Овочеві деруни з сиром

Деруни – варіант класичних кабачкового оладок, тільки більш ситний. Для їх приготування знадобиться:

  • середній кабачок – 1 штука;
  • картопля – 2 штуки;
  • тертий сир – 30 гр;
  • борошно пшеничне – 4 столових ложки;
  • яйце куряче – 1 штука.

Процес приготування:

1. Кабачок почистити і звільнити від насіння.

2. На крупній тертці нашаткувати картоплю, кабачок і сир.

3. До овочів додати яйце і борошно, добре розмішати до утворення густої тягучої маси.

4. Вмішати В тісто натертий сир.

5. Додати дрібно нарізаний зелений лук, кріп і будь-які спеції.

6. На добре розігріту сковороду налити соняшникову олію. Сформувати деруни: на одну корж йде 2 столові ложки маси.

Цікаве:  Сирна запіканка в мультиварці - дуже ніжна і смачна запіканка з сиру

7. Обсмажити деруни по 1 хвилині з кожної сторони.

Любителі гострого можуть додати в тісто для дерунів дрібно натерту цибулю або часник. Овочеві деруни приємні і холодними, і теплими. З цим блюдом добре поєднується сметанно-часниковий соус.

Літо – прекрасний привід зробити кабачки частим гостем обіднього столу. Рецепти, що включають в себе цей овоч, відрізняються швидкістю і простотою у приготуванні. Любителі експериментів поєднують кабачки з незвичайними приправами і соусами – і це того варто! Щоб страви радували, потрібно вибирати стиглі плоди без ознак зовнішніх пошкоджень. Приємного апетиту!