Здрастуйте, шановні читачі! Є серед нас любителі курячих потрошки? Напевно є й чимало! І це здорово, адже цей продукт дуже корисний як дорослим, так і дітям. Особливо смачним виходить шашлик з курячих сердечок. Якщо ви ще ніколи не пробували таку смакоту, пора це виправити.
Раніше ми вже випробували 10 рецептів маринаду для шашлику. А в цій статті будуть способи маринування і приготування саме курячих сердець. Вони знадобляться вам на пікніку або будинку, як доповнення до гарніру. Та й на будь-якому святковому столі таке блюдо буде виглядати дуже апетитно. Навіть якщо ви готуєте подібне ласощі вперше, просто дотримуйтесь опису і все вийде!
В залежності від погодних умов і обставин, смажити їх можна не тільки на мангалі. Дуже просто готувати на шпажках в духовці на сковороді або в электрошашлычнице. Виглядають вони дуже апетитно, навіть різати не треба! Головна умова — добре їх промаринувати. Експериментуйте, додаючи в маринад улюблені спеції. Тоді закуска заграє новими фарбами.
Шашлик з курячих сердечок на мангалі — найсмачніший маринад
Для курячих сердечок чудово підходить соєвий маринад. За цим рецептом я готую їх найчастіше. Виходить завжди гарантовано смачно. Сам шашличок дуже м’який і соковитий. Готується зовсім нескладно. Це прекрасний варіант для експрес-пікніка на природі. Дуже рекомендую!
Список необхідних продуктів:
- курячі сердечка — 1 кг.
- мелений перець — 1 ч. л.
- соєвий соус — 3 ст. л.
- сіль — 0,5 ч. л.
- паприка — 0,5 ч. л.
Покроковий процес приготування:
1. Субпродукт перекладаємо в миску, відповідну за розміром для маринування. Попередньо помити і добре обсушити на паперових рушниках.
Якщо ви купували заморожений продукт, то відразу їх потрібно повністю розморозити.
2. Додаємо сюди сіль. У списку вказано умовне її кількість. Адже соєвий соус буває різної солоності. Додаємо мелений перець, паприку і соєвий соус. На ваш розсуд можна додати улюблені спеції за смаком. Все старанно перемішуємо. Маринуються вони не довго, хвилин 15. Якщо є можливість можна залишити і на годинку. Тим часом, розпалюємо мангал, даємо прогоріти і готуємо вугілля.
3. Сердечка нанизуємо на шампури. Краще робити це впоперек, а не вздовж. Таким чином, вони не пересохнуть, залишаться соковитими. Та й на шампур в такому вигляді їх увійде більше.
4. Відправляємо шампури на вугілля. Регулярно їх перевертаємо, щоб шашлик не підгорів. Обсмажувати їх потрібно зі всіх чотирьох сторін. Тоді по всій поверхні підсмажиться скоринка і весь сік залишиться всередині.
5. Коли побачите, що м’ясо зарум’янилося, розріжте одне сердечко і подивіться. Якщо всередині вони вже бліді, без сирих ділянок, значить все готово. Пригощайтеся!
Покроковий рецепт шашлику на шпажках в духовці
Як бути, якщо погода або інші обставини не дозволяють вам виїхати на природу? Не думаю, що це привід надавати собі в недільних шашлычках. Дуже смачні курячі сердечка можна приготувати в духовці.
Шампури замінять звичайні дерев’яні або бамбукові шпажки. Якщо ви можете вистругати такі палички самі, то виготовте їх з фруктових дерев. Вони надають м’ясу особливого аромату зсередини!
Список необхідних продуктів:
- сердечка курячі — 800 гр.
- свіжий корінь імбиру — 30 гр.
- ківі — 1 шт.
- гострий перець — половина стручка
- рослинна олія — 40 мл
- часник — 3-5 зубчиків
- соєвий соус — 50 мл
Покроковий процес приготування:
1. Ківі очистити, порізати і відправити в чашу блендера. Зубчики часнику порубати і висипати туди ж. Тепер вливайте рослинна олія і соєвий соус. Перемолоти всі інгредієнти до однорідної кашки.
2. Корінь імбиру помийте і обсушіть. Очищати його необов’язково. Нарізуйте дрібними шматочками довільної форми. Гострий перчик дрібно порубаєте. Якщо він для вас дуже пекучий, насіння можна прибрати, адже в них міститься більше гіркоти.
Курячі сердечка мають бути свіжими, або повністю розмороженими.
3. Промийте субпродукти і добре обсушити серветками. Перемішайте в мисці сердечка з перцем і імбиром.
4. Тепер заливайте кашкою з маринаду. Миску обтягніть плівкою і прибирайте в холодильник години на 2. Але краще залишити на більш тривалий термін. Я, наприклад, часто мариную їх всю ніч.
5. Вже промариновані субпродукти нанизуємо на палички поперек. Якщо насаджувати їх вздовж, то вони можуть вийти сухуватими.
Шпажки попередньо замочіть на півгодини у воді.
6. Духовку попередньо нагрійте до 200 градусів. Форму для випічки або деко змастіть маслом. Укладіть шашлички на відстані 3-5 см. один від іншого. Відправляйте в гарячу піч приблизно на півгодини. Через 15 хвилин потрібно буде дістати деко і перевернути кожну паличку, щоб шашлик підрум’янився і з іншого боку.
7. Через півгодини спробуйте розрізати одне сердечко. Якщо всередині воно пропеклося, можна діставати. В іншому випадку, знову перевертайте їх і допекайте до готовності.
Подавайте з будь-яким соусом і обов’язково зі свіжими огірками, помідорами, редискою. Та побільше зелені. Це просто ідеальне поєднання!
Шашлички з курячих сердець на сковороді (відео)
Дуже незвичайне і смачне гаряче блюдо на будь-яке застілля. Автор цього ролика пропонує замаринувати сердечка в соєво-медовому соусі і підсмажити на сковороді, на шпажках. Такий спосіб сподобається тим, хто любить страви з підсмаженою скоринкою.
Склад:
- курячі сердечка — 800 гр.
- рідкий мед — 1 ст. л.
- соєвий соус — 50 мл
- приправи за смаком
- часник — 4 зубчики
- кунжутне насіння для подачі
Детальніше дізнаєтеся з відеоролика.
Як готувати курячі сердечка в электрошашлычнице
Якщо у вас є електрогриль, то ні яка негода вам не страшна! Адже пікнік можна запланувати в будь-який час року, коли захочеться. А найперше, хочеться познайомити вас з чудовим медовим маринадом.
Список необхідних продуктів:
- сердечка свіжі — 700 гр.
- приправа каррі — 0,5 ч. л.
- чорний мелений перчик — 1 ч. л.
- соєвий соус — 80 мл
- свіжий подрібнений імбир — 2 ст. л.
- часник — 3-5 зубчиків
- солодка мелена паприка — 1 ч. л.
- мед рідкий (якщо густий, можна підігріти) — 2 ч. л.
- сік з одного лимона або 2 ч. л. яблучного оцту
- гострий перець — 0,5 ч. л.
Як готувати:
1. Помийте і обсушіть серця. За бажанням, можна зрізати з них жирок. До того ж, всередині кожного міститься темний згусток крові, який дає неприємний присмак продукту. Тому, його краще видалити.
2. Зробіть тепер маринад. Соєвий соус змішайте з чорним, гострим перцем, паприкою і каррі. Часник і корінець імбиру натріть на тертці або продавіть через прес.
3. Мед нам потрібен рідкий, щоб маса добре розташовувалася.
Якщо у вас він щільний, просто підігрійте кілька хвилин на водяній бані.І влийте в миску з приправами.
4. Вичавлюйте сюди сік лимона. Обидва цих продукту надають шашлику неповторний аромат і соковитість. Старанно перемішайте.
5. В отриманий маринад закладаємо серця. Ретельно перемішуйте, щоб наситити соусом кожен шматочок. Накрийте кришкою або харчовою плівкою. Надішліть миску в холодильник хоча б на 2 години. В ідеалі, звичайно, якщо постоїть всю ніч.
6. Дерев’яні або бамбукові шпажки замочити на 10 хвилин. Потім нанизуйте на них серця, один за одним.
7. Готуйте в електрогрилі близько 20 хвилин. Готовність просто визначити, надрізавши один з шматочків. Всередині він повинен бути повністю пропеченим.
Відразу ж з гриля, з пилу-жару, несіть закуску до столу. Використовуйте улюблений соус, цибулю, свіжі овочі або будь-який інший гарнір. Відмінне частування!
Часом дивуєшся, як з дуже простих і доступних продуктів можна приготувати смачні і оригінальні страви. Мало хто здогадається приготувати шашлик з курячих сердечок, зазвичай їх смажать або тушкують. Сподіваюся, що мої рецепти сподобалися всім, хто любить цей корисний субпродукт. Забирайте їх собі в соціальні мережі, щоб не втратити!