Класичний рецепт приготування тіста на манти по-узбецьки

Тема вийти убогою якщо не розповісти про найсмачніший, на мій погляд, варіант приготування тіста. Це класичний варіант по-узбецьки, навіть якщо бути точніше так його готують в Самарканді. Таким способом його виходить катати дуже тонким, буквально прозорим, тим не менш форма зберігається.

Секрет полягає в змішуванні двох сортів борошна, і додавання невеликої кількості рослинного масла. Буквально кілька ложок, Взагалі 2 сорт примітний тим, що за рахунок більш крупного помелу, багато корисні речовини в ній залишаються. Звичайно вона виглядає трохи сірої, але володіє відмінним смаком. За Гостом зазвичай у борошні першого і вищого гатунку більше клейковини, ніж у другому, не менше 30% складу. А якщо подивитися на це з точки зору хімії, другий сорт — більш корисний. Якщо вам не хочеться змішувати сорти, пропорції нижче написані виходячи на 1 кг.

Цікаве:  Рулет з фаршу з яйцем в духовці. Рецепти м'ясних рулетів з начинкою

Не панікуйте в процесі вимішування тіста. Може воно здасться на вигляд не «привабливим» і буде злегка липнути до рук. Дайте йому «відпочити» близько години, клейковина розбухне від вологи і тісто стане м’яким і податливим.

Пропорції такі:

  • Борошно вищого сорту 600 грам;
  • Борошно другого сорту 400 грам;
  • Курячі яйця — 2 штуки;
  • Оливкова (соняшникова) олія — 40 мл;
  • Вода — 2 склянки (200-грамові);
  • Кухонна сіль — 1 столова ложка.

Щоб не витрачати час своїх читачів, я буду описувати процес коротко. Як змішувати тісто знають всі. Основну цінність представляє з себе пропорції.

Порядок дій у нас простий:

Готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо і просто змішуємо обидва сорти. Робимо поглиблення в муці в яке розбиваємо яйця, додаємо олії і підсоленої води. Тісто замішується на протязі 10-15 хвилин. Потім ставитися на півгодини відпочивати.