Привіт всім!
Сезон закруток триває і саме час поповнити запаси баклажанами. Напевно у вашому погребі вже стоїть баночка інша смакота «як гриби». Сьогодні детальніше поговоримо про один з найкращих рецептів заготовки на зиму нашого овоча: «по – корейськи». Це будуть дуже смачні салати. Якщо ви пробували корейські огірки, то сумніви повинні піти геть.
Але сумніви залишаються, спробуйте закрити 2-3 баночки такої закуски. А вже на наступний рік ніхто вас вмовляти не буде, самі побіжите в магазин за овочем.
Практично всі способи схожі між собою. Компоненти майже все одні і ті ж. Але постараюся зібрати колекцію різні способи приготування. І відповідно кожен варіант буде відрізнятися за смаком.
Закуска дуже добре поєднується з будь-яким м’ясним блюдом. Чудово підходить для будь-якого столу (до свята або сімейному вечері). Всі рецепти будуть докладно описані і супроводжуватися фото. Так що у вас все вийде.
Приступимо.
Баклажани по корейськи на зиму: найсмачніший рецепт
Цей варіант заготовки можна взяти за основу приготування корейського салату на зиму. Овочі замочують у солоної рідини. Потім дуже добре віджимають, не бійтеся їх пошкодити. Подальша обсмаження надає закуски дуже приємну пікантність. Гостроту страви регулюйте на свій розсуд. Додавайте свою смакову нотку і це вже буде ваш шедевр.
Інгредієнти:
- Баклажани — 1,5 кг
- Морква — 800 р.
- Цибуля — 400 гр
- Болгарський перець — 400 р.
- Часник — 2 головки
- Оцет 6% — 80 мл (винний)
- Приправа до моркви по-корейськи — 2 ст. л.
- Гострий перець мелений — 1/2 ч. л.
- Сіль — 7 ст. л.
- Цукор — 6 ст. л.
- Олія соняшникова — 150 мл
Спосіб приготування:
Промиваємо всі овочі. Сині плоди нарізаємо четвертинками. Потім беремо каструлю великого об’єму. наливаємо в неї води. У даному рецепті 2 літра води. Додаємо 5 ст. л. солі. Далі перекладаємо в неї порізану продукт. Будемо вимочувати їх 4-6 годин.
Солодкий перець нашинкуем соломкою. Морква натремо на тертці. Цибуля порубаємо півкільцями. Часник пропускаємо через прес. Потім всі компоненти з’єднуємо у великій мисці.
Закидаємо в суміш приправу, оцет, цукор, солі 1/2 столову ложку і гострий мелений червоний перець.
З сіллю, не перестарайтеся, так як ми їх замочували з великою кількістю цього компонента.
Все добре перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися між собою. Накриваємо кришкою. Відправляємо масу в холодильник на 30 хвилин.
Основний продукт простояв належний час. Тепер шматочки віджимаємо і складаємо в миску.
Далі беремо каструлю з товстим дном. Наливаємо в нього рослинне масло. Добре розігріваємо. Потім в нього закладаємо наші шматочки. Обсмажуємо їх при постійному помішуванні 10 хвилин.
Знімаємо їх з вогню. З’єднуємо з овочевою масою. Все перемішуємо. Обов’язково пробуємо на смак.
Перекладаємо ароматну закуску в чисті балони. Накриваємо їх кришками. Ставимо стерилізувати в глибоку каструлю з теплою водою.
На дно ємності обов’язково треба покласти серветку або маленький рушників. 1 літрові — 20 хвилин. 0, 5 л. -10-15 хвилин. Після закінчення часу акуратно дістаємо і щільно закатуємо кришками. Перевертаємо тару з салатом догори дном. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці.
Баклажани по-корейськи: кращий рецепт без стерилізації
У цьому рецепті відсутня стерилізація, що дозволяє економити час. Не всі люблять цей процес. На смак це не вплине. Виходить дуже смачно. Така заготівля в будь-якому випадку дуже добре зберігається в сухому прохолодному і темному місці.
Інгредієнти:
- 2, 5 кг. баклажани
- 1 кг перець болгарський
- 2, 5 кг. помідорів
- 2 ст. л. солі
- 120 р. цукру
- 150 р. рослинного масла
- 3 ст. л. оцту
- 2 головки часнику
- 1 гіркий перець
Спосіб приготування:
Всі овочі промиваємо. Перець очистити від нутрощів. Нарізаємо довільними шматочками. Томати також рубаємо шматочками. Часник очищаємо. Пропускаємо їх через м’ясорубку. Виливаємо отриману масу в каструлю і ставимо її на повільний вогонь. Доводимо до кипіння.
Синенькі нарізаємо на кружечки. Якщо у вас гіркі плоди, їх треба посолити і залишити на 30 хвилин. Потім віджати. Але так як в даному варіанті вони не гірчать. Цю операцію ми пропускаємо. Як тільки овочева суміш закипить, закидаємо в неї порізані кружечки.
Відправляємо туди ж сіль, цукор, рослинна олія. Суміш перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин.
Далі перед закінченням процесу вливаємо консервант. Тушкуємо ще 1 хвилину. Потім гарячу закуску перекладаємо в стерильні балони. Закатуємо герметично металевими кришками. Далі всім відомо. Перевертаємо їх шийкою вниз. Перевіряємо, щоб закачування не текли. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Салат баклажани по-корейськи на зиму рецепт «пальчики оближеш»
Цей варіант також дуже смачний. Закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Або ж як самостійну частування з хлібцем – просто пальчики оближеш. Спробуйте, сподіваюся вам сподобається. Під час приготування, обов’язково пробуйте на смак.
Інгредієнти:
- Баклажани — 4 кілограми
- Морква — 1 кілограм
- Болгарський перець — 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста — 1 кілограм
- Часник — 50-80 грам
- Оцет 70-проц. — 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Мелений гострий перець — 1-2 чайних ложок (за бажанням)
- Коріандр
- Суміш перців
- Цукор
Спосіб приготування:
Продукти промиваємо і чистимо. Основний компонент нарізаємо на тонкі смужки. Поміщаємо їх у велику ємність. Заливаємо їх підсоленою водою і залишаємо на 50-60 хвилин.
Оранжевий плід перетрем на спеціальній тертці. Але, якщо такої немає, не страшно. Можна скористатися звичайною. Цибулю ріжемо півкільцями. Перці (гіркий, солодкий) шаткуємо соломкою. Складаємо підготовлені овочі у велику миску.
Все перемішуємо між собою. Додаємо сипучі інгредієнти за смаком і з’єднуємо їх з іншими сусідами. Закидаємо солодкий перець. Туди ж вливаємо оцет. Не забуваємо перемішати. Потім прикривають плівкою або кришкою (рушником), залишаємо заготівлю настоюватися 4-6 годин.
Повертаємося до синенькими. Після закінчення часу пластини віджимаємо. Далі нам знадобиться сковорода. У неї вливаємо олію ставимо на вогонь. Перекладаємо туди синенькі. Будемо їх обсмажувати до золотистого кольору з двох сторін.
Потім з’єднуємо їх з іншими вже замаринувати продуктами. Все добре перемішуємо.
Перекладаємо заготовку в чисті банки. Прикриваємо кришкою і ставимо їх в об’ємну ємність стерилізувати балони невеликих об’ємів — 25 хвилин.
Щільно укупориваем кришками. Потім перевернемо їх денцем вгору, перевіряємо герметичність закупорки. Закутуємо в ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо закуску в прохолодному місці.
Баклажани по корейськи найсмачніший рецепт швидкого приготування на зиму без стерилізації
Пропоную вашій увазі салат на зиму. Тим більше закуска готується дуже легко і просто. Зате в холодну пору року ця заготовка здивує вас своїм прекрасним смаком.
Інгредієнти:
- Помідор — 2 кг
- Баклажан — 2 кг
- Перець болгарський — 10 шт
- Перець червоний пекучий — 2 шт
- Часник — 2 головки
- Масло рослинне — 100 мл
- Сіль — 2 ст. л.
- Цукор — 3 ст. л.
- Оцет 9%— 100 мл або оцтова есенція — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Почнемо з підготовки овочів. Синенькі промиваємо і очищаємо від шкірки і плодоніжки. Нарізаємо на невеликі шматочки (кубики) шматочки. Перець очистити від нутрощів. Рубаємо їх квадратиками.
Гострий перець і очищений часник дрібно шаткуємо. Кількість можна регулювати під свої уподобання. Томати беремо стиглі, тверді та червоні. Нарізаємо їх на часточки. Вирізаємо попередньо плодоніжку. Потім пропускаємо через м’ясорубку.
Виливаємо помідорну масу в каструлю. Ставимо варитися на середньому вогні 5-7 хвилин після закипання. Знімаємо з вогню. Закидаємо в соус сіль, цукор, рослинна олія, часник і гіркий компонент. В останню чергу перекладаємо туди овочі. Все добре перемішуємо. Повертаємо посудину з закускою на плиту. Доводимо до кипіння.
Тушкуємо салат 15 хвилин при постійному помішуванні. В останню хвилину перед закінченням варіння масу вливаємо консервант. Гарячу масу перекладаємо в підготовлені балони.
Щільно закорковуємо металевими кришками. Обов’язково перевіряємо герметичність закупорки. Перевертаємо їх вгору денцем. Закутуємо в теплу ковдру на добу до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці. Готуйте із задоволенням.
Баклажани по корейськи з приправою для корейської моркви
У цьому салаті використовуємо спеціальний компонент, який додасть гостроту і аромат. До речі, можна брати гостру і більш солодку приправу. У даному рецепті стерилізацію проводимо в мікрохвильовці. Але можна застосувати класичний метод, як кому подобається.
Інгредієнти:
- 3 кг. баклажанів
- 2 ст. л. солі
Маринад на літр води:
- 40 р. приправа по-корейськи (можна менше)
- 200 г рослинна олія (без запаху)
- 70-100 р. оцту 9%
- 3 ст. л. часнику
- 100 р. кропу
- 1 ст. л. солі
Спосіб приготування:
Сині плоди промиваємо. Нарізаємо їх кільцями.
Потім відварюємо в підсоленій воді 6-7 хвилин після закипання. Треба їх обов’язково шумівкою або ложкою постійно занурювати в рідину, щоб вони були повністю сховані в ній.
Після цього відкидаємо їх на друшляк. Даємо повністю стекти рідини. Заповнюємо ними балони до країв.
Намагаємося не сильно наминати. Зверху можна покласти подрібнену зелень кропу.
Далі ставимо варити маринад. Для цього в каструлю наливаємо 1 літр води. Туди додаємо всі компоненти за рецептом, крім часнику і оцту. Проварюємо 5-6 хвилин після початку бурління рідини.
Потім розсіл вимикаємо. Додаємо консервант і часник. Суміш перемішуємо. Після того як ми заповнили тару смачними кругляком. Заливаємо їх гарячим розсолом поступово, щоб він заповнив собою все порожнечі.
Далі ставимо заготовки стерилізувати в мікрохвильовку без кришок, (але можна в каструлі – 30 хвилин).
Включаємо на потужність 800, час – 10 хвилин. Після цього щільно закриваємо чистими кришками. Перевіряємо герметичність закрутки.
Після повного охолодження ставимо в холодне місце.
Рецепт баклажани по–корейськи на зиму швидко і смачно (без стерилізації)
Закуска з синенькими готується дуже швидко і просто. Спеції і різноманітні овочі надають салату надзвичайно смак і аромат. Зберігається заготівля в холодильнику. Прекрасно поєднується з м’ясом.
Інгредієнти:
- Баклажани — 1 кг
- Морква — 2 шт.
- Перець болгарський — 2 шт.
- Перець гіркий — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Петрушка — 40 р.
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 3 ст. л.
- Оцет — 3 ст. л.
- Часник — 20 р.
- Коріандр мелений — 1 ч. л.
- Сіль і перець за смаком
- Вода 1 л.
- Масло рослинне — 70 мл
Спосіб приготування:
Овочі промиваємо. Сині плоди розрізаємо навпіл не до кінця. Потім відварюємо в підсоленій воді 7-10 хвилин після закипання. Потім відкидаємо на друшляк.
Таким чином позбавляємося від зайвої вологи і остуджуємо. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
Підготуємо спеції. Зелень подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес. Морква натремо на корейській тертці або на звичайній великої.
Солодкий перець — соломкою. Складаємо всі компоненти в зручній мисці. Закидаємо туди ж спеції за смаком. Вливаємо оцет і рослинне масло.
Ретельно все перемішуємо. Ставимо суміш в холодне місце настоюватися на 24 години. Можна відразу ж подавати до столу і дегустувати. Або розкладаємо по чистим балонів. Закриваємо кришками і зберігати в холодному місці.
Салат баклажани по корейськи на зиму— дуже смачний рецепт «Кадича»
Ароматна і дуже смачна корейська закуска дуже добре поєднується з будь-яким гарніром, м’ясом, рибою. Гостроту регулюйте по своєму смаку.
Інгредієнти:
- 1, 300 кг. баклажанів
- 1 кг болгарського перцю
- 1, 200 г помідорів
- 2-3 гострого стручкового перцю
- 3-4 зубчики часнику
- 200-300 р. рослинного масла
- 1/2 ч. л. меленого коріандру
- чорний перець за смаком
- сіль за смаком
- 150 г. цибулі (ріпка)
Спосіб приготування:
Основний овоч нарізаємо навскоси тонкими смужками товщиною не менше 6-7 мм, Потім перекладаємо в зручну тару. Засипаємо нарізку сіллю (5 ст. л. ). Перемішуємо дуже акуратно. Залишаємо постояти і відпочити 20-40 хвилин. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти і насіння.
Нарізаємо перець невеликою соломкою. Дрібно шаткуємо цибулю. Далі беремося за томати. Верхівку надрізаємо хрест навхрест. Складаємо їх в миску. Заливаємо окропом. даємо постояти буквально 2 хвилини.
Потім видаляємо з них шкірку. М’якоть нарізаємо на кубики.
Беремо сотейник. Вливаємо в нього масло і розігріваємо. Далі в нього закидаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. До нього перекладаємо томати.
Все перемішуємо. Смажимо приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні, до випаровування зайвої рідини. Додаємо болгарський і гострий перець. Суміш перемішуємо. Тушкуємо хвилин 15-20. Не забуваємо періодично помішувати.
Повертаємося до баклажанів. Їх промиваємо під краном. Потім добре віджимаємо руками. Не бійтеся вони не ушкодяться, а нам потрібно видалити вологу як можна більше.
Далі відправляємо їх в жаровню до томатів. Закуску тушкуємо при постійному помішуванні ще 15-20 хвилин.
Перед закінченням варіння (приблизно за 60 секунд) додаємо в їжу часник, коріандр. Перемішуємо. Пробуємо на смак. При необхідності підсолюємо на свій розсуд.
Зменшуємо вогонь до мінімального. Розкладаємо гарячу закуску з обробленим балонів. Закатуємо чистими підготовленими металевими кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Перевіряємо, щоб не було протікання. Загортаємо заготовку в ковдру. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці. При подачі на стіл можна додати свіжу зелень (кріп, кінза) і соєвий соус за бажанням. Дуже добре поєднується з м’ясними стравами. Приємного апетиту.
Хе з баклажан-закуска на зиму
Це універсальне блюдо. Його можна приготувати і відразу подавати до столу або закрити на зиму. В даній рецепті вказані два варіанти. Читайте уважно і у вас все вийде.
Інгредієнти:
- Баклажани — 3-4шт
- Морква — 2 шт
- Цибуля -1-2шт
- Часник — 2-3 зубчики
- Масло рослинне — 4 ст. л.
- Оцет 9% — 50мл.
- Цукор — 1 ст. л.
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- червоний мелений перець – 0, 5 ч. л.
Спосіб приготування:
Моєму овочі. Потім моркву очищаємо від шкірки і натираємо на спеціальній тертці. цибулю шаткуємо півкільцями. Змішуємо два компоненти. Додаємо сіль і цукор. Перемішуємо. Залишаємо суміш маринуватися на 30 хвилин. Через зазначений час виливаємо в окрему миску сік.
Сині плоди нарізаємо кільцями товщиною 1 див Потім занурюємо їх у киплячу підсолену воду. Бланшируем 6-8 хвилин.
Потім відкидаємо їх на друшляк.
Очищаємо часник, дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією до прозорості.
Всі овочі з’єднуємо разом в зручній чашці. Поливаємо зверху гарячим маслом з часником. Додаємо червоний перець, оцет, соєвий соус. Закуску перемішуємо. Можна спробувати на смак. І відрегулювати за бажанням.
Перекладаємо салат в лоток або контейнер. Закриваємо плівкою (кришкою). Даємо охолонути. Потім відправляємо в холодильник на 3-4 години до повного охолодження. Далі можна подавати на стіл. Зберігати можна в холодному місці не більше тижня. Але у нас завдання закрити цю заготовку на зиму. Тому, маринуємо тільки 1 годину при кімнатній температурі. Після цього розкладаємо щільно масу з чистим баночках. Ставимо стерилізувати в зручну каструлю з водою на 25 хвилин (після закипання).
Гарячу заготівлю закриваємо металевими кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Закутуємо в теплий рушник. Залишаємо поступово остигати на 12-10 годин. Зберігати хе в прохолодному місці. Приємного вам апетиту.
Квашені баклажани по-корейськи фаршировані морквою
Якщо ви не пробували квашені синенькі овочі з начинкою, рекомендую спробувати. Буде дуже смачно. Готується все дуже легко. Виходить просто супер, як говориться— пальчики оближеш. Як закривати квашені в банках дивіться в іншій статті.
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 кг.
- Морква — 800 р.
- Цибуля — 300 р.
- Часник — 50 р.
- Сіль кам’яна — 50 р.
- Селера — великий пучок
- Рослинне масло — 150 р.
Спосіб приготування:
Овочі промиваємо. Далі беремо каструлю. Наливаємо в неї 5 літрів води. Закидаємо в неї сіль. Розмішуємо, щоб вона повністю розчинилася.
Потім відварюємо овоч у киплячій рідини протягом 7-10 хвилин.
Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або тонкого ножа, якщо легко входить в м’якоть, можна вимикати. Стежте, щоб не переварилися і не перетворилися на кашу.
А щоб вони рівномірно проварилися зо, їх необхідно періодично перемішувати і опускати в окріп. Далі викладаємо їх на блюдо і охолоджуємо.
Очищену моркву шаткуємо на звичайній або спеціальній тертці. Це за вашим бажанням. На смак це ніяк не впливає. Складаємо її в зручну миску. Подрібнюємо часник за допомогою преса. З’єднуємо ці два компоненти.
Суміш солимо і гарненько перемішуємо. Потім залишаємо відпочивати хвилин на 20-30. За цей час помаранчевий продукт дасть сік і стане м’якше. Цей сік відправляємо до синенькими. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом.
Обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю до золотистого кольору. Далі з’єднуємо його з морквою. Все перемішуємо.
Розрізаємо трохи остиглі синенькі уздовж навпіл, але не до кінця. Начиняє їх ароматною масою. Складаємо їх у велику посудину шарами. Для цих цілей краще брати скляний або емальований. Перекладаємо їх зеленню селери.
Потім закриваємо плоскою тарілкою. Зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо квасити закуску при кімнатній температурі на 7 днів. За цей час з’явиться сік і заквасится.
Можна приступати до дегустації. Закуска виходить дуже смачною. Добре поєднується з м’ясом і будь-яким гарніром. Зберігаємо в холодильнику.
Баклажани по – корейськи з кунжутом і соєвим соусом
Пропоную вашій увазі рецепт приготування салату з додаванням кунжуту. Вони надають салату пікантну смачну нотку. Салат дуже добре поєднується з будь-яким гарніром.
Для приготування салату, закуски з улюбленого багатьма овочу по корейськи існує багато варіантів. Корейська кухня з кожним роком набирає популярність. Вони такі смачні, що при подачі першими відлітають. А ви отримуєте хвалебні відгуки. Сподіваюся знайдете свій улюблений рецепт.