Раніше я називав кабачки травою з-за їх смаку, хоча звичайно розумів що це гарбуз. Але зараз, коли ми їх активно готуємо, без кабачків деякі страви вже не здаються такими смачними. Все — таки в них щось є.

Особливо кабачки гарні з гострими або жирними продуктами. Вони як би притягують на себе зайві смакові якості і згладжують їх. З кабачків готують все, і супи і запіканки і солять і т. д. Правда це блюдо готується не дуже швидко, але й не дуже довго, але зате смачно… Давайте готувати.

Запіканка з кабачків з смаженої курячої грудкою

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки — половина філе.

  • Половина кубики курячого бульйону

  • Кабачок середній — 1 шт. (ми використовували дві різні половинки)
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Цибуля — 1 середня головка

  • Сир — 100 р.
  • Сир російський — 100 р.
  • Вершки 10% — 1/4 склянки
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 2-3 ст. л.
  • Сіль, перець, орегано

Приготування:

1. У каструлю налити води 300 р., розкришити половину кубики курячого бульйону, покласти курячу грудку, довести до кипіння і варити 15 хвилин.

2. Курячу грудинку вийняти з бульйону, трохи остудити і порізати кубиками.

3. Цибулю почистити, нарізати півкільцями.

4. Кабачки помити, обрізати кінці, нарізати кружечками.

5. Часник очистити і дрібно порізати.

6. На сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю 2-3 хвилини, додати 2/3 від нарізаних кабачків, тушкувати до м’якості.

7. В кінці додати часник.

8. Сир натерти на крупній тертці.

9. У глибокій ємності збити яйце, додати сіль.

10. Половину натертого сиру, борошно, вершки, сир.

11. Все перемішати.

12. Додати тушковані кабачки з цибулею, порізане філе грудки. Все перемішати. Додати сіль, перець, орегано за смаком.

Цікаве:  Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму без стерилізації

13. Підготувати форму для випічки.

14. Викласти в підготовлену суміш, зверху викласти решту нарізані кабачки, посипати другою половиною сиру, поставити в духовку нагріту до 180° на 30-40 хвилин.

15. Запіканку вийняти з духовки,

дати трохи охолонути, розрізати на шматки, розкласти в порційні тарілки.

Запіканку можна подати окремо зі свіжими овочами або з смаженої курячої грудкою.

Ми подали на блюді, додавши курячу грудку, прикрасивши часточками помідор і листям зеленої петрушки.

Рецепт смаженої курячої грудки на сковороді

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки (я люблю з шкурою) — половина грудки

  • Яйце — 1 шт.
  • Крохмаль — 1 десертна ложка
  • Коріандр — 0,5 ч. л.
  • Приправа маггі 10 овочів — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.

Приготування:

1. Філе курячої грудки покласти в целофановий мішок, викласти на обробну дошку і відбити молотком (спеціальним) до товщини 0,5 див.

2. Взяти яйце, відокремити білок від жовтка (жовток нам не знадобиться). У глибокій ємності збити білок до піни,

3. додати коріандр, крохмаль, приправу маггі, перемішати.

4. Відбиту грудку покласти в приготовлену суміш з білка зі спеціями, на 1 годину.

5. Розігріти на сковороді вершкове масло,

6. вийняти грудку з суміші і покласти на гарячу сковороду шкірою вгору.

7. Обсмажити по 3-5 хвилин з обох сторін.

Грудку викласти на тарілку, розрізати на кілька частин і подати з нашої запіканкою.

Грудку можна також подати з будь-яким гарніром і свіжими або солоними овочами або з будь-яким салатом.

Приємного апетиту!