Всім привіт! Сьогодні у нас прості рецепти солодких ласощів на зиму варення з вишні. Готувати його ми будемо без кісточок, попередньо позбувшись від них. А як це зробити, ви дізнаєтеся з опису нижче.

Подібний десерт чудово підходить для приготування різноманітних кулінарних шедеврів — тортів, випічки та інших смаколиків. А також можна просто намазати його на хліб і насолоджуватися ним з чашкою гарячого чаю.

Готувати вишневе варення можна різними способами. Я вам розповім про моїх найулюбленіших варіантах. Сподіваюся, що він і вам підійдуть. А можна ще подивитися, як приготувати варення з черешні. Для наших ягід ті рецепти теж підійдуть.

Варення з вишні без кісточок на зиму з лимоном

Дуже простий і досить поширений рецепт вишневого варення. Для додаткового смаку і збереження гарного кольору ми будемо додавати сюди лимон. Сам десерт після варіння вийде густим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Сік половинки лимона

Кісточки займають близько 15% від загальної ваги вишні. Відповідно, щоб отримати 1 кг без кісточок, потрібно брати 1,15 кг цілих ягід. Але краще їх просто зважити поле очищення, щоб зрозуміти скільки знадобитися цукру.

Приготування:

1. Для початку слід очистити вишню від кісточок. Це легко зробити, якщо у вас є в наявності спеціальне пристосування. Якщо ж такого немає, можете скористатися паличкою для суші (кульковою ручкою, шпажкою). Просто насаживайте на неї ягоду через серцевину і проштовхуйте до іншого кінця. Таким чином можна протягнути відразу кілька ягід, як шашлик. Потім зніміть їх з палички і відправте в підготовлений посуд.

2. Очищену вишню засипте цукром і акуратно перемішайте. Потім залиште на 30 хвилин для того, щоб встиг виділитися сік.

3. Через пів години, коли виділиться сік, поставте ягоди вариться. Доведіть, періодично помішуючи, до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть 1,5 години.

У процесі варіння буде утворюватися піна, яку треба буде час від часу знімати.

4. За 15 хвилин до закінчення варіння додайте туди вичавлений сік з половинки лимона. Перемішайте і завершуйте варіння. Потім розкладіть вишневий десерт з чистим і стерильним банкам. Щільно закрутіть прокип’яченими кришками і залиште до повного охолодження. Далі приберіть для зберігання в темне і прохолодне місце.

Простий рецепт густого варення з вишні без варіння

За даним рецептом вишню взагалі варити не треба. Все насправді дуже просто. Дотримуйтесь покроковому опису і у вас вийде дуже смачне варення зі свіжих ягід без втрати вітамінів.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок
  • Цукор

Пропорції інгредієнтів 1:1

Приготування:

1. Очищену від кісточок вишню викладіть в зручну ємність і пересипте цукром. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 10 годин.

Цікаве:  Машхурда по-узбецьки - рецепт узбецького супу в домашніх умовах

2. Через 10 годин починайте новий відлік. Ягоди з цукром повинні простояти ще 4 дні. При цьому перемішуйте їх кожні 3-4 години.

Просто поставте посуд з вишнею на видне місце, щоб періодично траплялася на очі. Побачили, згадали, перемішали. А на ніч краще прибирати її в холодильник і не турбуватися.

3. Далі, через 4 дні, перекладіть десерт в стерильні банки і щільно закрийте кришкою. Зберігати сире вишневе варення потрібно в холодному місці.

Варення з вишні без кісточок «п’ятихвилинка»

Варення по цьому рецепту вийти не дуже густим. Простіше кажучи, у нас вийде вишня в сиропі. Але зате варити її зовсім не довго, і вона не встигне розгубити всі вітаміни, як це робиться при тривалій термообробці.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок — 1 кг
  • Цукор — 500 гр

Приготування:

1. Вишню очистіть від кісточок і укласти в підходящу посуд. Додайте до нього цукор і ретельно перемішайте. Залиште її на 4-5 годин при кімнатній температурі, помішуючи щогодини.

2. Потім поставте посуд з вишнею на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання варіть на сильному вогні 5 хвилин. Обов’язково знімайте утворилася пінку.

3. По закінченні варіння перелийте варення в чисті стерильні банки. Щільно закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть банки та вкрийте чим-небудь теплим. Залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Вишневе варення з желатином на зиму

А ось і ще один цікавий рецепт. Ягоди виходять в желе. Тут ми використовуємо желатин, але цілком підійде і агар-агар або пектин. Саме варення буде неймовірно смачним і густим.

Інгредієнти:

  • Вишня — 2 кг
  • Цукор — 1,4 кг
  • Желатин — 40 гр
  • Вода холодна кип’ячена – 100 мл

Приготування:

1. Почнемо з того, що очистимо вишню від кісточок. Як це зробити, читайте в першому рецепті. Далі покладіть її у відповідну ємність і засипте цукром. Ретельно, але акуратно, перемішайте і поставте на 10-12 годин в холодильник.

2. Через час, що минув, поставте посуд з вишнею на вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки закипить, варити ягоди 10 хвилин і вимикайте.

3. А перед тим, як поставите варитися ягоди, розведіть желатин. Висипте його в ємність і залийте холодною кип’яченою водою. Гарненько розмішайте і залишіть поки набухати.

4. Після того, як вимкнули вогонь, додайте варення набряклий желатин і гарненько розмішайте його. Потім розлийте вишневий десерт в стерильні банки. Переверніть їх, укутайте теплим і залиште до остаточного охолодження.

Відео-рецепт варення з вишні в мультиварці

Як приготувати смачне вишневе варення в мультиварці, ви зможете дізнатися, подивившись запропоноване відео-ролик. Якщо його готувати в точності, як розповідає автор, то зберігати десерт можна і при кімнатній температурі, але в темному місці.

Інгредієнти:

  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

На сьогодні у мене все. Сподіваюся, що ви змогли знайти для себе підходящий варіант вишневого варення і обов’язково ним скористаєтеся. Адже воно виходить дуже смачним і красивим. Ласуни будуть неймовірно щасливі, коли спробують цей десерт.

Вдалих вам заготовок!