Гострий перець, смажений в олії з часником в банках: цицак по-вірменськи

Тепер приготуємо дуже гостру закуску. Для цього візьмемо тільки гіркий перець і заправку до нього.
Подібна заготовка має коріння з вірменської культури, де люблять гостру їжу. І полюбилася по всьому світу за свій аромат і смак.

Щоб убезпечити себе від попадання кислот на слизову, працювати краще в рукавичках!

Також в цьому рецепти ми не будемо використовувати окріп, як у попередніх. Маринувати плоди будемо в часниковою заливці.

Візьмемо:

  • 1,5 кг гострого перцю,
  • 1,5 головки часнику,
  • 5 ч. ложок оцту 9%,
  • 1 ч. ложку солі,
  • 3 ч. ложки цукру.

Крок 1. Перець промиваємо і ретельно витираємо. Обрізаємо хвостик так, щоб плід залишався закритим. Але при цьому не утворювалася дірка.

Щоб при обсмажуванні він менше вибухав і швидше готувався, проколюємо перець в декількох місцях зубочисткою.

Крок 2. У глибокій сковороді раскалим невелику кількість олії. Викладемо плоди і прикриємо їх кришкою. Інакше масло почне стріляти і потім доведеться відмивати всю кухню і лікувати опіки.

Обсмажуємо плоди з двох сторін. Готовність визначаємо за зовнішнім виглядом. Перець повинен стати м’яким, покритим невеликий скоринкою. Його часто потрібно перевертати, щоб шкірка і м’якоть не пригоріли.

Цікаве:  Лимонад в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів

Крок 3. Готуємо заправку. У миску пропускаємо через прес часник. До нього вливаємо оцет. Для смаку додати сіль і цукор. За бажанням сюди можна ввести рубану зелень. Заправку добре перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися.

Крок 4. На дно чистої банки викладаємо столову ложку заправки. Потім шар м’яких перчиком. Намагаємося їх щільно притискати один до одного.

Потім знову пару столових ложок заливки і знову плоди до самого верху ємності. Залишилася заправку рівномірно розподіляємо по банкам.

Прикриваємо їх стерильними кришками і приступаємо до стерилізації.

Крок 5. На дно широкої каструлі постелити рушник. Виставив на нього заготовки. Всередину каструлі наллємо теплу воду до рівня плічок тари. Включаємо нагрівання. З моменту закипання стерилізуємо 7 хвилин. Пів літрові банки стерилізуємо 10 хвилин, літрові – 13-15.

Воду в заготовку ми не додаємо, тому що в процесі стерилізації з перців виділиться сік і він заповнить можливі порожнечі.

Потім по черзі виймаємо баночки з окропу і укупориваем їх стерильними кришками. Перевертаємо кожну заготовку догори дном і закутуємо рушником. Після повного охолодження, консервацію можна прибирати на зберігання.