Як зробити абрикоси в сиропі часточками на зиму рецепти з фото

Приготовані в цукрі плоди не перетворюються в пюре. Вони чудово тримають форму. Використовувати їх можна для приготування десертів. Готуйте і балуйте своїх улюблених простими смачними заготовочками. Тим більше що робити це не складно. Плоди краще брати недоспілі (зеленуваті) з гладкою поверхнею, без псування і вм’ятин.

Інгредієнти:

  • 1 л. води
  • 1 ст. цукру
  • 500 р. абрикосів

Спосіб приготування:

Промиваємо фрукти, обсушуємо. Розрізаємо кругляш навпіл. Виймаємо кісточки.

Готуємо сироп. Наливаємо в чисту каструлю воду. Висипаємо в неї цукор. Розмішуємо і ставимо на вогонь.

Цікаве:  Імбир з лимоном і медом — рецепти для імунітету

Варимо 3-4 хвилини після закипання. Потім закидаємо в нього часточки фрукта.

Після того, як вони почнуть закивать.

Викладаємо їх у стерильні банки з допомогою шумівки. Укладаємо їх досить щільно до самого верху, але не приминаем .

Сироп проварюємо 3-4 хвилини. Потім їм заповнюємо тару з вмістом до країв. Закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Запашний і солодкий сироп можна розводити водою і пити компот. Плоди формуються в міру солодкі і дуже смачні.