Сьогодні ми будемо готувати шарлотку з яблуками. Цей десерт, досить популярний не тільки в нашій країні, але і за її межами. І ця популярність цілком заслужена. Шарлотка готується дуже просто, впорається навіть новачок. До того ж, приготування пирога не займе багато часу і не вимагає дорогих продуктів.
Класичну шарлотку готують з бісквітного тіста і яблук. Але, в даний час, існує безліч інших рецептів приготування цього чудового десерту. Багато випікають шарлотку з вишнями, абрикосами, сливами і т. д. Але, традиційно, для приготування цього пирога, все ж, використовуються яблука. Нижче ми докладно розглянемо найпопулярніші рецепти приготування класичної шарлотки.
Класична шарлотка з яблуками – самий простий рецепт
Список необхідних інгредієнтів:
- Яйця курячі – 3 шт. (якщо великі) – 4 шт. (якщо дрібні);
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Яблука – 3-4 шт;
- Розпушувач – 1,5 ч. л;
- Цукрова пудра – 2-3 ст. л;
- Ванілін, кориця – за бажанням.
Як приготувати класичну шарлотку з яблуками:
1. Курячі яйця з’єднайте з цукром і збиваємо міксером 4-5 хвилин.
2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо. Потім, невеликими порціями додаємо борошно до яєць і збиваємо на самій низькій швидкості до однорідного стану. При бажанні, можна додати ванілін або корицю.
3. Дно форми застеляємо пекарським папером і змащуємо дно і боки вершковим маслом. Яблука добре миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками.
4. Заливаємо нарізані яблука тестом і акуратно перемішуємо. Тісто має рівномірно розподілитися між шматочками яблук.
5. Лопаткою акуратно розрівнюємо поверхню майбутнього пирога.
6. Випікаємо шарлотку при 180 º близько 50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою (на ній не повинно залишитися сирого тіста). Виймаємо готовий пиріг з духовки, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Якщо верх пирога вже зарум’яниться, а на зубочистці ще залишається сире тісто, слід накрити пиріг фольгою і випікати ще близько 10-15 хвилин
Пишна шарлотка з яблуками – класичний рецепт
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Яйця курячі – 5 штук;
- Цукор – 1 склянка;
- Яблука – 4-5 шт;
- Розпушувач – 1,5 ч. л;
- Вершкове масло – 40 гр (для змазування форми).
Як приготувати пишну шарлотку з яблуками:
1. У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо з допомогою міксера близько 5-7 хвилин.
2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до збитим яйцям. Добре перемішуємо міксером до однорідності.
3. Яблука промиваємо, знімаємо шкірку і видаляємо серцевину. Потім, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в тісто, добре перемішуємо.
4. Форму застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин.
5. Готову шарлотку охолодити при кімнатній температурі і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
За бажанням, в тісто можна додати ванілін, корицю або цедру лимона
Шарлотка з яблуками на сметані
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Цукор – 1 склянка;
- Сметана 20% – 1 склянка;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Розпушувач – 1 пакетик;
- Яблука – 4-5 шт;
- Масло вершкове для змащування форми.
Як приготувати шарлотку з яблуками на сметані:
1. Вбиваємо яйця в глибоку миску і додаємо цукор. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Потім додаємо сметану і збиваємо ще 3-4 хвилини.
2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до яєчно-сметанною масою. Добре перемішуємо міксером до однорідності.
3. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо шматочками довільної форми. викладаємо в тісто і добре перемішуємо.
4. Форму застеляємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Випікаємо при 180 º 40-50 хвилин.
5. Даємо шарлотці охолонути при кімнатній температурі і, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Розпушувач можна замінити 1 ч. л. соди. Попередньо її необхідно погасити 1 ч. л. 9% столового оцту
Шарлотка з яблуками на кефірі
Список необхідних інгредієнтів:
- Кефір – 250 мл;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Цукор – 200 гр;
- Вершкове масло – 50 гр;
- Борошно пшеничне – 320 гр;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Сода – 0.5 ч. л;
- Яблука – 3 шт.
Як приготувати шарлотку з яблуками на кефірі:
1. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Вбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і ванілін. Збиваємо близько 5 хвилин.
3. Додаємо соду В кефір і залишаємо на 3-4 хвилини, кефір повинен почати пінитися.
4. Кефір вливаємо до збитим яйця і додаємо остигле розтоплене масло. Все добре перемішуємо.
5. Поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності.
6. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо невеликими шматочками, додаємо в тісто і добре перемішуємо.
7. Вливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 º 40-50 хвилин. Остиглий пиріг, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Щоб пиріг було легше дістати з форми, її потрібно змастити маслом, а потім трохи присипати борошном
Шарлотка з яблуками і сиром
Список необхідних інгредієнтів:
- Яйця курячі – 4 шт;
- Цукор – 1 склянка;
- Масло вершкове – 100 гр;
- Сир – 300 гр;
- Борошно пшеничне – 2 склянки;
- Розпушувач – 1 пакетик;
- Яблука – 3 шт;
- Цукрова пудра – за бажанням.
Як приготувати шарлотку з яблуками і сиром:
1. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Сир перетираємо через сито або перебиваємо блендером.
3. У глибоку миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо близько 5-7 хвилин, практично до білого кольору.
4. Додаємо до збитим яйця, сир і вершкове масло. Перемішуємо до однорідності.
5. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску. Добре перемішуємо до отримання однорідної маси без грудочок.
6. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і прибираємо серцевину. Нарізаємо яблука невеликими шматочками, додаємо в тісто і добре перемішуємо.
7. Форму змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Випікаємо при 180 º 40-50 хвилин. Остиглу шарлотку, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Яблука можна замінити персиками, абрикосами, сливою або вишнею
Шарлотка з яблуками в мультиварці відео-рецепт
Нижче буде представлений ще один варіант приготування цього чудового десерту, різниця лише в тому, що він буде випікатися в мультиварці. Обов’язково рекомендуємо подивитися.
Сподіваюся, Ви знайшли для себе підходящий рецепт і порадуєте своїх близьких смачною і ніжною шарлотка з яблуками! Приємного апетиту!