Тісто на манти щоб воно не рвалося при варінні і не прилипало до мантоварке
У класичному рецепті мінімум інгредієнтів. А запорука ідеального тесту полягає в процесі підготовки, який я опишу нижче. Дане тісто може стати в нагоді і для інших страв, наприклад для пельменів або ж можна нарізати з нього локшину. Ніяких складнощів з замешиванием такого тесту зазвичай не виникає.
Будемо використовувати наступні продукти:
- Тепла кип’ячена вода — 1 склянка (250 мл)
- Куряче яйце — 2 штуки
- Сіль — 1 чайна ложка,
- Борошно — 4 склянки
Спосіб приготування:
Крок 1. У кожної господині є улюблена посуд, яку вона використовує постійно. Ось така вам і знадобиться. Візьміть миску в якій вам буде зручно замішувати. У неї просійте 2 склянки борошна кілька разів.
Факт, який потрібно пам’ятати! Рекомендується завжди просіяти борошно через дрібне сито. У різного сорту різний помол. А зробивши таку процедуру, очистимо борошно від домішок, позбудемося лежалих грудок. І якщо не полінуватися просіявши пару раз, ви також наситите борошно великою кількістю кисню.
Крок 2. Тепер зробіть невелике заглиблення і вбиваємо туди яйце. Зазвичай після кип’ятіння в чайнику залишається трохи води, переливаю її в склянку і даю охолонути, але попередньо додаю в неї сіль і перемішую щоб розчинилася.
Крок 3. Поступово починаємо вимішувати тісто, вливаючи потроху підсоленої води.
Близько 15 хвилин місимо круговими рухами тісто. Час теж має значення, чим довше ви це робите, тим еластичніше виходить воно для розкачування. Після того, як вам вдасться отримати податливу суміш, скачайте колобок круглий, і покладіть на дно чаші і накрийте. Можете покласти в пакет або обернути харчовою плівкою. Головне щоб воно лежало в теплі мінімум півгодини і не заветріться. Після цього його можна буде пустити на манти або пельмені.