Кабачкова ікра з майонезом — найсмачніша заготівля на зиму. 🙂 Її заготовляють багато господинь, незважаючи на трудомісткість приготування. Адже це дуже смачна страва подобається майже всім, і з’їдають його швидше всіх інших консервів. Класичний рецепт ікри з кабачків, смак якої знайомий багатьом з дитинства, був доопрацьований і виникло безліч цікавих і смачних варіантів її приготування. 🙂 …
В результаті з’явилися такі кулінарні шедеври з кабачків, як рецепт «пальчики оближеш», ікра з майонезом, також господині навчилися робити закуску, схожу на магазинну, придумали, як простіше її приготувати в мультиварці. Але який би рецепт не був обраний, технологія приготування ікри з кабачків в домашніх умовах буде в чомусь схожою. А різноманітні варіанти з томатною пастою і майонезом привнесуть в повсякденний раціон свіжі і ароматні смакові нотки.
Для кабачкової ікри бажано використовувати домашній майонез , тоді ми отримаємо не тільки смачне, але і корисне блюдо. Кабачки чудово поєднуються з молодою морквою, ароматним часником і цибулею. Томатна паста чи помідори гармонійно вписуються в загальну композицію, тонко відтіняють смак овочів, надаючи страві легку кислинку і вносячи пікантну нотку. Розглянемо кращі рецепти, які можна заготовити на зиму.
Перш ніж приступати до приготування ікри з кабачків, бажано ознайомитися з загальними рекомендаціями:
- Смачні консерви виходять як із зрілих, так і з молодих кабачків. У зрілих – більш виражений смак, а з молодих виходить більш ніжна ікра.
- До складу кабачкової ікри обов’язково повинні входити такі інгредієнти, як морква та томати, які часто замінюють томатною пастою. Без них страва не буде мати звичного для нас апетитного рудого кольору.
- Щоб ікра не була водянистою, з кабачків можна видалити зайвий сік. Для цього: нарізані кабачки трохи солять, масу розмішують, через чверть години виділився сік віджимають.
- Продукти подрібнюють до або після теплової обробки. Якщо їх просто проварити до розм’якшення, кабачкова ікра не буде досить смачною.
- Кабачкова ікра з майонезом на зиму може готується на плиті або в мультиварці. Останній спосіб значно спрощує процес, А ось при варінні ікри на плиті помішувати її доведеться постійно, особливо ближче до кінця, коли маса загусне.
- Варити ікру з кабачків найкраще у великій каструлі з запасом обсягу, так як під час готування вона може сильно «стріляти».
- Для заготівлі кабачки беремо у великих кількостях, тому що вони сильно увариваются – так, з 3 кг овочів у нас вийде приблизно п’ять банок об’ємом 0,5 л.
Всім шанувальникам кабачкової ікри слід обов’язково приготувати цю закуску з майонезом – нас порадує її ніжна кремова консистенція. Ікра з кабачків з майонезом на зиму готується практично так само, як класична, з тією лише різницею, що в кінці в неї додається додатковий інгредієнт. Отже, запрошуємо любителів експериментувати!
Ікра кабачкова на зиму з майонезом – рецепт з покроковими фото
Кабачкова ікра з майонезом – найсмачніша заготовка. 🙂 Період збору врожаю кабачків – відмінний привід заготовити на зиму улюблену багатьма ікру з кабачків. У холодну пору року ця апетитна закуска розходиться просто на ура, а приготовлена своїми руками – і поготів, адже в ній тільки найсвіжіші овочі і улюблені спеції. Обов’язково заготовимо її на зиму!
Консерви виходять ніжними та смачними з молодих кабачків довжиною до 20 див Їх навіть не треба очищати – досить добре вимити, зрізати плодоніжку і носик. З кабачків старші ікра виходить з більш вираженим смаком. Їх обов’язково потрібно очистити, розрізати, ложкою видалити насіння.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3,5 кг
- Морква – 800 г
- Цибуля – 800 г
- Сіль – 30 г
- Цукор – 2-3 ст. л
- Паприка – 1,5 ст. л
- Оцет 9 % – 2 ст. л
- Перець чорний мелений (за бажанням)- 1/2 ч. л
- Перець червоний мелений (за бажанням) – 1/2 ч. л
- Томатна паста 300 г
- Майонез – 2-3 ст. л
- Масло рослинне – 200 г
Як приготувати найсмачнішу ікру з кабачків з майонезом:
У класичному варіанті ікри кабачки зазвичай доповнюють цибулю, моркву, помідори або томатна паста, а також спеції, в нашому рецепті додамо майонез.
Крок 1. Нарізаємо цибулю.
Крок 2. І обсмажуємо його на сковорооде хвилин 5-10.
Крок 3. Подрібнюємо моркву соломкою.
Крок 4. Пасеруємо її на сковороді до м’якості хвилин 10-15.
Крок 5. Нарізаємо кубиками кабачки і викладаємо їх у каструлю. Якщо кабачки немолоді, можна очистити шкірку і видалити насіння.
Крок 6. Інші овочі викладаємо в каструлю.
Різна комбінація овочів дозволить надати ікрі неповторний смак, це ж стосується майонезу.
Крок 7. Додаємо воду, накриваємо нещільно кришкою і тушкуємо близько години, помішуючи, щоб суміш не підгоріла.
Овочі, потрібні для приготування ікри, можна подрібнювати різними способами – прокрутити через м’ясорубку, шаткувати з допомогою блендера, дрібно нарізати або натирати на тертці.
Крок 8. В кінці варіння додаємо томатну пасту, майонез і улюблені приправи.
Томатна паста не тільки надає страві апетитний помаранчевий колір, але і виступає в ролі згущувача.
Крок 9. Готову суміш подрібнюємо заглибним блендером.
Крок 10. Овочі повинні мати однорідну консистенцію. Пробуємо на смак і при необхідності, додаємо сіль або цукор.
Крок 11. Додаємо оцет і ставимо каструлю на вогонь.
Щоб кабачкову ікру можна було намазати на хліб, її краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини. Не забуваємо, що час приготування в рецептах є приблизними, тому слід орієнтуватися саме на консистенцію ікри.
Крок 12. Після закипання вимикаємо вогонь.
Крок 13. Киплячу кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках і закатуємо ключем для консервації.
Крок 14. Перевертаємо баночки і вкриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо так до охолодження (на ніч).
Наша смачна кабачкова ікра готова. Баночки прибираємо в холодне темне місце. І обов’язково залишаємо вкуснейше страву на пробу, щоб відразу є! 🙂
Приємного апетиту!
Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою
Найсмачніший рецепт кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою – той, який подобається нашим мешканцям. Заготовки на зиму можуть мати будь-яку влаштовує нас консистенцію, але все ж кабачкова ікра з майонезом не повинна бути занадто рідкою. Щоб її можна було намазати на хліб, кабачкову ікру краще уварювати до повного випаровування зайвої рідини.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 5 зубчиків
- Майонез – 250 г
- Томатна паста – 250 г
- Цукор – 2 ст. л (за смаком)
- Сіль – 1 ст. л (за смаком)
- Рослинне масло – 100 г
- Оцет 9 % – 2 ст. л
Як приготувати смачну кабачкову ікру:
1. Якщо кабачки зрілі, то очищаємо їх від шкірки і прибираємо зерна. Молоді овочі відразу нарізаємо шматочками.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо, моєму і крупно нарізаємо.
3. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці.
4. Додаємо олію, томатну пасту і майонез.
Що стосується майонезу, то так, це продукт не самий корисний і дуже калорійний, але якщо використовувати домашній, то можна уплітати готову кабачкову ікру ложками і не турбуватися ні про що. 🙂
5. Тушкуємо на повільному вогні 1 годину. При варінні суміш помішуємо, щоб вона не пригоріла.
6. Далі додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 30. Готову киплячу ікру викладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх стерилізованими кришками.
Чим довше тушкуємо овочі, тим гущі виходить ікра.
Наша кабачкова ікра готова!
Приємного апетиту!
Рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом і морквою
Кабачкова ікра з майонезом і морквою – дуже смачна і корисна заготівля на зиму. 🙂 Таке блюдо виходить ніжним і красивого оранжевого кольору.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 3 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 4 ч. л. (за смаком)
- Чорний перець – щіпка
- Гострий червоний перець – щіпка (за бажанням)
- Томатна паста – 3 ст. л з гіркою
- Майонез – 3 ст. л
- Оцет – 2 ст. л
Приготування:
1. Нарізаємо кубиками кабачки.
2. І обсмажуємо 20-30 хвилин на рослинній олії.
3. Подрібнюємо цибулю.
4. Пасеруємо цибулю на розпеченій сковороді з рослинною олією до прозорості, хвилин 10-15.
5. Подрібнюємо На тертці моркву.
6. Так само пасеруем на сковороді моркву близько 20 хвилин, до м’якості. Можна додати трохи води.
7. Подрібнюємо моркву на м’ясорубці, на дрібній решітці.
8. Також перекручуємо цибулю і кабачки.
9. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, суміш подрібнюємо блендером.
10. Каструлю ставимо на вогонь, щоб маса не підгоріла, можна скористатися розсікачем. Варимо 15-20 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатну пасту, майонез, спеції і тушкуємо ще 20 хвилин. В кінці приготування додаємо оцет і кип’ятимо ще пару хвилин.
11. Кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках, накриваємо стерилізованими кришками і закриваємо на зиму закаточним ключем.
У нас вийшло 3,5 літра кабачкової смачної ікри.
Така заготівля підійде і на кожен день і навіть на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Сама смачна ікра з кабачків з майонезом і томатом
Розглянемо цікавий рецепт найсмачнішої ікри, приготовленої з майонезом і томатом. Її можна їсти відразу або заготовити на зиму.
Якщо ви використовуєте помідори, у них потрібно обов’язково видалити шкірку і насіння, при цьому таку ікру доведеться довго уварювати, так як томати зроблять блюдо водянистим.
Інгредієнти:
- Кабачки очищені від насіння і шкірки ( або молоденькі) – 2,5 кг
- Цибуля – 800 г
- Морква – 800 г
- Сіль – 1 ст. л
- Цукор – 1-2 ст. л
- Мелений чорний перець – 1/3 ч. л
- Мелений червоний перець гострий – 1/3 ч. л (за смаком)
- Помідори – 3-4 шт (або томатна паста 2 ст. л)
- Майонез – 2 ст. л
- Оцет 9 % – 2 ст. л (або 3 ст. л 6% яблучного, або 2/3 ч. л 70% есенції)
Як приготувати смачну кабачкову ікру:
1. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо великими шматочками, викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Запікаємо 40-50 хвилин на середньому вогні, зрідка помішуючи.
Різницю в смаку ікри можна відчути і при різній термічній обробці овочів – він буде залежати від того, обжарите ви овочі, тушкуйте їх або запечете в духовці.
2. Кабачки також очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, у молоденьких овочів шкірку і насіння можна не прибирати. Нарізаємо кабачки великими брусочками і викладаємо на деко. Запікаємо овочі близько 1 години на невеликому вогні.
При бажанні, всі овочі можна запікати в рукаві одночасно.
3. Готові моркву і цибулю красиво зарумяниваются і приємно пахнуть.
4. Також апетитно виглядають запечені кабачки.
5. Подрібнюємо готові овочі будь-яким зручним способом.
6. Овочеву суміш викладаємо в каструлю.
7. Помідори надрізаємо хрест-навхрест, ошпарюємо окропом на 5 хвилин, далі заливаємо холодною водою і видаляємо шкірку ( як зазвичай). Також помідори подрібнюємо, так як нам зручно – блендором або за допомогою м’ясорубки.
8. Додаємо в каструлю помідори й тушкуємо 15 – 20 хвилин, щоб суміш не підгоріла, можна додати трохи води.
9. Потім додаємо спеції, майонез і пробуємо на смак, в гарячому вигляді він буде більш вираженим. Враховуємо це, адже ми будемо їсти кабачкову ікру в холодному вигляді. Тушкуємо ще хвилин 15.
10. Якщо ми готуємо ікру на зиму, то за кілька хвилин до закінчення варіння додаємо оцет.
11. Готову кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим баночках.
12. Накриваємо стерильними кришками і закатуємо на зиму.
Баночки перевертаємо і вкриваємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження.
Ікра вийшла дуже смачною і ароматною. Зберігаємо в темному і прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Ікра кабачкова на зиму з майонезом і томатною пастою і часником на зиму
Кабачкова ікра на зиму з майонезом, томатною пастою і часником – смачна заготівля на зиму, це просто палочка-виручалочка.
Така кабачкова ікра виходить дивовижно смачною!
Приємного апетиту!
Кабачкова на зиму з майонезом і томатною пастою і смаженою цибулею
Для зручності подрібнювати кабачки будемо через м’ясорубку, а варити в мультиварці! Це дуже зручно і просто.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 2 великі
- Часник – кілька зубчиків (за смаком)
- Цибуля – 500 г
- Рослинна олія – 150 мл
- Томатна паста – 200 гр
- Червоний мелений перець – 1 ч. л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л
- Сіль кам’яна (кухонна) – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 1,5 ст. ложки
Як приготувати смачну ікру з кабачків з майонезом:
1. Подрібнюємо цибулю.
2. Так само нарізаємо моркву і кабачки. Перекручуємо їх на м’ясорубці.
3. Обсмажуємо на олії цибулю.
4. Наші подрібнені овочі тущим в мультиварці протягом 1 години.
5. Стерилізуємо банки і кришки.
6. Наша овочева суміш готова.
7. Додаємо томатну пасту, майонез і спеції, тушкуємо ще хвилин 10. При бажанні, для додання однорідності овочеву суміш можна подрібнити блендером. Пробуємо на смак.
8. Готову ікру розливаємо по банках.
9. Накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо на зиму. Перевертаємо, вкриваємо теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
Наша кабачкова ікра готова!
Приємного апетиту!
Ікра з кабачків на зиму з майонезом і помідорами
У цьому рецепті замість томатної пасти використовуємо помідори. Майонез виконує роль консерванту і трохи пом’якшить кислоту томатів. Таку кабачкову ікру можна використовувати для приготування бутербродів, намазати її на скибочки чорного хліба або свіжого хрусткого багета.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Помідори – 250 гр
- Червоний болгарський перець – 300 гр
- Морква – 200 гр
- Цибуля – 150 гр
- Часник – 3 зубчики
- Цукор – 1 стіл.ложка
- Сіль – 2 чайн.ложки
- Оцет 9 % – 1 стіл.ложка
- Майонез – 2-3 ст. л
- Олія соняшникова 100 мл
- Чорний мелений перець – за смаком
Готуємо дуже смачну ікру з кабачків:
1. Помідори надрізаємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Зливаємо гарячу воду і обполіскуємо холодною.
2. У помідорів знімаємо шкірку (вона легко знімається) і плодоніжку.
3. Помідори нарізаємо кубиками.
4. Подрібнені помідори тушкуємо на сковороді.
5. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
6. Морква подрібнюємо невеликими кубиками.
7. Ріпчасту цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистої скоринки. Не забуваємо помішувати, щоб він не підгорів.
8. Також на сковороді пасеруємо моркву, не забуваючи помішувати. Після обсмажування в рослинному маслі вона виходить м’якою і ароматною.
9. Болгарський перець запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 180-200 градусів (бажано заздалегідь) . Після охолодження очищаємо його від плодоніжки, насіння і шкірки.
10. Подрібнюємо болгарський перець спочатку зробивши невеликі смужки, а потім – невеликі квадратики.
11. Болгарський перець також обсмажуємо на сковороді.
12. Кабачки нарізаємо кубиками.
13. Обсмажуємо їх на сковороді.
14. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю і готуємо близько 1 години. Під час гасіння вони поділяться своїми смаками і ароматами. Не забуваємо помішувати, щоб овочева суміш не підгоріла.
15. Потім додаємо спеції, подрібнений часник і майонез, кип’ятити 5-10 хвилин і пробуємо на смак.
16. Овочеву суміш подрібнюємо блендером до однорідності.
17. Додаємо оцет і, залишаючи каструлю з овочевою сумішшю на невеликому вогні, розкладаємо по стерилізованим банкам.
18. Баночки можна стерилізувати різними способами – на пару, в духовці, мікрохвильовій печі або посудомийці. Вибираємо найбільш підходящий спосіб. :-). Кришки найзручніше – просто прокиптить пару хвилин у воді.
19. Накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо на зиму.
Ікра вийшла дуже смачною і красивою!
Обов’язково залишаємо на пробу, щоб відразу є.
Приємного апетиту!
Рецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму рецепт як в магазині
Кабачкова ікра з майонезом як в магазині – найсмачніший на зиму рецепт . 🙂 Його особливість полягає в тому, що тут можуть використовуватися як молоді плоди, так і перестиглі.
Ікра вийшла дивовижно смачною і ароматною.
Приємного апетиту!
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків – самй распространненный рецепт. 🙂
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля – 2-3 шт
- Рослинне масло – 3-4 ст. л
- Морква – 4-5 шт
- Перець чилі – 1/4 шт (за бажанням)
- Часник – 6-8 шт
- Томатна паста – 2 ст. л
- Майонез – 2 ст. л
- Цукор – 3 ч. л ( за смаком)
- Лимонна кислота – 1/3 ч. л
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Готуємо найсмачнішу кабачкову ікру:
1. Подгототавливаем овочі миємо та очищаємо від шкірки цибулю і моркву. У молоденьких кабачків обрізаємо тільки кінчики.
2. Нарізаємо шматочками кабачки.
3. Рубаємо кільцями моркву, раздавливаем ножем (плиском) часник і теж подрібнюємо.
4. Подрібнюємо цибулю.
5. Овочі викладаємо на розігріту сковороду. Спочатку пасеруємо цибулю, потім додаємо моркву і часник. Тушкуємо протягом 10-15 хвилин.
6. Далі викладаємо подрібнені кабачки. Тушкуємо ще хвилин 20.
7. Потім додаємо дрібку солі, щоб вони дали сік. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1 годину, помішуючи і, при необхідності, додаючи трохи води й олії.
8. Для гостроти можна додати трохи перцю чилі. Такі баночки бажано підписати, адже те, що можна їсти любителям гостренького, не завжди підходить іншим домочадцям. 🙂
9. До овочевої суміші додаємо томатну пасту, спеції і майонез. Тушкуємо хвилин 10-15 і пробуємо на смак.
10. Подрібнюємо все заглибним блендером.
11. Баночки наповнюємо кабачковою ікрою, використовуємо ополоник і воронку.
12. Для більш повної впевненості в збереженні заготовок багато господині стерилізують кабачкову ікру. Баночки, прикривши кришками, ставимо в каструлю з гарячою водою. Різниця температур повинна бути невеликою, інакше банку лопне. Вода повинна доходити “по плечики”.
Стерилізуємо ікру протягом 10-15 хвилин і закриваємо на зиму.
Ікра з кабачків вийшла густий і дуже смачною.
Приємного апетиту!
Кабачкова ікра з майонезом на зиму – смачний спосіб переробки великої кількості кабачків, і ми приготуємо цю чудову закуску прямо зараз! 🙂 З безлічі рецептів неважко знайти той, який стане улюбленим. Можна спробувати створити і свій власний шедевр! Приємного творчості і відмінного настрою!