарізаємо на дольки і пропускаємо через м’ясорубку.

Отримуємо кашоподібну масу. Основний плід нарізаємо на маленькі шматочки, видаливши серцевину. Відразу пюре додаємо до грушам, щоб вони не потемніли і не втратили свій чарівний колір. Закидаємо в суміш інші інгредієнти.

Все добре перемішуємо до повного розчинення солодощі. Так, відразу хочу попередити. Нікому не давайте пробувати, а то залишитеся без солодкого десерту. Накриваємо посудину з сумішшю і залишаємо настоюватися 10-12 годин. Після цього перелити масу в каструлю і варимо 40 хвилин після закипання на середньому вогні. Гарячу масу викладаємо в стерильні балони.

Залишаємо їх остигати без кришок. Після повного охолодження, тару з вмістом герметично закриваємо і ставимо в холодне місце.

Варення з груш з лимоном на зиму — простий рецепт

Не знаєте, що зробити з урожаєм. Як приготувати? цей рецепт для вас. Рекомендую. Буде дуже смачно не тільки малюкам, але і дорослим. Зварений в солодкому сиропі плоди, збережуть свою цілісність і будуть схожі на цукерки на паличці.

Інгредієнти:

  • груші
  • цукор
  • склянки води
  • сік лимона

на кожен кг груш:

  • 800 г. цукру і 400 мл. води
  • 1 с. л. соку лимона

Спосіб приготування:

Фрукти дуже добре промиємо під проточною водою з новою губкою. Дивимося, щоб не було порченных примірників. Ніжку вкорочуємо, але не видаляємо до кінця. Діткам буде приємно взяти в руки і поласувати натуральним чупсиком. Виріжемо чорну суцвіття. Потім беремо зубочистку і проколюємо їх в декількох місцях поверхні паличкою. Це робиться для того, щоб плоди краще наїлося солодким соком.

Далі готуємо сироп. Змішуємо цукор з водою. Ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 1-2 хвилини.

Цікаве:  Холодний борщ: 7 класичних рецептів

Знімаємо з вогню і ставимо на стіл. Потім дуже акуратно, щоб не обпектися перекладаємо підготовлені плоди в сироп. Перемішувати не рекомендується. Можна лише злегка натиснути, щоб вони були в рідині. Накриваємо кришкою і залишаємо їх стояти до повного охолодження маринаду. Перемістимо каструльку на вогонь і будемо варити на середньому вогні 5-7 хвилин після активного закипання.

Після цього охолодити при кімнатній температурі. Повторюємо такий процес ще два рази. На третій раз дивіться по консистенції, якщо вона вас влаштовує вливаємо лимонний сік.

Тушкуємо 1 хвилину і перекладаємо десерт в стерильні банки. Закатуємо герметично кришками. Після повного охолодження ставимо в прохолодне місце на зберігання. Приємних вам відкриттів.

Рецепт варення з груш і червоної горобини

Зварені таким способом плоди будуть дуже смачні. Десерт виходить дуже красивого прозоро кольору. Наповнений величезною кількістю вітамінів. Горобина додасть нову нотку смаку в солодкість. Сподіваюся, сподобається всім любителям заготовок смакоти на зиму.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг. груші чищеної
  • 200-300 р. горобини червоної
  • 1, 3 кг. цукру
  • 150 р. води

Спосіб приготування:

Плоди добре промиваємо. Потім основний компонент нарізаємо на шматочки зі шкіркою. Викидаємо тільки семянную коробку. Потім ставимо варити сироп. Висипаємо В каструлю цукор. Вливаємо воду і закидаємо туди ж горобину.

Ставимо на повільний вогонь і варимо до розчинення цукру. Не забуваємо періодично перемішувати, щоб пісок не пригорів. Як тільки сироп стане прозорим, додаємо в нього порізані часточки фрукта. Як тільки маса закипить, будемо варити 5-7 хвилин.

Вимикаємо Газ і солодкість остуджуємо кілька годин. Таку процедуру повторюємо ще 2 рази. Таким чином, ми кип’ятимо часточки в сиропі 3 рази. Потім гаряче частування перекладаємо в банки. Закриваємо герметично кришками. Перевертаємо їх на кришки шийкою вниз. Закутуємо в ковдру і залишаємо повністю охолонути. Потім ставимо в холодне місце. Якщо ви сумніваєтеся, можна зробити невеликий обсяг. Але десерт виходить дуже смачним і вітамінним.

Всі вітамінки на своєму місці. Часточки дуже красивого бурштинового кольору. Все, що не ввійшло в баночки, будемо дегустувати. Приємного апетиту.

Як готувати сливово-грушеве варення на зиму

У цьому рецепті додаємо до основного продукту сливи. Вони додадуть більш ніжну текстуру десерту. Прянощі внесуть в солодкість багатогранну смакову гаму і буде дуже цікавий смак. Уварюють до загусання. Якщо ви не любите якусь пряність, просто не беріть її.

Інгредієнти:

  • 1 кг груші
  • 500 г сливи
  • 500 г яблук
  • 2 зірочки бадьяна
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1.5 кг цукру
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

Фрукти миємо й обсушуємо. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Інші плоди нарізаємо невеликими кубиками. Серцевину викидаємо. У велику каструлю перекладаємо всі продукти.

Всыпем туди ж цукор. Все акуратно розмішуємо, щоб солодкість не була шматками. Додамо води.

Ставимо посуд на плиту. Закидаємо в шедевр прянощі. Доводимо на повільному вогні вариво до кипіння. Після цього варимо 40-50 хвилин.

Якщо буде утворюватися піна, її прибираємо. Якщо не хочете, щоб вона не з’являлася,досвідчені кулінари рекомендують додавати трохи вершкового масла.

Але тоді обов’язково на кришечці пишіть з чим солодкість. А то ми дуже довго гадали, що це за крупинки, які з’явилися на поверхні. Правда було дуже смачно.

Потім перекладаємо в чисті балони. Залишаємо десерт остуджуватися до кімнатної температури. Закриваємо пергаментом або металевими кришками. Зберігаємо в сухому, темному і прохолодному місці.

Варення з груш з яблуками і лимоном

Виходить дуже смачний і густий десерт кольору меду. Його можна намазувати на булочку і тріскати з задоволенням. Цитрус додасть пікантну кислинку і непередаваний аромат солодощі.

Інгредієнти:

  • 2 кг. очищених груш
  • 2 кг. очищених яблук
  • 2 лимона
  • 1, 5 кг. цукру

Спосіб приготування:

Фрукти моєму. Яблука і груші очищаємо від шкірки. Цитрус і основні компоненти нарізаємо на чотири частини.

Кількість фруктів беріть будь-яку, але постарайтеся зберегти пропорції цукру.

Потім все пропускаємо через м’ясорубку. Отримуємо кашоподібну масу. Суміш перемішуємо. Всипаємо в неї цукор.

Цукор можна замінити медом в тій же кількості!

Знову добре перемішуємо. Закриваємо кришкою. І залишаємо ємність з смачною сумішшю настоюватися 6-10 годин. Після цього ставимо заготовку на повільний вогонь увариваться близько 60 хвилин.

При цьому бажано постійно перемішувати, щоб смакота не підгоріла. Як тільки вам сподобається її консистенція і вона змінить колір на карамельний.

Перекладаємо в стерильні ємності. Закриваємо щільно кришками. Перевертаємо шийкою вниз. Закутуємо в теплий плед і залишаємо так до повного охолодження.

Після цього повертаємо їх в нормальний стан і прибираємо на зберігання в холодне місце.

Грушеве варення з корицею

Щоб додати нову нотку в десерт з груш, додамо за бажанням нову нотку. смак від цього тільки виграє. Вийде дуже смачне і яскраве частування, яке сподобається всім. Варити на повільному вогні близько години. Але результат вас не розчарує.

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 1 кг. цукру
  • 1/4 ч. л. кориці (меленої)
  • 100 г. води

Спосіб приготування:

Фрукт моєму. Обрізаємо хвостики і серцевину. Нарізаємо дрібними шматочками або пластинами. Викладаємо половину нарізаних шматочків в каструлю.

Пересипаємо їх цукром. Додаємо прянощі, решту плодів, цукор і води.

Варимо десерт на повільному вогні не менше 50-60 хвилин. Густе грушеве варення готове. Розкладаємо по стерильним баночках.

Щільно закриваємо кришками. Перевертаємо догори денцем і залишаємо остигати. Зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту.

Янтарне грушеве варення часточками на зиму

Не змогла пройти повз цього рецепта. Дуже простий рецепт. Підійде для тих, хто завжди поспішає. Варимо солодкий десерт в декілька заходів. В результаті отримуємо дуже смачний продукт заготовки на зиму. Він може зберігатися довго, але сподіваюся він швидко відлетить.

Плоди можна брати зелені і тверді.

Інгредієнти:

  • 2 кг груш
  • 1, 3 кг. цукру

Спосіб приготування:

Плоди помиємо. Потім нарізаємо їх на часточки. Засипаємо їх цукром. Залишаємо на добу постояти. За цей час фрукт дасть сік.

Поставимо каструлю з нашими творилками на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин.

Вимикаємо Газ і залишаємо смакоту остигати.

При безперервної тривалої варінні сік з груш швидко піде в сироп, плоди зморщаться. Варення не вийде гарним!

До речі, дуже зручно. Потім через 6-9 годин повторюємо цю процедуру ще разочок.

Поки сироп буде остигати, цукор просочить шматочки фруктів та не дасть їм втратити обсяг і скривиться!

Буде у нас кип’ятіння 2 рази.

Десерт загусне, поміняє колір почне карамелизоваться. Шматочки залишаться цілими не розварилися. Гарячим розкладаємо по стерильним баночках. Закатуємо металевими кришками. Після повного охолодження прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Грушеве варення в мультиварці

З такою помічницею на кухні впораємося з будь-яким десертом за лічені хвилини. Нам залишається тільки нарізати фрукти і помістити в агрегат. З компонентів беремо тільки цукор і воду.

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 500 г. цукру
  • 100 г. води

Спосіб приготування:

Моєму ретельно плоди. Потім очищаємо їх від шкірки. Нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо їх у гущавину мультиварки.

Додаємо цукор і воду. Все перемішуємо. Потім закриваємо кришку каструлі. Виставляємо програму — Десерти. Час приготування 1 годину (роботи програми).

Потім відкриваємо кришку. Встановлюємо програму — Смаження. Час роботи — 15 хвилин. Кришку при цьому не закривати. Злегка помішуємо, щоб не підгоріло.

Після закінчення програми перекладаємо десерт в стерильну скляну тару. Закриваємо щільно кришками. Даємо охолонути приготовленому шедевру. Прибираємо на зберігання в прохолодне місце. Все, що не ввійшло в ємність — продегустуєте.

Приємного апетиту.

У холодну пору року фрукти можемо їсти окремо або в якості начинки. Сироп стане в нагоді для прикраси різних смакоти.

На цьому стаття підійшла до кінця. Сподіваюся, пост буде корисний для вас. Творіть із задоволенням. А вдячні глядачі знайдуться завжди. Пишіть коментарі і свою думку, заходьте частіше в гості. Діліться заміткою в соц. мережах.