Смажений в олії перець з часником і без стерилізації – рецепт на літрову банку

Почнемо з найпоширенішого рецепта. Кількість інгредієнтів не вказано на обсяг літрової банки. Або ви можете взяти 2 пів літрові, якщо готуєте вперше і на пробу.

Кількість болгарського перцю не вказую, бо воно дуже індивідуально. Залежить від розмірів і довжини плодів.

Для краси можна взяти плоди різних кольорів. Так закуска в банку буде виглядати яскравіше і апетитніше.

Візьмемо на 1 літрову банку:

  • болгарський перець,
  • 1 ч. л. солі,
  • 40 г цукру,
  • 40 мл 9% оцту,
  • 2 часникових зубки,
  • соняшникова олія для смаження.

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати основний інгредієнт. Перебираємо плоди і прибираємо пошкоджені або зіпсовані.

Ті, що годяться в харч, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Нам важливо максимально обсушити овочі. Інакше при обсмажуванні вода почне стріляти, стикаючись з розпеченим маслом.

Чистити плоди не потрібно, смажити їх будемо цілком. Насіння в процесі термічної обробки стануть м’якими, а також сильно розкриють свій аромат і передадуть його закуски.

Якщо у вашого врожаю залишилися довгі хвостики, їх краще підрізати. При цьому намагаємося не пошкодити саму м’якоть.

Крок 2. У глибоку сковороду наливаємо трохи олії і розжарюємо його. Якщо відразу наллє багато масла, то при обсмажуванні вона почне бризкати і забруднить всю кухню.

Цікаве:  Компот з вишні на зиму на 3 літрову банку — прості рецепти вишневого компоту

Викладаємо обсушенный перець і обсмажуємо його з двох сторін до моменту, коли він повністю стане м’яким. Нагрівання плити краще знизити до середнього або мінімального. Обсмажувати потрібно під закритою кришкою!

Крок 3. За цей час ми встигнемо промити і простерилізувати тару і кришки для консервації.
Потім відразу зі сковороди подцепляем перці вилочкою і перекладаємо їх вертикально в банки.

Плоди стали м’якими і легко утрамбовували ложкою. Допомагаємо ложкою, щоб з плодів вийшов повітря.
Як утрамбуємо половину банки, видавлюємо всередину через часниковий прес 1 зубок.

Потім доповідаємо перці до верху тари і додаємо ще один подрібнений часниковий зубок.
Тепер вводимо добавки.

У литровку всипаємо цукор і сіль. Вливаємо потрібну кількість оцту. І, щоб заповнити всі можливі порожнечі, зверху доливаємо крутий окріп так, щоб він трохи перелився через край. Зсередини банки можуть почати виходити бульбашки. Почекаємо, коли булькання закінчиться і закатуємо заготовки стерильними кришками.

Перегорнемо консервацію догори дном і укутаем її ковдрою для самостерилизации залишковим теплом. Через добу прибираємо закуску на зберігання. Вона відмінно стоїть і при кімнатній температурі вдалині від джерел обігріву.