Ну дуже смачні мариновані помідори в банки на зиму ми сьогодні навчимося готувати. Я покажу рецепт саме на 1 літр, щоб ви могли спочатку зробити на пробу. Ну а якщо сподобається, то збільшите об’єм на 2-х або 3-л банку. І до речі, фішка — спосіб приготування без стерилізації. Все просто як двічі два. Запевняю, що і смак у цієї закуски — дуже класний. Ви залишитеся задоволені! Солодкі томати люблять більшість з нас, саме такі вони і виходять. А маринад, ммм… фантастичний, що можна пити просто так.

Я постаралася зробити цей пост з докладним описом, щоб не виникло ніяких питань, але якщо вони все ж таки виникають, то пишіть внизу у графі коментарів. Буду радо відповідати.

Ну а поки, я пропоную відразу ж подивитися на це фото і облизнутися. Виглядають такі красунчики досить апетитно, відразу хочеться їх скуштувати. Але для початку треба їх розподілити по банках. А для цього потрібно знати правильні пропорції цукру, солі та інших інгредієнтів. Скільки чого класти ви неодмінно скоро дізнаєтеся.

Що ж, консервуйте помідори різними способами. На моєму сайті вже була подібна стаття, і є ще безліч інших нотаток, тому беріть і інші рецепти до уваги. Адже крім помідорів можна ще зробити закуски з огірків, кабачків або баклажанів.

Мариновані помідори на зиму в банках

Як я вже сказала, пропоную розглянути досить простий і в той же час один з моїх улюблених рецептів маринування помідор на зиму. Томати виходять пальчики оближеш!

Особливість заготовки: спеції в банку зовсім ніякі не кладуть, ємність заливається тільки солодким маринадом.

Інгредієнти:

на 1 літр води необхідно:

  • сіль крупного помелу — 5 ч. л
  • цукровий пісок — 5 ст. л
  • оцет 9% — 3 ст. л
  • чорний запашний перець горошком — 9 шт.

Якщо робите на 3 літрову банку, то знадобиться на 1,5 л води (маринаду):

  • сіль — 7 ч. л
  • цукровий пісок — 7 ст. л
  • оцет 9% — 4 ст. л
  • перець горошком запашний — 10 шт.

Крок 1.

Всі стиглі томати гарненько помийте в прохолодній воді. М’яті і м’які овочі не беріть для консервування, вони не підійдуть. Використовуйте тільки тверді плоди.

Цікаве:  Рецепт торта «Наполеон» з кремом зі сметани, кисломолочного сиру

Отже, перемойте і видаліть плодоніжки, якщо вони раптом залишилися. Замочіть помідори в прохолодній воді в тазику на півгодини.

Банки і кришки заздалегідь стерилізуйте, це дуже важливий момент, не нехтуйте ним!

Крок 2.

Викладіть томати у стерильну ємність, але якщо ваші овочі мають товсту шкірку, то необхідно навколо плодоніжки проткнути по колу плід зубочисткою.

Секрет! Це необхідно для кращої маринации, а також швидкості. І до речі, можна поступити інакше, зробити хрест навхрест на плодоніжці ножем.

Крок 3.

Наповніть банку помідорами, щоб заповнилися всі порожнечі, будь ласка використовуйте плоди різних розмірів. Як тільки скляна тара буде заповнена вщерть, перейдіть до наступного кроку.

Крок 4.

Воду закип’ятити в каструлі і за допомогою ополоники залийте акуратно заготовку. Далі прикрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин. Потім злийте воду через спеціальну кришку з отворами назад в каструлю в раковину. Більше ця вода нам не знадобиться.

Крок 5.

Тепер необхідно зайнятися маринадом, для цього в каструлю покладіть за списком цукор і сіль без гірки.

Крок 6.

Увімкніть плиту і як тільки рідина почне закипати влийте в неї 9 процентний оцет, перемішайте. Додайте перець горошком і прокип’ятіть після активного закипання 30 секунд або 1 хвилину.

Крок 7.

Гарячим маринадом залийте банку з помідорами, робіть це поступово, щоб не лопнула банку, тобто використовуйте ополоник. Як тільки банку повністю заллєте, відразу ж закрийте кришкою. Можна використовувати спеціальну кришку для закачування, але тоді доведеться використовувати закаточну машинку або спеціальні кришки-завертки.

Крок.8

Банку переверніть іншою стороною, перевірте щоб вона була герметично упакована, тобто була сухою у шийки. Прикрийте рушником або ковдрою. А через 2-4 години перемістіть їх в прохолодне місце на зберігання, наприклад у погріб.

Ну ось і все, дивовижні консервовані помідори на зиму готові! Їжте із задоволенням і радуйте всіх своїх домочадців цієї нереальною смакотою. Пробуйте і не втрачайте цей рецепт ні в якому разі. Додавайте замітку собі в закладки і діліться нею в соціальних мережах.