Є незвичайні і рідкісні рецепти заготівлі томатів на зиму. Наприклад, помідори в соку смородини або яблучному соку. Такі рецепти добре робити, коли у вашому погребі вже стоять мариновані помідори в банках.
Людина завжди шукає новий рецепт заготівлі з пікантним смаком. Щоб з радістю здивувати гостей за столом. Не дарма кажуть: запасливий людина краще багатого. Тому, якщо, набрали чинності самі помідори в банку просяться, то зробіть їх по щедрому красиво.
Виявляється, перші завезені в Європу з Південної Америки помідори мали дрібні плоди жовтуватого кольору. Вони були немов золоті та їх називали «томатль». У нас їх стали називати «томат». А в Європі їх ще довго називали «золоте яблуко».
Помідори в соку червоної смородини на зиму
Необхідні продукти:
- Помідори — 2 кг
- Вода — 1 літр
- Сік червоної смородини — 300 мл
- Гвоздика — 2 шт.
- Чорний перець горошком — 5 шт.
- Цукор — 200 г
- Сіль — 50 г
Спосіб приготування:
1. Помідори вимийте. Проткніть зубочисткою з боку плодоніжки.
2. Щільно укладіть томати в підготовлені скляні банки.
3. Приготуйте заливку. Для цього розчиніть у воді цукор і сіль. У розчин додайте сік червоної смородини і доведіть все до кипіння.
4. Приготовленою заливкою три рази заливайте томати в банках.
5. Зробіть пастеризацію заготовки. Витримайте в киплячій воді літрові банки — 15 хвилин, трилітрові банки — 25-30 хвилин.
6. Потім відразу ж загорніть кришками.