Класичний рецепт приготування тіста на манти по-узбецьки
Тема вийти убогою якщо не розповісти про найсмачніший, на мій погляд, варіант приготування тіста. Це класичний варіант по-узбецьки, навіть якщо бути точніше так його готують в Самарканді. Таким способом його виходить катати дуже тонким, буквально прозорим, тим не менш форма зберігається.
Секрет полягає в змішуванні двох сортів борошна, і додавання невеликої кількості рослинного масла. Буквально кілька ложок, Взагалі 2 сорт примітний тим, що за рахунок більш крупного помелу, багато корисні речовини в ній залишаються. Звичайно вона виглядає трохи сірої, але володіє відмінним смаком. За Гостом зазвичай у борошні першого і вищого гатунку більше клейковини, ніж у другому, не менше 30% складу. А якщо подивитися на це з точки зору хімії, другий сорт — більш корисний. Якщо вам не хочеться змішувати сорти, пропорції нижче написані виходячи на 1 кг.
Не панікуйте в процесі вимішування тіста. Може воно здасться на вигляд не «привабливим» і буде злегка липнути до рук. Дайте йому «відпочити» близько години, клейковина розбухне від вологи і тісто стане м’яким і податливим.
Пропорції такі:
- Борошно вищого сорту 600 грам;
- Борошно другого сорту 400 грам;
- Курячі яйця — 2 штуки;
- Оливкова (соняшникова) олія — 40 мл;
- Вода — 2 склянки (200-грамові);
- Кухонна сіль — 1 столова ложка.
Щоб не витрачати час своїх читачів, я буду описувати процес коротко. Як змішувати тісто знають всі. Основну цінність представляє з себе пропорції.
Порядок дій у нас простий:
Готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо і просто змішуємо обидва сорти. Робимо поглиблення в муці в яке розбиваємо яйця, додаємо олії і підсоленої води. Тісто замішується на протязі 10-15 хвилин. Потім ставитися на півгодини відпочивати.