Привіт всім, дорогі кулінари, гурмани і любителі випічки. Сьогодні у нас така особлива частина східної кухні, що сподіваюся ніхто не залишиться осторонь. Будемо готувати самси в звичайному духовій шафі за простими домашніми рецептами. Але це не означає що вони будуть гірше ніж їх оригінали з тандира. Все вийти дуже соковитим, з хрусткою скоринкою тіста, ароматними шматочками м’яса з тонкими нотками прянощів і трав.
Для тих хто не знає що таке самса, це такого роду м’ясні пиріжки, які готують в тандирі, круглої печі з отвором верху. Отримало це блюдо поширення в основному у тюркських кочових народів. Якщо простежити еволюцію цього частування стане зрозуміло, чому воно поширене у багатьох народів, воно приголомшливо смачне і його легко приготувати навіть у себе вдома на кухні.
Суперечки про те, чия ж це національне блюдо не припиняються досі. У статті буде описано ті рецепти, які отримали своє поширення в колишніх республіках Союзу. Жоден з них не є в тій чи іншій мірі вихідним, хочу тільки сказати, що у багатьох господинь тонкощі приготування передаються в сім’ї споконвіку. Нам треба тільки взяти найкраще від кожного рецепту і реалізувати на практиці.
Спочатку у мене завжди виникало багато питань, яке м’ясо краще використовувати, а як бути з тестом, краще листове або дріжджове? Чи можна заморожувати самси з м’ясом? Як взагалі правильно зліпити форму і загортати самси трикутника, квадрата піраміди, щоб сік не витікав. При якій температурі все це запікати? На ці та інші питання у статті обов’язково є відповіді.
Самса з слойоного тіста з рубаним м’ясом
У самси варіантів начинок велика кількість, це не тільки м’ясо або птиця, а також великий вибір поєднань подрібнених відварених овочів і круп. Кожен народ додав щось від себе в цю класику. Але щоб приготувати відмінні самси (або ще кажуть самоси), починати треба з вивчення основи. Витоком всього є правильне тісто.
Тому в цьому рецепті, я вирішив змістити акцент саме на найкраще листкове тісто для самси. Повторіть, і у вас обов’язково вийде шикарне частування, воно вражає своїм смаком, шаруватість і хрусткостью. А докладний опис процесу допоможе розібратися у всіх тонкощах.
Інгредієнти для тіста:
- Тепле молоко — 400 мл;
- Куряче яйце — 1 штука;
- Сіль — 1 чайна ложка;
- Борошно пшеничне — 700-750 грам;
- Масло вершкове (мяке) — 100 грам;
Для м’ясної начинки:
- М’ясо (баранина, яловичина) — 0,5 кг;
- Цибуля — 0,5 кг;
- Сіль, перець, заїру, паприка (спеції) — за смаком
1. Замісити тісто на молоці це ціле задоволення, а результат перевершує всі очікування. Вам знадобитися обов’язково тепле молоко, для початку розчинний в ньому чайну ложку солі, а потім додамо збите яйце і гарненько перемішаємо.
2. Борошно потрібно просіяти два рази, вона насититься киснем і тісто стане пишнішим. Засипаємо в чашу для перемішування і замісимо на молоці. Коли всі злипнеться, можна перемістити тісто на робочу поверхню і м’яти його близько 5 хвилин.
3. Зробіть ось такий колобок, він повинен бути м’яким, але в міру пружною.
4. Покладіть його в чашу і накрийте серветкою або рушником. Дайте час на 15-20 хвилин, щоб тісто відпочило.
5. Коли тісто відпочине, розкачайте його на столі. Постарайтеся його сформувати не у вигляді кола, а прямокутника завтовшки 3-4 мм, Зверху шар змастіть тонким шаром снігу, що розтанув вершкового масла, краще всього використовувати силіконову пензлик.
6. Коли масло нанесено, тісто потрібно буде скласти. Для цього є наступна хитрість. Припасіть роликовий ніж для розрізання піци, з ним буде дуже зручно. Потрібно зробити паралельні надрізи, розділивши пласт на 4 частини, середини повинні залишитися цілими. Щоб полегшити собі завдання, використовуйте уяву і уявіть собі прямокутник з квадратів 3 на 4.
7. Ось ще одне зображення для наочності як потрібно правильно складати. Починаємо з одного боку, відрізані частини складаємо внапуск до центру, а центр потім загинаємо вгору.
8. Якщо якісь частини у вас вийшли більше або менше нічого страшного. Не потрібно соромитися натягувати тісто, точність теж не потрібно, тут головне, щоб утворився квадрат переплетених один на одного шарів.
9. Складена таким чином тісто треба відставити на 10-15 хвилин, накривши чим-небудь.
10. Через 15 хвилин, весь складений шматок (як є) розгортаємо в одну сторону, робимо доріжку. Знову змащуємо залишками вершкового масла і складаємо в плоский рулет.
11. Підбираємо плоску тарілку викладаємо рулет на нього, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години. Листкове тісто готове, його залишається тільки розкачати.
12. Час перерви витратьте на приготування начинки. У нас тут просте поєднання м’яса, цибулі і спецій. Приправи та спеції кладемо за смаком. М’ясо і цибулю у нас в рівній пропорції. Ми часто до м’яса додаємо дрібно нарізану або пропущену через м’ясорубку гарбуз.
13. Простоявши належний час в холодильнику, можна приступити до ліплення самси. Робити ми будемо не стандартні, а трохи менше. Розкачайте весь пласт прямокутної форми, наріжте на квадратики зі стороною 6 див.
14. Ложкою викладаємо начинку, з урахуванням щоб вона помістилася і можна було защипить краю.
15. Ті хто готував манти, знає що починається візерунок з з’єднання протилежних кінців. Також у нас ліпитися і самса. Всі кінці зводимо до центру, бік з’єднуємо між собою. Міцно притискаємо, щоб не залишилося отворів.
16. Самси можна викладати на деко з пекарської папером. Піч обов’язково повинна бути розігріта до необхідної температури.
17. Для того, щоб випічка вийшла красивою і червоною можна змастити поверхню збитим яйцем. Це якщо готуєте в духовці, а наші бабусі готуючи в тандирі, збрискували будь-які види випічки підсоленою водою. Робота з тандиром вимагала особливої уваги.
18. Можна також рівномірно посипати насінням кунжуту. Коли температура печі досягне 200°С градусів можна відправити на випікання 25-30 хвилин.
19. Ось такі красиві міні-самси виходять. Вони радують погляд, і при вигляді їх так і течуть слинки.
20. Подаємо на стіл у поєднанні з яким-небудь соусом, можливо салатом і чаєм.
Як бачите від правильно приготованого тесту залежить дуже багато. А листкове тісто хоч і вимагає затратити багато часу і сил, тим не менш має величезний плюс, його можна приготувати заздалегідь і зберігати замороженим в холодильнику. Так що процес готування можна розділити на 2 дні. Сьогодні зробили тісто, завтра можна ліпити і випікати чудові, яскраві і найголовніше смачні самси.
Найсмачніший рецепт приготування самси на кефірі
Ще відмінний варіант замішати тісто з використанням кефіру. Таке тісто можна зробити дуже швидко, не потрібно додаткового часу щоб воно расстоялось. А ліпити самси будемо у формі пірамідок, це як звичайні трикутні просто треба їх поставити вертикально. Господині з використанням цього рецепта отримають додаткову перевагу по часу. Все робиться легко і швидко
Інгредієнти:
- Кефір (йогурт) — 300 мл;
- Рослинне масло — 100 мл;
- Розтоплене вершкове масло — 150 грам;
- Сіль тісто — 1,5 чайної ложки;
- Борошно — 700 грам;
- Розпушувач — 10 г (1 пачка);
М’ясна начинка:
- М’ясний фарш — 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста — 0,5 кг;
- Сіль і перець за смаком;
- Приправи, трави, кумін (зіра) і т. д. — за смаком
1. Замішувати таке тісто дуже легко. Підготуємо основу, в кефір треба залити 100 грам рослинного масла без запаху і 150 грам розтопленого вершкового масла. Інтенсивно перемішати до однорідності маси і посолити.
2. У просіяне борошно додати розпушувач і перемішати, потім частинами ввести в суміш кефіру з маслами і замістити середнє за тугість тісто.
3. Коли тісто готове, накриємо його рушником, щоб воно не проветрилось. Тримати 10 хвилин при кімнатній температурі.
4. Поки тісто відстоюється приготуємо нехитру начинку. Найпростіший спосіб це змішати подрібнену цибулю в рівній пропорції з м’ясним фаршем, посолити і поперчити за смаком або ж додати потрібну вам кількість приправ або спецій для м’яса.
5. Наш колобок тесту треба розділити на невеликі кульки, з них треба розкачати кружки діаметром 12-15 см і товщиною пару мм. Можна готувати частинами, якщо відразу не викладаєте зліплені самси на деко, то накривайте їх чим-небудь, інакше скоринка може вийти сухою і твердою.
6. Як зліпити самса у вигляді пірамідок? Робиться дуже просто, на коло тесту викладається начинка, потім складається одна сторона, зверху інша. Початок дуже схоже на трикутну форму, тільки третю сторону потрібно скласти, щоб вийшло свого роду дно. Щоб третя сторона прилипла, можна натягнути її на зовнішню сторону, як на фото.
7. Переміщаємо готові пірамідки самси на деко. Тут все як у звичайних рецептах, змащуємо яєчним жовтком поверхню і за бажанням посипаємо кунжутним насінням.
8. Звичайна температура випікання коливається між 180-200°С градусів і займає 30-40 хвилин. Так як тісто на кефірі з маслом, температуру можна поставити на 220-240°С градусів. За розміром невеликі пірамідки і начинки фарш, а не нарізну м’ясо. Приготуватися воно швидше. Близько 20-25 хвилин достатньо. Але поглядайте, печі у всіх різні.
9. Через 25 хвилин самси з м’ясом і тесту на кефірі будуть готові до подачі на стіл. Вони такі красиві, дуже ароматні і апетитні.
Обов’язково беріть такий цікавий спосіб приготування тесту на кефірі для самси собі на замітку. Також незвично виглядає і сама форма пиріжків у вигляді пірамідок. Спосіб приготування тіста, завжди буде впливати на підсумковий смак страви.
Як приготувати самси в духовці покроковий рецепт
Ми вже переглянули кілька рецептів з варіантами тесту на кефірі або молоці. Тепер різноманітимо начинку. Готувати будемо з м’ясом і гарбузом. А щоб завдання вийшла ще цікавіше і привабливіше, самси отримає у нас зовнішній вигляд маленьких гарузиків. До речі діти такі гарбузики не тільки їдять із задоволенням, але й беруть активну участь у їх ліпленні.
Інгредієнти:
- 700 грам пшеничного борошна;
- 400 мл теплої води
- 0,5 столової ложки солі;
- 100 грам розтопленого масла;
- 400 грам фаршу;
- 400 грам гарбуза;
- 3-4 цибулини
- Сіль, перець або приправи за смаком
1. У теплій воді розведемо сіль і перельем в чашу для замішування.
2. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти середнім, не дуже тугим. Простий і швидкий спосіб прісного тіста. Ділимо на 2 рівним кулі і прибираємо постояти 10-15 хвилин.
3. Підготуємо начинку для майбутньої гарбузової самси. Гарбуз очистити від шкірки, нарізати м’ясну м’якоть дрібним кубиком, чим дрібніше, тим краще. Цибулю очистити і теж нашаткувати.
4. Всі з’єднуємо в чаші, додаємо приправи солі і перцю за смаком. Гарненько перемішуємо.
5. Беремо тісто, яке вже постояло близько чверті години, розкачуємо його тонким шаром. Нагріваємо На водяній бані і розтоплюємо масло або маргарин, на ваш розсуд, рівномірно наносимо по всій поверхні.
6. Починаючи з одного краю весь коло треба буде згорнути рулетиком, а потім загорнути як показано на фотографії. Накрити пакетом і прибрати на 5-10 хвилин у холодильник. З охолодженим тестом зручніше буде працювати.
7. Кожен рулет нарізаємо на дольки з довжиною 5-6 див Ставимо його як пеньок і натискаючи зверху формуємо коржик, далі її потрібно буде розкачати.
8. Прийшов той момент коли потрібно робити красиві гарбузики. Насправді все просто, знадобитися звичайна нитка або тонка мотузка, якою пов’язують з ковбасні рулети. На розкачані коло викладіть начинку, потім защепніть всі краї по колу, щоб вийшов шар. Тепер помістіть нитку по центру, зв’яжіть на протилежну сторону, поверніть на 90 градусів, а потім на 45. Коли закінчите зробіть простий вузлик з вушками, щоб його можна було легко розв’язати. Зайві нитки зріжте.
9. Наші гарбузики потрібно викласти на деко з пергаментом. А щоб вони вийшли гарні з жовтим відтінком потрібно їх зверху обов’язково змастити яєчним жовтком. Зробити хвостик допоможуть гвоздички. Відправляємо в духовку, вже нагріту до 200°С градусів на 40-45 хвилин. Час знадобитися більше, тому що форма кругла, а не плеската, так і начинки побільше.
10. По готовності виймаємо деко. Даємо трохи часу охолонути, а потім треба буде розв’язати вузлики і зняти нитки. Розламувати такі гарбузики дуже цікаво і зручно.
А весь сюрприз полягає у смакової гармонії м’яса і гарбуза. Гарбуз, продукт який відмінно вбирає в себе спеції, вона дуже корисна, самса з нею виходить багатшими, соковитіше, красивіше. Обов’язково спробуйте приготувати таку у себе на кухні. Рецепт нескладний і з ним впораються навіть початківці хазяєчки. Ваша рідні точно будуть задоволені результатом.
Самса з слойоного тіста з куркою (рецепт з фото)
Набридли рецепти пирогів у яких яловичина замінюється бараниною, а на зміну їй приходять поєднання різних овочів? Не біда. Навіть якщо болять плечі і опускаються руки, цей рецепт вам сподобатися. У нього безсумнівно є кілька плюсів. Перше, це саме просте тісто, вода, борошно та сіль. Простіше поєднання не знайти, а якщо у вас на кухні є обладнання типу тістоміса або комбайна, то готування перетворитися в задоволення. А начинка у нас теж відмінна, це курка, але не крила звичайно, обов’язково або стегна або грудинки. Вибір припав тому що готуватися швидко, без зайвого жиру.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 1 кг;
- Вода — 0,5 літра
- Сіль — 3 чайної ложки
- Маргарин — 300 грам;
Для начинки:
- Курячі стегенця — 1 кг;
- Цибуля — 0,5 кг;
- Сіль — 2 чайні ложки;
- Чорний перець — 2 чайні ложки
1. Почнемо з приготування тіста. Знадобитися зручна посуд для замішування, наллємо туди холодної води і розчинний в ній 3 чайні ложки солі. Потім поступово просіваючи борошно потрібно замісити тісто. Три компонента і нічого зайвого. Воно повинно вийти м’яким і не липнути до пальців. Після того готове тісто, скачайте його в колобок накрийте чим-небудь і дайте постояти півгодини.
2. Тепер треба розкачати тісто в один дуже тонкий пласт. Якщо у вас робоча поверхня не дозволяє працювати з таким об’ємом, розділіть колобок на кілька куль, і катайте їх по частинах. Є в наявності довга тонка качалка, це взагалі відмінно. Катати такий зручно, хоча потрібні певні навички.
3. Наступний крок перетворення звичайного тесту в листове. Потрібно розтопити маргарин, наприклад на водяній бані. Змастити всю поверхню і потім, починаючи з одного краю, скачати пласт в рулет. Дуже добре виходить коли тісто дійсно тонке. Рулет також можна злегка перекрутити, це потрібно щоб він потім не розкривався, вийти щось типу мотузки.
4. Щоб легше було потім працювати з таким тестом можна розділити на порційні частини і прибрати їх в морозильник на 30 хвилин приблизно. А самим в цей час зайнятися начинкою.
5. У будь-м’ясний фарш обов’язково додається цибуля. А самса без цибулі не буде досить соковитою. Дрібно наріжемо півкіло кубиком.
6. Куряче філе очищаємо від кісточок. Щодо шкурки вирішуйте самостійно. Можна зрізати і викинути, а можна нарізати разом з м’ясом. Тут кому як подобається. Ми знімаємо шкірку і нарізаємо м’ясо дрібним кубиком.
7. Тепер з’єднаємо курку з цибулею, додамо солі і чорного перцю. Все рівномірно перемішати і начинка для самси готова.
8. Трохи застигле тісто потрібно розділити на частини довжиною 5-6 див.
9. Кожен шматочок нарізаного тесту спочатку потрібно розчавити долонею долілиць, щоб вийшло така маленька коржик. Потім з нею буде зручно працювати. Розкачуємо невелике коло діаметром 15-16 см. Середину краще залишити трохи товстіший.
10. У центр кола викладаємо начинку, достатньо буде приблизно 1 столової ложки. Можна відразу сформувати трикутник, а потім загорнути кожну частину кола, накривши м’ясо. Якщо у вас не виходить заліпити краю можна змочити їх простою водою, або ж скласти внапуск побільше. Має вийти як на фото.
11. Візьмемо деко і выстелем пекарської папером. Самси завжди викладаються швом вниз. Зверху змастимо яйцем і посиплемо кунжутом. Випікається така самса при температурі до 200°З градусів (піч повинна бути вже розігрітій) протягом 30 хвилин.
12. З такої кількості продуктів виходить приблизно 30-35 трикутних самси. Зручно якщо у вас є 2 дека, і таку кількість можна відправити у піч одночасно. Виймаємо і викладаємо на тарілку, їсти обов’язково гарячими і з чаєм.
Щоб самса не «запотела», на дно чаші стелять бавовняний матеріал і загортають у нього. Так вони довше залишаються гарячими і м’якими. Скоринка виходить розсипчаста і хрустка. А начинка сподобатися тим, хто не любить інші види м’яса. Так що, приємного апетиту!
Самса з бараниною по-узбецьки на кісточці з бульйоном
Цей рецепт зараз за фактом вважається самим смачним і колоритним в Узбекистані. Справа тут не в якомусь особливому листковому тісті. Вся родзинка рецепту в тому, що всередині ця самса виходить з шикарним м’ясним бульйоном, який називають шурпа по-узбецьки, і шматочків м’яса з реберцем і помідорами. Коли вам вдасться приготувати таку будинку, рецепт будуть питати все, а за столом його зметуть моментально. Настільки це смачно.
Я розповім докладно все що знаю про таку самса. Слідуючи рекомендаціям у вас вийде приготувати його самостійно, потрібно лише трохи терпіння і бажання. Тісто у нас буде звичайне на топленому маслі, а ось м’ясна начинка буде маринована з великою кількістю спецій і трав. Вийде дуже смачно.
Інгредієнти:
- Баранина (задня частина ноги) — 800 грам;
- Баранячі реберця — 10-12 штук (довжиною не більше 5 см);
- Приправа до м’яса — 1 столова ложка;
- Зіра — 0,5 столової ложки
- Коріандр — 1 столова ложка;
- Сіль за смаком;
- Цибуля ріпчаста — 400 грам;
- Помідор — 1 штука
Для тіста:
- Тепла Вода — 350 мл;
- Сіль — 0,5 столової ложки;
- Борошно — 700 грам;
- Вершкове топлене масло — 80 грам;
Для прикраси:
- Куряче яйце — 1 штука;
- Кунжут — 1-2 столові ложки
1. Почнемо приготування з нарізки м’яса. Бажано вибрати шматок з достатньою кількістю жиру, якщо буде тільки м’якоть можна додати жиру від курдюка. Нарізати потрібно рівномірними кубиками розміром близько 1 див.
2. Реберця для сюрпризу всередину. Потрібно щоб їх розмір не був дуже великим, наприклад 5 см, також обов’язково потрібно їх добре промити, тому що при рубці можуть бути дрібні осколки кістки, від них треба обов’язково позбутися.
3. Беремо відповідну чашу, всередину складаємо нарізані кубиком шматочки баранячого м’яса, додаємо реберця. Зараз ми все це замаринуем за допомогою солі і прянощів. Найпростіший спосіб використовувати готову приправу для м’яса, трохи ще трохи підсолити і додати зіри з коріандром. Приправи попередньо ми перетираємо в руках, щоб вони віддали більше аромату. Тепер чашу накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3 години мінімум. Краще якщо взагалі прибрати на ніч у холодильник і готувати на наступний день.
4. Коли м’ясо добре замаринується можна вже приступати до замішування тіста. Робити будемо звичайне тісто без дріжджів, на підсоленій воді з топленим (вершковим) маслом. Кількість описано вище в рецепті, але можливо кількість борошна знадобитися іншого, залежить від якості, регулюйте за відчуттями. Повинно вийти пружне тісто. Воду кімнатної температури в ньому розводимо ложку солі, висипаємо частину борошна і підливаємо розтопленого масла починаємо замішувати.
5. Коли ви замісили тісто сформуємо колобок, його потрібно накрити рушником без ворсу або плівкою і прибрати відпочити на 15 хвилин, потім потрібно буде його обов’язково розім’яти ще раз.
6. Поки тісто відпочиває, можна як раз приділити увагу маринованному м’яса. Як ви напевно звернули увагу цибуля не додали відразу (адже це не шашлик). Властивий аромат приправ і спецій ця комбінація б зіпсувала. Найкраще додавати цибулю вже пізніше, безпосередньо перед начинкою самси. Лука візьміть в половину від кількості скільки брали баранини, у нас виходить 4-5 цибулин (400 грам). Всі шаткуємо спочатку півкільцями, потім довільно подрібнюємо.
7. Для додавання лука потрібно використовувати тару в якій буде легше перемішувати. Відразу з маринування потрібно перемішати і вибрати всі шматочки з реберцями і покласти в окрему тарілку (це потрібно для того, щоб потім вручну розмістити кісточку, в кожну окрему самсу).
8. Додаємо до баранині цибулю і все ретельно перемішуємо. Щоб начинка не вийшла занадто сухий з-за солі і приправ наллємо близько 100 мл води. У такому рецепті це вітається бо, начинка стане соковитіше і всередині печі буде готуватися швидше за рахунок пари.
9. Переходимо до тесту, великий колобок розділимо на 12 маленьких шматочків і скачаємо кульки поменше. Можна прибрати їх в сторону і накрити рушником або серветкою, щоб не обвітрилися.
10. На робочій поверхні кожен кульку потрібно буде розкачати в корж, діаметр приблизно 17-18 см, а товщина шару близько 3 мм. Краще формувати кожну самсу окремо.
11. Для того, щоб вийшло красиво і акуратно вам знадобитися чаша на подобу піали, але трохи побільше, щоб у неї було округле дно. Дно застеляємо пластом тесту, а потім починаємо викладати начинку. Спочатку ложечку нарізаного м’яса, потім кілька тонких часточок помідора і зверху реберце (тому треба було їх заздалегідь розрахувати). І щоб кісточка не випирала, ще одна ложка м’яса зверху.
12. Тепер круговими рухами треба зліпити краю самси, робиться це пальцями, поступово зменшуючи отвір і в підсумку залепливая його повністю.
13. Горловина самси буде у нас одночасно дном, тому потрібно простежити за тим, щоб все було заліплено дуже щільно. Тут знадобитися невелика вправність, але якщо тісто добре постояло, ви зможете легко надати потрібну форму.
14. Тепер переверніть піалу, готова самса опиниться у вас на руці. Її можна викладати на деко для запікання.
15. Дно дека потрібно застелити папером для запікання. Саму самси викласти і змастити зверху яєчним жовтком, можна також посипати її простим або обсмаженою кунжутним насінням.
16. Відправляємо цю красу в розігріту до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
17. Виймаємо нашу вже готову самса і на святковій тарілці подаємо до столу.
18. Але є ще нюанс, як правильно таку красу з’їсти. Бажано кожному роздати по окремій тарілці і ложці. Перевертаємо догори дном і розрізаємо «кришечку».
19. Дуже мінливе вміст, суміш ароматів м’яса і трав. Дуже багато бульйону, який запечатаний в свого роду пирозі.
Спробуйте цей рецепт. Пальчики оближете. Він отримуєте звичайно затратним але дивовижно смачним.
Як приготувати самси в домашніх умовах (відео)
Для вашої зручності, дорогі кулінари. Є відмінне відео з канал ютуб від Позитивної кухні. Автор ролика докладно розповідає і показує як готує класичні самси з баранини, від підготовки тіста, нарізки тіста до випікання. Пиріжки приготовані за таким рецептом нікого не залишать байдужим.
Ну, любителі солодощів. Сподіваюся на сьогодні у мене вийшло подати відмінну ідею для готування. Як бачите приготувати самси в домашніх умовах досить таки легко. Ми робили їх квадратними, трикутними, круглими, пірамідальними. Форму можна надати будь-яку. А що ж сказати про начинках? Там велике поле для експериментів, баранина, яловичина або курятина. Можна брати чистий або змішаний фарш, робити з нарізної м’яса, або ж готувати з бульйоном. А ви додайте до цього набір овочів! Виходить таке багатство смаків, на словах не передати.
Сподіваюся, що стаття допомогла вам визначитися зі способом готування і доглянути свій майбутній улюблений рецепт. Дуже сподіваюся на це. Якщо вам сподобалося обов’язково діліться статтею в соціальних мережах та залишайте свої коментарі. Буду дуже радий вашу думку.
На сьогодні у мене все. Бажаю вам всього найкращого і удачі.