Хто не любить поласувати ніжним і ароматним печивом? Напевно, таких людей дуже мало. Особливо, солодощі дуже люблять дітки. Тому, багатьом мамам хочеться побалувати своє улюблене чадо чимось смачненьким. Але, крім смаку, не варто забувати і про користь.
На жаль, в магазинах зараз важко знайти печиво, яке містить у своєму складі лише натуральні продукти. Якщо ж там додані купа ароматизаторів і підсилювачів смаку, про користь такого печива говорити не доводиться. Саме тому, слід звернути свою увагу на приготування домашнього печива. В цьому випадку, можна бути повністю впевненим у свіжості і натуральності всіх продуктів. Приготувати печиво в домашніх умовах зовсім не складно, і зараз Ви переконаєтеся в цьому самі!
Шоколадне печиво з шматочками шоколаду
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 300 гр;
- Какао – 60 гр;
- Масло вершкове – 250 гр;
- Цукор – 300 гр;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Шоколад темний чи молочний – 200 гр;
- Сода – 1 ч. л;
- Сіль – 0.5 ч. л;
- Ванілін – 1 пакетик.
Як приготувати шоколадне печиво з шматочками шоколаду:
1. У глибоку миску просіваємо борошно.
2. Додаємо какао, сіль і соду.
3. Все добре перемішуємо до однорідності.
4. Вершкове масло кімнатної температури з’єднуємо з цукром і ваніллю. Збиваємо міксером до повного розчинення цукру.
5. Додаємо суміш борошна і какао і перемішуємо міксером до однорідності.
6. Шоколад нарізаємо невеликими шматочками.
7. Додаємо шматочки шоколаду в тісто і добре перемішуємо.
8. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо кульки з тіста. Обов’язково залишаємо відстань між кульками не менше 5 см, так як вони розповзуться. Розмір кульок повинен бути як волоський горіх. Якщо в будинку є ложка для морозива, можна використовувати її.
9. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо 10-12 хвилин.
10. Даємо печінкою охолонути і перекладаємо на тарілку. Зберігати таке печиво потрібно в закритій банці або коробці.
Не варто перетримувати печиво в духовці, інакше воно вийде сухим
М’яке шоколадне печиво з M&m’s
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 250 гр;
- Какао – 1/2 склянки;
- Масло вершкове – 250 гр;
- Яйця курячі – 1 шт;
- Цукерки M&M’ s – 4 пачки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л;
- Сода – 0.5 ч. л;
- Сіль – 0.5 ч. л.
Як приготувати шоколадне печиво з M&m’s:
1. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, какао, сіль, соду і крохмаль. Все добре перемішуємо.
2. В окремій ємності з допомогою міксера збиваємо вершкове масло кімнатної температури, цукор і ванілін.
3. З’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці і перемішуємо до однорідності на самій низькій швидкості міксера.
4. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо кульки з тіста завбільшки з волоський горіх. Між кульками залишаємо простір не менше 5 див.
5. Злегка придавлюємо кульки зверху, формуючи коржі. Потім, вдавлюємо в майбутнє печиво цукерки M&m’s.
6. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 10-12 хвилин.
7. Виймаємо деко, даємо печінкою охолонути і перекладаємо на плоске блюдо. Приємного апетиту!
Шоколадне печиво рекомендується зберігати в закритій банці або харчовому контейнері
Шоколадне печиво з горіхами
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 250 гр;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Цукор – 200 гр;
- Масло вершкове – 120 гр;
- Какао – 30 гр;
- Сода – 0.5 ч. л;
- Сіль – 0.5 ч. л;
- Горіхи волоські (очищені) – 100 гр.
Як приготувати шоколадне печиво з горіхами:
1. Борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, соду і какао. Все ретельно перемішуємо.
2. Масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Додаємо курячі яйця і збиваємо до однорідної, кремоподібної маси.
3. Об’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці і добре перемішуємо до однорідності.
4. Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Або ж, можна запекти в духовці при 180 º близько 10-12 хвилин. Остиглі горіхи необхідно подрібнити ножем.
5. Викладаємо подрібнені горіхи в тісто і добре перемішуємо.
6. Деко застеляємо пекарським папером. Потім, формуємо з тіста кульки діаметром 3-4 см і викладаємо на деко, дотримуючись відстань близько 5 див.
7. Ставимо печиво в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо 10-12 хвилин.
8. Виймаємо деко з духовки, даємо печінкою охолонути і перекладаємо його на тарілку. Приємного апетиту!
Волоські горіхи можна замінити іншими, за своїм смаком
Шоколадне печиво з тріщинами
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 150 гр;
- Какао – 4 ст. л.;
- Розпушувач – 2 ч. л;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Цукрова пудра – 200 гр;
- Масло вершкове – 60 г;
- Сіль – 1/4 ч. л;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Цукрова пудра – 3 ст. л ( для обсипання).
Як приготувати шоколадне печиво з тріщинами:
1. Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао, цукрову пудру (200 гр); ванілін, розпушувач. Просіваємо отриману суміш в глибоку миску.
2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і добре перемішуємо.
3. Яйця з’єднайте з сіллю, перемішуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Все добре перемішуємо. Тісто може здатися рідкуватим, не варто цього лякатися.
4. Отримане тісто викладаємо на харчову плівку і загортаємо. Потім прибираємо в холодильник на 1,5-2 години.
5. Деко застеляємо пергаментом і включаємо духовку на 180.
6. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника і формуємо кульки розміром з волоський горіх. Кожен кулька добре обвалюємо в цукровій пудрі і викладаємо на пергамен, дотримуючись дистанцію близько 4-5 див.
7. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо близько 12 хвилин.
8. Готовому печінкою даємо трохи охолонути і тільки після цього перекладаємо на плоску тарілку. Приємного апетиту!
Якщо тісто сильно прилипає і не виходить скачати кульки, необхідно прибрати його в холодильник на півгодини
Шоколадне печиво – Брауні
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 125 гр;
- Масло вершкове – 110 гр;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Цукор – 200 гр;
- Какао – 60 гр;
- Сода – 12 ч. л;
- Сіль – 12 ч. л;
- Шоколад темний – 120 гр (розтопити) і 100 гр ( дрібно порубати).
Як приготувати шоколадне печиво Брауні:
1. Змішуємо в мисці вершкове масло кімнатної температури і 120 гр. темного шоколаду. Ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності.
2. В окремій ємності збиваємо яйця і цукор до однорідної маси. Потім додаємо трохи остиглі розтоплені масло і шоколад. Все добре перемішуємо.
3. З’єднуємо борошно, какао, соду і сіль. Просіваємо в миску до тесту і перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок.
4. Додаємо 100 гр. дрібно нарізаної шоколаду і знову перемішуємо.
5. Деко застеляємо пергаментним папером. З допомогою двох столових ложок формуємо кульки завбільшки з волоський горіх і викладаємо на пергамент. Не забуваємо залишати відстань між кульками не менше 5 см, так як печиво розповзеться.
6. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 12-13 хвилин. Чим довше печиво буде в духовці, тим сухіше буде всередині.
7. Виймаємо деко з духовки і даємо печінкою охолонути. Після цього, перекладаємо печиво на тарілку. Приємного апетиту!