Сьогодні пропоную приготувати фаршировані човники фаршем в духовці. Влітку, коли всі овочі у вільному доступі, просто злочин не готувати цю страву. Потрібно поповнювати організм вітамінами, а рецепти нижче допоможуть приготувати смачне блюдо на обід або вечерю. Такі овочеві човники наминали за обидві щоки навіть ті, хто на дух кабачки не переносить — перевірено, ще й добавки попросять!

Начинку можна готувати всіляку, сьогодні розглянемо рецепти з фаршем. Виходить дуже смачно і ситно. Якщо готувати начинку з не жирного фаршу, а в якості соусу використовувати сметану або натуральний йогурт — то отримаємо дієтичне блюдо з низькою калорійністю.

Кабачкові човники в гарячому вигляді можна подавати до столу як основне блюдо, в холодному вигляді можна подати до чого-небудь більш ситного.

Обов’язково приготуйте це літній, соковите і ароматне страва!

Човники з кабачків з курячого фаршу з картоплею в духовці — покроковий рецепт

Пропоную приготувати корисний вечерю для всієї родини. Готувати такі кораблики з кабачків дуже просто, а страва виходить в кінцевому підсумку дуже ситне, соковите і ароматне! Смак незрівнянний!

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки — 3 шт.
  • Куряче філе — 1 шт.
  • Помідор — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Майонез — 70 гр.
  • Твердий сир — 100 гр.
  • Свіжий кріп, базилік
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець
  • Соняшникова олія (рафінована) для смаження.

Процес приготування:

1. Починаємо готувати наше корисне блюдо з кабачків. Їх потрібно помити в холодній воді й обсушити паперовим рушником. Потім зрізати «хвостики» з двох сторін і розрізати вздовж на дві рівні частини.

2. Потім нам потрібно акуратно видалити нутрощі у кожної половинки плоду, формуючи човник. Найкраще це робити чайною ложкою.

3. Тепер нам потрібно кабачкові човники посолити і поперчити з двох сторін.

4. Далі кожну половинку змащуємо плода рослинним маслом з двох сторін. Викладаємо на деко (який теж змазаний рослинним маслом) дном вгору, як на фото нижче.

Відправляємо деко з кабачковыми заготовками в попередньо розігріту духовку до 180 С на 10 хвилин.

5. Поки овочеві кораблики запікаються, підготуємо куряче філе. Промиваємо куряче м’ясо в холодній воді, даємо йому обсохнути і нарізаємо дрібно дрібно на шматочки. Можна також подрібнити блендером.

6. Подрібнене куряче філе. Обсмажуємо на сковороді до готовності (до утворення рум’яної кірочки) на рослинному маслі.

7. Готові Кабачки, головне їх запікати не більше 10 хвилин. Відставляємо убік — остигати.

8. Очищений ріпчасту цибулю ріжемо на тонкі четвертинки і відправляємо обсмажуватися на сковороду, де обсмажувалося м’ясо. Нутрощі кабачка нам теж потрібні для даного рецепту. Дрібно ріжемо і відправляємо на сковороду до цибулі, який вже встиг підрум’янитися. Смажимо до готовності овочів.

9. Нарізаємо маленькими кубиками помідор і перекладаємо його в миску. Подрібнюємо зелень і відправляємо до помідорів.

10. Далі також перекладаємо в миску до помідорів і зелені курку, обсмажену цибулю і кабачкову м’якоть, тертий сир на дрібній тертці (сир використовувати не весь, залиште трошки, щоб посипати човники зверху), видавлюємо через прес 3 зубчики часнику і заправляємо отриману масу майонезом. Майонез можна замінити на сметану, тоді човники виходити дієтичне. Тепер потрібно все перемішати. Посолити/поперчити за смаком і знову перемішати всі інгредієнти.

Начинка для човників готова! Зізнаюся Вам, що вона настільки смачна, що її можна їсти просто так!

11. Наповнюємо начинкою заготовки з кабачків, які ми вже заздалегідь підготували.

12. Потім посипаємо тертим сиром, який у нас залишився. І відправляємо в розігріту духовку до 180С і запікаємо до 10 хвилин, щоб сир підрум’янився.

13. Кабачкові човники готові! Дуже смачні, соковиті і ніжні. Таке блюдо сподобається всім без винятку! А ось так воно виглядає в розрізі:

Цікаве:  Як намалювати кішку олівцем поетапно для початківців

Готуйте із задоволенням!

ПП рецепт кабачкового човників з фаршем, овочами і соусом

Пропоную тепер приготувати дієтичні човники. Цей рецепт підійде тим, хто дотримується дієти або правильного харчування. Блюдо дуже ніжне і смачне! Його розпробують навіть ті, хто не стежить за своїм раціоном і залишаться в захваті! Дійсно, ну дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 шт.
  • Куряча грудка — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Петрушка — невеликий пучок (5 гр.)
  • Твердий сир — 80 гр.
  • Перець і сіль — за смаком
  • Сметана 20% — 6 ст ложок
  • Часник — 3 зубчики
  • Гірчиця (гостра) — 1 ч. лож. з гіркою

Етапи приготування:

1. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, моркву потріть на тертці великого розміру. Поставте сковороду на плиту, влийте в неї столову ложку рослинного масла і додайте невеликий шматочок вершкового масла. Розігрійте. Викладіть туди подрібнені цибулю і моркву. Обсмажуйте до м’якості овочів періодично помішуючи.

2. Тим часом беремося за кабачки. Попередньо обмийте водою і просушіть паперовим рушником. Відрізаємо хвостики і розрізаємо плід навпіл. Виймаємо нутрощі ложкою, залишаючи по 1 см з боків. Нутрощі молоді, тому не викидайте їх, а дрібно подрібніть ножем і відправте в сковороду до моркви і цибулі.

3. За бажанням помідор наріжте дрібними кубиками і теж викладіть його в сковороду. Цю суміш потрібно посолити і поперчити за смаком. Обсмажуйте до тих пір, щоб трохи волога випарувалася і овочі стали більш сухими.

4. Далі готуємо соус. В піалу часник пропустіть через прес. Подрібніть зелень і відправте до часнику. Додайте в піалу 6 столових ложок з гіркою сметани (тому що у нас 6 човників) і чайну ложку з гіркою гострої гірчиці. Поперчіть/посоліть і все рівномірно розмішайте.

5. У курячий фарш додайте остиглі обсмажені овочі, гарненько перемішайте. Доведіть до смаку — додайте трохи меленого перцю і солі.

6. Начиніть кабачкові човники сумішшю з овочів і фаршу.

7. Зверху намажте по 1 столовій ложці соусу і рівномірно розрівняйте його по всій поверхні човники. Надсилайте заготовки в розігріту духовку і випікайте при 180С 45 хвилин.

8. Через 45 хвилин вийміть деко, посипте зверху човники сиром і відправте ще на 10 хвилин у духовку.

Такі кабачки виходять з ніжним вершковим смаком — дуже смачні! Вони добре тримають форму і не розвалюються. А ще вони низькокалорійні. Одні плюси від цього блюда потрібно обов’язково готувати!

Фаршировані човники фаршем і грибами, запечені в духовці

Цей рецепт оцінять любителі грибів. Шалено смачне поєднання овочів, соковитого фаршу і соковитих грибочків! Вся сім’я залишиться ситій і задоволеною!

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Печериці — 200 гр
  • Філе курки (фарш) — 250 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • Сметана — 100 гр.
  • Сіль/перець
  • Спеції
  • Зелень
  • Рослинна олія

Етапи приготування:

1. Нарізати невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Гриби тонкими слайсами. Куряче філе перемолоти у фарш або нарізати тонкими скибочками.

2. Чисті кабачки розрізати уздовж і чайною ложкою вийміть нутрощі.

3. Окремо обсмажуємо на рослинній олії цибулю, гриби, курку і м’якоть кабачків.

4. Всі інгредієнти після обжарювання перекладіть в каструлю, додайте за смаком сіль, перець і спеції і сметану. Сметану можна замінити на майонез або натуральний йогурт. Всі інгредієнти перемішати і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.

5. Кабачкові заготовки потрібно наповнити начинкою.

6. Надішліть деко в розігріту духовку до 180С і випікайте 30 хвилин. Через час, дістаньте деко , посипте човники тертим сиром і випікайте ще 10 хвилин.

Ось і все неймовірно смачне і ароматне блюдо готове! Не забудьте човники посипати січеною зеленню!

Як приготувати фаршировані човники з фаршем і овочами

У сезон кабачків (цукіні) цей рецепт просто знахідка, а овочі надають страві особливого смаку. Така страва припаде до смаку абсолютно всім, адже перед такою чудовою красою встояти просто неможливо!

Цей рецепт пропоную подивитися у відео-форматі, автор докладно пояснює, як повторити приготування даної страви.

Приємного апетиту!

Ось такі прості рецепти, але в теж час надзвичайно смачні. Завдяки таким простим і ситним рецептами, моя сім’я полюбила кабачки, хоча раніше навіть не дивилися в сторону цього овоча, а адже він дуже корисний!

Готуйте, пробуйте і експериментуйте!