Отримати врожай – справа хороша. Але куди краще – знайти такі способи застосування врожаю, щоб отримати максимальну користь. Пропоную рецепти домашнього вина. Це і просте і цікаве рішення. Домашнє вино смачніше, ароматнішою, корисніше і дешевше, ніж покупне. Їм можна пригощати гостей, застосовувати в лікувальних цілях, використовувати в приготуванні десертів та інших страв.

Вино з смородини в домашніх умовах – простий покроковий рецепт

Це – найпростіший рецепт смачного вина, який я знайшла на просторах інтернету. Рецепт не вимагає особливих витрат і ніякої спеціальної техніки.

1. У 30-літрову ємність засипаємо 5кг смородини та 3кг цукру.

2. Заливаємо 4л води в ємність і перемішуємо.

3. Поки перемішуємо, намагаємося ягоди придавити.

4. Ставимо ємність в тепле місце і 3 рази в день перемішуємо вміст ємності.

Якщо хочете, щоб смородина швидко і дуже добре блукала, додаємо до смородині 1ст. малини.

Цікаве:  Баклажани в духовці

5. Залишаємо смородину в ємності на 5 днів.

6. Проціджуємо вміст ємності, видаляючи макуха.

7. Отримане сусло заливаємо в 10-літрову банку на 2/3.

8. Ставимо гідробар’єр. І залишаємо на 3 тижні.

9. Через 10 днів додаємо цукор, 0,5 кг.

10. Ще через тиждень вводимо 0,5-літрову банку цукру в бутель з майбутнім напоєм.

11. Через 3-4 тижні вино відіграло. Знімаємо його з осаду за допомогою трубочки. Трубочку розміщуємо над осадом за 3см. зливаємо його в іншу сулію.

12. Нову бутель закриваємо гідрозатворів і ставимо в підвал (темне прохолодне місце).

13. Через 10-14 днів повторимо процедуру, знімаємо вино з осаду.

Готове вино переливаємо в чисті пляшки, щільно закриваємо і ставимо в прохолодне місце. Під Новий рік отримаємо відмінний продукт.

До речі, проціджувати можна за допомогою преса, марлю або сито.