Якщо у вас є мангал, то приготувати картоплю на свіжому повітрі зовсім просто. Залишається вирішити як її готувати над жаром вугілля, нанизаної на шампури або відразу на решітці.

Приготовлена таким чином вона виглядає красиво. І є відмінним доповненням до люля-кебаб або до будь-якого шашлику разом з грецьким салатом. Сам процес готування можливий на мангалі в решітці, на шампурах

Над вугіллям поверхню овочів покривається смачною хрусткою скоринкою. І їсти її як гарнір до м’яса або риби — це одне задоволення.

Як приготувати картоплю на мангалі на шампурах з салом

Таку смачну страву можна їсти в якості основного другого. Все тому що сало з картоплею це смачно та ситно.

Спосіб приготування

1. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте пластинками товщиною по 5 мм

2. Сало наріжте ножем теж тоненькими плоскими шматочками.

3. Протикаючи в середині пластинки картоплі і сала надіньте їх на шампури, чергуючи один з одним.

4. Враховуючи те, що сало вже солоне, посоліть трохи зверху картоплю з усіх боків . Ще зверху посипте сумішшю улюблених спецій.

5. Кожен шампур загорніть у фольгу і закріпіть кінці фольги щільно в місцях примикання до шампурам.

6. Запікайте продукти у фользі на шампурах над гарячим вугіллям. Майте на увазі, що вугілля повинні бути гарячими і їх повинно бути багато.

Тримайте шампури над вугіллям, перевертаючи їх час від часу, до тих пір , поки з-під фольги не почне капати жир. Значить, картопля вже ввібрала його в себе достатньо і випливає, що залишився.

Цікаве:  Курник з куркою та картоплею — 6 покрокових рецептів приготування

7. Розгорніть фольгу і ви побачите, що картопля готова і її можна їсти. Дійсно, вона вийшла ароматною і ніжною.

8. Щоб скоринка була у неї хрусткою, потримайте шампури трохи над вугіллям. Спека вугілля досить, щоб її трохи обсмажити зверху.

Картопля на мангалі на решітці

Запечена картопля на вугіллі — самий смачний гарнір до м’яса.

Спосіб приготування:

1. Картопля, краще молодий, відваріть в казанку протягом 7 хвилин до напів-готовності.

2. Відкиньте картоплю з казанка на друшляк, щоб стекла вода.

3. Налийте зверху соняшникової олії і насипте різні спеції. Потрясіть вміст страви, щоб спеції перемішалися з картоплею. Залиште так на кілька хвилин для просочення.

4. Викладіть підготовлені овочі на решітку і поставте її на мангал.

5. Поки вона запікається, приготуйте ароматне масло для змащування. Для цього дрібно нарубаєте кілька зубчиків часнику. Наріжте дрібно свіжий кріп. Викладіть часник і кріп в миску. Додайте чорний мелений перець і сіль. Налийте трохи олії і все перемішайте.

6. Вже обсмажену і з скоринкою картопля змастіть зверху ложкою або пензликом приготованим ароматним маслом з обох сторін.

7. Ще потримайте трохи його над жаром вугілля і викладіть на тарілку для подачі.

Відео про те, як приготувати шашлик з картоплі на шампурах

Подивіться відео і дізнайтеся, як приготувати картоплю на мангалі з божественним смаком.

Таким чином, ви дізналися рецепти приготування нашої улюбленої картоплі над вугіллям. Свіже повітря упереміж з димком насичує її запахами природи. Повірте, буде дуже смачно. Тому запікайте і насолоджуйтеся її різними способами приготування.