Кращий рецепт заготівлі смаженого перцю з зеленню в маринаді (Пальчики оближеш!)
Тепер спробуємо маринад з додаванням зелені. Сюди краще підходить петрушка. Вона також віддає свій аромат маринаду. Її стебла можна подрібнити, а можна використовувати в цілому вигляді.
Важливо не забути її ретельно промити і обсушити перед тим, як відправити в консервацію. Також виходить дуже смачно!
На обсяг 1 л банки візьмемо:
- болгарський перець,
- 3 часникових зубки,
- 1 ч. л. солі,
- 1 ст. л. оцту,
- 1 ст. л. цукру,
- 2 гілочки петрушки.
Крок 1. Підготовка овочів йде стандартна. Перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Для кращого проникнення маринаду по периметру кожного перцю робимо проколи вилкою.
Промиваємо гілочки петрушки і також даємо їм повністю висохнути.
Крок 2. У глибоку сковороду наливаємо невелику кількість олії і розігріваємо його. Викладаємо перчинки і обсмажуємо з кожної сторони до м’якості. Готувати треба під закритою кришкою.
Крок 3. У сухі стерильні банки на дно викладемо стебла петрушки. Чи її можна подрібнити, це не так важливо і не позначиться на смаку.
Далі всередину додамо дрібно порубаний часник і перекладаємо гарячі перці, укладаючи їх дуже щільно один до одного. Наверх заповненої банки всипаємо цукор з сіллю. І вливаємо оцет.
Так само для того, щоб повністю заповнити порожнечі всередині овочів і між ними, в банку вливаємо крутий окріп.
Чекаємо, коли поверхня води перестане булькати і тоді укупориваем заготовки на зиму. Остигати їх залишимо в перевернутому на кришку стані. Бажано укутати консервацію рушником і залишити на добу.