
Як зробити абрикоси в сиропі часточками на зиму рецепти з фото
Приготовані в цукрі плоди не перетворюються в пюре. Вони чудово тримають форму. Використовувати їх можна для приготування десертів. Готуйте і балуйте своїх улюблених простими смачними заготовочками. Тим більше що робити це не складно. Плоди краще брати недоспілі (зеленуваті) з гладкою поверхнею, без псування і вм’ятин.
Інгредієнти:
- 1 л. води
- 1 ст. цукру
- 500 р. абрикосів
Спосіб приготування:
Промиваємо фрукти, обсушуємо. Розрізаємо кругляш навпіл. Виймаємо кісточки.
Готуємо сироп. Наливаємо в чисту каструлю воду. Висипаємо в неї цукор. Розмішуємо і ставимо на вогонь.
Варимо 3-4 хвилини після закипання. Потім закидаємо в нього часточки фрукта.
Після того, як вони почнуть закивать.
Викладаємо їх у стерильні банки з допомогою шумівки. Укладаємо їх досить щільно до самого верху, але не приминаем .
Сироп проварюємо 3-4 хвилини. Потім їм заповнюємо тару з вмістом до країв. Закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Запашний і солодкий сироп можна розводити водою і пити компот. Плоди формуються в міру солодкі і дуже смачні.