Здрастуйте, шановні читачі! У нас за планом чергова добірка смачненького. Сьогодні це буде зефір на агарі домашнього приготування. Такий десерт набагато корисніше і смачніше тих, що продають у супермаркетах. Прекрасне доповнення до чаю!

Агар-агар використовується, як аналог желатину. Виготовляється він із червоних водоростей і застосовується, в якості згущувача. Купити його можна в будь-якому продуктовому магазині.

Важливо пам’ятати, що зефір готують тільки на основі агару. На желатині він тільки зовні нагадуватиме улюблений десерт. На смак це буде швидше желе, ніж ніжне суфле. До того ж, перед желатином у такого аналога є ряд переваг. По-перше, виріб, приготоване на ньому, не тане в долонях. По-друге, він не має специфічного смаку і запаху. По-третє, він містить багато клітковини і мало калорій.

Яблучний зефір на агар агарі, який завжди виходить (простий рецепт)

Це ласощі готується нескладно. Згодом ви можете запросто експериментувати зі смаками. Просто дотримуйтесь покроковому опису і ви отримаєте відмінний результат!

Інгредієнти:

  • Пюре яблучне – 125 гр.
  • Сирий яєчний білок – 1 шт.
  • Глюкозний сироп – 80 гр. (або 80 гр. цукрового піску)
  • Вода – 80 гр.
  • Цукровий пісок – 220 гр.
  • Агар-агар, потужністю 900 – 6 гр.

З даної кількості продуктів можна приготувати 9 подвійних зефирок.

Приготування:

1. Яблука потрібно брати кислі. Ідеально підходить Антонівка, Гренні Сміт або інші подібні сорти. Для отримання 125 грам пюре потрібно 250-300 грам фруктів.

2. Фрукти миємо, розрізаємо на 4 частини. Вирізаємо серцевину з насінням.

Зчищати шкірку не потрібно. У ній міститься багато необхідного нам пектину, який допоможе десерту стати більш щільним.

3. Розкладаємо четвертинки на деко. Випікаємо їх приблизно 20-25 хвилин до м’якого стану. Вони повинні легко протыкаться ножем, без хрускоту. Після приготування їх остуджуємо.

Можна відварити їх у воді або приготувати в мікрохвильовій печі. Але в духовці зробити це набагато простіше.

4. Тепер перекладаємо яблука на друшляк. Його, у свою чергу, ставимо в глибоку миску. Прибираємо в такому вигляді в холодильник на ніч. Така конструкція дозволить стекти всій зайвої рідини.

5. Яблучка перебиваємо блендером в однорідне пюре. Щоб позбутися від щільних шматочків шкірки, протираємо масу через сито. Пюре повинно вийти дуже щільним, густим і стійким.

Якщо ви бачите, що воно рідкувате, додатково проваріть до загустіння.

6. Тепер відразу ж готуємо місце для відсадження зефирок. Загусник швидко стабілізується і часу потім не буде. Деко або будь-великий піднос вистилаємо листом пергаменту.

7. Якщо ви не знайдете агару потужністю 900, беріть його в 2 рази більше зазначеного кількості. У сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо воду. Додаємо сюди цукровий пісок, агар-агар, вливаємо глюкозний сироп. Ставимо на середній вогонь.

8. В цей же час, в діжу міксера перекладаємо пюре. Сюди ж додамо яєчний білок. На середніх оборотах міксера добиваємося посвітління маси.

9. Сироп нагріваємо до 110 градусів. Можна визначити по консистенції. Коли маса злегка пожовтіє, а від лопатки буде тягнутися густий струменем, можна вимикати.

10. В побілілі, густу яблучну масу вливаємо тонким струменем сироп, не припиняючи роботи міксера. Потрібно вводити повільно, намагаючись не лити на прутики працюючого віночка. Поки субстанція не збільшиться в кілька разів.

11. Перекладаємо вміст в кондитерський мішок. В даному випадку, у мене насадка «відкрита зірка». Починаючи від центру, прокручивающими рухами формуємо вироби. Лишаємо в такому вигляді подсушиваться на 7-8 годин.

Коли вони стабілізуються, перестане липнути до рук, можна їх склеювати. Знаходимо по 2 найбільш схожих зефірки і приклеюємо їх один до одного. За бажанням, можна посипати цукровою пудрою.

Покроковий рецепт зефіру з повидлом за Гостом СРСР

Дуже смачний, досить простий рецепт зефіру з повидла. Краще всього, брати яблучний або смородиновий продукт. У ньому багато пектину, що дозволяє десерту швидше стабілізуватися.

Десерт виходить дивовижно смачним. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Повидло (варення, джем) – 180 гр.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Один білок з великого яйця (45 гр.)
  • Третина чайної ложки лимонної кислоти
  • 75 мл. води
  • Цукровий пісок – 200 гр.

Приготування:

1. В каструлю або сотейник з товстим дном всипаємо агар і цукровий пісок. Злегка перемішуємо. Вливаємо воду. Ставимо все це на плиту.

2. Поки маса закипає, займемося повидлом. Перекладаємо його в чашу міксера. Збиваємо до однорогого стану. Потім додамо яєчний білок. Продовжуємо збивати на середній швидкості, поступово додаючи обертів.

За сиропом необхідний постійний контроль. Тому, займайтеся повидлом поруч з плитою.

3. Постійно помішуючи, проваримо масу 5 хвилин після закипання. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту.

Цікаве:  Пшоняна каша на молоці. Рецепти приготування розсипчастої каші

4. Маса з повидла і білка вже загусла й побіліла. Не припиняючи роботу міксера, починаємо вливати сюди сироп. Слідкуйте за тим, щоб гаряча рідина не потрапляла на прути віночка.

Сироп потрібно вливати гаряче, відразу після зняття з плити.

5. Ви помітите, як збільшується «тісто». Коли весь сироп виявиться «у справі», консистенція буде дуже пишною.

6. Застигає і стабілізується маса дуже швидко. Негайно перекладаємо отриману субстанцію в кондитерський мішок. Встановлюємо велику насадку. Так само, як і в рецепті вище, це «відкрита зірка». Висаджуємо на будь-яку плоску поверхню (дошка, деко, піднос) з пергаментом.

7. Відсаджувати вироби можна від центру по колу. Або ж просто знизу вгору. Виходить, в будь-якому разі, дуже красиво. Можна поекспериментувати, спробувавши різні варіанти.

Залишаємо наші заготовки просушуватися при кімнатній температурі 6-8 годин. Можна приготувати їх увечері. А вранці попити чайку з домашнім ласощами. Прекрасний початок дня, чи не правда?!

Апельсиновий зефір в домашніх умовах

Пропоную вам дуже оригінальний рецепт зефіру. Приготуємо його на їстівної паличці під шоколадною глазур’ю. Якщо ви не хочете готувати його на паличці, можете просто відсадити на пергамент, як зазвичай.

У приготуванні він трошки примхливий, тому наберіться терпіння. Яблучне пюре можна використовувати покупне. Але краще приготувати своє. В рецепті вище описано як зробити яблучне пюре для зефіру.

Інгредієнти:

  • Пюре яблучне густе – 130 гр.
  • Барвник харчовий на смак (за бажанням)
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Апельсиновий сік – 70 мл
  • Альбумін – 15 гр.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Соломка солодка
  • Цедра з одного апельсина

Глазур:

  • 200 гр. молочного шоколаду
  • 20 гр. олії какао

Приготування:

1. У густе яблучне пюре додаємо альбумін – він же білок. Гарненько перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

2. Тепер перекладаємо фруктово-білкову суміш у чашу міксера. Збиваємо на середніх оборотах, поступово їх збільшуючи, до міцної і стійкої маси. Вона не повинна стікати або спадати з віночка.

3. Тепер займемося сиропом. У каструлі з товстим дном з’єднуємо цукор, агар і апельсиновий сік. Ставимо на вогонь. Помішуючи, щоб піщинки повністю розчинилися, доводимо до кипіння. Тепер потрібно довести масу до температури 110 градусів.

Потрібно постійно помішувати. Інакше, агар, осідаючи на дно, утворює густу желейну прошарок.

4. Необов’язково мати термометр, щоб визначити необхідну температуру. Консистенція готового сиропу густа, бульбашки починають лопатися повільніше. Якщо злити його з ложки, він буде тягнутися ниточкою.

5. Сироп після зняття з плити слід використовувати відразу. До цього часу, відправляємо в яблучно-білкову суміш цедру апельсина.

Для більш приємного кольору, можна крапнути трохи оранжевого або жовтого барвника. Але це зовсім не обов’язково.

Постійно замішуючи віночком, потроху вливаємо сюди сироп, тонким струменем. Коли всі з’єднається, той буде пишна біла маса.

6. Тепер негайно, поки все не застигло, перекладаємо в кондитерський мішок. Соломку вставляємо прямо в горло цього пакета, залишаючи пару сантиметрів, щоб потім за цю паличку можна було взятися.

7. Трохи натискаючи на пакет, дістаємо паличку разом з порцією зефіру. Розкладаємо їх на поверхні, вистеленний пергаментом.

Можна просто надіти на пакет широку насадку і відсадити традиційні зефірки.

8. У такому вигляді залишаємо їх при кімнатній температурі 6-8 годин, а краще на ніч. Десерт повинен стати щільним і перестати прилипати до рук.

9. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопити шоколад. Масло розтоплюємо окремо. Потім з’єднуємо ці інгредієнти для глазурі в одному посуді. Переливаємо у високу склянку. Щоб до нього було зручно занурювати наші палички.

10. Застиглі, готові зефірки потім гарненько в шоколадну глазур. Їх зручно тримати за чисте кінець палички. Даємо трохи стекти і розкладаємо на тому ж пергаменті. Поки шоколад ще не застиг, можна посипати зверху кондитерської посипкою.

Щоб швидше застиг шоколад, відправте лист в холодильник. Після цього, десерт буде готовий до подачі.

Як приготувати зефір на агарі зі смородиною (відео)

Смородина, як і яблука, ідеально підходить для приготування зефіру з-за утримання великої кількості пектину. Ця речовина дозволяє десерту стати більш щільним, стійким.

Автор цього ролика підготувала такий рецепт. Вона пропонує приготувати оригінальний десерт-сендвіч.

Інгредієнти:

  • 300 гр. смородини чорної
  • 50 гр. глюкозного сиропу
  • Один сирий білок
  • 200 гр. цукрового піску + 130 гр.
  • 100 мл води
  • 6 гр. агар-агар

Конфітюр:

  • 70 гр. смородини чорної
  • Третина ч. л. крохмалю
  • 0,5 ст. л. цукрового піску

Печиво:

  • 100 гр. масла вершкового
  • 160 гр. борошна
  • 1/4 ч. л. розпушувача
  • Щіпка солі
  • 40 гр. цукрової пудри
  • Один сирий жовток

Детальний опис приготування ви дізнаєтесь з відео.

Наша смачна добірка підійшла до кінця. Вибирайте найбільш вподобаний рецепт і беріться творити. Як ви вже зрозуміли, приготувати зефір на агарі зовсім не складно.

Я дякую всім, хто сьогодні зі мною готував. Всього вам самого смачного! А якщо вам сподобалися ці прості рецепти, поділіться ними в соцмережах.