Болгарський перець на зиму, смажена цілком з плодоніжкою на сковороді
Тепер рецепт з додаванням яблучного оцту і невеликої кількості прянощів. Виходить більш насичений і яскравий аромат.
При бажанні можна вести зелень.
На 0,5 літрову банку візьмемо:
- смажений перець,
- 1,5 ст. л. цукру,
- 0,5 ч. л. солі,
- 50 мл 5% яблучного оцту,
- 4 часникових зубки,
- 0,5 ч. л. горошин запашного і чорного перцю,
- 0,5 ч. л. коріандру.
Крок 1. Починати консервацію будемо з підготовки перців. Їх ретельно перебираємо і промиваємо. Не дуже коротко обрізаємо плодоніжку. Плоди не ріжемо, залишаємо цілими.
Крок 2. Приступаємо до термічній обробці овочів. У глибокій сковороді розігріваємо олію. Знижуємо нагрівання до мінімального. Викладаємо плоди і обсмажуємо їх під кришкою по п’ять хвилин з кожного боку. Час приготування вказано приблизний і залежить від розміру плодів і вибраного режиму плити. Маленькі і не м’ясисті приготуються раніше.
Визначаємо готовність по м’якості перців. До речі, перевертати їх дуже зручно кулінарними щипцями.
Крок 3. В промиті і стерильні банки викладаємо перший шар плодів. Вони стали м’які і легко утрамбовували. На них додаємо суміш запашного і чорного перцю з коріандром.
Сюди ж пропустимо через прес 2 часникових зубки і продовжуємо утрамбовувати овочі до верху банки. Щоб увійшло більше овочів і заодно вийшов повітря, придавлюємо їх ложкою.
Зверху в тару викладемо ще подрібнені 2 зубчики часнику. Додамо сіль і цукор для смаку. І оцет для довгого зберігання.
І доливаємо окропу до самого верху, щоб повністю заповнити всі можливі порожнечі в банку.
Укупориваем ємність стерильною кришкою і в перевернутому вигляді відправляємо «під шубу» на добу. Потім прибираємо на зберігання.