Сьогодні готуємо варення з черешні з кісточкою на зиму! Всі рецепти перевірені і гарантують відмінний результат, який сподобається абсолютно всім, як дорослим, так і дітям.

Всі рецепти варення з кісточкою, що значно економити час приготування. Ягідки залишаться всі цілими, а сироп виходить солодкий і запашний. Дуже смачно поливати таким сиропом млинці, сирні запіканки, оладки або сирники.

Кількість цукру, Ви можете регулювати самі, збільшити або зменшити за смаком.

Я впевнена на всі 100%, що Ви зваріть саме смачне і ароматне ласощі на зиму, а рецепти нижче допоможуть вам у цій справі.

Варення з черешні з кісточками на зиму

Пропоную почати з самого простого варіанту. Готувати таку солодкість зовсім не складно, часу йде мінімум, на зате взимку можна насолодитися смачним варенням з чашкою гарячого чаю. Це солодке частування стане кращим доповненням до домашньої випічки. Обов’язково спробуйте приготувати, Вас приємно здивує смак і аромат ласощі.

Інгредієнти беремо 1:1, тобто на 1 кг черешні — 1 кг цукру.

Інгредієнти:

  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонна кислота (за бажанням) — 1/2 ч. лож.

Процес приготування:

1. Першо наперво нам потрібно підготувати ягоди. Акуратно прибрати плодоніжки, щоб ягода залишалася цілою і неушкодженою. Цілі плоди без вм’ятин і пошкоджень добре промити у воді. Потім перекладаємо в ємність в якій вони будуть варитися.

2. Далі додаємо до черешні цукровий пісок і ставимо каструлю на плиту і варимо до тих пір, щоб цукор повністю розчинився, а ягоди пустили сік.

Варимо ягідну масу на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригоріло до дна і стінок каструлі.

3. Обов’язково потрібно знімати утворилася пінку, щоб варення було прозорого кольору.

Хто хоче урізноманітнити солодкий смак варення кислинкою, додайте трохи лимонної кислоти, приблизно пів чайної ложки, але це на любителя.

4. Отриману гарячу масу розливаємо по стерилізованим банкам (наповнювати банку слід до країв і гарненько закручуємо герметично спеціальну кришку.

Перевертаємо банку верх дном і закутуємо теплим рушником. Після повного остигання спускаємо в підвал або ставимо в комору.

Смачне варення з черешні з корицею і яблучним соком

Пропоную ще один варіант незвичайного варення, дуже смачного і ароматного! Розширюємо звичне нам варення корицею і яблучним соком, такий мікс Вам доведеться по душі — запевняю. І баночки цієї солодощі довго не затриматися, так що готуйте побільше!

Необхідні інгредієнти:

  • Черешня з кісточкою — 1,5 кг
  • Цукровий пісок — 1 кг
  • Яблучний сік — 100 мл
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Кориця — 1 ч. лож.

Етапи приготування:

1. Пересипаємо цукор в каструлю. Відміряємо 100 мл яблучного соку і виливаємо в каструлю до цукру.

Підійде будь-який фруктовий сік. Але з яблучним, на думку моєї сім’ї, солодкість виходить особливо смачною!

2. Ставимо каструлю на вогонь і варимо сироп до повного розчинення цукру. Коли сироп закипить, зменшуємо вогонь.

3. Потім в киплячий сироп відправляємо підготовлені плоди і ванільний цукор. Варимо варення 15 — 20 хвилин з моменту закипання.

Обов’язково знімаємо пінку в процесі варіння!

4. За 10 хвилин до закінчення варіння, додамо 1 чайну ложку цукру з корицею. Якщо Вам подобається яскраво виражений аромат кориці, тоді кладемо 1 чайну ложку прянощі без цукру. Перемішуємо і варимо до готовності.

5. Розлити черешневе варення по банках, які заздалегідь потрібно простерилізувати і закупорити.

От і все! Тепер в холодну пору року, баночка такого варення обов’язково нагадати про спекотне літо…

Черешневе варення з кісточкою в шоколаді

За таким рецептом вирішила готувати солодощі на зиму вперше за рекомендацією знайомої. Дуже люблю вишню і сливу в шоколаді, але черешню раніше не вирішувалася так закривати, але моя знайома мене переконала, що це смакота неземна. І дала свій перевірений рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • Черешня з кісточкою — 1 кг
  • Цукор — 400 гр.
  • Чорний шоколад — 100 гр.
  • Вода — 40 мл
  • Ванільний екстракт — 1 ч. лож.

Процес приготування:

1. Цукор пересипаємо в ємність в якій будемо варити варення.

2. Відміряємо 40 мл холодної води і змішати з 1 чайною ложкою ванільного екстракту або з пакетиком ванільного цукру. Далі виливаємо рідина в цукор.

Воду можна замінити на яблучний сік, теж виходить дуже смачно!

3. Далі ставимо каструлю на плиту і варимо цукровий сироп.

Цікаве:  Вино з сливи в домашніх умовах: 6 простих рецептів сливового вина

4. Потім в киплячий сироп акуратно занурюємо черешню.

Спочатку може здатися, що занадто багато ягід, але не переживайте, в процесі варіння плоди виділять сік, який рівномірно перемішається з сиропом.

5. У процесі варіння перемішувати лопаткою не варто, щоб не пошкодити цілісність ягід. Краще брати каструлю за ручки і обережно струшувати.

Перший раз наше варення доводимо до кипіння, знімаючи при необхідності пінку. Потім вимикаємо плиту і даємо настоятися і охолонути варенню приблизно протягом години.

6. По закінченню вказаного часу, ставимо солодке вариво вдруге і даємо покипіти вже протягом 5-10 хвилин. Не забувайте знімати пінку.

7. Тим часом розтопити чорний шоколад на водяній бані. Щоб він був більш рідким додамо черешневого сиропу (з нашого варення) і перемішаємо.

8. Варення вариться вже п’ять хвилин, ось і настав час, щоб перекласти шоколадну масу в кипляче варення. Тепер потрібно гарненько все перемішати і залишити кип’ятити 1-2 хвилини.

9. Ще гаряче варення розкладаємо по стерилізованим сухим банкам і закатуємо кришку спеціальним ключем. Якщо у Вас банки під закрутку, то просто герметично закручуємо металеву кришку. Закутуємо теплою ковдрою.

Коли зимовий ласощі повністю охолоне, перенесіть в прохолодне приміщення для тривалого зберігання.

Варення з черешні в мультиварці REDMOND

Швидкий і дуже зручний варіант приготування черешневого варення в мультиварці. Я часто користуюся цим девайсом для варіння джему, конфітюру і звичайно ж варення, так як в ній нічогісінько не пригорає і не потрібно постійно перемішувати. А це означає, що тимчасові витрати значно скорочуються при приготуванні, що дуже радує.

Інгредієнти:

  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 500 гр.

Етапи приготування:

1. Черешню гарненько промити в воді і потім дати їй повністю просохнути.

2. Сухі ягоди перекладаємо в чашу мультиварки, засипаємо цукром. Включаємо режим «Гасіння» на 90 хвилин.

3. Як тільки таймер дасть сигнал про завершення програми — наповнюйте солодкість по стерилізованим банкам і закривайте герметично їх кришками.

Переверніть догори ногами і укутайте. Коли повністю охолоне ховайте на зберігання.

Густе варення з черешні з кісточкою на зиму

Пропоную подивитися відео-рецепт в якому автор дуже детально пояснює весь процес приготування даної солодощі на зиму. Варення по цьому рецепту виходить смачним і густим. Готувати можна як з кісточками і без кісточок, буде однаково смачно.

Швидкий рецепт варення «П’ятихвилинка» з червоної черешні з кісточками на зиму — простий рецепт

Ще один мій улюблений рецепт солодощі на зиму — «П’ятихвилинка». Всього п’ять хвилин проварки і черешневе ласощі готово! Цей рецепт нічим не поступається тим, які вимагають тривалого варіння. Я його дуже люблю за швидкість.

Інгредієнт:

  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Черешню звільнити від «хвостиків», промити у воді і перебрати, залишивши тільки цілі ягоди.

2. Вже підготовлені плоди з’єднати з цукровим піском і ретельно перемішуємо.

3. Відправляємо на плиту і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться, а ягоди не пустять сік. Зазвичай весь процес займає 5 хвилин.

4. Далі розливаємо черешневе вариво по стерильним банкам і герметично закорковуємо.

Рецепт смачного черешневого варення з лимоном

Ароматне, смачне, солодке варення з красивим бурштиновим кольором і легкою кислинкою — бездоганний смак. В останні роки цей рецепт користується попитом. І не даремно! Я впевнена, таке вареннячко не залишить байдужих і припаде до смаку багатьом. Ну що заінтригувала, тоді озброюйтесь необхідними інгредієнтами і давайте братися за роботу!?

Інгредієнти:

  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 800 гр.
  • Лимон — 1 шт.
  • Вода — 200 мл

Покрокове приготування:

1. Насамперед готуємо ягоди: добре промиваємо у воді, перебираємо і прибираємо м’яті і запліснявілі. Потім заливаємо плоди крутим окропом і накриваємо кришкою. Таким чином ягоди стануть м’якше (швидше будуть варитися), позбавимося від черв’яків, якщо вони живуть в черешнях. І дамо постояти на 20 — 30 хвилин.

2. Тим часом відміряємо потрібну кількість цукру, пересипаємо в каструлю і доливаємо воду. Ставимо каструлю на плиту і варимо сироп. Цукор повністю розчиниться. Не забувайте постійно помішувати, щоб не пригоріло дно.

3. Далі в сироп перекладаємо нашу черешню, попередньо відкинувши на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

3. Ставимо каструлю на плиту і проваримо плоди в сиропі 5 хвилин. Потім прибираємо з вогню і залишаємо остигати приблизно на 2,5 — 3 години. Якщо буде пінка, то треба знімати.

3. Після охолодження, знову ставимо варення на плиту і варимо 20-25 хвилин після закипання.

4. Як вариво закипить, кидаємо в каструлю лимон, нарізаний тонкими четвертинками.

5. Через деякий час в каструлі виникнути бульбашки (такі як на фото нижче) це перші ознаки, що варення готове. Якщо буде пінка, то її виймаємо шумівкою.

6. Знімаємо каструлю з плити. Бульбашки відразу почнуть осідати.

7. Розкладаємо варення по банках (стерильним), закриваємо кришками, що герметично і залишаємо остигати під теплою ковдрою.

Ось такі легкі рецепти приготування! Впорається навіть починаюча господиня. А взимку вся родина буде насолоджуватися бездоганним смаком літньої ягоди!

Бажаю Вам вдалих заготовок!