Всім привіт! Сьогодні у нас прості рецепти солодких ласощів на зиму варення з вишні. Готувати його ми будемо без кісточок, попередньо позбувшись від них. А як це зробити, ви дізнаєтеся з опису нижче.

Подібний десерт чудово підходить для приготування різноманітних кулінарних шедеврів — тортів, випічки та інших смаколиків. А також можна просто намазати його на хліб і насолоджуватися ним з чашкою гарячого чаю.

Готувати вишневе варення можна різними способами. Я вам розповім про моїх найулюбленіших варіантах. Сподіваюся, що він і вам підійдуть. А можна ще подивитися, як приготувати варення з черешні. Для наших ягід ті рецепти теж підійдуть.

Варення з вишні без кісточок на зиму з лимоном

Дуже простий і досить поширений рецепт вишневого варення. Для додаткового смаку і збереження гарного кольору ми будемо додавати сюди лимон. Сам десерт після варіння вийде густим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Сік половинки лимона

Кісточки займають близько 15% від загальної ваги вишні. Відповідно, щоб отримати 1 кг без кісточок, потрібно брати 1,15 кг цілих ягід. Але краще їх просто зважити поле очищення, щоб зрозуміти скільки знадобитися цукру.

Приготування:

1. Для початку слід очистити вишню від кісточок. Це легко зробити, якщо у вас є в наявності спеціальне пристосування. Якщо ж такого немає, можете скористатися паличкою для суші (кульковою ручкою, шпажкою). Просто насаживайте на неї ягоду через серцевину і проштовхуйте до іншого кінця. Таким чином можна протягнути відразу кілька ягід, як шашлик. Потім зніміть їх з палички і відправте в підготовлений посуд.

2. Очищену вишню засипте цукром і акуратно перемішайте. Потім залиште на 30 хвилин для того, щоб встиг виділитися сік.

Цікаве:  Імбир з лимоном і медом — рецепти для імунітету

3. Через пів години, коли виділиться сік, поставте ягоди вариться. Доведіть, періодично помішуючи, до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть 1,5 години.

У процесі варіння буде утворюватися піна, яку треба буде час від часу знімати.

4. За 15 хвилин до закінчення варіння додайте туди вичавлений сік з половинки лимона. Перемішайте і завершуйте варіння. Потім розкладіть вишневий десерт з чистим і стерильним банкам. Щільно закрутіть прокип’яченими кришками і залиште до повного охолодження. Далі приберіть для зберігання в темне і прохолодне місце.

Простий рецепт густого варення з вишні без варіння

За даним рецептом вишню взагалі варити не треба. Все насправді дуже просто. Дотримуйтесь покроковому опису і у вас вийде дуже смачне варення зі свіжих ягід без втрати вітамінів.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок
  • Цукор

Пропорції інгредієнтів 1:1

Приготування:

1. Очищену від кісточок вишню викладіть в зручну ємність і пересипте цукром. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 10 годин.

2. Через 10 годин починайте новий відлік. Ягоди з цукром повинні простояти ще 4 дні. При цьому перемішуйте їх кожні 3-4 години.

Просто поставте посуд з вишнею на видне місце, щоб періодично траплялася на очі. Побачили, згадали, перемішали. А на ніч краще прибирати її в холодильник і не турбуватися.

3. Далі, через 4 дні, перекладіть десерт в стерильні банки і щільно закрийте кришкою. Зберігати сире вишневе варення потрібно в холодному місці.

Варення з вишні без кісточок «п’ятихвилинка»

Варення по цьому рецепту вийти не дуже густим. Простіше кажучи, у нас вийде вишня в сиропі. Але зате варити її зовсім не довго, і вона не встигне розгубити всі вітаміни, як це робиться при тривалій термообробці.

Цікаве:  Котлети в духовці з фаршу. Рецепт приготування соковитих і смачних котлет

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок — 1 кг
  • Цукор — 500 гр

Приготування:

1. Вишню очистіть від кісточок і укласти в підходящу посуд. Додайте до нього цукор і ретельно перемішайте. Залиште її на 4-5 годин при кімнатній температурі, помішуючи щогодини.

2. Потім поставте посуд з вишнею на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання варіть на сильному вогні 5 хвилин. Обов’язково знімайте утворилася пінку.

3. По закінченні варіння перелийте варення в чисті стерильні банки. Щільно закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть банки та вкрийте чим-небудь теплим. Залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Вишневе варення з желатином на зиму

А ось і ще один цікавий рецепт. Ягоди виходять в желе. Тут ми використовуємо желатин, але цілком підійде і агар-агар або пектин. Саме варення буде неймовірно смачним і густим.

Інгредієнти:

  • Вишня — 2 кг
  • Цукор — 1,4 кг
  • Желатин — 40 гр
  • Вода холодна кип’ячена — 100 мл

Приготування:

1. Почнемо з того, що очистимо вишню від кісточок. Як це зробити, читайте в першому рецепті. Далі покладіть її у відповідну ємність і засипте цукром. Ретельно, але акуратно, перемішайте і поставте на 10-12 годин в холодильник.

2. Через час, що минув, поставте посуд з вишнею на вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки закипить, варити ягоди 10 хвилин і вимикайте.

3. А перед тим, як поставите варитися ягоди, розведіть желатин. Висипте його в ємність і залийте холодною кип’яченою водою. Гарненько розмішайте і залишіть поки набухати.

4. Після того, як вимкнули вогонь, додайте варення набряклий желатин і гарненько розмішайте його. Потім розлийте вишневий десерт в стерильні банки. Переверніть їх, укутайте теплим і залиште до остаточного охолодження.

Цікаве:  Варення із червоної смородини 5 хвилинка на зиму

Відео-рецепт варення з вишні в мультиварці

Як приготувати смачне вишневе варення в мультиварці, ви зможете дізнатися, подивившись запропоноване відео-ролик. Якщо його готувати в точності, як розповідає автор, то зберігати десерт можна і при кімнатній температурі, але в темному місці.

Інгредієнти:

  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

На сьогодні у мене все. Сподіваюся, що ви змогли знайти для себе підходящий варіант вишневого варення і обов’язково ним скористаєтеся. Адже воно виходить дуже смачним і красивим. Ласуни будуть неймовірно щасливі, коли спробують цей десерт.

Вдалих вам заготовок!