Ми постійно чуємо рекомендації та поради лікарів про користь здорової їжі. Разом з тим, здається що якщо їжа здорова, то вона обов’язково несмачна або прісна. І підходить тільки тим, хто сидить на дієті. Думати так, марно. Якщо приготувати суп пюре правильно, то він виходить дуже смачним.

Щоб приготувати крем-суп з брокколі потрібно пам’ятати про декілька особливості. Брокколі — основний інгредієнт таких супів. Відповідно, готувати їх потрібно таким чином, щоб його смак домінував, а всі інші добавки відходили на другий план, і лише підкреслювали смак. І тут можна зіткнутися з другою проблемою. Смак брокколі основний, але чомусь багатьом він часто не подобатися. Багато рекомендують додавати щіпку харчової соди, вона частково нейтралізує концентрацію сірчистих речовин, що міститься в капусті. Так, це так, але головне не переборщити з кількістю.

Друга особливість, чому брокколі краще готувати в комбінації з іншими продуктами. Наприклад ми хочемо домогтися від них м’якості, при цьому відварюємо 20 хвилин. Всі знають, що будь-яка капуста при термічній обробці буде змінювати свій колір з зеленого на бурий. Виглядає не дуже апетитно. Тому, можна додати шпинату, колір стане насичений зелений, а смак не зміниться.

Суп-пюре з брокколі можна готувати практично на будь-якому бульйоні. М’ясний або овочевий — використовуйте що є під рукою. На крайній випадок можна швидко зробити відвар з стебел брокколі, а в кінці підлити молоко, вершки або сметану. Безліч рецептів з використанням сиру або сирного соусу, пам’ятайте все це доречно, але лише у випадку, якщо вони йдуть як доповнення.

Кілька рекомендації по приготуванню броколі:

  • Капусту перед варінням потрібно розбирати на суцвіття. Час варіння стане менше, овоче збережеться більше вітамінів і цінних речовин;
  • Якщо готуєте свіжі качани, замочити в солоній воді (або з ложкою бальзамічного оцту на 1 літр води) на півгодини, так ви позбавитеся від комах всередині;
  • Опускати брокколі треба у вже киплячу воду або бульйон, якщо вчинити по іншому всі поживні речовини перейдуть у відвар;
  • Якщо готуєте заморожену брокколі, розморожувати не треба, відразу опускайте в окріп;
  • Частина відвареної капусти подрібнюйте в блендері до пюре, іншу невелику частину можна відкласти, щоб додати пізніше в якості прикраси;
  • Ще можна прикрасити суп-пюре з брокколі шматочками інших інгредієнтів, зеленню, насінням або просто посипати сухарями з білого хліба.

Так як рецептів багато, я розпишу детально з покроковими фото тільки частину з них, а інші, які прості, але тим не менш, теж смачні дам перелік продуктів та порядок дій.

Суп-пюре з брокколі на бульйоні вершково-сирному соусі

Суп-пюре з брокколі, незважаючи на те, що готуватися з сиром, можна віднести до легких супів. Ще зупинив увагу на ньому, тому що він відмінно підходить до зимового часу. Додаємо побільше чорного перцю або пластівців чилі і ви отримуєте відмінний метод зміцнення імунітету.

Для зручності приготування використовуйте каструлю і сковороду, в каструлі будемо відварити брокколі з овочами, а сковорода потрібна для того, щоб зробити сирний соус. Можна зварити їх у звичайній воді, але в бульйоні виходить набагато смачніше.

Інгредієнти для приготування:

  • М’ясний (курячий) бульйон — 1 літр
  • Броколі — 500 грам;
  • Морква — 1 штука;
  • Цибуля — 1 штука;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Вершкове масло — 5 столових ложок
  • Борошно пшеничне — 3 столові ложки;
  • Молоко — 650 мл (гарячіше);
  • Сир чеддер — 120 грам;
  • Сир будь — 60 грам;
  • Чорний перець мелений і сіль — за смаком

Процес приготування:

1. Всі продукти підготували заздалегідь. Морква очищена і порізана дрібним кубиком. Готувати будемо на м’ясному бульйоні. Ви можете використовувати яловичий або навіть овочевий. У нас є курячий, який ми наливаємо в каструлю. Ставимо на плиту і включаємо.

2. Можна не чекати поки бульйон нагріється, відразу додамо дрібно нарізану моркву.

3. Чекаємо коли бульйон закипить і додаємо брокколі, перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Готуємо 20 хвилин, періодично перемішуючи.

4. Через 20 хвилин капуста і морква буде готова. Потрібно розділити на 2 частини. Одну ми подрібнити в блендері, другу додамо в кінці.

5. Переконайтеся, що ваш блендер може подрібнювати гарячі продукти. Якщо ні, то краще не псувати побутову техніку і почекати, поки овочі охолонуть. Зазвичай в кришці блендера є отвір в кілька сантиметрів, можна прибрати кришку, але накрити серветкою.

6. Перейдемо до приготування сирного соусу, робиться звичайний, з єдиною зміною, до додавання молока і сиру обсмажимо в олії цибулю. Спочатку в сковороді або казанчике розтоплюємо вершкове масло, потім відправляємо туди дрібно нарізану цибулю.

7. Смажимо цибулю до прозорості або золотистого кольору. Потім перемішуємо і додаємо ложечку борошна. Це потрібно щоб пізніше соус став густішим.

8. Коли ми перемішали масло з борошном пора додати молока. Пам’ятаємо, що воно обов’язково повинно бути гарячим, або мінімум теплим. З холодильника діставати не варто.

9. Перемішуємо до тих пора поки молоко не почне закипати, до цього часу за консистенцією буде густіше. Пора додавати сир, зазвичай використовується чеддер, але можна використовувати той, що зазвичай лежить у вас в холодильнику.

10. Соус потрібно доготувати до кремоподібного стану. Тепер додамо в нього відварений і подрібнений в блендері брокколі. Вогонь ставимо слабше і круговими руху перемішуємо.

11. Коли додали і перемішали, можна спробувати на смак і посолити, поперчити. У кожного свої смаки. Найчастіше ми додаємо чорного перцю і трохи червоного чилі.

13. І щоб суп пюре не був просто рідким, додаємо раніше відварену частина. Краще додавати по черпачку.

14. Ще кілька хвилин на плиті і тоді страва буде перемішано, однакової температури. Воно вже готове, щоб відправитися в тарілках на стіл.

15. Що ми і робимо, розливаємо по тарілочках. Зверху можна посипати крутонами.

Ми це зробили. Крем суп з брокколі і вершково-сирним соусом готовий. Він просто дивовижний, дуже корисний і смачний. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома. Якщо раптом він не вийде з першого разу, особливо зробити частину про сирний соус, не впадайте у відчай. Трохи вправності, старанності і ви обов’язково здивуйте рідних і близьких. Приємного апетиту.

Як швидко і просто зварити кремовий суп з брокколі і сиру

Так як в таких супах зазвичай не використовується м’ясо, готувати їх можна дуже швидко. І якщо комусь здасться, що потрібен блендер і тому подібна кухонні техніці, не переживайте, звичайної терки теж цілком достатньо. Готуємо приблизно такий же як і перший рецепт. Відмінність у способі та порядку продуктів. Всі складові треба попередньо підготувати, якщо броколі лежали в морозилці їх краще вийняти за годину до готування. Курячий бульйон і молоко потрібні теплими, або хоча б кімнатної температури.

Цікаве:  Опеньки, мариновані в банках: прості і смачні рецепти приготування на зиму в домашніх умовах

Інгредієнти для супу-пюре:

  • Вершкове масло — 3-4 столові ложки;
  • Цибуля — 1 штука середнього розміру;
  • Часник — 1-2 зубчики;
  • Морква — 1 штука середнього розміру;
  • Борошно (будь-яка) — 0,5 склянки;
  • Курячий бульйон — 2 склянки;
  • Молоко — 2 склянки;
  • Броколі (розморожений) — 350 грам;
  • Сир чеддер (гострий) — 100-150 грам;
  • Часник сухий — 1 чайна ложка
  • Тертий мускатний горіх — 0,5 чайної ложки
  • Сіль і перець за смаком

1. Для початку розтопити в каструлі вершкове масло. Подбайте про те, щоб цибуля і часник дуже дрібно порубаний кубиком. Моркву потрібно пропустити на тертці.

2. Масло розтопилося і ми відправляємо на смаження цибулю і часник, приблизно через хвилину слідом йде моркву. Тут треба буде готувати 3-4 хвилини. Морква повинна стати м’якою.

3. Що надає густоту супів-пюре? Не тільки овочі, але ще й борошно. Це не якась спеціальна, підійде звичайна, деякі використовують крохмаль. Закидаємо 3-4 столові ложки в каструлю і перемішуємо.

4. Через хвилинку наливаємо курячий бульйон. Можна будь-який інший бульйон, який ви зазвичай використовуєте. Зовнішній вигляд і консистенція не зміниться, буде відрізнятися тільки смак. Доводимо до кипіння.

5. Коли овочі в бульйоні закиплять, засипаємо брокколі. Вони у нас були сильно заморожені, тому дали їм трохи часу постояти, і потім довільно нарізали ножем дрібніші. Варитися брокколі близько 15 хвилин.

6. І щоб тепер у нашого супу-пюре вийшов справжній вершковий смак, він змінив колір заливаємо молоко, зазвичай стільки ж, скільки і бульйону. Перемішуємо, варимо 5 хвилин. Суп стане ще густіше, не забувайте його помішувати.

7. У класичному рецепті зазвичай використовується сир чеддер, його гострі сорти. У західній кухні, нарешті-то там теж навчилися економити, зазвичай підмішують і інші більш дешеві види сиру. Так що ми думаємо, що ви зможете використовувати той сир, який лежить у вашому холодильнику. Його потрібно буде пропустити через тертку і відправити грам 100-1500 в каструлю.

8. Варимо ще 5 хвилин, регулярно перемішуємо. Повинно вийти дуже густо, красиво. Так як ми не використовували блендер, все-таки овочі буде видно. Але справжніх гурманів це не зупинить. Ось зазвичай після сиру і правильно пробувати на сіль-перець і регулювати смак.

Тепер можна сервірувати по чашках. Суп-пюре з брокколі з сиром готовий до подачі на ваш стіл. Додайте пекучий перчик, якщо готуєте в холодну пору року. Дуже приємно є таке хоча б раз в тиждень, багато хто використовує кольорову капусту в раціоні, підтверджують своє гарне самопочуття. Сподіваюся, що і вам цей рецепт буде до вподоби.

Готуємо страву з брокколі з вершками, сиром і беконом

Брокколі — дуже смачно як самостійне блюдо, а якщо спробувати приготувати брокколі з беконом, виходить набагато смачніше. Особливо сподобатися тим, хто самі брокколі їсть не часто, а воліє побільше м’ясного. Ще такий спосіб готування думаю сподобатися тим, хто не зовсім любить пюреобразні супи або каші. Будемо подрібнювати, але не сильно.

Основи пюре буде грати вершки, ви можете вибрати більш або менш жирні. З додаванням крохмалю і сиру, така маса виходить густа, тягуча і дуже смачна. Всередині будуть дрібно нарізані брокколі з беконом. Таке варто приготувати не тільки самому, але і рекомендувати друзям. Приступаємо.

Інгредієнти:

  • Бекон — 250 грам;
  • Вершкове масло — 2-3 столові ложки
  • Броколі — 500 грам;
  • Цибулина середня — 1 штука;
  • Часник — 5-6 зубчиків;
  • Вершки — 400 мл;
  • Пармезан — 50-75 грам;
  • Моцарелла — 50-75 грам;
  • Кукурудзяний крохмаль (можна борошно) — 2 столові ложки

1. Почнемо з смаження бекону. Його потрібно нарізати довільними шматочками. При обсмажуванні сало розтопиться, а сам бекон, стане підсмажений і дуже ароматним. Так як цей продукт буде створювати свій тонкий смак, його можна підсилити сіллю і перцем. Краще зробити це під час обсмажування. По готовності його потрібно викласти в чашу.

2. У витопленому салі ми можемо обсмажити дуже дрібно нарізану цибулю. Можливо, що сала буде недостатньо, тому можна додати пару столових ложок вершкового масла. Готуємо цибулю до м’якості і золотистої скоринки.

3. Тим часом потрібно розділити броколі на суцвіття, якщо вони дуже великі, їх можна розрізати ножем на кілька невеликих частин. Ми відправляємо на сковорідку, обсмажуємо хвилину або дві, щоб вони почали пом’якшуватися і слідом додаємо подрібнений свіжий часник. Аромати обсмаженої цибулі і часнику тісно переплетуться і наситять брокколі.

4. Тепер пора залити вершки. Вони можуть різними жирності, чим вона вище, тим смак більш вершковий. А якщо жирних вершків немає, додати густоти можна за допомогою кількох столових ложок крохмалю чи борошна. Процес такий: змішати 2 столові ложки крохмалю в 3-4 столових ложках води, залити на сковороду. Потім наливати вершки. Все перемішати. Готувати на середньому вогні 15 хвилин під кришкою з невеликим зазором для виходу пари.

5. Повертаємо обсмажені шматочки бекону назад у страву. Перемішуємо щоб вони рівномірно розподілилися.

6. Заключний інгредієнт це сир. Пармезан або моцарелла використовуємо в рівній пропорції. Натираємо на тертці, називаємо зверху і злегка притапливаем в бульйоні.

7. Ось зазвичай після того, як додали сиру, можна спробувати на сіль і відповідно регулювати смак страви. Можна трохи поперчити. Після додавання сиру готуємо п’ять хвилин під кришкою.

Повинна вийти густа вершкова сирна маса, в якій брокколі і бекон будуть цільними шматками. А вершки з сиром хороша основа в якій вони будуть готуватися. Причому капуста сготовленная в такому бульйоні сильно відрізняється за смаком від звичайної відвареної у воді. Вона вершкова, м’яка, дуже ніжна. Обов’язково приготуйте таку будинку, ви будете приємно здивовані, а рідні позитивно оцінять такий обід або вечерю.

Ну, що ж друзі. Як бачите суп пюре з брокколі з класичним французьким рецептом зрозумілий і легко виконаємо. Можна заморочити з іншими продуктами. Наприклад відмінно вони виходять з нарізаними шампіньйонами або відвареними креветками, можна приготувати за тим же принципом замінивши наприклад морква гарбузом, картоплею, цибулею пореєм, кабачками. Варіантів і рецептів приготування безліч. Такі супи прикрашайте зеленню, підсмажений грінками або сухариками. Смак виходить відмінним, такий супчик дасть заряд бадьорості і настрою на весь день.