Овочеві деруни з сиром
Деруни – варіант класичних кабачкового оладок, тільки більш ситний. Для їх приготування знадобиться:
- середній кабачок – 1 штука;
- картопля – 2 штуки;
- тертий сир – 30 гр;
- борошно пшеничне – 4 столових ложки;
- яйце куряче – 1 штука.
Процес приготування:
1. Кабачок почистити і звільнити від насіння.
2. На крупній тертці нашаткувати картоплю, кабачок і сир.
3. До овочів додати яйце і борошно, добре розмішати до утворення густої тягучої маси.
4. Вмішати В тісто натертий сир.
5. Додати дрібно нарізаний зелений лук, кріп і будь-які спеції.
6. На добре розігріту сковороду налити соняшникову олію. Сформувати деруни: на одну корж йде 2 столові ложки маси.
7. Обсмажити деруни по 1 хвилині з кожної сторони.
Любителі гострого можуть додати в тісто для дерунів дрібно натерту цибулю або часник. Овочеві деруни приємні і холодними, і теплими. З цим блюдом добре поєднується сметанно-часниковий соус.
Літо – прекрасний привід зробити кабачки частим гостем обіднього столу. Рецепти, що включають в себе цей овоч, відрізняються швидкістю і простотою у приготуванні. Любителі експериментів поєднують кабачки з незвичайними приправами і соусами – і це того варто! Щоб страви радували, потрібно вибирати стиглі плоди без ознак зовнішніх пошкоджень. Приємного апетиту!