Сьогодні поділюся рецептами перетертої смородини з цукром без варіння. Ще таку заготовку називають холодне варення, адже ми не будемо піддавати корисні ягоди термообробки, щоб зберегти максимальну кількість вітамінів, мікроелементів і властивостей, якими володіє смородина. Такий спосіб заготівлі дуже простий, нам потрібні тільки ягоди і цукор, ні крапельки води та інших консервантів не потрібно.

Солодку масу можна зберігати в погребі, холодильнику або в морозильній камері. Перебивати ягоди будемо м’ясорубкою або блендером. І нічого не заграє і не зацукрується, простоїть до наступного врожаю і не тільки. А взимку будемо пити ароматний чай з корисним варенням, пекти пироги і бісквіти.

Цікаве:  Опеньки, мариновані в банках: прості і смачні рецепти приготування на зиму в домашніх умовах

Важливо! При приготуванні використовуйте чисту, суху посуд, ложки якими будете перемішувати солодку масу обдайте окропом, а баночки — стерилізуйте. Все це потрібно для того, щоб смородинова солодкість не забродила.