Ми постійно чуємо рекомендації та поради лікарів про користь здорової їжі. Разом з тим, здається що якщо їжа здорова, то вона обов’язково несмачна або прісна. І підходить тільки тим, хто сидить на дієті. Думати так, марно. Якщо приготувати суп пюре правильно, то він виходить дуже смачним.
Щоб приготувати крем-суп з брокколі потрібно пам’ятати про декілька особливості. Брокколі — основний інгредієнт таких супів. Відповідно, готувати їх потрібно таким чином, щоб його смак домінував, а всі інші добавки відходили на другий план, і лише підкреслювали смак. І тут можна зіткнутися з другою проблемою. Смак брокколі основний, але чомусь багатьом він часто не подобатися. Багато рекомендують додавати щіпку харчової соди, вона частково нейтралізує концентрацію сірчистих речовин, що міститься в капусті. Так, це так, але головне не переборщити з кількістю.
Друга особливість, чому брокколі краще готувати в комбінації з іншими продуктами. Наприклад ми хочемо домогтися від них м’якості, при цьому відварюємо 20 хвилин. Всі знають, що будь-яка капуста при термічній обробці буде змінювати свій колір з зеленого на бурий. Виглядає не дуже апетитно. Тому, можна додати шпинату, колір стане насичений зелений, а смак не зміниться.
Суп-пюре з брокколі можна готувати практично на будь-якому бульйоні. М’ясний або овочевий — використовуйте що є під рукою. На крайній випадок можна швидко зробити відвар з стебел брокколі, а в кінці підлити молоко, вершки або сметану. Безліч рецептів з використанням сиру або сирного соусу, пам’ятайте все це доречно, але лише у випадку, якщо вони йдуть як доповнення.
Кілька рекомендації по приготуванню броколі:
- Капусту перед варінням потрібно розбирати на суцвіття. Час варіння стане менше, овоче збережеться більше вітамінів і цінних речовин;
- Якщо готуєте свіжі качани, замочити в солоній воді (або з ложкою бальзамічного оцту на 1 літр води) на півгодини, так ви позбавитеся від комах всередині;
- Опускати брокколі треба у вже киплячу воду або бульйон, якщо вчинити по іншому всі поживні речовини перейдуть у відвар;
- Якщо готуєте заморожену брокколі, розморожувати не треба, відразу опускайте в окріп;
- Частина відвареної капусти подрібнюйте в блендері до пюре, іншу невелику частину можна відкласти, щоб додати пізніше в якості прикраси;
- Ще можна прикрасити суп-пюре з брокколі шматочками інших інгредієнтів, зеленню, насінням або просто посипати сухарями з білого хліба.
Так як рецептів багато, я розпишу детально з покроковими фото тільки частину з них, а інші, які прості, але тим не менш, теж смачні дам перелік продуктів та порядок дій.