Тепер зробити маршмеллоу в домашніх умовах зможе кожен. Рецепт простіше нікуди, можна сказати, що він основа для приготування всіх інших видів зефіру і мастики для тортів. Потрібно мати необхідний мінімум якісних інгредієнтів і терпіння. А навчитися з докладним рецептом з фото буде легко навіть недосвідченим господаркам.
Можливо хтось запитає, навіщо возитися з приготуванням, коли полиці магазину завалені вже готовими зефирами на будь-який смак. Тут думки розділяються. Приготувати дійсно свій маршмеллоу, без жодних смакових і фарбувальних добавок і ароматизаторів. Чим не краса. І потім цей спосіб дуже сильно прислужитися кондитерам, які часто прикрашають спечені тістечка використовуючи маршмеллоу. Величезна кількість рецептів кави та какао напоїв з використанням такого зефіру.
Вдалий маршмеллоу залежить від желатину, намагайтеся використовувати тільки хорошого якості
Повітряний маршмеллоу вийти шляхом збивання суміші цукрового сиропу з желатином. Склад готуватися окремо, а потім з’єднується разом. Тому в рецепті кількість води буде вказано для цукру і желатину окремо і докладний процес готування.
Інгредієнти:
- Цукор — 350 грам;
- Вода — 150 мл;
- Лимонний сік — 2 столові ложки
- Желатин — 15 грам;
- Вода для желатину — 100 мл;
1. Для початку зробимо собі трохи зручності в роботі. Заздалегідь підготуємо форму в яку будемо заливати збитий зефір. Підходящу посуд вистилаємо харчовою плівкою, з запасом, щоб потім склавши, можна було накрити зверху. Плівку треба буде змастити тонким шаром рослинного масла, воно не дасть маршмеллоу прилипнути.
2. Всі інгредієнти однієї температури. Кількість краще відміряти і підготувати, щоб складові були під рукою. Змішуємо наступним чином: 15 грам желатину і 100 мл води (якщо на упакуванні є інструкція, ознайомтеся з нею, пропорції можуть змінюватися)
3. У сковороду висипаємо цукровий пісок 350 грам, заливаємо 150 мл води і 2 столові ложки лимонного соку (краще брати готовий, його концентрація завжди постійна, свіжовичавлений може бути більш або менш кислим).
4. Обидві сковороди ставимо на газ. Розчинений желатин треба тільки розігріти, щоб він добре розчинився і почав густіти. Коли буде схоже на кисіль знімаємо з вогню. Сковорода з цукром розігрівається до його повного розчинення і закипання. Ні в якому разі не випускайте її з поля зору, стежте за нею уважно постійно помішуючи.
5. Тепер починається не швидкий процес збивання. Спочатку в посуд переливаємо розчинений желатин. Починаємо збивати на повільній швидкості, а потім переходячи на більш високу. Основа для маршмеллоу повинна взяти на себе якомога більше повітря.
6. Якщо цукор з лимонним соком розчинився і дійшов до кипіння, його можна невеликими порціями вливати в желатин. Продовжуємо збивати, маса буде поступово збільшуватися в об’ємі і змінювати колір на білий.
7. Ось приблизно на цьому етапі вже видно, що у нас маса по консистенції більше схожа на звичний нам зефір. Підніміть міксер вище, піна не повинна капати з віночків. Така густа, красива і приємно пахне.
8. Перелити у форму. Як добре що ми подбали про неї заздалегідь. Завдяки рослинному маслу вона не прилипне, використовуйте силіконову лопатку, щоб розподілити маршмеллоу рівномірно.
9. Тепер щоб не утворилася суха скоринка, накриваємо харчовою плівкою. Треба дати час маршмеллоу охолонути, зміцнити свою форму. Можна прибрати в холодильник на нижню полицю.
10. Годинку інший і зефір можна виймати. Готовність перевіряємо пальцем, повинна бути пружна маса, яка при натисканні відновлює свою форму. Знайдіть відповідну поверхню, дошку або тарілку, посипте цукровою пудрою, щоб зефір не прилипав. Переверніть форму і вийміть вміст, потім приберіть харчову плівку.
11. Тепер потрібно цю справу розрізати. Гострий ніж тут допоможе, але не сильно. Зверху обов’язково посипаємо цукровою пудрою. Принцип нарізання торту пам’ятаєте? Щоб бісквіт не прилипав лезо ножа змочують водою. Тут замість води використовувати пудру.
12. Коли всі нарізали на шматочки потрібного розміру, краю потрібно обваляти в пудрі, щоб вони не втратили форму і не прилипли один до одного. Потім акуратно перекладаємо на посуд для солодощів і подаємо на стіл. Зберігати можна в холодильнику (без вологи), упаковувати в герметичний контейнер, а ще краще у звичайній паперовій коробці. Такий зефір не тане, і не псується.
Ось і все, відмінний десерт до чаю для дітей, гостей, так і всіх любителів солодкого готовий. Цей рецепт не претендує на звання кращого в своїй категорії, тому що є різні інші з фруктовими добавками, підсилювачами смаку та ароматизаторами. Рецептів подібних до цього дуже багато. Я знаю одне, це найпростіший рецепт який можна використовувати в домашніх умовах. І якщо слідувати рекомендаціям, він завжди виходить у будь-якого з першого разу.
Сподіваюся, що вам сподобалося, і ви обов’язково порадуєте себе і своїх близьких маршмеллоу, який приготуєте власними руками. Як це зробити ви вже знаєте. Обов’язково відпишіться про свої успіхи в коментарях, мені буде дуже приємно. Кому сподобалася стаття, поділитеся нею в соціальних мережах. Кнопочки нижче під статтею. Вам не важко, а проекту корисно.
Ну ось ніби і все на сьогодні. Спасибі всім за те, що дочитали, удачі і всього найкращого! Поки, поки!